Şimdi Ara

Ölü pixel büyürmü arkadaşlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
6.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekranımda ölü pixel var. Sıkışmış pixel değildir.
    Yani pixel siyah artık çalışmıyor. Daha 2 günlük laptop. Bu pixel büyürmü ??



  • evet virüs gibi yayılır
  • Evet benimde var küçücük noktaydı baya büyük bir çizgi oldu şimdi.. yenisini almak zorundamıyız tamir vs olmuyor sanırım?
  • LCD monitörlerde pikseller, transistörlerle kontrol edilmektedir ve bu transistörlerin herhangi birinde arıza olması o pixelin doğrudan aksamına yol açacaktır. Ve bu da "piksel hatası" denilen bir sorunu ortaya getirecektir, LCD monitörlerde piksel kusurlarına çok sık karşılaşılmasının temel sebebi, LCD monitörler de birçok elektronik aygıttan ( Yarı-İletken hafızaya sahip medya aygıtları ) fazla transistöre sahip olmasıdır. Her piksel, 3 alt pikselden oluşur ( Kırmızı, yeşil, mavi (RGB) ) ve her alt pikseli bir transistör kontrol etmektedir. Örneğin; 1920x 1080p Full HD çözünürlüğe sahip bir LCD'de toplam 1920 x 1080 x 3 = 6.220.800 milyon adet transistör bulunur. Bu kadar transistör içerisinde esasında 1-2 tanesinin bozulmuş olması çok anormal bir durum değildir. İlgili pikseli kontrol eden transistörün açılıp kapanma işlevini artık yerine getirememesinden dolayı bu sorun oluşur. Üstelik, 2-3 hatalı transistöre sahip LCD monitörü arızalı olarak kabul ederlerse, LCD monitör fiyatları tavan yapacaktır. LCD paneller, geniş boyutlarından dolayı entegre devrelere nazaran bozuk transistöre sahip olma olasılıkları daha yüksektir. Ancak bu sorun can sıktığı gibi, firmalar tarafından atanan, ''Garanti Belgesi'' içerisinde 5 farklı ölü ( Death Pixel's ) pixele kadar garanti kapsamı içermedikleri bu yüzden belirtilir.

    Kısacası firmaların, 5 ölü pixele kadar, garanti kapsamını taraflarınca kabul etmezler. Şayet oldukça büyük ise garantiye göndermelisiniz. Kabul edilecektir. Elbette pixeller zaman içerisinde artabilir veya hiç artmaz. Bu kabaca demirin paslanması veya HDD'de oluşmuş bir Badsectöre örnek verilebilir.




  • Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. Dİkakte alacağım bir durum artık : )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.