Şimdi Ara

Ve HP de tablet bilgisayar pazarında: Windows 7'li Slate 500 lanse edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Dünyanın en büyük bilgisayar üreticisi HP, uzun süredir merakla beklenen tablet bilgisayarını yaptığı resmi açıklamayla duyurdu. Slate 500 adını taşıyan ve tasarım olarak klavyesiz netbook olarak değerlendirilen tablet, 15 x 22.6 x 1.47 cm boyutlarında ve 0,68Kg ağırlığında. Önümüzdeki yıl ile birlikte webOS platformunu kullanan tabletler sunması beklenen HP'nin Windows 7 tabanlı Slate 500 modeli, 1.86GHz'de çalışan Atom Z540 işlemcisinden güç alıyor, 2GB bellekle geliyor ve deplama olarak 64GB kapasiteli SSD kullanıyor. 1024 x 600 piksel çözünürlüğünü destekleyen 8.9-inç büyüklüğünde LED-backlit kapasitif ekrana sahip olan tablet bilgisayarda ekran kartı olaraksa, Intel'in entegre grafik çözümlerinden biri olan GMA 500'e yer veriliyor.


    Gelişmiş çoklu ortam deneyimi için üzerinde video hızandırmadan sorumlu Broadcom Crystal HD çipine yer verilen ve bu sayede 1080p video oynatabilen tablet bilgisayarın, kablosuz iletişim için 802.11n WiFi ve Bluetooth ile donatıldığını görüyoruz. Diğer özellikleri arasında USB portu, 3 megapiksel çözünürlüğündeki ana kamera ile görüntülü konuşma için VGA çözünürlüğünde ön kamera ve stereo hoparlörlere yer veriliyor. 2 hücreli (30 Watt/saat) kapasiteli pilden güç alan HP Slate 500, 799$'lık etiket fiyatı ile yakın zamanda Amerika'da satışa sunulacak.















  • makinede öyle bir işlemci öyle bir ekran kartı var ki ikisi birleşip broadcom yongası kadar olamıyor gerisini siz düşünün.
  • GMA 500'ün, 1080p HD video oynatabilme yetisine sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var. İkisinin birleşmesine gerek yok yani. Tek başına yeterli GMA 500. Broadcom'un işin içine girmesi, pil ömrüne yönelik bir hamle olabilir.

    Ayrıca cihazda SSD mevcut. Z540 da yeterli bir işlemci. Windows 7'deki Hyper Threading desteği de göz önüne alınırsa, çift çekirdekli bir işlemciye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

    Her şeyiyle güzel bence.

    Tabi nVidia Tegra 2 + Android olmasını yeğlerdim her koşulda, orası ayrı.
  • görüntü ve kulanım açısından süper kolay .
  • GPS yokmu yada varda yazılmamıs mı ? Bole cihaz alsam gps olmazsa olmaz olur yani

    SAYGILARLA
  • gma ismini görünce genelde direkt kaçtığımdan intel kartların teknik detaylarını pek de incelemiş değilim. sadece habere bakarak da bu ikilinin full hd oynatamadığını çıkardım, hatırlatma için teşekkürler.
    quote:

    Orijinalden alıntı: jay jay justified

    GMA 500'ün, 1080p HD video oynatabilme yetisine sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var. İkisinin birleşmesine gerek yok yani. Tek başına yeterli GMA 500. Broadcom'un işin içine girmesi, pil ömrüne yönelik bir hamle olabilir.

    Ayrıca cihazda SSD mevcut. Z540 da yeterli bir işlemci. Windows 7'deki Hyper Threading desteği de göz önüne alınırsa, çift çekirdekli bir işlemciye sahip olduğunu söyleyebiliriz.

    Her şeyiyle güzel bence.

    Tabi nVidia Tegra 2 + Android olmasını yeğlerdim her koşulda, orası ayrı.





  • rezalet beğenmedim 50 tl bile vermem htc gider alırım daha iyi 4 inç ekran var artı konuşurum.
  • arkadaşlar gma500 zaten intelin üretimi bir çipset degil adı geçen Broadcom Crystal HD çipinini ta kendisi ayrı şeylermiş gibi lanse edilmesin
  • bence bu alet ölü doğmuştur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanelk

    arkadaşlar gma500 zaten intelin üretimi bir çipset degil adı geçen Broadcom Crystal HD çipinini ta kendisi ayrı şeylermiş gibi lanse edilmesin


    Ben GMA 500'ün, PowerVR tarafından üretildiğini sanıyordum. Broadcom mu üretiyor?
  • evet bu cihaz çok küçük biraz ölü gibi değil sakat doğmuş olabiliriz. fakat piyasaya sürüldüğünde arkası gelecektir.



    çoklu dokunma özellikli 12 inç ekranlı tabletler çıktığında artık klavyeden hepten kurtulmuş olacağım.



    bu arada bu cihaz windows olması dolayısıyla bizi netbookdan hatta notebookdan kurtaracaktır. android yada ios ile kıyaslanmasını çokda anlamlı bulmuyorum
  • Windows 7'nin tabletler için iyi bir işletim sistemi olduğunu düşünmüyorum. O yüzden HP'nin(veya Palm) WebOS'lu tabletini beklemekte fayda var bence, o bir şeyler yapabilir.
  • Bunlar bos isler ati alan uskudari gecti
    Bu mesajimi ipadden yaziyorum

    Ipad muhtesem
    Win7 bu is icin uygun is diil
  • Bir tablette işletim sistemi windows7 olması her açıdan büyük bir avantaj. Fakat donanım özellikleri bakımından çok fazla pil ömrü olacağını zannetmiyorum. Kanaatimce gps ve diğer mobil özelliklerinin olmaması eksiklik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bunlar bos isler ati alan uskudari gecti
    Bu mesajimi ipadden yaziyorum

    Ipad muhtesem
    Win7 bu is icin uygun is diil


    peki elindeki cihaz için itunesi kurabileceğin bi tablet kötümü olur
  • mobile isletim sistemleriyle pc isletim sistemini karsilastirmaya bile kalkmayin sakin cahil gorunursunuz.

    asus un ee tableti ve hp slate tabletlerinde pc isletim sistemi isteyenlere cevap veriyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.