Şimdi Ara

Panasonic & Olympus m43 Kullanıcıları- OM-D, Pen & G serisi !.. (226. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12.140
Cevap
82
Favori
418.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: pmetin

Elimde canon gövdeye uygun sigma 150 mm f2.8 macro objektif var. Bu lensi olympus om d e m1 ile kullanmayı sağlayacak adaptör varmıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

EOS --> m43 adaptör bakın.
  • quote:

Elimde canon gövdeye uygun sigma 150 mm f2.8 macro objektif var. Bu lensi olympus om d e m1 ile kullanmayı sağlayacak adaptör varmıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Şu arkadaşa rica edersen belki adaptörü ayrı verir

• Bu adaptör ile otomatik netleme yapabilirmiyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pmetin -- 3 Mayıs 2014; 0:48:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu adaptör ile otomatik netleme yapabilirmiyim?

Bildiğim kadarı ile AF yapabilecek bir adaötör yok. Ancak önceki nesil 4/3 makinaların lenslerini AF'li kullanma imkanı veren elektronik adaptörler var.
  • Amazon.com da kipon marka 153 dolara bir adaptör gördüm acaba onun af si varmıdırhttp://www.amazon.com/gp/aw/c/ref=mw_dp_buy_crt/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pmetin -- 3 Mayıs 2014; 1:02:54 >
  • Arkadaşlar 60mm Sigma alacağım. Varsa satmak isteyen özelden ulaşsın, pazarlığımızı yapalım.
  • Af chip olsada güven olmaz bence. Ayrıca macro lens, 1 mm den netleme bozulur. Macrocularında af kullandıklarını sanmıyorum :)

• "su" konulu fotoğraf yarışmamız başladı.

birincilik ödülü 500 TL hediye çeki
    ikincilik ödülü 250 TL hediye çeki
    birincilik ödülü 100 TL hediye çeki

tüm koşullar ve başvuru için
    www.fotozeynep.com.tr
    302 Found
    http://www.fotozeynep.com.tr/fotomaraton
  • Çok çirkin, değil mi :)

10-20mm top by 2Deye, on Flickr

• quote:

Orijinalden alıntı: Ed -
    Çok çirkin, değil mi :)

Hocam tipi güzel, gösteriş-hava atma makinası arıyordu iseniz söyleseydiniz ya en baştan size GujiKilim HeZe OsBeş önerir idik ! Bana hiç çirkin gelmiyor bu adaptör ile lens uyarlanınca aksine daha böyle bilimkurgu vakası gibi geliyor :) Ben benim "Sil-ver" (Gümüş değil) PL3'üme 55mm. Vivitar'ı takıp gezer iken sokaklarda o kadar çok bakış yakalıyorum ki :) 1 ay kadar önce de AVM'de vitrindeki saatlere yakın çekim yapar iken 35'li yaşlarında birisi yanaşıp sordu ne bu makina diye ilk kez yaşadım böyle bir vakayı tabi. Ben de gurur ile sergiledim !..

• sn Jiddi'nin tavsiyesi ve okuduğum inceleme yazıları neticesinde salı akşamı hepsiburada'dan 1399 TL'ye PM2 (14-42, 40-150 ve 15 mm lensli) siparişi verdim. Yanında 200 TL hediye çeki ve 75 TL'de kredi kartına puan aldım. Ama gel gör ki makina hala gelmedi . Bugün mesaj attım ilgili şirkete özür dileyip hemen bir 50 TL'lik gönül alma çeki daha göndermişler. O çekle de bir tripod ve flash bellek aldım :). Biraz daha dişimi sıkarsam makine bedavaya gelecek. Tabi hepsiburada göndermeyi başarabilirse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi subway2 -- 3 Mayıs 2014; 16:21:04 >
  • subway2 S kullanıcısına yanıt
    hocam size biz verseydik keşke, çarşamba elinizde olurdu. hediye çeki vermiyoruz ama gönüllerimiz bir nede olsa :)
  • Suggestions S kullanıcısına yanıt
    Zaten en başta sizden sipariş etmeyi düşünüyordum ki birden bu çek/puan işleri devreye girdi.
    Benim makine en erken önümüzdeki Salı elime geçecek şu durumda.
    Süreç daha da uzarsa siparişi iptal edeceğim ve sizden alacağım. Nasip kısmet artık .
  • quote:

Orijinalden alıntı: subway2

sn Jiddi'nin tavsiyesi ve okuduğum inceleme yazıları neticesinde salı akşamı hepsiburada'dan 1399 TL'ye PM2 (14-42, 40-150 ve 15 mm lensli) siparişi verdim. Yanında 200 TL hediye çeki ve 75 TL'de kredi kartına puan aldım. Ama gel gör ki makina hala gelmedi . Bugün mesaj attım ilgili şirkete özür dileyip hemen bir 50 TL'lik gönül alma çeki daha göndermişler. O çekle de bir tripod ve flash bellek aldım :). Biraz daha dişimi sıkarsam makine bedavaya gelecek. Tabi hepsiburada göndermeyi başarabilirse...

Haydi bakalım, biz de merakla bekliyoruz. Yalnız bu 50 TL. daha hediye sanki biraz daha gecikeceğiz de gönlünüzü alalım gibisinden mi olmuş nedir :) Ne ise bari haydi önümüzdeki Salı elinizde olsa yine iyi. Ben de PM2 mi PL5 mi alsam diye hayaller kurmaktan her fırsatta inceleme bulup bakıyorum falan :) Böyle oyalanıyorum. Şimdi bir incelemeye bakıyordum. Bir çok sitede iso başarımı ve imaj kalitesi Canon 700D'den önde olduğu test edilip onaylanmıştı zaten. Bir başka site daha buldum yine aynı sonucu kanıtlamış. Böyle incelemeri gördükçe o biçim alasım geliyor :) Artık dayanamıycam alıvercem de PL3'ümü önce bi makul fiyattan elden çıkarmayı denemem lazım ilk önce.
    -
    Canon 700D - ISO 1600 noise (RAW) - Olympus PM2 - ISO 1600 (RAW)
    -

-

• quote:

Orijinalden alıntı: jiddi

quote:

sn Jiddi'nin tavsiyesi ve okuduğum inceleme yazıları neticesinde salı akşamı hepsiburada'dan 1399 TL'ye PM2 (14-42, 40-150 ve 15 mm lensli) siparişi verdim. Yanında 200 TL hediye çeki ve 75 TL'de kredi kartına puan aldım. Ama gel gör ki makina hala gelmedi . Bugün mesaj attım ilgili şirkete özür dileyip hemen bir 50 TL'lik gönül alma çeki daha göndermişler. O çekle de bir tripod ve flash bellek aldım :). Biraz daha dişimi sıkarsam makine bedavaya gelecek. Tabi hepsiburada göndermeyi başarabilirse...

Haydi bakalım, biz de merakla bekliyoruz. Yalnız bu 50 TL. daha hediye sanki biraz daha gecikeceğiz de gönlünüzü alalım gibisinden mi olmuş nedir :) Ne ise bari haydi önümüzdeki Salı elinizde olsa yine iyi. Ben de PM2 mi PL5 mi alsam diye hayaller kurmaktan her fırsatta inceleme bulup bakıyorum falan :) Böyle oyalanıyorum. Şimdi bir incelemeye bakıyordum. Bir çok sitede iso başarımı ve imaj kalitesi Canon 700D'den önde olduğu test edilip onaylanmıştı zaten. Bir başka site daha buldum yine aynı sonucu kanıtlamış. Böyle incelemeri gördükçe o biçim alasım geliyor :) Artık dayanamıycam alıvercem de PL3'ümü önce bi makul fiyattan elden çıkarmayı denemem lazım ilk önce.
    -
    -

-

Yalnız EPL5'teki ISO1600 ile 700D'deki ISO1600 aynı mı diye bakmak lazım
    adresinden "Measurements" sekmesine gel. m4/3 algılayıcılar Canon ile aynı ISO değerini gösterip bir ya da yarım durak düşük ISO uyguluyor. Yani EPL5'te ISO1600'e bakacaksan 700D'de ISO800'ü seçmen lazım
    Aynen Fuci gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: ozturert

quote:

quote:

-
    -

-

http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-700D-versus-Olympus-PEN-E-PL5___870_839 adresinden "Measurements" sekmesine gel. m4/3 algılayıcılar Canon ile aynı ISO değerini gösterip bir ya da yarım durak düşük ISO uyguluyor. Yani EPL5'te ISO1600'e bakacaksan 700D'de ISO800'ü seçmen lazım
    Aynen Fuci gibi

Hmmmm Oly'nin iso değerleri gerçekten de nominalin oldukça altında görünüyor. İlginçmiş. Bilgi çin teşekkürler.

• quote:

http://www.dxomark.com/Cameras/Compare/Side-by-side/Canon-EOS-700D-versus-Olympus-PEN-E-PL5___870_839 adresinden "Measurements" sekmesine gel. m4/3 algılayıcılar Canon ile aynı ISO değerini gösterip bir ya da yarım durak düşük ISO uyguluyor. Yani EPL5'te ISO1600'e bakacaksan 700D'de ISO800'ü seçmen lazım
    Aynen Fuci gibi

Hocam bunun en doğrusu şöyle bir şey düşündüm, böyle olmaz mı ?
    "İki makina da aynı sahneyi aynı iso'da görür-lens ve F değeri de aynı olarak, perde hızları aynı ise iso değeri eşittir öyle ise" diyebilir miyiz bu durumda ?

Mesela test fotolarındaki şu veri
    PM2'de - 45 mm, f/8.0, exp. 1/500 s, ISO 1600
    700D'de 50 mm, f/8.0, exp. 1/400 s, ISO 1600

PM2'de - 45 mm, f/8.0, exp. 1/60 s, ISO 200
    700D'de 50 mm, f/8.0, exp. 1/25 s, ISO 100

Bu durumda birinin iso'su diğerinin yarısı kadar olmadığının bir kanıtı olmuyor mu bu aynı sahnenin aynı F ve iso ile çekilmesinde elde ettikleri perde hızının çok yakın olması hatta PM2 daha yüksek perde hızı elde etti ise iso'sunu 1800 falan gibi(sallıyorum) göstermez mi ? Eğer dxo mark'ın dediği gibi PM2'nin iso 1600'ü Canon 700D'nin 800'ü olsa perde hızının PM2 yönünde daha düşük olması gerekmez mi ?! O ise buradaki aynı F, aynı iso'lu aynı sahne çekimlerinde PM2'nin perde hızı daha yüksek veya en azından geride değil ?!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 3 Mayıs 2014; 19:14:36 >

• O test fotoğrafları nerede? Pozlama değerleri aynı gibi.

• quote:

O test fotoğrafları nerede? Pozlama değerleri aynı gibi.

Buyrun...
    www.optyczne.pl
    Test Canon EOS 700D - Zdjęcia przykładowe - Test aparatu - Optyczne.pl
    http://www.optyczne.pl/237.10-Test_aparatu-Canon_EOS_700D_Zdj%C4%99cia_przyk%C5%82adowe.html

-
    www.optyczne.pl
    Test Olympus E-PM2 - Zdjęcia przykładowe - Test aparatu - Optyczne.pl
    http://www.optyczne.pl/217.10-Test_aparatu-Olympus_E-PM2_Zdj%C4%99cia_przyk%C5%82adowe.html

• quote:

quote:

O test fotoğrafları nerede? Pozlama değerleri aynı gibi.

Buyrun...
    http://www.optyczne.pl/237.10-Test_aparatu-Canon_EOS_700D_Zdj%C4%99cia_przyk%C5%82adowe.html
    -
    http://www.optyczne.pl/217.10-Test_aparatu-Olympus_E-PM2_Zdj%C4%99cia_przyk%C5%82adowe.html

Nevet şimdi baktım onlara. Pozlamalar aynı gibi duruyor. 700D'de bariz odak hatası var ama pozlama (EV) çok benziyor. Ben E-M5'te de dediğim şeyi görüyorum. ISO3200 ve üzerinde NEX-3n ile aynı ISO değerini seçsem bile E-M5 biraz karanlık fotoğraf veriyor.

• 
Sayfa: önceki 224225226227228
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.