Şimdi Ara

fax makinası kullanmadan fax yollamak ve fax almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
23.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar...

    fax makinası almadan, sadece bilgisayarı kullanarak fax yollamak ve almak istiyorum. yanlız aklıma takılan bir kaç mevzu var.

    1 - bunu sağlayan programlar ücretli mi, ücretsiz mi? ne program kullanırsak kullanalım, yolladığımız fakslar üzerinden telekom faturası gelecektir öyle değil mi?

    2 - sanıyorum ki bir adet 56k fax modem gerekecek. yoksa herhangi bir adsl modem de bu anlamda işimi görür mü?

    3 - gecenin bi yarısı yurtdışından gelecek faks için (saat farkı, malum...) bilgisayarı açık tutmam gerekir mi? yoksa faks bi köşede bekler de ben bilgisayarı açınca mı elime geçer? bu konu özellikle düşündürüyor beni...

    4 - telefon hattımın ayrı, faks hattımın ayrı olmasını istiyorum. iki farklı hattı aynı bilgisayarda kullanma konusuna herhangi bir problem yaşar mıyım?

    5 - iki farklı numarayı duvardaki tek telefon prizini kullanarak alma şansım olur mu? eğer böyle bir şansım yoksa iki farklı hattı nasıl alabilirim?

    bu sorularıma yanıt verirseniz çok sevinirim. ayrıca bu konuyla ilgili bilmem gerekenleri söylerseniz sevinirim.

    not: konuyu yanlış yere açtıysam moderatörlerden yerini değiştirmesini rica ediyorum. zira nereye açacağımı bilemedim.

    şimdiden herkese teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_musiciann -- 20 Ekim 2010; 17:44:39 >



  • sıradan cevaplamaya çalışayım.

    Evet bizim işyerinde 3 hat var. Bir hat direk faksa bağlı. 999 90 90 1.hat, 999 90 91 2.hat, 999 90 92 3.hat(faks hattı). Diğer ikisini de telefon olarak kullanıyoruz. Bir hattın sadece faxa ayrılmış olması bence daha bir rahatlık sağlıyor. Hem alırken hem gönderirken...Hatta biz ADSL'imizi de Fax hattına bağlattık. Modemle yazıcı arasına da splitter koydum o yüzden. Ama bu çok da önemli bir şey değil. Normal telefon hattına da alsan farketmez.

    Fax alırken eğer bilgisayarına kayıt olmasını istiyorsan evet bilgisayarın açık olmalı. Ha olur da bilgisayarın kapalı, veya bir şekilde alet bilgisayarına ulaşamıyorsa çıktı olarak veriyor faksı. Güme gitmiyor yani. Böyle bir durumda da sen arşivlensin istiyorsan hemen tarar atarsın bilgisayara zaten.

    Arkadaşın da bahsettiği gibi bu aletin her şeyi bağımsız birbirinden. Fax gönderirken veya alırken fotokopi çekebiliyor ya da tarama yapabiliyorum problemsiz.

    Yazıcı yeni çıktığı için henüz toner çip muhabbeti yaygınlaşmamış. Bazı yerlerde parayla felan satıyorlar ama ben Ücretsiz olarak buldum. Şu an dosya olarak elimde istersen atarım sana da alırsan. Henüz toner bitmediği için denemedim ancak çalıştığına inanıyorum çünkü bulduğum yerdeki cevaplar oldukça tatmin ediciydi.

    zeki'nin bir konuda yanlışı var. piyasanın içinde olduğumdan biliyorum çünkü..."ikili nümeris telefon prizi" adını verdiğimiz şu priz ile;

    http://www.nursalelektronik.com/images/karre/karre_ikili_numeris_prizi.jpg

    tek prizden 2 ayrı hat kullanabilirsiniz. Ama dediğim için dediğim gibi 5 telli kablo lazım. Ki siz 3 hat istiyorsunuz bunun için evinize 7 telli kablonun girmesi lazım. Bunu telekom görevlileri yapıyor mu bilmiyorum. Çünkü işyeri olsa yapmak mesele değil de ev olduğu için sizin daireden, binanın girişindeki telefon kutusuna kablo çekilmesi lazım. Bunu bir sormak lazım...

    Bir de bu yazıcının en sevdiğim özelliği her şeyi türkçe. menüsü, tuşları, işimize yarayan progmları vs.

    Onun dışında tarayıcı özelliği de taratmadan önce yazıcının üstündeki küçük panelden istedğin gibi ayarlıyosun...Önce soruyor hangi dosya tipi? hangi bilgisayara atalım dosyayı(ağda bir çok bilgisayar varsa seçebiliyorsun) felan..Yani tam bir kullanıcı dostu...

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar, sorun olursa cevaplarım :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.