Şimdi Ara

1 anakart 10 ayda 3 kez nasıl yanar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    HP microtower marka masaüstü pc aldım. Almaz olaydım.
    10 ayda anakartı 3 kez yandı. Üstelik o kadar özenmeme rağmem, sırf şebeke geriliminden etkilenmesin diye ups bile almıştım.
    Cihazda dikkatimi çeken sorunlar şunlardı:
    öndeki usb girişlerine aynı anda hem harici hard disk hem de direksiyon seti bağlayınca, direskiyon setinin bazı fonksiyonları çalışmıyordu.
    Ama harici hard diski sökünce normale dönüyordu. Bunun dışında aletin anakartı hiç bir belirti vermeden küt diye 3 kez yandı.
    Neden olabilir..? Fikirlerinizi öğrenebilir miyim..?

• Bence güç kaynağı yetersizliğinden dolayı yanıyor.Aşırı psu ya yüklenince anakart yanıyor olabilir.
  • Aynı sorundan 3 kere cihaz değişim veya para iade gantisi varsa sana tavsiyem yoksa ve sorunu yaşamak istemiyorsan kavga gürültü farklı model anakart taktır.. Garanti yok ise tavsiyem başka anakart al.. Farklı model...

İyi Forumlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: awsalli

Bence güç kaynağı yetersizliğinden dolayı yanıyor.Aşırı psu ya yüklenince anakart yanıyor olabilir.

Hocam HP gibi bir firma makinasına dandik psu koymaz diye düşünüyordum ama galiba bu fikrim değişti.

quote:

Orijinalden alıntı: gencaslan85

Aynı sorundan 3 kere cihaz değişim veya para iade gantisi varsa sana tavsiyem yoksa ve sorunu yaşamak istemiyorsan kavga gürültü farklı model anakart taktır.. Garanti yok ise tavsiyem başka anakart al.. Farklı model...

İyi Forumlar..

Yanıt için teşekkür ederim, değişim hakkım olduğunu dh sayesinde öğrendim. Öyle konuyla alakalı mesaj ararken şans eseri gördüm.
    Öğrenmemiş olsam anakartı değişip makineyi yeniden bana yollayacaklardı.
    Ben değişim alep edince tamam dediler, şimdi muadil ürün aradıklarını bana döneceklerini söylediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

quote:

Orijinalden alıntı: awsalli

Bence güç kaynağı yetersizliğinden dolayı yanıyor.Aşırı psu ya yüklenince anakart yanıyor olabilir.

Hocam HP gibi bir firma makinasına dandik psu koymaz diye düşünüyordum ama galiba bu fikrim değişti.

quote:

Orijinalden alıntı: gencaslan85

Aynı sorundan 3 kere cihaz değişim veya para iade gantisi varsa sana tavsiyem yoksa ve sorunu yaşamak istemiyorsan kavga gürültü farklı model anakart taktır.. Garanti yok ise tavsiyem başka anakart al.. Farklı model...

İyi Forumlar..

Yanıt için teşekkür ederim, değişim hakkım olduğunu dh sayesinde öğrendim. Öyle konuyla alakalı mesaj ararken şans eseri gördüm.
    Öğrenmemiş olsam anakartı değişip makineyi yeniden bana yollayacaklardı.
    Ben değişim alep edince tamam dediler, şimdi muadil ürün aradıklarını bana döneceklerini söylediler.

Para iadeside isteyebilirsin tüketici hakların var senin..

• Var ama hocam paranın değeri kalmadı. O zaman kampanya ile almıştım gerçi istesem üzerine ekler daha iyisini alırım ama inan gözüm kesmiyor.
    Para iadesi istesem şimdi bir 25 gün daha bekletirler. Özetle allah kimseyi bu servislerin eline düşürmesin diyorum. Canından bezidiyorlar insanı.
  • öndeki usb girişler genellikle anakartın tek bir portuna bağlı olurlar. Yani bir nevi USB çoğaltıcı gibi düşünün. Siz tek bir porta bir çok aygıt bağlamışsınız sanırım bu da USB lerin sağlayabileceği max akım değerinin üzerine çıkmış (450-500 mA) Hatta bu değer çok aşılırsa anakarta hasar verme olasılığı var, ancak komple bozmaması gerekli.

Ne tür bir çözüm yoluna gideceksiniz bilmiyorum ama bu aygıtlardan birini( muhtemelen direksiyon seti) kasanın arkasındaki portlardan biriyle kullanın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarion

öndeki usb girişler genellikle anakartın tek bir portuna bağlı olurlar. Yani bir nevi USB çoğaltıcı gibi düşünün. Siz tek bir porta bir çok aygıt bağlamışsınız sanırım bu da USB lerin sağlayabileceği max akım değerinin üzerine çıkmış (450-500 mA) Hatta bu değer çok aşılırsa anakarta hasar verme olasılığı var, ancak komple bozmaması gerekli.

Ne tür bir çözüm yoluna gideceksiniz bilmiyorum ama bu aygıtlardan birini( muhtemelen direksiyon seti) kasanın arkasındaki portlardan biriyle kullanın.

Bilgilendirme için tşeekkür ederim.
    Gerçekten bu ihtimal aklıma gelmişti. Ama madem ön taraf yeterli besleme yapamayacak neden 3 tane usb girişi koyarlar ki..?
    Bir de hocam direksiyon setini çoğu zaman ihtiyaç duyduğum anlarda takardım. Onu takarken diğer aygıtları sökerdim.
    Buna rağmen bozulmuş olması tuhaf değil mi.?

• ön tarafa 3 tane düşük akımlı aygıt bağlanabilir, flash diskler gibi. Mutlaka bu yüzdendir diye düşünmeyin, bir ihtimal...
  • quote:

öndeki usb girişler genellikle anakartın tek bir portuna bağlı olurlar. Yani bir nevi USB çoğaltıcı gibi düşünün. Siz tek bir porta bir çok aygıt bağlamışsınız sanırım bu da USB lerin sağlayabileceği max akım değerinin üzerine çıkmış (450-500 mA) Hatta bu değer çok aşılırsa anakarta hasar verme olasılığı var, ancak komple bozmaması gerekli.

çok büyük ihtimalle sebep bu.
    türkiyede çok satan bir firmanın merkez teknik servisinde staj yapmıştım. bu sorundan birçok makina gelirdi.
    önler ve arkalar genelde paralel olur. yani öne taktığınızı aslında arkaya da takmış olursunuz. flash disk falan düşük akım çektiğinden sorun çıkarmaz ama direksiyon seti ve webcam aynı porta(dolaylı olarak) takıldığında donmalar yapar vs. yaktığına rastlamamıştım ama mümkün.

anakartınızın montajını kim yapıyorsa ve sık kullanmıyorsanız bence önleri iptal ettirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kicker

quote:

çok büyük ihtimalle sebep bu.
    türkiyede çok satan bir firmanın merkez teknik servisinde staj yapmıştım. bu sorundan birçok makina gelirdi.
    önler ve arkalar genelde paralel olur. yani öne taktığınızı aslında arkaya da takmış olursunuz. flash disk falan düşük akım çektiğinden sorun çıkarmaz ama direksiyon seti ve webcam aynı porta(dolaylı olarak) takıldığında donmalar yapar vs. yaktığına rastlamamıştım ama mümkün.

anakartınızın montajını kim yapıyorsa ve sık kullanmıyorsanız bence önleri iptal ettirin.

Hocam buna göre ön tarafa usb koymanın bir anlamı yok, hayır bir de 1 tane de değil 3 tane koymuşlar.
    HP bunu yapıyorsa diğer firmalar neler yapar düşünmek bile istemiyorum.
    Yanıt için teşekkür ederim.

• anakartın yanma sebebi tahminimce ya psu dan dolayıdır volt larda sorun olmuş olabilir yada anakartına herhangi bişi çarpıyordur kısa devre olmuş olabilir bunlara dikkat et...
  • kasanda kısa devre olabilir arkadaşım
  • "Eeee, benim de mi anakartım yandı ya da yanacak şimdi?"

Arkadaşlar PC mde 4 tane arkada ve 2 tane ön panelde toplam 6 adet 2.0 Usb port mevcut. Arka taraftaki Usb portlarda Klavye, 500 GB HDD Usb si ve WebCam usb si var. Ön taraftakileri ise Usb bellek ve 120 GB hdd için kullanıyorum ( gün içinde çıkarıp takıyorum). Webcam ile HDD usb si yanyana. HDD çalışıyor, webcam de Bilgisayarımdan açılışta çalışıyor ancak MSN de webcam ile sohbet etmek istediğimde Msn programı donuyor ve "Şimdi Sonlandır" demek zorunda kalıyorum. Bu hep böyle oluyor. Ancak Webcam i ön paneldeki 2 boş usb den birine takınca sorun kalmıyor.

Sorun konuyu açan arkadaşınkiyle aynı ama benim anakarttan falan bi şikayetim yok (şimdilik).
  • gelen elektrik hattından bir sorun olabilir (dalgalanma).UPS al derim ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_vEdmAn

"Eeee, benim de mi anakartım yandı ya da yanacak şimdi?"

Arkadaşlar PC mde 4 tane arkada ve 2 tane ön panelde toplam 6 adet 2.0 Usb port mevcut. Arka taraftaki Usb portlarda Klavye, 500 GB HDD Usb si ve WebCam usb si var. Ön taraftakileri ise Usb bellek ve 120 GB hdd için kullanıyorum ( gün içinde çıkarıp takıyorum). Webcam ile HDD usb si yanyana. HDD çalışıyor, webcam de Bilgisayarımdan açılışta çalışıyor ancak MSN de webcam ile sohbet etmek istediğimde Msn programı donuyor ve "Şimdi Sonlandır" demek zorunda kalıyorum. Bu hep böyle oluyor. Ancak Webcam i ön paneldeki 2 boş usb den birine takınca sorun kalmıyor.

Sorun konuyu açan arkadaşınkiyle aynı ama benim anakarttan falan bi şikayetim yok (şimdilik).

Arkadaş UPS al demiş, dikkat edersenben yazımda belirttim, UPS kullandığım halde bunlar başıma geldi.
    Anakartının markası Intel mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sterilsenfoni -- 23 Ekim 2010; 21:21:57 >

• bende zaten ups falan yok.
    Anakart Intel (sanırım)
  • quote:

Orijinalden alıntı: by_vEdmAn

bende zaten ups falan yok.
    Anakart Intel (sanırım)

Şu yüzden sordum. Şayet anakartın intel h55/57 serisi ise aynı anakart serisine sahibiz ve bu seri sorunlu bir model olarak tanımlanıyor. Yani sana şöyle söyleyim, ençok bozulanlar sırasında üst basamaklarda yer alan bir kart.
    Tam modeli öğrenirsen buraya yaz, eğer nasıl öğreneceğini bilmiyorsam şu linkteki küçük program sana yardımcı olur.
    Cihazın hakkında detaylı bilgi veriri.

http://www.piriform.com/speccy/download/standard

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.