=== FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü

afro -> === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (11 Ekim 2005; 21:52:46)

FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO

bugüne kadar bu ürünle ilgili yazılan önemli mesajlar:

OEM Windows kurmak isteyenler için,
quote:

Orjinalden alıntı: eyupbiraker
Windows'u OEM kurmak isteyen arkadaşlara BIOSA (acılışta F2 ile)girip ADVACED altında AHCI Configuntion'nu Disable yaparsanız OEM kuruluşta SATA diski görüyor.

Adı Üstünde. Klavye Sorununu Ortadan Kaldıran Bios Update'i,
quote:

Orjinalden alıntı: emrahyaz

FS 2040/45 MADDE MADDE KLAVYE UPDATE - IHTIYACI OLANLARA ! ! !

Bu iki modelden birine sahip olan herkeste klavye problemi var ama bu sorun basitce giderilebiliyor, bunun icin yapilmasi gereken seyleri siralarsak

1)http://www.fujitsu-siemens.com/Support/downloads.html adresine girerek amilo pro 2040 ve 2045 icin 15 eylül de yayinlanan bios güncellemesini indirin.

2)Yüklediginiz dosyayi winzip yada winrar ile acin ve de c sürücüsü icinde yeni yaratacaginiz bi klasörün icine kopyalayin.

3)Nero'yu calistirin ve baslangic cd'si yapmak istiyorum secenegini isaretleyin, daha sonraki adimda (nero veri yükleyin diye bi yazi yazacak) c icine yükledigimiz bios güncelleme dosyalarini (toplam 5 adet) buraya ekleyin, adimlari izleyin ve de kolayca baslangic cdsini olusturun.

4)Bilgisayarinizi yeniden baslatin ve siyah ekrani görür görmez f12 ye basin sürekli (basili tutmayin, sürekli basin) baslangic sürücüsü secmeniz istendiginde, nec dvdwriteri secin (nero ile yaptigimiz baslangic cd si, dvd writer icinde olmali).

Bilgisayar dos ortaminda baslayacak...

5)Bilgisayarinizin sarjinin full oldugunu ve de adaptörünün de prize takili olduguna emin olun.

6)Burda yüklemeler bittiginde, d: komutu ile (standart olarak dvd writer bu harftir) dvd writeri secin, dvd writer secildiginde kbc yazin ve enter a basin.

Makine otomatik olarak biosu flashlamaya baslayacak, siz hicbirseye dokunmayacaksiniz, bu islem otomatik olarak devam edip sona ericek.

7)Bios flash sona erdiginde makine kendi kendini kapatacak, bu nedenle herhangi bir panige kapilmayin.

8)Bilgisayari acma tusundan tekrar acin ve de klavyenizi sorunsuz olarak kullanmanin keyfini sürün...

Not: Bu işlem teknik servis tarafindan yapilmasi gerekli olan bir işlemdir ve de orta/üst seviyede bilgisayar kullanim bilgisi gerektirir. Bios Flashin yanlis yapilmasindan dolayi olusabilecek olan problemler tamamen kullanicinin kendi sorumlulugundadir.

BIOS UPDATE KLAVYE PROBLEMİNİ ÇÖZMEKTEDİR, BEN UYGULADİM VE %100 OLUMLU SONUÇ ALDIM - BİLGİLERİNİZE...

Genel Yorum,
quote:

Orjinalden alıntı: osmanaga
Şöle bir kurcaladım 1 saat kadar, kasa kısmında ısınma adına en ufak bir şey yok,elinizi koyarak hdd nerde anlamak zor:), yalnız lcd nin alt kısmında tam fijutsi-siemens yazan yer çok fazla ısınıyor. Birde 1 hafta kadar öğretmen toshibası kullandım, bununla kıyasladığım zaman FS nin fan çok daha sık devreye giriyor ve daha uzun süre çalışmaya dewam ediyor. Kasanın hiç ısınmamasının nedeni budur belkide, bilemicem. Belkide fanın bu kadar çok sık devreye girmesi ve uzun süre çalışması bana has bi şeydir yada normaldir bilemicem ama ses kesinlikle rahatsız edici değil.

arkadaşlar, eksikleri söyleyin tamamlayayım... hepinizin yorumlarını bekliyorum...

afro -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (11 Ekim 2005; 22:06:44)

emre d.,
esarikaya,
hoydaa,
emrahyaz,
yeniadministrator,
osmanaga,
acer,
iasonion...

nerelerdesiniz ?!?! yorumlarınız ?

esarikaya -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (11 Ekim 2005; 22:13:43)

güzel hazırlık yapmışsın @afro.. eline sağlık.. tekrar hayırlı olsun..

G774 -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (11 Ekim 2005; 22:16:01)

arakadaşım öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullan darısı bizim başımıza..

öğrenmek istediklerim :

1- Bu makinada kart okuyucu var mı (3*1 veya 4*1 veya 6*1 gibi)

2-Bu opsiyonel bluetooth ne oluyor. anlamadım gitti ? zaten her bilgisayara dışardan usb üzerinden bu özelliği kazandırmıyormuyuz da burada opsiyonel nasıl oluyor?

3- ekranı nasıl ? nedense tüm markalar ekran görüntüsünü çiftlediler yani normal ekran birde değişik değişik isim verdikleri parlak ekran.. fujitside ise böyle bir şey yok yada ben bilmiyorum.. acaba fs ekranı çok mu iyiki buna ihtiyaç duymuyorlar ? bu konuda yorumunuzu özellikle bekliyorum...

4- sizin makinada ekran kartı 64 mb gözüküyor aynı makinayı alanlardan ise 128 mb çıkıyor kos koca fujitsi bu şekilde tüketicileri ikilemde nasıl bırakır.. ozaman 64 mb alanlar direk 128 mb ile değiştirme hakkı doğmaktadır..

5- makinayı nerden aldınız teknosa mı pcdepomu, direk giderekmi yoksa internettenmi aldınız? bu bile çok önemli ki buradaki teknosa yorumları insanı korkutuyor ?

6- son ortak sorum ise bu iade edilen geri verilen makinalar yada serviste düzeltilen makinalar tekrar tüketiciye yeni diye geri geliyormu açıkcası ben bu konuda hiç bir firmaya güvenmiyorum.. bu konudaki düşünceniz nedir ?

emrahyaz -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (11 Ekim 2005; 22:29:43)

güzel olmus, hosuma gitti, insanlar topic topic dolasacagina bütün bilgileri ayni topicte toplamak daha iyi, bunlara ek olarak düsünce ve yorumlari da bu topicten yazarsak fs 2040/45 sahiplerine daha kolay ulasacagimizi düsünüyorum.

osmanaga -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (11 Ekim 2005; 22:50:48)

1.kart okuyucu war, ama kaçlık bilmiyorum. yani sol alttaki şey kat okuyucu di mi :D
2.sanırım sipariş sırasında belirtiyorsun entegre bir bluetooth oluor
3.ekran gerçekten hoş. İlk bakışta wide screnni biraz yadırgadıysamda alıştım. renkler iyi ekran parlak. bi sorun yok
4.daha önceden konuşulanlar pcdepo dan alınan ürünler sadece 128mb ama teknosadan alıp 128mb landa war. Ben pcdepodaki yetkili arkadaşlar konuştum bana direkt ekran kartının 128mb olduğunu gösterdi:D
5.ben pcdepodan aldım. telefonda teslimat esnasında şirkette ödeyeceğimi belirttim. siparişi 3 te verdim 5 te gel dediler. 5 te gittim peşin para werdim aldım. epey bir muhabbet ettik gayet ilgilendiler. Özellikle kafanda takılan şeyleri arayıp sormanı öneririm. ellerinde geldiğince yardım etmeye çalışıyorlar.
6.vallah bilemicem. ama gerçekten güven weren insanlar. kutu kapalı geliyor açıyor yanında. yarı kurulu xp prof yüklü.bi 5 dakkada kurulum gözlerinin önünde tamamlanıyor ve teslim alıyorsun notebooku

Bi de klawye sorununa deyinmek istiyorum. Bu gelen seride klawye problemi yaşanmadığını belirttiler. sanırım insanlar sorunlarını kendileri hallettiği için onlara öle bir sorun gelmemiş. ama şu an bu sorunu sanırım bende yaşıyorum. gerçi tuşlara dokunmya korkuyom biraz ondanda olabilir:D

FS ci arkadaşlar lcd deki fujutsi siemens logosu sizdede çok fazla ısınıyormu?

quote:

Orjinalden alıntı: G774

arakadaşım öncelikle hayırlı olsun, güle güle kullan darısı bizim başımıza..

öğrenmek istediklerim :

2-Bu opsiyonel bluetooth ne oluyor. anlamadım gitti ? zaten her bilgisayara dışardan usb üzerinden bu özelliği kazandırmıyormuyuz da burada opsiyonel nasıl oluyor?

3- ekranı nasıl ? nedense tüm markalar ekran görüntüsünü çiftlediler yani normal ekran birde değişik değişik isim verdikleri parlak ekran.. fujitside ise böyle bir şey yok yada ben bilmiyorum.. acaba fs ekranı çok mu iyiki buna ihtiyaç duymuyorlar ? bu konuda yorumunuzu özellikle bekliyorum...

4- sizin makinada ekran kartı 64 mb gözüküyor aynı makinayı alanlardan ise 128 mb çıkıyor kos koca fujitsi bu şekilde tüketicileri ikilemde nasıl bırakır.. ozaman 64 mb alanlar direk 128 mb ile değiştirme hakkı doğmaktadır..

5- makinayı nerden aldınız teknosa mı pcdepomu, direk giderekmi yoksa internettenmi aldınız? bu bile çok önemli ki buradaki teknosa yorumları insanı korkutuyor ?

6- son ortak sorum ise bu iade edilen geri verilen makinalar yada serviste düzeltilen makinalar tekrar tüketiciye yeni diye geri geliyormu açıkcası ben bu konuda hiç bir firmaya güvenmiyorum.. bu konudaki düşünceniz nedir ?

G774 -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (11 Ekim 2005; 22:54:54)

quote:

1.kart okuyucu war, ama kaçlık bilmiyorum. yani sol alttaki şey kat okuyucu di mi :D
2.sanırım sipariş sırasında belirtiyorsun entegre bir bluetooth oluor
3.ekran gerçekten hoş. İlk bakışta wide screnni biraz yadırgadıysamda alıştım. renkler iyi ekran parlak. bi sorun yok
.....
........

cevap için teşekür ederim...

afro -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (11 Ekim 2005; 23:05:30)

-sol altta tek tip boyda bir kart okuyucu slotu var. sanırım SD ve aynı boyuttaki diger kart

-dahili bluetooth yok ! otekisini ben de anlamadım [:@]

-hayatimda ilk defa bir laptop aliyorum. ekrani 60 hertz (1280*800). masaüstü monitörüm 1280*1024 çözünürlükte 100 hertz veren bir profesyonel 19 inch oldugundan ekrana adapte olmam biraz zaman alıcak

-benim makina 128 sanıyorum. nerden bu kanıya vardın ?

-pcdepo'dan aldım. telefon açtim. elinizde var mı dedim. var dediler. 10 dakika sonra ofisteydim ve aldim. satıcılar çerez gibi satılan bu ürünün satışından memnun ve kendinden emindiler. cihaz ilk kez gözümün önünde açıldı. bundan emin oldum. teknosada satilan parti sorunlu saniyordum ama klavye sorunu bende de var. hızlı yaziyosan harfler atliyor. bios update ile duzeltecegim yarin.

-iade edilen ürünler elbette bi şekilde revize edilip geri bizlere dönüyordur bence...

G774 -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (11 Ekim 2005; 23:14:08)

quote:

Orjinalden alıntı: afro

-sol altta tek tip boyda bir kart okuyucu slotu var. sanırım SD ve aynı boyuttaki diger kart

...
....

Afro hemen cevap için çok teşekür ederim, tekrar sorunsuz şekilde, keyfini çıkararak kullan derim..
kolay gelsin...

emrahyaz -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (11 Ekim 2005; 23:17:47)

Kesinlikle klavye problemin var, tuslarin yeni olmasiyla yada dokunmaya korkmakla bi alakasi yok, bios update yapman gerekli...

Isınmaya gelince, bende de ayni yer isiniyor ama bu isinma olayini cok arastirdim, teknik servisle günlerce görüstüm hem telefonla hem de yüzyüze, bilmeniz gereken sey su eger makine durduk yere yada sistemi zorlayan bi programda takiliyor yada kendini kapatiyorsa isinma probleminden bahsedilebilir öteki durumlarda yasanan isinma tamamen normal bu laptoplarin mimarisiyle ilgili bi durum,yani surasi isiniyor burasi isiniyor gibi seyleri cok fazla önemsemeyin, bende takmistim buna bi ara...

Not:Yukarida belirttigim durumlar harici 2045 in diger markalara göre biraz daha fazla isindigini söylemem gerekli ama sunuda belirteyim ki bu isinma yukarida belirttigim nedenler harici tamamen zararsiz.

quote:

Bi de klawye sorununa deyinmek istiyorum. Bu gelen seride klawye problemi yaşanmadığını belirttiler. sanırım insanlar sorunlarını kendileri hallettiği için onlara öle bir sorun gelmemiş. ama şu an bu sorunu sanırım bende yaşıyorum. gerçi tuşlara dokunmya korkuyom biraz ondanda olabilir:D

FS ci arkadaşlar lcd deki fujutsi siemens logosu sizdede çok fazla ısınıyormu?

afro -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (11 Ekim 2005; 23:54:23)

bende de aynen. en çok ısınan yer logonun üstü ve sol üst hoparlör kısmı... ama ben bunu hiç dert etmedim.

peki ben size birşey sorayım,

speedfan programı ile ısıyı görmek istediğimde sadece hdd ısısını gösteriyor ! işlemci ısısı görünmüyor !
nedendir ? anakart buna izin vermiyor mu ? işlemci ısısını teorik olarak nerden ve nasıl görebiliriz ?

nitekim bir arkadaş fujitsu laptop işlemcisinin 85 derece olduğunu ve bu yüzden laptopu geri iade ettiğini söylemişti...

osmanaga -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 0:12:53)

PC Wizard 2005 programı ile hem hdd hemde işlemci sıcaklığı gözüküyor. bende 35 e 58 derece.

şu fanın çalışma sıklığını yazabiirmiin sende?
quote:

bende de aynen. en çok ısınan yer logonun üstü ve sol üst hoparlör kısmı... ama ben bunu hiç dert etmedim.

speedfan programı ile ısıyı görmek istediğimde sadece hdd ısısını gösteriyor ! işlemci ısısı görünmüyor !
nedendir ? anakart buna izin vermiyor mu ? işlemci ısısını teorik olarak nerden ve nasıl görebiliriz ?

nitekim bir arkadaş fujitsu laptop işlemcisinin 85 derece olduğunu ve bu yüzden laptopu geri iade ettiğini söylemişti...

emrahyaz -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 0:13:01)

bende speedfan programiyla test etmistim yalniz bende hdd nin yaninda, islemci ve chipset sicakligini da göstermisti, islemci sicakligi 65-80 derece arasi oynuyor, ve bu degerler sizi temin ederim ki normal en azindan bu laptop icin normal, bu arada benim bilgisayar günde 18-20 saat arasi acik kaliyor, bir kez dahi kilitlenmedi, bir kez dahi kendi kendine kapanmadi, performansinda en ufak bir düsüs yok, pro ev. soccer,call of duty vs.. denedigim her oyunu oynadim hic birinde hicbir problemle karsilasmadim (call of dutyde bir kere windows a döndü, bu da isletim sistemiyle alakali zaten) Ilgilelere duyurulur...

quote:

acer -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 0:14:02)

çok güzel bir topic olmuş eline sağlık bu arada ekran kartı 128 mb 64 değilki

osmanaga -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 0:44:41)

arkadaşlar yokmu fan çalışma durumunu yazacak. benim fan 10 dakka çalışıo 10 saniye susuyo. herhangi bir işlemde yapmıyorum.

the ekonomist -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 1:21:32)

araştıranların ellerine sağlık,[:'(]

mailman -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 9:46:19)

gercekten araştıranın ellerine sağlık anladığım kadarı ile geyet performanslı ve problemsiz bir ürün

mastertr -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 10:14:49)

Dün bir arkadaşım aldı bu aletten. Genel olarak çok memnun. Klavye sorununu servis hemen çözüyormuş. Isınma yokmuş.

Ama fanı neredeyse hiç durmadan çalışıyormuş (yüklenmediği halde)!!!

herkeste aynı durum söz konusu mu?

kambochian -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 10:20:06)

yaw bu makine 798 MHZ mi 1.73 GHZ mi? analamdım şimdi ben, almayı düşünüyorum da,

osmanaga -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 10:30:49)

1.73 Ghz. cpuz programındaki daki mhz lere bakarsan 133 den başlıo değişik değişik onlarca mhz bilgisi içeriyor. ama işlemci 1.73Ghz

798Mhz olan core speed

esarikaya -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 10:30:52)

Tabiki 1.73GHz... Centrinonun özelliği işlemci yoğunluğuna göre core speed azaltılır ya da arttırılır.. o nedenle düşük görünüyor..

osmanaga -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 10:33:54)

bak bu arkadaş daha güzel açıkladı:D

afro -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 10:49:17)

quote:

arkadaşlar yokmu fan çalışma durumunu yazacak. benim fan 10 dakka çalışıo 10 saniye susuyo. herhangi bir işlemde yapmıyorum.

fan gercekten de sık sık calisiyor. default durumda da calisiyor. bazen de uzun sure calismiyor. oyle anlarda cihaz acik mi degil mi anlayamiyorum bile !

arkadaslar 3d mark 2001 degerini gordunuz mu ?
biz 7000-8000 beklerken 10586 puan aldi cihaz ! [:@]

bu aksam 2003 ve 2005 degerlerini de buraya koyacagim.

bu arada dvd yazma cd yazma performanslarini olcen oldu mu ?
bir de dun gece bir kopye dvd'de sorun yasadim. dvd menusu acildi. trailer izleniyor, setup kurcalaniyor ama play diyince power dvdv kapaniyor ! yorum ?

iasonion -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 10:50:28)

@afro, güzel bir topic açmışsın..

İşte forumda böyle topicler olmalı bence. Böylece bir ürün hakkında merakı olanlar bu topic'lere girerek cevapları edinebilirler. [:'(]

afro -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 10:52:08)

iasonion ,[:'(]

büyük dostluklar kavgayla baslarmis gibi bir klişe patlatayim. böööö [&:]

kambochian -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 12:15:32)

Yaw afro abicim bu cihazda doom3 HL2 PoP Warrior Within oynanır mı peki? Oynanırsa alıyorum hemen de :)

Ya da şu 6600 lü casperı mı alsam yaw.

emrahyaz -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 12:23:42)

ben doom3 ve hl2 yi tatminkar sekilde oynadim, bilgilerinize...
quote:

Orjinalden alıntı: kambochian

Yaw afro abicim bu cihazda doom3 HL2 PoP Warrior Within oynanır mı peki? Oynanırsa alıyorum hemen de :)

Ya da şu 6600 lü casperı mı alsam yaw.

emrahyaz -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 12:28:29)

1)baska bi player dene, ben windows media playerla sorun yasamistim kopya dvd de, Asus DVD PLAYER vardi onunla sorunsuz izliyorum.

2)baska bi kopya dvd dene.

kombinasyon yap yani, ilk önce baska bi playerda ayni kopya dvd yi dene, sonra baska bi kopya dvd ile Power DVD yi dene

quote:

...bir de dun gece bir kopye dvd'de sorun yasadim. dvd menusu acildi. trailer izleniyor, setup kurcalaniyor ama play diyince power dvdv kapaniyor ! yorum ?

trlizard -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 14:18:53)

arkadaşlar;
bu ürüne microsoftun 2006 yılında çıkaracağı söylenen windows vistası kurulabilir mi? yani 64 bit destekliyormu.
teşekkürler...

osmanaga -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 15:02:35)

ewet windows vistakurabilirsin ama v2045 64 bit desteklemio, lakin amd ler şu an sadece destekliyor. ama window vista 32 bit destekliyor. piyasaya her 2 versiyonuda çıkacak sanırım
quote:

Orjinalden alıntı: trlizard

arkadaşlar;
bu ürüne microsoftun 2006 yılında çıkaracağı söylenen windows vistası kurulabilir mi? yani 64 bit destekliyormu.
teşekkürler...

afro -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 17:40:43)

osmanaga ,

ne alemdesin ?
ben 2 gündür halen masaüstünü aynen laptopa dönüştürmeye çalışıyorum... işim çok yani [:)]
kopyala kopyala bitmiyor meret !

sunshines35 -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 17:42:55)

arkadaşlar bu ısınma undervolting, termal macun sürerek felan halledilir mi, gerçi notbukta bu işlem uygulanıyo mu onu da bilmiyom.

yeniadministrator -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 17:54:31)

Fanı fazla dert etmeyin bence fan çalışmalı bence cünkü çok performanslı bir cihaz desktop pc lerı goruyorsunuz fan onlarda hiç duruyormu yani mantıklı olan fanın çalışması ce notebookların hepsi ısınır çünkü kasa ince mühim olan kitlenmemesi

afro -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 18:00:42)

sunshines35 ,
macun filan dedin sen yaaa [:@] laptopta hiç girmedim öyle işlere...

yeniadministrator ,
yorumlarına hayranım dostum [:'(]

osmanaga -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 18:14:32)

aha bnm doom3 hl2 we gta indirmem lazım:D böle kadıköy weya beşiktaşta oturupta elinde olan warmı, günlerce beklemeyeyşm şimdi:D

acer -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 21:16:52)

adam haklı fanı çalışmayan işlemci olurmu

sunshines35 -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (12 Ekim 2005; 22:22:04)

quote:

sunshines35 ,
macun filan dedin sen yaaa [:@] laptopta hiç girmedim öyle işlere...

yeniadministrator ,
yorumlarına hayranım dostum [:'(]

[;)] ne biliyim msi 510 c de yapıyolarmış o işlemi servisler, belki buna da olur.

şaka bi yana alan herkese hayırlı olsun bu notbuk, güzel bi seçime benziyo

osmanaga -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (13 Ekim 2005; 1:09:55)

Pil tam doluyken şebekeden saat 22.25 de şebekeden ayrıldım.

Arka planda sadece msn çalışıyordu.

office 2003 complete install yaptım.

Ve word ün başına geçip aralıksız yazarak ödevime başladım. offf ya daha çok war:(

Saat 1.00 da pil seviyesi %5 iken bilgisayar kendini kapadı.

2 saat 35 dakikada pili tüketmiş oldum. Şebekeye bağlanıp bilgisayarı açtığımda word dosyam aynen duruyordu:D

Bu koşullarda pilin ne kadar dayandığı belki size bir fikir vermiştir.

aminocard -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (13 Ekim 2005; 10:57:46)

PC depodan az önce alıp eve getirdim... Tek bir şey diyorum, notebook zaten mükemmel, birşey alınacaksa burdan alınır...

Forumu 2 haftadır takip ediyorum, ve sonunda Pcdepo dan aldım.. Çalışanlar inanılmaz ilgili, 3 gün test edin, bir problem çıkarsa birebir değiştiriyoruz bile dedi, daha ne olsun....

Hatta windows yüklenirken mavi ekranda, Microsoft yazısıının t'sinde bi beyazlık vardı.... Ölü piksel dedim, hemen yenisini açtılar, baktım onda da var.. ilerledik yükelemeye... Meğer birşey değilmiş, Arka planı 10 kere test ettim, tertemiz.....

Hiç- ama hiç- düşünemden alın.... hatta ben alırken bi arkadaş da gelip aldı.... Deli gibi satıyorlarmış... Şimdi doooğru test yapmaya:)

Bu arada evet fan çalışıyor ama ben zor duyuyorum..hatta dedim benim ki bozuk mu neden hiç ses çıkmıyor :)

aminocard -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (13 Ekim 2005; 11:34:04)

:)) fanım çalışıyormuş, ses rahatsız edici değil, arkadaşın hp ve asus laptop u daha gürültülü idi...

Yalnız bişey sorucam.... DVD biraz sesli sanki.. okurken tıkırtı okuyor, normal mi?

tanersari -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (13 Ekim 2005; 12:18:30)

pcdepo fiyatı yükseltmiş.
[sm=s20.gif]
tamda sipariş vermeyi düşünüyordum.

Fiyatı : 1.129,00 USD + KDV
Kdv dahil : 1.823,81 YTL
1.823.810.000 TL

shadowblade -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (13 Ekim 2005; 12:21:44)

fiyatlı bende gördüm ve hemen arayıp sordum ellerindeki stok bitmiş. Yeni parti mallar ise daha yüksek fiyatta geliyormuş. Yani piyasada yeni parti dağılmaya başladığında yine ne ucuzu pc depo olacak. [:@]

osmanaga -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (13 Ekim 2005; 12:29:47)

Aynı tıkırtı bendede war, normal sanırım.
quote:

Orjinalden alıntı: aminocard

:)) fanım çalışıyormuş, ses rahatsız edici değil, arkadaşın hp ve asus laptop u daha gürültülü idi...

Yalnız bişey sorucam.... DVD biraz sesli sanki.. okurken tıkırtı okuyor, normal mi?

mr.sabri -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (13 Ekim 2005; 20:22:24)

arkadaşlar birazda ekran kartını tartışalım.bu x300 ekran kartı iyimidir.bu makineyi kullanan arkadaşlar ekran kartından memlunlarmı.bu kartı 9700 veya x700 ile kıyaslarsak nasıl bir sonuç çıkar.........[:o]

denizcan78 -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (13 Ekim 2005; 20:59:18)

Teknosalarda kampayası var şimdi yakında başlayacakmış 1199+kdv yanında belkin çanta+webcam+256flash memory ...

acer -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (13 Ekim 2005; 23:42:58)

teknosa dan bu ürün alımaz ilk versiyonunu satıyor adamlar hala pcdepo.com ekran kartının 128 mb ati x300 olacağını garanti ediyor ve pcdepo.com daki xp pro işletim sistemli

VTS* -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (14 Ekim 2005; 8:08:44)

1)Bu arada teknosa da pcdepo karşısındaki eksikliğini bi parça da olsa gidermeye çalışıyor.
1149$+kdv'ye V2045+256mb usb bellek+ epox 20mt BT+ Creative Webcam+ Belkin çanta veriyorlar.
Ama ram ve ekran kartı şansa kalmış yanılmıyorsam.(ddr v ddr2?, 64 v 128mb?)

2)Bir de sizlere bi sorum olucak.Gecen gün V2040 kulllandım.Ekran sağdan-soldan görülmüyor(ericcson T610 telefonlardaki gibi) ve de çok parlak olmasına rağmen cansız sanki ekran(soluk gibi).V2045'te de aynı durum söz konusu mu acaba?
+Ses çıkışı laptop ın ön kısmındaydı V2040'ta...2045'te de öyle mi?Çünkü biras rahatsızlık veren bi durum.(elbette önemli bi problem değil,ama kullanım rahatlığı açısından soruyorum.)

i386 -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (14 Ekim 2005; 9:08:04)

Ses çıkışları kasanın ekran tarafına yakın. Ekranın netliği ve görüş açısı iyi olmasına rağmen kontrast ve parlaklığını beğenmedim. Biraz daha iyi olabilir.

Şirkette çeşitli işler için farklı markalarda , bir ikisi noname , 15" lik laptoplar kullanıyoruz, onlara kıyasla söylüyorum. Toshiba ile aynı ama HP ve keysmarttan parlaklık açısından geride ekranı mesela.

Şu klavye problemi için bios update ini nereden bulabilirim yardımcı olabilecek var mı? Fujitsu-Siemens'in support sitesinin altını üstine getirdim bulamadım. Forum kısmında bir iki şey var ama onlara da güvenemedim.

afro -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (14 Ekim 2005; 9:16:57)

ses girişleri 2045'te onde ve ortada. bu gercekten de hoş bişi degil.
parlaklık açısından i386'ya katılıyorum. çok parlak ama soluk bir ekran var. bu da 60hertz oluşundan olsa gerek. nitekim 100hertzlik 19 inch crt monitörden buna geçince böyle dumur oluyor insan.

bence bir dezavantaj da kasanin saginda usb girisi olmamasi. mouse kullananlar icin tek cozum kablosuz mouse kaliyor bu durumda.

klavye sorunu halen buyuk bir sorun !
klavye update'i için ben de dun gece siteyi didik didik ettim. bulamadım. bugun bu konuyu soracaktım.
biri çıksa da dese ki bios update için link şuradadır...[:'(]

i386 -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (14 Ekim 2005; 12:46:51)

Arka tarafta bir USB vardı galiba, mouse oraya takılabilir ?

yeniadministrator -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (14 Ekim 2005; 13:23:26)

ASLINDA ÖNDE OLMASI DAHA İYİ SÜREKLİ MAKİNANIN ARKASINI YOKLAMAK GEREKMİYOR

NEOQ -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (14 Ekim 2005; 13:37:29)

Ben arkadaki Usb leri kullanıyorum o zaman bi sorun olmuyo [:'(]

afro -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (14 Ekim 2005; 13:39:28)

klavye sorununu halaa düzeltemedimmmmm[8|][:-]

osmanaga -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (14 Ekim 2005; 14:28:43)

Wireless aldım eve, masaüstünede pcı kart. Masaüstü wireless ı görürken laptop göremiyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sewinirim.

emrahyaz -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (14 Ekim 2005; 14:36:22)

anlattim ya arkadasim madde madde, daha ne yapayim? aynen uygula %100 cözülecektir klavye problemin...

quote:

klavye sorununu halaa düzeltemedimmmmm[8|][:-]

i386 -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (14 Ekim 2005; 14:37:01)

Wireless i açtın mı? Fn + F7 veya benzeri bir kombinasyon olacak, fonksiyon tuşunun üzerinde anten sembolu gibi birşey var. Ondan sonra kablosuz ağ bulamadım diyen taskbar ikonuna tıkla , etraftaki ağları ara seçeneğini seç. Beni de biraz uğraştırdı ama bir iki kurcalamadan sonra halloldu ayarlar.

Emrahyaz , bios update dosyasını aranıp bulamıyoruz , problem o. FS support Web sitesinde yok.

emrahyaz -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (14 Ekim 2005; 14:43:08)

KLAVYE PROBLEMI OLAN OKUYUN ARTIK SU YAZIYI VE BU SORUYU SORMAYIN ARTIK ! ! ! BU ISLEM SORUNU %100 ÇÖZMEKTEDİR

FS 2040/45 MADDE MADDE KLAVYE UPDATE - IHTIYACI OLANLARA ! ! !

Bu iki modelden birine sahip olan herkeste klavye problemi var ama bu sorun basitce giderilebiliyor, bunun icin yapilmasi gereken seyleri siralarsak

1)http://www.fujitsu-siemens.com/Support/downloads.html adresine girerek amilo pro 2040 ve 2045 icin 15 eylül de yayinlanan bios güncellemesini indirin.

2)Yüklediginiz dosyayi winzip yada winrar ile acin ve de c sürücüsü icinde yeni yaratacaginiz bi klasörün icine kopyalayin.

3)Nero'yu calistirin ve baslangic cd'si yapmak istiyorum secenegini isaretleyin, daha sonraki adimda (nero veri yükleyin diye bi yazi yazacak) c icine yükledigimiz bios güncelleme dosyalarini (toplam 5 adet) buraya ekleyin, adimlari izleyin ve de kolayca baslangic cdsini olusturun.

4)Bilgisayarinizi yeniden baslatin ve siyah ekrani görür görmez f12 ye basin sürekli (basili tutmayin, sürekli basin) baslangic sürücüsü secmeniz istendiginde, nec dvdwriteri secin (nero ile yaptigimiz baslangic cd si, dvd writer icinde olmali).

Bilgisayar dos ortaminda baslayacak...

5)Bilgisayarinizin sarjinin full oldugunu ve de adaptörünün de prize takili olduguna emin olun.

6)Burda yüklemeler bittiginde, d: komutu ile (standart olarak dvd writer bu harftir) dvd writeri secin, dvd writer secildiginde kbc yazin ve enter a basin.

Makine otomatik olarak biosu flashlamaya baslayacak, siz hicbirseye dokunmayacaksiniz, bu islem otomatik olarak devam edip sona ericek.

7)Bios flash sona erdiginde makine kendi kendini kapatacak, bu nedenle herhangi bir panige kapilmayin.

8)Bilgisayari acma tusundan tekrar acin ve de klavyenizi sorunsuz olarak kullanmanin keyfini sürün...

Not: Bu işlem teknik servis tarafindan yapilmasi gerekli olan bir işlemdir ve de orta/üst seviyede bilgisayar kullanim bilgisi gerektirir. Bios Flashin yanlis yapilmasindan dolayi olusabilecek olan problemler tamamen kullanicinin kendi sorumlulugundadir.

BIOS UPDATE KLAVYE PROBLEMİNİ ÇÖZMEKTEDİR, BEN UYGULADİM VE %100 OLUMLU SONUÇ ALDIM - BİLGİLERİNİZE...

quote:

Orjinalden alıntı: i386

Şu klavye problemi için bios update ini nereden bulabilirim yardımcı olabilecek var mı? Fujitsu-Siemens'in support sitesinin altını üstine getirdim bulamadım. Forum kısmında bir iki şey var ama onlara da güvenemedim.

afro -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (14 Ekim 2005; 14:52:02)

klavye sorunu ve bios update'i ile alakalı son gelişmeler,

emrahyaz'ın bahsettigi linkte update dosyasi yok. demek ki fujitsu bunu kaldirmis. guvenlik acisindan olabilir.
laptopların garantörü datapro firmasi ile gorustum. fujitsu kendilerine guncellemeyi master(cd) halinde gondermisler. gelin burda guncelleyelim diyorlar.
dolayisiyla ortada link filan yok !

bilen, uygulyan arkadaslar yardimci olurlarsa cok iyi olur...

ote yandan, cok enteresandır ki pcdepoyla gorusmemde yetkili kisi bu konuda hic sorun yasamadiklarini soyledi.

i386 -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (14 Ekim 2005; 14:53:28)

Emrahçığım kimseye yardım borcun yok , o yüzden bağırıp çağırmana fırça atmana gerek yok. İşlemin nasıl yapılacağını anlatmışsın , sağol , "birdaha sormayın" diye celallenmeden önce

http://www.fujitsu-siemens.com/Support/downloads.html

adresine bir baksana. Nereye saklamış herifler şu bios dosyasını? V2045 için arama yapıldığında gelenler zaten yanındaki CD de olan programlar. Hem Afro hem ben bulamadık. Vardı da kaldırdılar belki de.

emrahyaz -> Cevap: === FUJITSU SIEMENS V2045 15.4 SONOMA 1.73 XP PRO === (14 Ekim 2005; 14:56:03)

KLAVYE PROBLEMINI HALLEDEN BIOS UPDATE - BU DOSYA VE YUKARIDAKI ACIKLAMALAR SANIRIM SORUNUNUZU ÇÖZECETİR

http:/****.de/files/6266603/fsc_2045_bios_update.rar.html

Not:Not: Bu işlem teknik servis tarafindan yapilmasi gerekli olan bir işlemdir ve de orta/üst seviyede bilgisayar kullanim bilgisi gerektirir. Bios Flashin yanlis yapilmasindan dolayi olusabilecek olan problemler tamamen kullanicinin kendi sorumlulugundadir.

quote:

klavye sorunu ve bios update'i ile alakalı son gelişmeler,

emrahyaz'ın bahsettigi linkte update dosyasi yok. demek ki fujitsu bunu kaldirmis. guvenlik acisindan olabilir.
laptopların garantörü datapro firmasi ile gorustum. fujitsu kendilerine guncellemeyi master(cd) halinde gondermisler. gelin burda guncelleyelim diyorlar.
dolayisiyla ortada link filan yok !

bilen, uygulyan arkadaslar yardimci olurlarsa cok iyi olur...

ote yandan, cok enteresandır ki pcdepoyla gorusmemde yetkili kisi bu konuda hic sorun yasamadiklarini soyledi.

Sayfa: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
1.546875