Giriş | |
|
|
|
14 Aralık 2005; 21:08:40
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: ZeaLoT bugün v2045 imi alalı 31. gün.. bugünü de atlatırsam dahada bişey olmaz inşaallah. almak isteyenler ve alipta aklında soru işareti kalanlar için bende bişeyler özetleyeyim aleti maltepe teknosa dan aldm. yarıkurulu geldi. sorun yoq. bios update yaptim. herşey sorunsuz. 9 gün hiç restart atmadan prizden çıkarmadan kullandım.. banamısın demedi alet. 128mb ekran kartı war. ama ramler 64bit sanırsam. ewt webcam dandik. wireless için bu topic te bi arkadaşım intel in controller programını önermişti tawsiye ederim.. o program ayarlarından power setting i arttırarak daha iyi bi kapsama alanı performans v.s. alabilirsiniz.. ve daha birçok özellik war.. ethernetteki ledleri sormuş birisi.. touchpad e yakın olan ışık yeşil ve 100mbit lik bağlantı için.. lcd ye yakın olan ise 10mb için ve turuncu renkli.. yanı 10luk bi hub a bağlarsan turuncu yanacağinı anlarsın.. sistem çok stabil ve asla ısı sorunum yok.. yeterki alttan yeterli miktarda hava alabilsin.. işlemci 1733 * 798 mhz arası değişimli çalışıo.. ama dünden beri bunu sabitledim.. hep 795mhz de kullanıyorum.. sadece gerektiği zaman ( ki pek gerekmiyo.) 1700 e alıyorum.. 795 mhz de windows ve ofis uygulamalarında son derece yeterli.. voltajını da düşürdüm 0.956 ya.. standart vcore 0.988 böylece daha az ısındığını düşünüyorum.. sistem de stabilite sorunu da yok.. işlemci sıcaklığı sabit 50derece. nadiren 48 52 arasi gezio.. (800mhz ayarlarında ve düşk vcore da) 3dmark 2001 den 10500 civarı birşey almıştı. ekran kartını overclock la biraz daha artar bu puan.. abartıldığı kadar sesli değil alet.. hdd 0 ses. kulak dayayınca anca duyarsınız. fan ise makul miktarda.. manuel kontrol etmeye çalıştım başaramadım. keşke istediğim zaman çaliştirsam.. geceleri hariç max hız da çalıştırırım. ne kadar soğuk o kadar iyi. şimdi bi tablet soğutucu almayı planlıyorum. son olarak kullanmadığınız zamanlarda wireless i ,1394(firewire), etherneti dewre dışı bırakın.. asla pilsiz direk 220 ye bağlamayın.. arkadaşların dediği gibi pil notebooktan daha değerli.. hayırlı günlerde kullanın. intelin controller programındaki o power setting nasıl artırılıyo bana yardim edermisin? bi baglanti buluyorum evden ama baya düşük bunu artırmak bu programla oluyomu? ben kurdum programı onu kullaniyorum ama pek bi faydasını göremedim, şimdiden yardimin için saol!!!
|
|
14 Aralık 2005; 21:36:55
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: amilopro merhaba, ben bilg yeni aldım FS ve çok fazla ısınıyor hatta yeni açtığım halde fujitsu simens yazan yer çok sıcak dokunduğumda elim baya yandı yani... diğer bi sorun klavye sanırım bazı harfleri atlıyo arkadaşlar nasıl giderileceğini yazmış ama ben bceremem :) bir de ben teknosadan aldım ebnim ekran kartım 64 mb onlar bize 128 lerde sorun olduğunan bahsettiler ve bilerek 64 mb aldık bunların yanında fan çok çalışıyor ses çıkıyor çok fazla.... daha önce dizüstü kullanmadığım için bunların normal olup olmadığını bilmiyorum arkadaşlar.. bilgilendirirseniz sevinirim.. sizce geri vermeli miyim? ekrandaki fs yazisinin isinması çok normal. ekran parlaklığını ne kadar açarsan o kadar ısındığını göreceksin. gerekmedikçe en parlakta kullanmamanı tawsiye ederim. ben şahsen 24 saat kullanıyosam bunun 18 saatini en az ekran parlaklığınıda veya biraz açık kullanıyorum. özellikle pil ile kullanırken tasarruf da çok işe yaradığını göreceksin klavyede harf atlama problemi de normal. ilk sayfalarda bi arkadaşım bios update i ile nasıl bu sorunun çözüleceğini adım adım ve ayrıntılarıyla son derece güzel anlatmış. oradan halledebilirsin. fanın çalışması ise sana çok gelio. hiç mi çalışmasın insaf. bende sadece windows açık msn falan kullanırken 5 dk da 1 , 10 sn çalışıo.. ama doom3 oynarken asla susmuyo.. son olarak, pişmansan geri ver. ne diyeyim. ayrıca biraz araştırarak ve kullanarak daha verimli kullanabilirsiniz v2045inizi... masaustu sağ kuş özelllikler, gelişmiş bölümünde POWERPLAY sekmesi war. burada max performans ve max pil ömrü seçenekleri war.. bilmeyenler için bu ; şu işe yarıyor : max performansta iken ekran kartı (x300) çekirdek ve bellek frekansı tam performans da çalışıyo. ( 300 / 230) dengeli de iken 210 / 182 mhz ve max pil de iken de 105 / 120 mhz de çalışıyo. ben iyi bi konfigrasyon isteyen oyun oynamıyosam sürekli max pil ömrü'nde kullanıyorum.. (fişe takılı iken) işlemci sabit 800mhz ve ekran kartı da minimum hız da çalışırken full 100 fps ile cs oynayabiliyorum.. aleti boşa zorlamıyorum saygılar
|
|
|
|
|
14 Aralık 2005; 21:40:47
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: pascall intelin controller programındaki o power setting nasıl artırılıyo bana yardim edermisin? bi baglanti buluyorum evden ama baya düşük bunu artırmak bu programla oluyomu? ben kurdum programı onu kullaniyorum ama pek bi faydasını göremedim, şimdiden yardimin için saol!!! programı aç. tools / adapter settings e gir orada power management ve transmit power ı higest yap.. ne kadar işe yaradığı tartışılır. ama ben çok düşük bi bağlantıda denedim.. sürekli kopuodu. bunları arttırınca hiç kopmadı ama program sinyal gücü arttı da demedi..
|
|
|
|
|
15 Aralık 2005; 15:30:04
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: ZeaLoT quote:
Orjinalden alıntı: pascall intelin controller programındaki o power setting nasıl artırılıyo bana yardim edermisin? bi baglanti buluyorum evden ama baya düşük bunu artırmak bu programla oluyomu? ben kurdum programı onu kullaniyorum ama pek bi faydasını göremedim, şimdiden yardimin için saol!!! programı aç. tools / adapter settings e gir orada power management ve transmit power ı higest yap.. ne kadar işe yaradığı tartışılır. ama ben çok düşük bi bağlantıda denedim.. sürekli kopuodu. bunları arttırınca hiç kopmadı ama program sinyal gücü arttı da demedi.. Yardımın için cok saol,,,,,,, YAŞASIN PAYLAŞMAK
|
|
15 Aralık 2005; 18:32:14
|
|
|
ARKADAŞLAR İNTEL CONTRELLER PROGRAMINI BİR ARKADAŞIMIZ BURDA PAYLAŞABİLİRMİ PROGRAMI ARADIM BULAMADIM.TŞK.LER ŞİMDİDEN...
|
|
|
15 Aralık 2005; 19:04:10
|
|
|
teşkkür ediyorum cvp yazan arkadaşlara ama acemiiğimi bağışlayın angi performansta çalıştırsam daha iyi anlamadım :( powerplayi nerede olmalı? bilgisaayarı zorlaacak fazla bişey yapmıyorum msn, ödev falan......
|
|
16 Aralık 2005; 0:20:53
|
|
|
Hocam çok teşekkür ederim çok makbule geçti emeğin için tşk.ler
|
|
|
16 Aralık 2005; 0:37:54
|
|
|
BU PROGRAM HAKİKATEN ÇOK FAYDALI, YANİ BEN OLDUKÇA FAYDASINI GÖRDÜM.İNTERNET SÜREKLİ GİDİP GELİYODU FAKAT ŞİMDİ SÜREKLİ HALE GELDİ. TEŞEKKÜRLER...
|
|
16 Aralık 2005; 12:16:43
|
|
|
programı kullanıyordum ama en düşük seviyedeymiş. yükselttim . çok teşekkürler.
|
|
|
16 Aralık 2005; 12:20:23
|
|
|
arkadaslar bir de bu ısıyı nereden ölçüyoruz? yada bir programı var mı?
|
|
|
16 Aralık 2005; 13:12:39
|
|
|
TeknoSa dün veya bugün itibariyle Amilo Pro 2045 i 999$+kdv ye satmaya başladı haberiniz olsunn.ama ekran 64MB ATI Mobility Rodeon X300 Intel Centrino Mobil Teknolojisi Intel Pentium M İşlemci 740, 1.73 Ghz (2 MB cache, 533 Mhz FSB) 512 MB (2x256) MB DDR RAM 80 GB HDD 15,4" TFT WXGA Renkli Ekran DVD-RW Dual Layer Optik Sürücü Wireless lan 2200 B/G Windows XP Home Türkçe İşletim Sistemi özellikler bunlar..daha fazla açıklama yapmamış ama ben ankaraya gidip yakından bakıcam tam olarak Özelliklerini size aktarırım hadi kolay gelsinnnn
|
|
|
16 Aralık 2005; 14:00:47
|
|
|
gittim gördüm arkadaşlar altan ın yazdıkları gibi. + 100$ daha verriseniz çanta , web cam , bloototh , 256 mb osb bellek de veriolar. 30 gün içinde SORUN olması halinde geri getirirseniz 3 gün içinde değiştiriolar. kurulum (yarı kurulum) ordam yapılıo. bios sorunu kabul ediolar. ben denedim : tuşlar -2-3 saniye geriden gelio doğru. backspace bazen çalışmıo filan gibi şeyler. kullananlar daha iyi bilir. karar veremedim açıkçası. sonuçda 64 paylaşımsız , 128 paylaşım lıdan iidir değil mi ?
|
|
|
17 Aralık 2005; 1:21:56
|
|
|
arkadaşlar bilmeyenleri bilgilendirelim 128mb olanlar 64 paylaşımlı 64 paylaşımsız bilginize....
|
|
|
17 Aralık 2005; 14:47:30
|
|
|
ya arkadaşlar most wanted kurup oynıyan varmı bu makiney bende 640 ta bile takılma yapıyor nedendir ben mi bişeyleri eksik yapıyorum dx9.c var hyper memory sayesinde 256 görüyo ekran kartını işlemci 1788 mhz de gene atlıyo yaw nedendir
TÜRK'ÜZ BİZ; ÇİN'E SEDDİ KURDURAN DA BİZİZ,ATİLLA İLE AVRUPAYA KAN KUSTURAN DA.SELÇUKLU İLE BU TOPRAKLARI KEŞFEDEN DE BİZİZ,ADINI TÜRK YURDU KOYAN DA.ÇAĞ AÇIP ÇAĞ KAPAYAN DA BİZİZ,PEYGAMBERİN HİLAFETİNE SAHİP ÇIKAN DA.ATATÜRK İLE CUMHURİYETİ KURAN DA BİZİZ ONU KORUYACAK OLAN DA... size]
|
|
|
|