Şimdi Ara

casper recovery

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
42.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar Casper Nirvana CNG.P610-2H05S model laptop a hdd içinde recovery varmış. fakat açılışta ne yaptıysam bir türlü çalıştıramadım. f11 f12 hemen hemen bütün tuşları denedim bu recovery den geri yükleyemedim. Kurtarma cd sinden yükledim fakat bu recovery de yüklü olan çoğu program yüklenmedi. Bu yüzden bu recovery i çalıştırmam lazım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

• Eğer notebook da Fn tuşu varsa Fn+ f2 / Fn+ f9 tuş kombinasyonlarını dene.
  • hemen deniyorum
  • malesef olmuyor. Başka bir yöntem bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmen3

malesef olmuyor. Başka bir yöntem bilen varmı?

illa f2 ilen f9 olucak diye bir şart yok tüm f kombinasyonlarını dene. ctrl yada altgr de olabilir.
  • peki onlarıda deniyorum inşallah olur
  • Sorun çözülmüştür arkadaşlar. Şöyleki öncelikle biostan boot kısmında pxs boot denilen yeri enable yapıyoruz. Daha sonra kaydedip biostan çıkyoruz . Bilgisayar açılışında f8 i basılı tutuyoruz ve gelen ekrandan bilgisayarı onarı seçiyoruz. Daha sonra yine gelen ekrandan da windowsu geri yükleyi seçiyoruz. Böylece hdd içinde yer alan recovery den sistem geri yükleniyor. Yardımcı olan, olmayan herkese teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lg x200 netbook xp driver ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • abi pcde onarma actıgımda mavi ekran geliyo kalıyo öyle napacam yarım saat bekliyorum bunu
  • merhaba arkadaşlar;
    öncelikle sizlere tavsiyem casper pc'den uzak durmanız fakat bu batağa düşmüşseniz birkere çözüm üretmemiz gerek :)

öncelikle pc acın ve casper yazısı cıkınca f2 yaparak ara yüze girin, daha sonra boot menusunden 1 sıradaki cdvd yazan kısma enter yaparak onayladıktan sonra f10 ile kaydedin çıkın ( bu işlemleri yaparken format cd'niz yada pc yanında verilen kurtarma c'niz takılı olmalı) bu işlemi yaptıktan sonra kurulumu başlatmak için bir tuşa basın yazısı çıkacak bundan sonra yüklemenizi yapabilirsiniz.

kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: north_west

merhaba arkadaşlar;
    öncelikle sizlere tavsiyem casper pc'den uzak durmanız fakat bu batağa düşmüşseniz birkere çözüm üretmemiz gerek :)

öncelikle pc acın ve casper yazısı cıkınca f2 yaparak ara yüze girin, daha sonra boot menusunden 1 sıradaki cdvd yazan kısma enter yaparak onayladıktan sonra f10 ile kaydedin çıkın ( bu işlemleri yaparken format cd'niz yada pc yanında verilen kurtarma c'niz takılı olmalı) bu işlemi yaptıktan sonra kurulumu başlatmak için bir tuşa basın yazısı çıkacak bundan sonra yüklemenizi yapabilirsiniz.

kolay gelsin...

arkadaşın dediği gibi yaparsanız recovery alanı gidecektir. Eğer daha önce arkadaşın dediği şekilde format atılmadıysa casper logosu geçtikten sonra f8 tuşuna arka arkaya basın gelişmiş önyükleme seçenekleri gelecektir. Bilgisayarınızı onarın seçeneğini seçin Windows dosyaları yükleyecek açıldığında klavye ve bölge ayarlarını isteyecektir. kullandığınız ayarları yapın kullanıcı adınızı soracaktır seçin şifreniz varsa girin yoksa direkt tamam diyelim farklı bir ekran gelecektir ve en altta windowsu yeniden yükle yazacaktır tıklayın ve evet diyelim. Sistem recovery alanından sistemi yükleyecektir. Bu sırada varsayılan programlar ve driverler de kurulacaktır.(bazı modellerde driverleri eksik kurabilir) sistem açılıp masaüstü geldiğinde dosyalarınızı geri yükleyeyimmi diyecek evet derseniz dosyalarınızı geri yükleyecektir. İşlem bu kadar ile bitecektir arkadaşlar ve de casperin recovery ile alakalı hiçbir tuşu yoktur. Recovery alanı vardır Kurtarma DVD si yazan saçmalık ile format atarsanız bir daha recovery çalışmayacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: emre0134

abi pcde onarma actıgımda mavi ekran geliyo kalıyo öyle napacam yarım saat bekliyorum bunu

Onaramıyormu ? ne gibi hata veriyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmen3

Sorun çözülmüştür arkadaşlar. Şöyleki öncelikle biostan boot kısmında pxs boot denilen yeri enable yapıyoruz. Daha sonra kaydedip biostan çıkyoruz . Bilgisayar açılışında f8 i basılı tutuyoruz ve gelen ekrandan bilgisayarı onarı seçiyoruz. Daha sonra yine gelen ekrandan da windowsu geri yükleyi seçiyoruz. Böylece hdd içinde yer alan recovery den sistem geri yükleniyor. Yardımcı olan, olmayan herkese teşekkürler.

pxs boot diye bir yer göremedim ben casper' da bir tek cms gördüm. Kurtarma ekranını açmak için casper logosu geçtikten sonra f8 tuşuna ard arda basmak yeterli zaten ondan sonra bilgisayarınızı onarın diyorsunuz ancak şu an tam hatırlamıyorum ama ahcı ve ide yazan yer var o kısmı değiştirirseniz sistem onarım yapamayacaktır. O kısımın ahcı olması gerekmektedir.

ayrıca casper bios konusunda hiç kibar değil hdd üzerine bir şifre koyarsanız sistemi direkt garanti dışı bırakacaktır. (ki yapmadığım şey değil 5 ay staj yapmamın sonunda öğrendim artık ne yapıp yapmayacağını)

• Merhaba. Windows 8.1 yuklu bir casper laptop kullaniyorum. Daha dogrusu kullaniyordum. Bu sabahtan beri pc acilmiyor. Ekran biraz bekleyip 0xc0000185 hata kodu ile uyari veriyor. Sonrasinda sizlerinde yazdigi yollari denedim ama sonuc ayni. Ayrica bir kurtarma medyasida olmuyor bunlari alirken. Lakin sistemde yuklu olana da ilerleme kaydedemedigim icin ulasamiyorum. Caresizlik ve su an bu laptop a acil ihtiyacim var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Volkalp V kullanıcısına yanıt
    Hocam bu hata genellikle virüs, donanımsal veyahut sürücülerden kaynaklı gerçekleşir.

Siz öncelikle biosu güncelleyin ve Ramları kontrol edin.

• Bilmedigim icin soruyorum , bu durumdayken bios u nasil guncellerim ?
  • Resmede bakarmisiniz lutfen.
     casper recovery
  • Volkalp V kullanıcısına yanıt
    Hocam hata kayıt defterinden kaynaklanıyor. Siz en iyisi bir format atın. Sorunlarınız düzelecektir.

• Son olarak windows 7 yukleyebilirim di mi ? Ayrica tesekkurler hizli yanit icin hocam.

• merhaba arkadaslar casper csd seris i7 islemci laptopum var bi gun aksam pc oynuyordum kasar gibi oldu tekrar acayim dedim ama bu kez omarim deneniyor gibi hata verip kurtamaya gitmisti orda bilgisayarinizi sifirlayin yazisi vardi bense sifirladim %75de ekran kapandi bemde tekrar baslatiyim dedim bu kez bi hata veriyor yeniden basliyor kurtarma tuslarin hepsini denedim ama nafile

lutfen acill yardim edin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.