Şimdi Ara

Uzun yola çıkmadan önce yapılması gerekenler nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracımı 2 ay önce aldım aldığımda 59bindeydi şu an 61binde ve ben kasım ayı başında 3bin kmlik bir yolcuulğa çıkıyorum aracın 65bin bakımını erken yaptırmam gerekirmi en azından beni 3bin km daha yolda koymayacak güvenliğimi tehlikeye atmayacak minimum kontroller nelerdir? çukurlardan geçerken arksa soldan fıs fıs ses geliyor bazende yokuşta aracın altından sanki şanzumandan geliyor gibi tıkır tıkır bir ses bu ses yokuşta vites değişmesi gerekirse geliyor başka bir problemim yok tavsiyeleriniz nelerdir?

• Sizden önce nasıl bakım gördüğü veya ne şartlarda kullanıldığı bilinmiyor sanırım. Uzun yola çıkacağınız için değil, fakat arabayı yeni almış olduğunuz için bakımı yolculuk öncesine çekmekte fayda var. Ben olsam öyle yapardım.

Önce fren hidroliği, sonra motor yağı, antifriz seviyesi kontrol edilmeli, lastik basınçlarına bakılmalı. Lastiklere her sabah hiç değilse gözle mutlaka bakılmalı. Cam suyunu da tamamlayın, yağmur mevsimi, yollar çok çamurlu, aynı sebeple fren lambalarını da kontrol edin. Silecek lastikleri de kötüyse değiştirin. Bosch, Arexons veya Valeo gibi bilindik bir marka alın.

Bunlar evin önünde yapabileceklerimiz. Ama asıl hayati kontroller süspansiyon, direksiyon ve frenlerle ilgili fakat ancak araba liftte iken kontrol edilebilecek şeyler. Bakımı öne çekmeyi bu yüzden öneriyorum. Genel olarak camlar kapalıyken de içerden duyulabilen tıkırtılar tehlikeli olabilir. Arka sağdan gelen amortisör sesine pek takılmıyorum, diğer tıkırtı motor kulağı sorununa benziiyor fakat bir serviste kesin olarak teşhis edilmeli.

• Ben aracımı ekspertize sokup almıştım. Sonradan hiç bakım yaptırmadım ve 1600km yol gittim aldıktan 10 gün sonra. Hiçbir sıkıntı gelmedi başıma. Eğer çok iyi baktırıp aldıysanız çok fazla düşünmeyin derim.

Orijinalden alıntı: wurtz

Ben aracımı ekspertize sokup almıştım. Sonradan hiç bakım yaptırmadım ve 1600km yol gittim aldıktan 10 gün sonra. Hiçbir sıkıntı gelmedi başıma. Eğer çok iyi baktırıp aldıysanız çok fazla düşünmeyin derim.

aracı baktırıp aldım araç şehir içi ev iş arası kullanılmış , alınan servise gittim ümraniye rekor, bilgisayardan bakım tarihçesine baktılar 65binde gelmeniz gerek dediler, özel servise göstermeden gitmek istemiyorum ancak anadolu yakasında güvenilir vw özel servisi varmı en azından arabadaki seslere teşhis koyabilecek.
  • Ben de kasımda 2000 km yol yapacam. En son 116.500 km de yağını, yağ ve hava filtresini değiştirmiştim. Şu anda 117.700 km olmuş. Yani 1200 km yol yapmışım. Buna rağmen yola gitmeden bir gün önce yağını ve suyunu bir daha gösterecem. Sorun çıkacağını sanmıyorum. Arabam diesel.

Aslıda ben bu 10000-20000 vs. 50000 bakımlarına pek anlam veremiyorum. Arabanızda hiç bir kusur yoksa ne diye baktırasınız ki. Bu bakımların sebebi arabanızı satarken artı değer katmaktan başka bir şey değil.
    Aracın yanından ayrılmayın kesinlikle yoksa onlarda yetkili servis kadar masraf çıkarırlar

Uzun yol için

1. Gazli içecek içme, yanına kahve al, midene oturan ağır ve yağlı yemekler yeme.
    2. Bol su al yanına, 2 saatte bir dur ve 15 dakika mola ver (Avrupa. Bir. Standardı).
    3. Yol kenarında arabası arıza yapmış süsü veren sapsarı saçlı şişman kadınları geç.
    4. Traş ol, banyo yap, kişisel bakımını esirgeme, temiz bir kot/sweatshirt ve mont al.
    5. Yanına CD-MP3 al, ara sıra müziğin sesini kapat, doğayı dinle. Yollar eski yollar değil.
    6. Aracına çıkış noktasında yakıt al, depoyu doldur. Çeyrek depoda yine benzin al.
    7. Cep telefonu ve araç şarz aletini unutma, molalarda evi arayıp nerede oldunu bildir.
    8. Lastiklerin havasını kontrol et, cam ve akü dahil suyunu koy, camları içeriden de sil.
    9. Yeni bir araç ise yola çıkmadan önce biraz daha kontrol et, frenler ve farlara da bak.
    0. Uzun yol korkulacak bir etkinlik değildir, şoför uzun yolda pişer, dikkatli ol, korkma.

Hayırlı yolculuklar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Geçen yıl forumda yazmıştım. Maden uzun yol yapacaksın, bence bunları da not al:

Uzun yol için

1. Gazli içecek içme, yanına kahve al, midene oturan ağır ve yağlı yemekler yeme.
    2. Bol su al yanına, 2 saatte bir dur ve 15 dakika mola ver (Avrupa. Bir. Standardı).
    3. Yol kenarında arabası arıza yapmış süsü veren sapsarı saçlı şişman kadınları geç.
    4. Traş ol, banyo yap, kişisel bakımını esirgeme, temiz bir kot/sweatshirt ve mont al.
    5. Yanına CD-MP3 al, ara sıra müziğin sesini kapat, doğayı dinle. Yollar eski yollar değil.
    6. Aracına çıkış noktasında yakıt al, depoyu doldur. Çeyrek depoda yine benzin al.
    7. Cep telefonu ve araç şarz aletini unutma, molalarda evi arayıp nerede oldunu bildir.
    8. Lastiklerin havasını kontrol et, cam ve akü dahil suyunu koy, camları içeriden de sil.
    9. Yeni bir araç ise yola çıkmadan önce biraz daha kontrol et, frenler ve farlara da bak.
    0. Uzun yol korkulacak bir etkinlik değildir, şoför uzun yolda pişer, dikkatli ol, korkma.

Hayırlı yolculuklar.

+1

• Aracınızın tüm bakımlarını yaptırın başta trige seti olmak üzere..
    sonrası yürüyen aksamlar ve sıvılar olmalı ve filtreler özellikle hava fitresi.

yedek lastiğin havası ve diğer ekipmanlar kriko ilk yardım çantası bijon anahtarı vs iklime göre zincir ve çekme halatı gibi aksesuarlar mutlaka bulunsun sis farlarınız var ise aktif halde olsunlar hayat kurtarabilir.

bu saydıklarım yeterli olacaktır.birde çekici numarası ve telefonunuzun pili dolu olsun.

Geçen yıl forumda yazmıştım. Maden uzun yol yapacaksın, bence bunları da not al:

Uzun yol için

Hayırlı yolculuklar.

+1

Hocam bu yazınızı hatırlıyorum. Yanılmıyorsam Adana-İzmir arası yol tarifi isteyen bir arkadaşın konusunda yazmıştınız geçtiğimiz yıl.

Edit: İmla hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can-KSK -- 25 Ekim 2010; 23:10:49 >

• Bu yıl 2.000 km'ye Adana-Konya-İzmir-Aydın-Konya-Adana yaptım, 2 hafta önce de Adana-Nevşehir-Adana, ve yanıma 1 kutu First Duo marka sakız almazsam sorun yaşadığımı fark ettim, çünkü 50-100 km sonra araçta herkes uyuyyor (saat kaç olursa olsun), müziğin sesini fazla açmıyorum, ama konsantrasyonumu camları 0.5 cm açarak ve First Duo sakız çiğneyerek maksimum seviyeye çıkarıyorum. Sakız çiğnemeden araç kullanamamaktan korkuyorum. Niğde-Ulukışla arasındaki TEM asfaltı o kadar sessiz ki 120-140 km/h ile gittiğim halde sessizlikten kulaklarımda uğultu çıkmaya başladı. Sakız çiğnemek hem kulaklarımın tıkanmasını önlüyor, konsantrasyonu sağlıyor, dalgınlığı engelliyor. Özellikle geceleri mutlak ve muhakkak şekilde sakız çiğnemem gerek.

Bu yıl 2.000 km'ye Adana-Konya-İzmir-Aydın-Konya-Adana yaptım, 2 hafta önce de Adana-Nevşehir-Adana, ve yanıma 1 kutu First Duo marka sakız almazsam sorun yaşadığımı fark ettim, çünkü 50-100 km sonra araçta herkes uyuyyor (saat kaç olursa olsun), müziğin sesini fazla açmıyorum, ama konsantrasyonumu camları 0.5 cm açarak ve First Duo sakız çiğneyerek maksimum seviyeye çıkarıyorum. Sakız çiğnemeden araç kullanamamaktan korkuyorum. Niğde-Ulukışla arasındaki TEM asfaltı o kadar sessiz ki 120-140 km/h ile gittiğim halde sessizlikten kulaklarımda uğultu çıkmaya başladı. Sakız çiğnemek hem kulaklarımın tıkanmasını önlüyor, konsantrasyonu sağlıyor, dalgınlığı engelliyor. Özellikle geceleri mutlak ve muhakkak şekilde sakız çiğnemem gerek.

Nevşehir'i nasıl buldunuz?

• aracın yağı suyu silecek suyu lastik havalar balatalar farlar öncelikli kontrol araçta bi sorun yoksa bunlar yeterli olur zaten
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.