Şimdi Ara

FIFA 11 İnceleme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
8.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Açıklama: PC'de yeşil sahalara dönme vakti geldi.

          Her yılın son döneminde yeni futbol oyunları çıkıyor ve biz de her sene beklentilerimizin karşılanıp karşılanmadığını görebilmek için yakından takip ediyoruz. Bazen hayal kırıklığına uğruyor ve eski futbol oyunumuzla bir sene daha geçirmek zorunda kalıyor ya da oyunumuzu değiştiriyoruz. Geçtiğimiz sene FIFA 10 ile konsollarda başarılı çıkış yapan EA Sports, aynı başarıyı PC versiyonunda gösterememişti. Geçtiğimiz seneyi FIFA açısından hüsranla geçiren PC oyuncularının aklında tek bir soru bulunuyor. Bu sene de aynısı olacak mı?

          FIFA 11 bu sene de 9 farklı platform için geliştirildi ve piyasaya sürüldü. EA Sports, yine her zamanki gibi FIFA ismini oyun oynanabilen her türlü aygıtta görmek istiyor. FIFA 11’i cep telefonlarımızdan TV ekranlarımıza kadar istediğimiz her yerde oynayabiliyoruz. Asıl merak edilen ise PC başındaki kullanıcıların, konsol sahipleri kadar keyif alıp alamayacağı. FIFA 11’in konsol versiyonu yenilikleri ve oynanabilirliği ile futbol severleri memnun ederken, PC versiyonu da beklentilerin üzerinde çıkarak aynı başarıyı gösteriyor diyebiliriz.

    ''



         Geçtiğimiz senenin ardından oyunun PC versiyonunda büyük bir gelişmenin yer aldığını belirtmeliyim. Oyunun konsol versiyonlarına daha fazla önem verilmesi yüzünden PC versiyonu orijinalinden farklı bir yöne saparak ilerliyordu. Artık durum değişti, her ne kadar hâlâ konsol versiyonun arkasından geliyor olsa da en azından doğru yolda ilerliyor. Konsol versiyonu sahip olduğu yeni nesil oyun motoru (Next Generation) sayesinde sürekli evrim geçirerek ilerleme kaydederken, PC versiyonu aynı motora sahip olmadığı için yerinde sayıyordu. Fakat FIFA 11'de yeni nesil oyun motoru PC versiyonuna adapte edildi. İki yılın üzerinde süren geliştirme ve optimizasyon evresinin ardından artık daha iyi grafiklere ve oynanabilirliğe sahip bir futbol oyununa sahibiz.

          Next Gen oyun motoru sayesinde görünüş olarak FIFA 10 ile karşılaştırıldığında büyük bir farkın olduğu görülürken, FIFA 11’in konsol versiyonları ile karşılaştırıldığında çok benzer sonuçları vermesi oldukça sevindirici. Hatta PC’nin daha yüksek çözünürlüklere ve Anti-Aliasing gibi özelliklere sahip olması nedeniyle daha keskin grafikler sunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Aynı zamanda fizik kurallarının daha gerçekçi olması sağlanmış ve bu sayede artık oyuncuları gerçekten 360 derece kontrol edebiliyoruz. Bu gelişmelerden sonra biraz da oyunun içeriğine göz atalım.

    ''



         FIFA 11’e giriş yaptığımızda kendimizi boş bir sahada kaleciye şut çekerken buluyoruz. Bu antrenman bölümünden çıktığımızda bizi çok farklı olmayan bir ana menü karşılıyor ve ona her zamanki gibi EA Sports’un lisanslı müzikleri eşlik ediyor. Menüde gezinmeye başlamadan önce en başta, butonların oyunun konsol versiyonu (Xbox 360) ile aynı olduğunu fark ediyoruz ki buna sonra özel olarak değineceğim.

          Ana menüde, hemen maçlara başlayabileceğimiz Kick-Off; menajerlik yapabileceğimiz, tek bir futbolcuyu kontrol ederek kariyer yapabilceğimiz ve var olan ya da kendi kuracağımız turnuvalarda oynayabileceğimiz Game Modes; Online özelliklerin ve oyunların bulunduğu Online Modes; kendi karakterimizi yaratıp yeteneklerimizi geliştirerek Online olarak diğer oyuncularla oynayabileceğimizi Virtual Pro ve ayarlar gibi diğer seçeneklerin bulunduğu My Fifa 11 bölümleri bulunuyor. Ana menüden istediğimiz zaman tek tuşla çıkarak tekrar antrenman sahasına dönebiliyoruz.

         Menü seçeneklerine göz attıktan sonra FIFA 11’in içerik bakımından daha çok FIFA 10’un konsol versiyonuna benzerlik gösterdiğini söyleyebiliriz. Zaten FIFA 11'in konsol versiyonunda bulunan Pro Passing, Personality Plus ve kaleci olabilmek gibi yeni özellikler bulunmuyor. Bu özellikler PC’ye büyük ihtimalle önümüzdeki sene gelecektir. FIFA 11’in PC için ara geçiş dönemi olduğunu varsayarak menülerde neler olduğuna daha yakından bakalım.

    İncelemenin devamı için tıklayınız










  • eline sağlık teşekkürler.
  • Allah senden razı olsun Erdinç Abi.Birde PC'de FIFA'mı iyi PES'mi iyi?Sölersen süper olur.
  • konsoldan port etmişler ama hiç uğraşmamışlar . hiç pc özelliği yok, menüden grafik bile ayarlamıyoruz, zaten klavyeyle doğru düzgün oynanmıyor. klavyeyle oynamıyacaksam neden pc de oynuyumki. hiç uğraşmamışlar açıkcası oyunu oynarken karşıma sorunlarda çıkmıştı ama hatırlamayamadım şimdi.. bidahaki sene en azından fifa12 nin ps3 yada xbox360 a çıkacak olanını pc için port etseler bari... benden 10 üzerinden 7.5 puan anca alır...
  • @waltran ben klavye ile çok rahat oynayabiliyorum, sadece ara sıra pası istediğim yere atamıyorum. Oynayamama sorunu senin sorunun.
  • yav allah aşkına sanki pete aynı şey yok anlamıyorum sizi buldunuz next gen i bunuyosunuz ha sanki bu xbox 360 konsol olsa ne etkilicekki anlamadım yani ben rahatca oynayabiliyorum
  • Command123 kardeş hangi tuşları kullandığını yarmısın.Çok rahatsa bir öyle deneyeyim
  • fifa 11(xbox360,ps3) > fifa11(pc) > pes11
  • waltran fifaconfigten grafik ayarlarını yapabilirsin
  • pc de next gen değil resmen yontma taş gen bu kadar da olmaz ki
  • walla ben klawyeyle çok rahat oynaya biliyorum siz tuş kombinasyonunu düzelmediyseniz oynayamazsınız tabi siz oyuna hiç çamur atmayın walla bence şu ana kadar oynadığım en iyi futbol oyunu
  • klavyeyle çok rahat oynuyoru diyen arkadaşlar birde hangi tuşa hangi harfi atadığını söylerse çok güzel olur

    birde bu oyunda oyuncuyu hızlı koşturamıyon mu?
  • arkadaşlar lütfen yardım edin klavyede oynayamıyoruz sadece ( A )tuşunu kullanabiiliyor kuzen ben ise gamepad de koşu tuşunu kullanamıyorum gamepadim xbox falan değil.


    orjinal oyun aldık. yine oynayamıyoruz ne iş anlamadım. bizden bişeyler istiyo sanırım bugün bi iki kişiye sordum adamlar netden bişeyler yapacaksın dedi ama ben şimdiye kadar fifadan başka oyun oynamadığım için yapamadım ?
  • kardeşim ben burdan ayarladımhttp://www.fulloyun.com/f18/fifa-11-tus-kombinasyonu-56233/

    bu arada özel hareket yapcak istersensen z ye basılı tutup num lock un altındaki 8 6 4 2 gibi tuşlara basarak yapabilirsin ama z ye basmazsan kesinlikle olmaz
  • CTRL=Hızlı koşu A=ara pası S=orta(hava pası) D=pas bildiğin Boşluk Tuşu= Şut Z+2veya4veya8veya6(num locktan)özel hareket
  • kaleci olma özelliği pc de yoksa oyuna ancak 6.5 verilir.pro passing ve personality plusı saymıyorum bile.pc için 6.5 konsollar için 9.5
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.