Şimdi Ara

Apartman Isı Paylaşım (ısı pay ölçer) Sistemleri Hakkında. (merkezi sistem) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.798
Cevap
52
Favori
617.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: orjan10

    merhaba arkadaşlar,

    ben 1993-2003 yılları arasında ortak ısınma 120m2 3+1 ( fuel oil ) aylık ortalama o tarihlerde 180tl civarı yanlış hatırlamıyorsam ödüyordum fenada ısınıyordum, 2003 yılından 2012 şubat ayına kadar kombili bir dairede oturdum ( istanbul - ümraniye ) kışın en sert dönemlerinde 210tl den aşağı, 235 tl den yukarı çıkmadım ancak bu faturaları ödememe rağmen ısınmamdanda hiç memnun olmadım dairemin yalıtımı 2009 da yapıldı cephe olarakda dairem güney batıya bakıyordu, 2012 şubat ayından itibarende çekmeköyde bir siteye taşındım dairem yine batı cephe ( özellikle istedim ) önceki dairem 2+1 85m2 şu anki dairem 136m2 3+1 bir daire ısınmanın ortak olduğunu ve ısı pay ölçer sistem ile yapıldığını bilerek geldim aldım oturuyorum taşınmadan önce 250tl öderim ama en azından harika ısınırım diye düşündüm birde 4 aylık bebek olunca işin içinde 300tl bile bana normal gelirdi yeterki daire ısınsın düşüncesindeydim, 2012 yılı şubat, mart, ve nisan ortalarına kadar havalar bu sene istanbulda sert ve soğuk geçtiği için cayır cayır yandı benim peteklerim baymak diğer tüm ısınma tesisatım, sitenin tesisatı ve kazanları daff marka petek üzerindeki termostatlar 5 konumlu bütün odalarımda konumları 4'e aldım ve hiç oynamadım inanın evde bende akşamları en soğuk günlerde bile şort atlet gezdim diyebilirim, şubat ayı 185, mart ayı 181, nisan ayı 71tl ödedim aşırı derecede memnunum, ısı pay ölçer sistemi ve daha fazla tasarrufu nasıl yaparım diye araştırırken bu forumda bu konuya denk geldim neredeyse konunun tamamınıda okudum ve çok fazla şikayet olduğunu gördüm, site yeni olduğundan altımdaki daire boş buna rağmen bu faturalara bu şekilde ısınabilmem beni fazlasıyla memnun etti, sizlerin şikayetlerinizin en büyük sebenin kullanılan sistem ve sistemin mantığından çok kullanılan marka ve hizmeti veren firmadan kaynaklandığını düşünmekteyim, 93-2003 yılları arasında oturduğum sitede evimin cephesi güneydi yalıtım yoktu ancak çok sıcak oluyordu biz sıcakdan şikayet ederken doğal olarak kuzey cephe veya köşe dairede oturanlar ısınamadıklarından şikayet ediyorlardı ancak onlar ısınamadan ben ise aşırı ısınarak aynı parayı ödüyorduk şu anki dairemde ise ısınamayan yok ancak kuzey dairede veya giriş kat yada en üst katta oturanların benden çok ödediğini görüyorum evet ben ısınıyorum ortalama 180tl ödüyorum ancak dairem tamamen batıya cephe kuzey cephe, giriş kat, en üst katta oturanların ödediği meblağ 230 ile 260 arasında buda normal değilmidir ?
    ben dairemi alırken ısınmamı düşünerek daireye giriş kata göre 90 bin tl, kuzey cepheye göre 40 bin tl, en üst kata göre 20 bin tl fazla verdim...

    bu sistemden çok memnunum önümüzdeki kış çocuğum dahada büyüyeceğinden muhtemelen termostatları 4 değil 3 konumunda kullanacağım, belki 185 değil 160 ödeyeceğim belkide zam gelecek 185 ödeyeceğim ancak ben 3 konumunda ısınırken 160-185tl arası bir meblağ ödeyerek ısınırken dediğim gibi kuzey cepheler giriş katlar çatı katları doğal olarak ısınmak için benden çok ödeyecekler, ancak bu sistem olmasaydı bende kuzey cepheler ile giriş katlar ile aynı parayı ödeyecektim... NEDEN ÖDEYEYİM ?

    umarım açıklayıcı bilgilendirici olabilmişimdir...

    - Komşularınızın PİM kullanmayacağından emin olabilirmisiniz?
    - Haber verilmeksizin PİM Kontrolu baskınları yapılmasını kabul edebilirmisiniz?
    - Gün gelip de yönetici sizin dairenizde de PİM Kontrolu yapmak isterse buna izin verecekmisiniz?
    - Gün gelirde size gelen faturanın yüksek olduğunu düşünürseniz ISI ÖLÇER lerin kalibre kontrolunu nasıl ve nerede yaptıracaksınız? Kimi, Kime şikayet edeceksiniz?
    - Bu sistemin, termostatik vanalar sebebi ile mevcut kalorüfer kazanında problemler çıkardığı belirtilmiş, ISI maliyetinde elde edeceğiniz tasarruf !!! Kalorüfer sistemi arızasının onarımı için harcanacak olan Demirbaş aidatlarına yansımayacakmıdır?
    - Sözleşme ile sayaç okuma işinide vermiş olduğunuz ve ISI Ölçer i satın aldığınız firma bugün daire başına aylık 2 euro dan sayaç okuma yaparken bir sonraki sene ben 10 euro dan okuma yapacağım derse ne yapacaksınız?

    Merkezi-Kömür kalorüfer sistemli 60 daireli bir sitede, 12 yıldır yöneticilik yapıyorum.benim kafama takılan sorular şimdilik bunlar. Ben site'me bu aletlerin girmesine izin vermeyeceğim.
    Benim düşünceme göre, Yönetimlerin temel amacı, sakinlerin ev ortamında mümkün olan en az sorun ile huzur içinde oturmasını sağlamaktır. Bu sebeble de kalorüfer sisteminde verimsizlik benim açımdan göze alınamayacak bir sorundur. 3-5 kuruş tasarruf olacak diye komşumun bebeği evinde üşüyecek se ben bu sistemi kabul etmiyorum.
    Bizim dairelerimizde 6 adet petek var. bu sistemin maliyetinin daire başına yaklaşık 600 TL. gibi olacağını düşünürsek, 60x600= 36.000 TL. yapar. ben site'ye bu paraya MANTOLAMA yaptırırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 9 Mayıs 2012; 0:48:51 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mat35

    Merhaba.

    Bende bir şey sormak istiyorum; ben yeni bir ev alacağım yada kiraya taşınacağım ama buradaki yazıları okudukça korkar oldum, şimdi ben diyelim izmir çeşmeye taşındım (yer örnek) ve 3 - 5 daireli bir yer bulamadım sitelerden bir yer buldum ve bu dairelerdede merkezi sistem var ama ben kullanmak istemiyorum bunu nasıl yaparım acaba, dairemdeki peteklerimi sökmem gerekecek yada dairem girişine kör tapamı takılacak.

    bende 4 tane ınverter klima var vede ben taşınacagım merkezi sistem istemiyorum, kulanmayacagım, 20 yıldır klima kullanıyorum süper memnunum.

    Bu durumda acaba benim yapmam gerekenler ne olur, banada zorla kullan derlermi, çünkü kullanmayacagım, kullanmadıgım şeyede para vermeyi düşünmüyorum.
    Biri açıklarsa sevinirim.

    Kanuni olarak bilmiyorum ama merkezi ısıtmali bi yere taşınıp, ben istemiyorum bana sıcak su vermeyin olamaz. Yani bi şekilde size sıcak su girişi engellense bile, alttan üstten sağdan soldan ısı alıcaksınız, bu da işi bozar. Ben klima ile içeriyi çok ısıtıyorum, esas benden onlara enerji gider, onlar benden ısınırlar deseniz bile bunu takip edebilecek bi sistem yok. Sonuç olarak yapcak bişeyiniz yok gibime geliyor sanki.

    quote:

    Ayrıca kasım dan itibaren apartman sakinleri yürürlükteki yönetmeliği dayanak göstererek aidat ödememe hakkına sahipler..

    Bu ne demek tam olarak??



    Tv de dinlediğim haberin linki bu..

    http://www.cnnturk.com/2012/guncel/05/02/merkezi.sistemle.isinanlar.da.yaktigi.kadar.odeyecek/659568.0/index.html

    http://video.cnnturk.com/2012/haber/5/2/merkezi-sistemle-isinanlar-da-yaktigi-kadar-odeyecek




  • quote:

    Orijinalden alıntı: social

    arkadaşlar ben çok farklı bir soru soracağım, doğalgaz henüz kullanmadığımız fakat yeni bir ev almayı düşündüğümüz için neredeyse hiç bir konuda bilgim yok.Öncelikle İZMİR'de yaşıyorum. bazı evlerde kombi var ve ısınma+mutfak+sıcak su amaçlı kullanıyorlar. Fakat yeni yapılan evlerde hep merkezi sistem doğalgaz var, bir kaç ev gezdim, merkezi sistem doğalgazlı kaloriferli yapmışlar, banyoya elektrikli şofben, mutfağa da tüp takmışlar.benim sorum şu:
    merkezi sistem doğalgaz kullanan evlerde mutfak ve sıcaksu kullanımı için ayrı bir abonelik mi gerekiyor ve bunun için yine kombi mi alınıyor yoksa ayrı bir mekanizma var mı? şimdiden teşekkürler...

    Merkezi doğalgaz ısıtmalı bir site'de şayet dairelerin girişlerine kadar doğalgaz geliyorsa (KOLON Tesisatı olarak adlandırılır) burada isteyen her daire kendi adına İZMİRGAZ a abonelik yapar ve dairesine doğalgazı bağlatır.
    Şayet KOLON tesisatı yoksa , genel kurul toplantısında oy çokluğu ile karar alınır ve Yönetim tarafından KOLON tesisatı çektirilir. ( Yaklaşık maliyeti daire başına 150-200 TL civarıdır.)
    - Sizin almanız gereken sadece banyoya sıcak su sağlamak için hermetik şofbendir.
    - KOMBİ ise, farklı bir cihaz olup hem banyo için sicak su sağlar hemde dairenin ısıtmasında kullanılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 9 Mayıs 2012; 0:45:57 >




  • http://haber.mynet.com/pay-olcer-taktirmak-zorunlu-628684-guncel/

    Sistemin kurulmadığı binalarda apartman sakinlerinin aidat ödememe konusuyla ilgili burada başka bir haber var..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    http://haber.mynet.com/pay-olcer-taktirmak-zorunlu-628684-guncel/

    Sistemin kurulmadığı binalarda apartman sakinlerinin aidat ödememe konusuyla ilgili burada başka bir haber var..


    Verdiğiniz likteki haber de görüş belirtenlerin, bu ürünleri üreten pazarlayan firmaların temsilcileri,dernek başkanları . Tabii ki böyle konuşacaklar.
    -Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği Derneği Başkanı Ali Eren
    -Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Genel Koordinatörü Hakkı Buyruk
    -Techem İstanbul Satış bölge Müdürü Giray Çağlı

    Birde ISI PAY ÖLÇER Kanunu demişler. Bu da kanun olmuş.
    Ayrıca, Yönetimlerin Aidatların tahsilatı konusunda da zorluk yaşayacaklarını zannetmiyorum. Kat malikleri kanunu bu konuda oldukça yeterli.
    Kişisel görüşüm, bu sistemi öneren ve takılmasına öncülük eden sakinlerin, Zaman içersinde sistemin oluşturacağı problemler sebebi ile, Komşu baskısı sonucu dairelerini satıp siteden taşınacakları şeklindedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 9 Mayıs 2012; 0:54:52 >




  • İşin garibi, bu sistemi kullanıp beğenen bir kişi bile yokken, daha sistemi hiç kullanmayıp, sistem hakkında uzman yorum yapan arkadaşlar var maalesef. Bu yorumları da desteklemek için haber linkleri verilmeye başlanmış. Zaten Türkiye`de hukuk geçersizdir, geçerli olan gazete ve tv haberleridir. Haberdeki kişilerde bu sistemden ekmek yiyenler. Tabii çıkıp bu sistemi övecek ve bu sistem zorunlu diyecek. Payölçer firmaları Gazete ve Tv ye haber yapmaları için parayı da bastırmışlar ohhhh suyundan da koy.

    Ben ve benim gibi bu sistemi kullanan herkes diyor ki: Sistem takıldıktan sonra, kazan verimi belirgin derecede düştü, peteklerde dayanılmaz derecede su sesi peydah oldu, ısınmadan para ödemeye başladık, telefonla firmayı arayıp derdini anlatmaya çalışıyon, bozdukları sistemi düzeltmek yerine hatayı kabul etmeyip, senden bir kamyon para istiyor. Üstelik seni her ay haraca bağlayıp fatura ücreti altında senden para alıyor ve bu parayı fatura yollamadığı yaz aylarında bile senden tahsil ediyor. Sistemin 3 adet çok bariz kaçağı var ve bunu önlemek mümkün değil. Hal böyleyken bu sistemi savunan kişiler, ya sistemin kaçağını kullanıp kış boyu sıcacık bir evde otutarak az para ödeyenler ya da payölçer firmasının çalışanıdır. Üçüncü bir alternatif göremiyorum ben. Bu arada payölçer den sonra kazan sorunu peydah oldu demiştim, başka bir sorun daha peydah oldu maalesef. Sıcak suyu dairelere yollayan pompalar sürekli bozuluyor. 2 sene içinde 5 kez pompa arızası yaşadık. Bunlardan birinde pompamızın biri kullanılmaz hale geldi ve yenisini almak durumunda kaldık. Sebebini sorduğumuzda ise, pompaların yetkili servisinin verdiği cevap ilginçti. Aynen aktarıyorum: "Apartman sakinleri peteklerini sürekli açıp kıstığından, pompa görevini tam olarak yerine getiremiyor ve gereğinden fazla su pompalıyor, hal böyleyken, petekleriniz çok ses yapıyor ve pompa kısa sürede arıza veriyor hatta pompa tamamen kullanılmaz hale bile gelebiliyor. Üstelik hem kalorifer kazanımız ünlü bir markanın yeni ürünü hem de pompalar en kaliteli ve en bilindik bir marka.

    Artık bırakın gazete küpürlerini ve gazete linklerini. Bilgi edinme hakkınız var, bakanlığa sorun öğrenin. Ben sordum yanıtı da burada yayımladım. Doğru olan bakanlığın açıklaması mı? Gazete haberlerimi? Bu sistemi savunacağım diye yanlış haberleri, gerçekmiş gibi paylaşmayın lütfen. Çok zor değil arkadaşlar, bilgi edinme hakkınız var arayın, sorun öğrenin...




  • - Cihazı yerinden sökebilmenin ve müdahale edebilmenin tek yolu mekanik mührü kırmaktır. Ayrıca bu mühür kırıldığı anda elektronik olarak da cihaz, mührün kırıldığına dair sinyaller de göndermeye başlayacaktır.

    - ortak ısınma sistemi kullanıyorsanız ve sayaca müdahale ettiğiniz bilgisini cihaz gönderiyor ise gerekli kanuni işlem başlatılır, kurallarına uyacağınıza dair imza altına alınmış sözleşmeniz var, abonelik sözleşmesi...

    - gün gelipde benim cihazım mühür söküldü yada müdahale edildi bilgisini gönderir ise elbette müsaade ederim ya yapmadığım görülür yada cihazda sorun olduğu ortaya çıkmış olur..

    cihazın kalibrasyon veya herhangi bir nedenden dolayı arıza yapması durumunda daf ile site yönetimi arasında yapılan sözleşmemiz gereği 10 yıl garantisi var her türlü teknik desteği veriyorlar,vermeyede devam edecekler, site içinde 2 dairede arıza bilgisi geldi servis geldi cihazı alıp yenisinin montajını yapıp gitti...

    termostatik vanaların sisteme zarar verdiği falan yok sistem zaten ona göre üretilmiş bir sistem ama siz kömür kazanına bu sistemi uygularsanız murat 124'e turbo takmak gibi bir işe yeltenmiş olursunuz faydasından çok zararı olur motoru elinize alırsınız kömür kazanınız ısı pay ölçer sistemiyle çalışmaya ne kadar uygun ? bizim kullandığımız kazanlar daf üretimi ısı pay ölçer sistemi için tasarlanmış avrupada ve türkiyede daha önce kurulumu yapılmış kullananlardan referans alınabilen sistemler yani malesef kömür kazanı değil...

    sayaç okuma işini kimseye verdiğimiz yok firmadan cihazları satın alırken yazılımınıda alıyorsunuz eğitimini veriyorlar, site yönetimimiz okuma işini kendisi yapıyor, kendiniz yapmak istemiyorsanız her işin bir bedeli vardır bir firma ile anlaşırsınız elbette ücret karşılığı size hizmet verirler bu ücret firmaya göre değişir 50 kuruşa yapanda var dediğiniz gibi 2 avroya yapanda var kendiniz okuyamayacaksanız anlaşırsınız bir firmayla yaparsınız 3 yıl, 5 yıl süreli sözleşmenizi yazarsınız bir fiyat belirlersiniz yıllık enflasyon oranında artış oranı olur biter...

    bu aletleri sitenize binanıza sokup sokmamak sizin bileceğiniz iş ben kimseye alın kullanın harika demedim, kullanmayın kötüde demedim ben çok memnunum dedim, memnun olmayan nasılki çok kötü diyebiliyor ise benimde memnunum gayet iyi deme hakkım var diye düşünüyorum yoksa banane sizin binanızdan sitenizden kömür kazanınızdan mantolamanızdan ister kullanın ister kullanmayın parasıyla ister mantolama yapın ister yüzme havuzu kim karışabilirki ?

    ben hem ortak yakıtlı fuel oil kullanan sitede oturdum hem bireysel kombi kullandım, ama bu sistemden şu an çok memnunum, genelde memnun olmayanlar kuzey cephede, giriş katında oturanlar olacaktır ilk yazımda yazdığım gibi,

    bu sistemden çok memnunum önümüzdeki kış çocuğum dahada büyüyeceğinden muhtemelen termostatları 4 değil 3 konumunda kullanacağım, belki 185 değil 160 ödeyeceğim belkide zam gelecek 185 ödeyeceğim ancak ben 3 konumunda ısınırken 160-185tl arası bir meblağ ödeyerek ısınırken dediğim gibi kuzey cepheler giriş katlar çatı katları doğal olarak ısınmak için benden çok ödeyecekler, ancak bu sistem olmasaydı bende kuzey cepheler ile giriş katlar ile aynı parayı ödeyecektim... NEDEN ÖDEYEYİM ?




  • Bu sistem olmayacaktı da neden bütün binalarda merkezi sistem zorunlu kılındı? Bütün binalarda merkezi sistemin zorunlu olması ancak avrupadaki gibi böyle bir sistemin bütünüyle uygulanmasını da beraberinde getirecektir elbette..Öbür türlü böyle bir dayatma yapmak üstelik verimlilik adına akıl ve mantık dışıdır..Bunun için bir geçiş dönemi mevcuttu.O dönem de bitti.

    Kaynak olarak devletin sitesinden bep.gov.tr yi referans gösteriyorum ona da inanmıyorsunuz..

    Burada çevre ve şehircilik bakanlığına yazılan dilekçe ve ona verilen cevap var..

    http://ekonomi.haberturk.com/emlak-mortgage/haber/739222-cok-kullanana-cok-fatura


    ayrıca öyle desteksiz haber yapılıyorsa siz de yapın sizinkini de yayınlasınlar..Bundan sonra herkes yaktığı kadar ödeyecek..Yok öyle faturayı dairesini verimli kullanmak isteyenlerin sırtına yüklemek..Üşüyoruz diye sitem edip kazanı 70 derece yaktırıp ardından pencereyi açık bırakıp gezmeye gideceğiniz günler bitti artık..




  • Evet tam da beklediğim gibi :)))

    Geçmiş sayfalarda da bazı arkadaşlar vardı. Yeni üye olmuşlar ve bütün mesajları Isı Payölçer başlığı altında. Yani bunun Türkçesi sanki bu sistemi kullanıyor imajı yaratıp çok memnun olmuş gibi göstermek isteyen firma çalışanı :)) Bir de zaten sürekli olarak marka ismi verip arada reklamını da çok güzel yapıyor. Üstelik yazılan mesajları okumuyor, kendisine öğretilenleri yazıp sistemin iyi olduğunu anlatıyor. Yukarıda özellikle belirttim. Dedim ki bizim kullandığımız kalorifer sistemi şu an piyasadaki en pahalı marka ve çok yeni bir ürün. Üstelik her yıl düzenli bakımı yapılmakta ve pompaları da çok kaliteli ve pahalı bir markanın ürünü ama gel gör ki yazılanları okumak yerine bildiğini okumak daha kolay diyip hemen bahaneleri kazana bulmuşlar. Bu bahaneleri kazan verimi düştüğü için telefonla aradığım payölçer firma çalışanı da bulmuştu ama kazan marka ve modelini söylediğimde pek te sesi çıkmamıştı. Ayrıca kazanı eski olanlar bu sistemi taktırmak için yeni kazan mı alacaklar? Yeni kazan ne kadar haberiniz var mı sizin? Yok efendim kömür kazanına taktırınca öyle olurmuş böyle olurmuş, yok murat 124 müş. Yahu adamın apartmanında o kazan var işte, gül gibi geçinip gidiyor, senin sistemini takacak diye yeni kazan mı almalı yani? Yahu o paranın yarısını verip mantolama yaptırır çok çok daha ucuza ısınır. Şaka gibisiniz vallahide billahide. Yani artık ısı payölçer bayiisi arkadaşlar aradan çekilirse, biz gerçek kullanıcılar aramızda gerçekleri tartışabiliriz. Üstelik mesajlara cevap yazarken kullanıcı edasıyla değil de tam bir bayii edası ile yazı yazıyorsunuz çünkü aynı yazı ve konuşmaları 2 senedir ben bayiilerle yapıyorum zaten. Bunlar bana çok tanıdık geliyor. Üstelik biz kullanıcılar şikayetçi, sistemden anlayan firma ile ilişiği olmayan ustalar bu sistem kazana zarar veriyor diyor. Siz hala milleti söğüşleme peşindesiniz. Yukarıdaki mesajları tekrar okuyun, özellikle Kentuf arkadaşın yazdıklarını okuyun. Ama okumazsınız, gerçekler işinize gelmez.

    Şimdi gelelim madde madde açıklamalara.

    - Mühür kırılmadan cihaz yerinden sökülür ve bunu kimse anlayamaz. Zaten mühür ile cihazın yerinden sökülmesinin birbiri ile alakası yok. Oradaki mühür cihazın içinin açılmaması için konmuş, cihazın yerinden sökülmesi için değil. Çok açık açık yazmak istemiyorum ama cihaza müdahale ettiğinizde kontör atmıyor ve böylece bedavadan ısınıyorsunuz. Üstelik bunu önleyecek hiç bir yaptırım ve oluşum yok. Evinizin içine hiç kimse giremez. Polis bile evlere girmek için savcıdan izin alır. Kaldı ki Firma yetkilileri eve baskın düzenleyecekmiş. Bırakın hayal dünyasında yaşamayı. Firma kapıda bekliyor, izin almadıkça bırakın eve girmeyi apartmana bile giremiyor. İkinci kaçak yöntemi olan pim olayı zaten evlere şenlik. Millet artık evinde şeker, tuz ve pim stokluyor. Pim i takıyon ohhhh beleşe ısınıyon. Senin paranı komşun ödüyor. Birisi adalet mi dedi? Üstelik 6 petekteki pimi sökmek ortalama 2 dakika sürüyor. Adaletten bahseden arkadaşlar nerdesiniz? Hani bu sistem süper, über güvenliydi? Allahın plastik pimi sisteminizi alaşağı etti, komşuları birbirine düşürdü haberiniz var mı? Hele üçüncü kaçak yöntemi evlere değil mahallelere şenlik. Payölçeri sökmenize ya da pim takmanıza bile gerek kalmıyor. 10 yaşındaki çocuğa öğret yapar, o derece yani. Ama olmaz bu sistemin ateşli savunucuları kabul etmez. Sistemleri überdir, harikadır, kaçak asla yoktur. Sayın savunucular, hayal dünyasından çıkın. Gerçekleri görün artık...

    - Zaten müdahale ettiğiniz anlaşılınca kanuna gerek yok, apartman sakinleri size cezanızı verir. Kanundan daha korkulacak şey komşudur. Yani öyle asmaktan kesmekten bahsetmiyorum, sahtekarlık yaftası yapıştırılmasından bahsediyorum. Evdeki müdahale asla yakalanamayacağı için böyle bir ceza da olmayacak zaten. Çok net konuşuyorum bakın. Evin içinde sisteme 3 farklı yöntem ile müdahale var ve bunu yakalayabilecek hiç kimse ve hiç bir yol yok. Denendi görüldü. Çok açık yazamama sebebim, olay yargı sürecinde. Bitsin sonra herşeyi açık açık yazacağım. Tekrar ediyorum, sistem kaçağı için benim bildiğim 3 tane çok sağlam yöntem var ve kesinlikle yakalanmıyorsun. O bahsedilen mühür benim dediğim 3 yöntemde hiç bir işe yaramıyor. Zaten mühür cihazın içi açılmasın diye konmuş, başka bir işe yaramıyor ki? Cihaza müdahale etmek için cihaz içini açmaya gerek yok ki?

    - Cihazı fatura için apartmandakilerin okuması gibi bir şey söz konusu bile değil. Hatta çok komik ve payölçer firmaların savunduğu başka bir ucube daha. Her evin içinde ortalama 6 payölçer var. 20 daire olsa 120 payölçer eder. Bunları tek tek okumak lazım ve her ay insanların evlerine girip rahatsız etmek var. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını zaten payölçer firmalar da biliyor. Yani öpe öpe payölçer firmaya okutmak zorundasınız. Haaa diyorsunuz ki gidip biz de okumak için panel alalım, kendimiz okutalım. Çaaatttt karşınıza hayatın gerçekleri çıkıyor. Panel yok, size satmıyorlar çünkü o zaman seni şöğüşleyemeyecekler. Diyorsun ki madem öyle ben başka firmaya daha ucuza okuturum. Çaattt bir kapı daha kapanıyor suratına. Başka firma senin sistemini okuyamıyor, zaten okusada bütün firmalar anlaşmış, fiyatları üç aşağı beş yukarı aynı. Yani her türlü soyulan ve zarar gören vatandaş oluyor. Bir de kalorifer yanmayan 5 aylık süreçte yine fatura ücreti ödetiyorlar. Sistemi savunan bir kişide çıkıp, yazın bizden aldıkları faturayı neden aldıklarını yazmamışlar? Arkadaşlar açıklar mısınız, yazın bize fatura gelmiyor ama bütün o aylar sanki bize fatura kesilmiş gibi ücretini alıyorlar? Bu normal mi?

    Bırakın artık gazete haberlerini. Ben bu sistemi kullanıp sikayet eden kişilerdenim. Haber benden daha mı iyi biliyor? Yargı süreci bitmiş olsa size yazacak çok şeyim var. Firmaların milleti nasıl söğüşlediğini tek tek anlatacağım.
    Bu arada bugün 9 mayıs. Benim oturduğum mahallede tek payölçer bizim apartmanda var. Türkiyenin geneli aynı durumda. Hani yaygara koparanlar nerde? Hani ceza vardı? Hani yöneticilere para cezası verilecekti? Halen denetim kurulu bile yokken, yaptırım nasıl olacakmış? Türkiye`de bu sistemi taktıran oranı % kaç? %1 var mı? kesinlikle %1 bile değil. Hatta %0,5 bile değil. Hal böyleyken, siz ciddi ciddi bu sistemi taktırmayan %99.5 luk kısıma ceza filan mı verileceğini sanıyorsunuz? Yukarıdaki mesajlara yazdım. Makable Şamil Olmak İlkesi nedir bilir misiniz? Okuyun öğrenin lütfen. Anayasa ile ile korunan, kanunlar geriye doğru yürütülemez ilkesi gereği, bu kanun çıkmadan önceki binalarda zorunlu değildir. Bunu daha kaç kere yazacağım bilmiyorum. Ben yazmaktan bıktım, bazı arkadaşlar anlamamakta diretiyorlar. Üstelik bazıları da bu sistemi hiç kullanmamış ama ne hikmetse firma sahibinden bile fazla savunuyor. Bu şaşırtıcı...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bar_Fedaisi -- 9 Mayıs 2012; 12:19:31 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: palet

    quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    http://haber.mynet.com/pay-olcer-taktirmak-zorunlu-628684-guncel/

    Sistemin kurulmadığı binalarda apartman sakinlerinin aidat ödememe konusuyla ilgili burada başka bir haber var..


    Verdiğiniz likteki haber de görüş belirtenlerin, bu ürünleri üreten pazarlayan firmaların temsilcileri,dernek başkanları . Tabii ki böyle konuşacaklar.
    -Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği Derneği Başkanı Ali Eren
    -Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Genel Koordinatörü Hakkı Buyruk
    -Techem İstanbul Satış bölge Müdürü Giray Çağlı

    Birde ISI PAY ÖLÇER Kanunu demişler. Bu da kanun olmuş.
    Ayrıca, Yönetimlerin Aidatların tahsilatı konusunda da zorluk yaşayacaklarını zannetmiyorum. Kat malikleri kanunu bu konuda oldukça yeterli.
    Kişisel görüşüm, bu sistemi öneren ve takılmasına öncülük eden sakinlerin, Zaman içersinde sistemin oluşturacağı problemler sebebi ile, Komşu baskısı sonucu dairelerini satıp siteden taşınacakları şeklindedir.

    Evet 5627 sayılı enerji verimliliği kanunu , merkezi ısıtma ve sıhhi sıcak su sistemlerinde ısınma ve sıhhi sıcak su giderlerinin paylaştırılmasına ilişkin yönetmelik ile binalarda enerji performansı yönetmeliği süs olsun diye çıkarıldı..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    quote:

    Orijinalden alıntı: palet

    quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    http://haber.mynet.com/pay-olcer-taktirmak-zorunlu-628684-guncel/

    Sistemin kurulmadığı binalarda apartman sakinlerinin aidat ödememe konusuyla ilgili burada başka bir haber var..


    Verdiğiniz likteki haber de görüş belirtenlerin, bu ürünleri üreten pazarlayan firmaların temsilcileri,dernek başkanları . Tabii ki böyle konuşacaklar.
    -Kazan ve Basınçlı Kap Sanayicileri Birliği Derneği Başkanı Ali Eren
    -Türk Tesisat Mühendisleri Derneği Genel Koordinatörü Hakkı Buyruk
    -Techem İstanbul Satış bölge Müdürü Giray Çağlı

    Birde ISI PAY ÖLÇER Kanunu demişler. Bu da kanun olmuş.
    Ayrıca, Yönetimlerin Aidatların tahsilatı konusunda da zorluk yaşayacaklarını zannetmiyorum. Kat malikleri kanunu bu konuda oldukça yeterli.
    Kişisel görüşüm, bu sistemi öneren ve takılmasına öncülük eden sakinlerin, Zaman içersinde sistemin oluşturacağı problemler sebebi ile, Komşu baskısı sonucu dairelerini satıp siteden taşınacakları şeklindedir.

    Evet 5627 sayılı enerji verimliliği kanunu , merkezi ısıtma ve sıhhi sıcak su sistemlerinde ısınma ve sıhhi sıcak su giderlerinin paylaştırılmasına ilişkin yönetmelik ile binalarda enerji performansı yönetmeliği süs olsun diye çıkarıldı..

    Alıntıları Göster
    Sırf bazı yanlış bilgilendirmelere cevap yazmak için üye oldum, merak etmeyin daf'ın yada bu işle meşgul şirketlerin adamı değilim, sadece bu sistemi kullanan bir sitede oturuyorum..

    öncelikle ısı pay ölçer merkezi sistem ile ilgili fazla bir bilginin olmadığı kesin, bir arkadaş demişsinizki her ay sayacı okumak için eve girecekler vs. evdeki sayacı okumak için hiç kimse eve girmiyor, bu işi dışarıdan yapıyorlar ve ne kadar sarfiyat yapığınızı belirliyorlar..

    sonra söyle denmiş "çok kolay yöntemlerle manipilasyon yapıp bedava ısınmak mümkün", malesef mümkün değil sayaçla en ufak bir oynama yaptığınıza bu merkezde görülüyor, bende inanmamıştım ama yönetim bunu örnek olarak gösterdi evdeki sayaçın kablosuyla yada kendisiyle oynandığında merkezde anında alarm verdi ve ne yapıldığı görüldü...

    kısacası ısı pay ölçerli merkezi sistem çok yeni bir sistem ve tartışmasız en iyi sistem ne kombi ne eski usul merkezi sistem bununla kıyaslanmaz, Almanyada bu sistem 30 yıldan fazla bir zamandır kullanılıyor, elin almanı aptalmı bu sistemi kullansın, sadece sistem çok yeni olduğu için ve uygulama yapacak şirketlerde yeterli kalifiye eleman olmadığı için sorunlar yaşanıyor, fakat bu sorunlar gelip geçici, ben iddia ediyorum önümüzdeki 5 yıl içinde sitelerde kombiler ve eski usul merkezi sistem tarih olacak ve her yerede ısı pay ölçelerli merkezi sistem kullanılacak, çünkü çok tasaruflu ben kendi evimden örnek vereyim 4 kişilik bir aileyiz ve ev sürekli dolu 6 aylık ısınma ve sıcak su faturam 700 TL, 700 TL ile bu kış paşa paşa ısındım üstelik evim kuzey - doğu cephe....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi influenza_ -- 9 Mayıs 2012; 14:01:12 >




  • konuda bir sürü firma çalışanı ve tabiri caizse şakşakçısı var.Adamlar yazıyorlar tecübelerini en küçük çıkarları yok ha bire iyi diyen kulak kapatan tiplerde konuda kol geziyor.Uygulanamayacak bir kanun çıkarmışsın yanlış olduğunubile bile bunu uygulamaya çalışıyorsun vatandaşın helal parasına gözü dikmiş firmaların önüne atıyorsun al sana ileri demokrasi.

    Birde gözlemlediğim şey şu ki kuzey cephe ve girişteki dairede oturan insanlar kaçakçı.Bu insanların tek derdi apartmanın parasıyla ısınmak.

    Bizim millet doğuştan mühendis zaten
  • Eski binalara da uygulama zorunluluğu getirilmesi bir takım kargaşalara yolaçacağı kesin.Sitelerin yada apartmanların ,,yönetim planları,, nında bu konuda yapacak birşeyi yok, onlarında bu yeni kanuna uyarlanması gerekiyor. Ama kimse uyarlamadı.Ne olacak şimdi?? Yani, bazı arkadaşlar derseki, benim yönetim planında arsa payı oranında ödenir yazıyor kardeşim, ben ona göre öderim, yemişim ısı pay ölçer dökümünü, falan diyemiyecekler bence ne yazıkki.Çünkü mevcut yönetim planınında yeni kanuna uyarlanmış olması gerekiyordu şimdiye kadar. Ama anlaşılıyorki, bu sistemi seve seve takacağız.Bundan kaçış yok . Ama sonuçları nasıl olur kestiremiyorum hakkaten.Bakacağız ve göreceğiz.
    Bir firmaya, bizim vatandaş ne yazıkki, aklı biraz kötüye çalışır , bu sistemi nasıl manüple edeceğim diye şimdiden düşünmeye başlamıştır diye sorduğumda, yetkili firma, zaten bizim ısıpay ölçerler italyan malı korkmayın. İtalyada iş yapıyorsa burdada iş yapar dedi.

    Birde bu plastik pimleri neresine takıyorlar bu arada ısı pay ölçerlerin?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bar_Fedaisi

    Evet tam da beklediğim gibi :)))

    Geçmiş sayfalarda da bazı arkadaşlar vardı. Yeni üye olmuşlar ve bütün mesajları Isı Payölçer başlığı altında. Yani bunun Türkçesi sanki bu sistemi kullanıyor imajı yaratıp çok memnun olmuş gibi göstermek isteyen firma çalışanı :)) Bir de zaten sürekli olarak marka ismi verip arada reklamını da çok güzel yapıyor. Üstelik yazılan mesajları okumuyor, kendisine öğretilenleri yazıp sistemin iyi olduğunu anlatıyor. Yukarıda özellikle belirttim. Dedim ki bizim kullandığımız kalorifer sistemi şu an piyasadaki en pahalı marka ve çok yeni bir ürün. Üstelik her yıl düzenli bakımı yapılmakta ve pompaları da çok kaliteli ve pahalı bir markanın ürünü ama gel gör ki yazılanları okumak yerine bildiğini okumak daha kolay diyip hemen bahaneleri kazana bulmuşlar. Bu bahaneleri kazan verimi düştüğü için telefonla aradığım payölçer firma çalışanı da bulmuştu ama kazan marka ve modelini söylediğimde pek te sesi çıkmamıştı. Ayrıca kazanı eski olanlar bu sistemi taktırmak için yeni kazan mı alacaklar? Yeni kazan ne kadar haberiniz var mı sizin? Yok efendim kömür kazanına taktırınca öyle olurmuş böyle olurmuş, yok murat 124 müş. Yahu adamın apartmanında o kazan var işte, gül gibi geçinip gidiyor, senin sistemini takacak diye yeni kazan mı almalı yani? Yahu o paranın yarısını verip mantolama yaptırır çok çok daha ucuza ısınır. Şaka gibisiniz vallahide billahide. Yani artık ısı payölçer bayiisi arkadaşlar aradan çekilirse, biz gerçek kullanıcılar aramızda gerçekleri tartışabiliriz. Üstelik mesajlara cevap yazarken kullanıcı edasıyla değil de tam bir bayii edası ile yazı yazıyorsunuz çünkü aynı yazı ve konuşmaları 2 senedir ben bayiilerle yapıyorum zaten. Bunlar bana çok tanıdık geliyor. Üstelik biz kullanıcılar şikayetçi, sistemden anlayan firma ile ilişiği olmayan ustalar bu sistem kazana zarar veriyor diyor. Siz hala milleti söğüşleme peşindesiniz. Yukarıdaki mesajları tekrar okuyun, özellikle Kentuf arkadaşın yazdıklarını okuyun. Ama okumazsınız, gerçekler işinize gelmez.

    Şimdi gelelim madde madde açıklamalara.

    - Mühür kırılmadan cihaz yerinden sökülür ve bunu kimse anlayamaz. Zaten mühür ile cihazın yerinden sökülmesinin birbiri ile alakası yok. Oradaki mühür cihazın içinin açılmaması için konmuş, cihazın yerinden sökülmesi için değil. Çok açık açık yazmak istemiyorum ama cihaza müdahale ettiğinizde kontör atmıyor ve böylece bedavadan ısınıyorsunuz. Üstelik bunu önleyecek hiç bir yaptırım ve oluşum yok. Evinizin içine hiç kimse giremez. Polis bile evlere girmek için savcıdan izin alır. Kaldı ki Firma yetkilileri eve baskın düzenleyecekmiş. Bırakın hayal dünyasında yaşamayı. Firma kapıda bekliyor, izin almadıkça bırakın eve girmeyi apartmana bile giremiyor. İkinci kaçak yöntemi olan pim olayı zaten evlere şenlik. Millet artık evinde şeker, tuz ve pim stokluyor. Pim i takıyon ohhhh beleşe ısınıyon. Senin paranı komşun ödüyor. Birisi adalet mi dedi? Üstelik 6 petekteki pimi sökmek ortalama 2 dakika sürüyor. Adaletten bahseden arkadaşlar nerdesiniz? Hani bu sistem süper, über güvenliydi? Allahın plastik pimi sisteminizi alaşağı etti, komşuları birbirine düşürdü haberiniz var mı? Hele üçüncü kaçak yöntemi evlere değil mahallelere şenlik. Payölçeri sökmenize ya da pim takmanıza bile gerek kalmıyor. 10 yaşındaki çocuğa öğret yapar, o derece yani. Ama olmaz bu sistemin ateşli savunucuları kabul etmez. Sistemleri überdir, harikadır, kaçak asla yoktur. Sayın savunucular, hayal dünyasından çıkın. Gerçekleri görün artık...

    - Zaten müdahale ettiğiniz anlaşılınca kanuna gerek yok, apartman sakinleri size cezanızı verir. Kanundan daha korkulacak şey komşudur. Yani öyle asmaktan kesmekten bahsetmiyorum, sahtekarlık yaftası yapıştırılmasından bahsediyorum. Evdeki müdahale asla yakalanamayacağı için böyle bir ceza da olmayacak zaten. Çok net konuşuyorum bakın. Evin içinde sisteme 3 farklı yöntem ile müdahale var ve bunu yakalayabilecek hiç kimse ve hiç bir yol yok. Denendi görüldü. Çok açık yazamama sebebim, olay yargı sürecinde. Bitsin sonra herşeyi açık açık yazacağım. Tekrar ediyorum, sistem kaçağı için benim bildiğim 3 tane çok sağlam yöntem var ve kesinlikle yakalanmıyorsun. O bahsedilen mühür benim dediğim 3 yöntemde hiç bir işe yaramıyor. Zaten mühür cihazın içi açılmasın diye konmuş, başka bir işe yaramıyor ki? Cihaza müdahale etmek için cihaz içini açmaya gerek yok ki?

    - Cihazı fatura için apartmandakilerin okuması gibi bir şey söz konusu bile değil. Hatta çok komik ve payölçer firmaların savunduğu başka bir ucube daha. Her evin içinde ortalama 6 payölçer var. 20 daire olsa 120 payölçer eder. Bunları tek tek okumak lazım ve her ay insanların evlerine girip rahatsız etmek var. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını zaten payölçer firmalar da biliyor. Yani öpe öpe payölçer firmaya okutmak zorundasınız. Haaa diyorsunuz ki gidip biz de okumak için panel alalım, kendimiz okutalım. Çaaatttt karşınıza hayatın gerçekleri çıkıyor. Panel yok, size satmıyorlar çünkü o zaman seni şöğüşleyemeyecekler. Diyorsun ki madem öyle ben başka firmaya daha ucuza okuturum. Çaattt bir kapı daha kapanıyor suratına. Başka firma senin sistemini okuyamıyor, zaten okusada bütün firmalar anlaşmış, fiyatları üç aşağı beş yukarı aynı. Yani her türlü soyulan ve zarar gören vatandaş oluyor. Bir de kalorifer yanmayan 5 aylık süreçte yine fatura ücreti ödetiyorlar. Sistemi savunan bir kişide çıkıp, yazın bizden aldıkları faturayı neden aldıklarını yazmamışlar? Arkadaşlar açıklar mısınız, yazın bize fatura gelmiyor ama bütün o aylar sanki bize fatura kesilmiş gibi ücretini alıyorlar? Bu normal mi?

    Bırakın artık gazete haberlerini. Ben bu sistemi kullanıp sikayet eden kişilerdenim. Haber benden daha mı iyi biliyor? Yargı süreci bitmiş olsa size yazacak çok şeyim var. Firmaların milleti nasıl söğüşlediğini tek tek anlatacağım.
    Bu arada bugün 9 mayıs. Benim oturduğum mahallede tek payölçer bizim apartmanda var. Türkiyenin geneli aynı durumda. Hani yaygara koparanlar nerde? Hani ceza vardı? Hani yöneticilere para cezası verilecekti? Halen denetim kurulu bile yokken, yaptırım nasıl olacakmış? Türkiye`de bu sistemi taktıran oranı % kaç? %1 var mı? kesinlikle %1 bile değil. Hatta %0,5 bile değil. Hal böyleyken, siz ciddi ciddi bu sistemi taktırmayan %99.5 luk kısıma ceza filan mı verileceğini sanıyorsunuz? Yukarıdaki mesajlara yazdım. Makable Şamil Olmak İlkesi nedir bilir misiniz? Okuyun öğrenin lütfen. Anayasa ile ile korunan, kanunlar geriye doğru yürütülemez ilkesi gereği, bu kanun çıkmadan önceki binalarda zorunlu değildir. Bunu daha kaç kere yazacağım bilmiyorum. Ben yazmaktan bıktım, bazı arkadaşlar anlamamakta diretiyorlar. Üstelik bazıları da bu sistemi hiç kullanmamış ama ne hikmetse firma sahibinden bile fazla savunuyor. Bu şaşırtıcı...



    "Makable Şamil Olmak"
    İçinizde hiç , işe girdikten sonra emekli yaşı yasası çıktığı iç in , emeklilik yaşı değişen yokmu? pek kimsenin taktığını sanmıyorum bu Makable Şamil olayını. Kömür kaloriferli olarak yapılan merkezi sistemler şu anda kömür yakabiliyormu istanbulda mesela????? Hesapta eski yasalara göre eski zamanda kömürlü olarak kurmuşlar sistemlerini.
    Ayrıca, bazı arkadaşlar biraz abartıyorda galiba, bu paranın yarısına mantolama yaptırırım falan diye.Öyle bir mantolamacı tanıyorsanız hemen gönderin lütfen.

    Deminde yazdığım gibi , bir karmaşa yaşanması kuvvetle muhtemel.İkinciisi sadece bunun ısı tasarrufu için çıkarıldığına inanmıyorum. Çünkü mesele ısı tasarrufu olsaydı, ısı pay ölçerden önce, mantolama sistemi zorunlu tutulurdu öncelikle eski binalarda. Artık sanırım bir takım lobiler devreye girdi diye düşünüyorum.Birde burada bazı arkadaşlar öyle bir algı yaratıyorki, sanki merkezi sistemle ısınan halkımızın yarısından çoğu, kışın pencere açıp don gömlek oturuyor.

    Şu bilgilerin paylaşımının bir dozu ayarı yokmu arkadaşlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cumhur45

    "Makable Şamil Olmak"
    İçinizde hiç , işe girdikten sonra emekli yaşı yasası çıktığı iç in , emeklilik yaşı değişen yokmu? pek kimsenin taktığını sanmıyorum bu Makable Şamil olayını. Kömür kaloriferli olarak yapılan merkezi sistemler şu anda kömür yakabiliyormu istanbulda mesela????? Hesapta eski yasalara göre eski zamanda kömürlü olarak kurmuşlar sistemlerini.
    Ayrıca, bazı arkadaşlar biraz abartıyorda galiba, bu paranın yarısına mantolama yaptırırım falan diye.Öyle bir mantolamacı tanıyorsanız hemen gönderin lütfen.

    Deminde yazdığım gibi , bir karmaşa yaşanması kuvvetle muhtemel.İkinciisi sadece bunun ısı tasarrufu için çıkarıldığına inanmıyorum. Çünkü mesele ısı tasarrufu olsaydı, ısı pay ölçerden önce, mantolama sistemi zorunlu tutulurdu öncelikle eski binalarda. Artık sanırım bir takım lobiler devreye girdi diye düşünüyorum.Birde burada bazı arkadaşlar öyle bir algı yaratıyorki, sanki merkezi sistemle ısınan halkımızın yarısından çoğu, kışın pencere açıp don gömlek oturuyor.

    Şu bilgilerin paylaşımının bir dozu ayarı yokmu arkadaşlar.

    Öncelikle elma ile armut birbirine karışmış biraz. Düzeltmeleri yapalım.

    1) Komürden dolayı artık zehirlenmeler başlamış hatta nefes alınamaz hale gelen metropoller vardı. Yani istanbul vardı. Bu kanun o dönem Sağlık Bakanlığı öncülüğündeki bir kurul ve halk meclisi onayı ile mecburen yasalaştı. Yani o dönem için bunun yasalaşması herkesin ve her kesimin onayını aldı. Ne çabuk unuttunuz gazetelerin gaz maskesi dağıttığını? Yani o yasa kendi sağlığımız için çıkarıldı ve orada "Makable Şamil Olmak" filan aranmadı. Daha önceki mesajlarımın birinde belirttiğim gibi. Keyfi olarak çıkarılmış Avukatlık Yasalarından bir tanesinde bu ilke çiğnendiği için Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildi, yani kanun geriye işletilemedi. Emeklilik yaşı olayında da yanlış biliyorsunuz. Orada da kanun geriye işletilemedi hatta o dönemler kanun çıkacağı duyulunca herkes çoluk çocuğunu SSK lı yaptırdı? Çok çabuk unutmuşsunuz o dönemleri. Anayasa ile korunan kanunlar oyuncak değildir, burası da Muz Cumhuriyeti değildir.

    2) "Bu paranın yarısına mantolama yapılıyor" satırını bir daha okumanızı tavsiye ederim, sanırım iyi okumamışsınız. Cevap verdiğim arkadaş payölçer için eski kazanlarda bu sistemin verimli olmadığı yani yeni kazan alınmasını belirtmiş. Ben de ona cevaben kazana ve payölçere verilecek paranın yarısına mantolama yapılır dedim. Siz yeni bir Buderus sistem ne kadar biliyor musunuz? Ben biliyorum. Bir araştırın isterseniz ne kadarmış. Buderus sistem ve payölçere ödeyeceğiniz paranın yarısına mantolama yaptırırsınız. Evet öyle bir sürü usta tanıyorum ve size hemen yollayabilirim.



    Bu arada yeni bir üye(!) daha forumumuzu onurlandırmış ve ilk mesajı da payölçere yazmak olmuş. Ne tesadüf...

    Sayın influenza_: Ölçüm için eve girildiğini kim söylemiş? Orada yazanları iyi okuyunuz. Sayaç okumak için eve girmiyorlar hatta apartmana bile girmiyorlar dışarıdan ölçüm yapılıyor. Siz o eve girme olayını iyice bi okuyun anlayın ondan sonra konuşalım, bakalım orada ne demişim ben.

    İkincisi sayaçta oynanma yapıldığında merkezde görünmez. Merdiven boşluklarındaki sayaç okuyucuya sinyal gider ve ay sonunda okumaya gelen ekip alarmı görür ve apartman yöneticisine iletir. Yani anlık alarm diye bir şey yoktur bu sadece üfürük bir haberdir.

    Üçüncüsü Almanya bu sistemi uzun yıllardır kullanmıyor. Bunu söyleyen firma yetkilisinin kafasına kürekle vurabilirim. Almanya bunu eskiden kullandı ama pim ve buna benzer kaçaklar olduğundan kaçakla beş edemeyip kalorimetre sistemine geçti. Benim de savunduğum sistem kalorimetredir zaten. Evin içinde hiç bir cihaz yok, su saati ya da doğalgaz saati gibi evin dışına konan bir kalorimetre saati var ve oradan kaç kalori yaktığınızı görüp hesaplayabiliyorsunuz. Yani 30 yıldır Almanya payölçer kullanıyor lafı üfürükten teyyare bir laftır ve gerçekle uzaktan ve yakından alakası yoktur.

    Dördüncüsü: Cihazın kablosu yok ki oynansın? Cihaz kapalı ve mühürü olan bir alet. Mühürü açınca alarm verir, onun haricinde dokunmayla ya da yerinden sökme ile alarm vermez. Bu tamamen ama tamamen yanlış bir bilgi. Bunu size anlatanlar size yalan söylemiş.




  • orjan10 a cevaptır.
    Enerji verimliliği kanunu nu okudum ve bu kanun da kömür yada doğalgaz diye bir ayrım göremedim. Buda demek oluyorki kömürlü merkezi sistemler de de bu cihazların kullanımı öngörülüyor. Şimdi biz ve bizim gibi kömürlü sistem kullanan siteler sayaç takabilmek için kalörüfer kazanlarımızı da DAF ENERJİ nin kazanları ile'mi değiştireceğiz? Normal olarak 2 adet kazanın maliyeti 70.000 TL. civarında (DAF ınkini bilmiyorum) keza merkezi doğalgaz kazanıda yapsak oda 70.000 TL. tutuyor.

    - Şayet sistem Sirkülasyon pompalarında da arızaya sebebiyet veriyorsa bu da büyük sıkıntı yaratır. Onları da DAF enerjinin pompaları ilemi değiştirmek gerekir?

    cumhur45 e cevaptır- Mantolama maliyeti izmir için metrekare 30 TL. civarındadır. Ona göre hesaplayabilirsiniz.
    - Şu bilgi paylaşımının bir ayarı dozu yokmu , cümlenizi anlayamadım. Bilgi paylaşımına damı sınır koyacağız?

    influenza 6 Aylık Isınma ve Sıcak su gideriniz çok makul görünüyor. Antalya yada Mersin'demi ikamet ediyorsunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palet -- 9 Mayıs 2012; 20:48:10 >




  • Arkadaşlar oturduğum apartmanın sıhhi tesisatının kalorimetreye mi, yoksa pay ölçer sistemine mi uygun olduğunu anlamanın bir yolu var mı? Binanın ruhsatı 2009 da alınmış 2011 yapımı..Buradan 2007 de çıkan yönetmeliğe göre tesisatın yeni sisteme göre yapılmış olması gerekiyor ancak emin olamıyorum..
  • Mevcut kazanımız 600.000. kcal. lik özköseli kazan. 30+30 daireden oluşan iki blok ısıtıyor..Bu kazanın yerine yeni Buderus ( gerçi bu markayı kullanmak zorundamıyız bilemiyorum ) sistem kaç liradır piyasada? Şunun parasını söyleyinde şu mantolama hesabına bir daha bakalım.
  • "Bizim dairelerimizde 6 adet petek var. bu sistemin maliyetinin daire başına yaklaşık 600 TL. gibi olacağını düşünürsek, 60x600= 36.000 TL. yapar. ben site'ye bu paraya MANTOLAMA yaptırırım."


    Özellikle bu mantolamacıyı istiyorum:)
  • Bu pay ölçer ben kapıyı pencereyi açtığımda, içerisi de serinlediğinde nasıl anlayacak ben az mı yaktım çok mu yaktım diye?

    Edit: Kalorimetre / sayaç olayı en mantıklısı, ama onda da bu sefer bir sonraki sorun olan daire kullanım %'si ve ortak alan %'si açısından sorun çıkacak ve çıkıyor. Önceki sayfalarda örnekleri de var, bizim burada da var. Üst kata 350tl, bi alt kata 160-180tl geldimi insanlar birbirine girer direk. Ama bana 250 gelmiş, alt kata 220 gelmiş, çoğu kişi rahatlıkla kabul eder bunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 9 Mayıs 2012; 23:28:25 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.