Şimdi Ara

E.C.A. Confeo Plus Kombi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
959
Cevap
28
Favori
309.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aceryeni A kullanıcısına yanıt
    son yıllarda 5tane çevremde taktırdım.sıcak su sabitleme sorununa denk gelmedim.eca confeo plus piyasanın en iyi yerli üretim konvansiyonel kombilerin başında gelir.iyi cihaz
  • Arkadaşım biz 3 kıştır kullanıyoruz bu 4. kış olacak gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Şimdiye kadar en ufak bir sorun bile çıkartmadı
  • Teşekkürler Taşkafa vaillantı tercih etmememin en büyük sebebi servis sıkıntısı idi gerçekten etrafımdaki vaillant kullanıcılarından da edindiğim izlenimler servis kalitelerinin sıfıra yakın olduğu idi hatta müşterilerini azarlayıp bildiğin yere şikayet et gibi cümleler kullandıklarını öğrendikten sonra asla vaillant modelleri ile ilgilenmedim.
  • bende bu hafta başladı bu sorun. sorun şöyle;
    Banyo için suyu açıyorum kombiyi 40 dereceye ayarlıyorum fakat su ısısı canımı yakacak kadar yukarıya çıkıyor. soğuk suyu açıyorum çok çok az miktarda. bu sefer kombi ısınmayı durduruyor ve su haliyle buz gibi. Eskiden yapmıyordu bunu arıza için arayacağım.
  • ECA ve bazı kombilerdeki sıcak su ayar sorunu modülasyonla alakalı değil. Bu sorunun sebebi kullanım suyunda ntc sensöre sahip olmamasıdır. ECA'ların tamamında da bu sensör yok. Önce su debisi 12 lt/dk olacak şekilde kombiden sınırlanıyor ve ısıtma işlemi tamamen statik bir ayarla yapılıyor. Gaz valfi de bu ayara göre açıp kısma işlemi yapıyor. Kombi sensörü olmadığı için çıkışa verdiği suyun sıcaklığını bilmiyor. Dolayısıyla yaz- kış giren su sıcaklığı değiştiği ve ayarda statik olduğu için ayarlanan kullanım suyu sıcaklığ ile gerçek sıcaklık arasında 15 dereceye varan farklar oluyor.

    Bu sorun kış günlerinde şebeke suyu sıcaklığı düştüğü için azalıyor ve 15 derecelik farktan 4-5 dereceye kadar düşüyor.
  • Master_Evil kullanıcısına yanıt
    2.3 fazla, 1.5-2 arası olmalı basınç. Herhangi bir peteğin hava tahliye purjöründen bir miktar su alarak basıncı belirttiğim aralığa düşürebilirsiniz.

     E.C.A. Confeo Plus Kombi
  • ayastefanos2007 A kullanıcısına yanıt
    sizin arızanız 3 yollu vanadan olabilir. bizim eca confeo basınç sondası arızası yaptı. dijital basınç göstergesi sürekli ve anlık farklı değerler gösterip kırmızı lamba arızaya geçiyordu. 40 arızası deniyor. internette açıklaması var. (basınç sondası)parça +işçilik 170 tl maal oldu. birine lazım olur diye yazıyorum.
  • Arkadaşlar tavsiyelerinize uyarak E.C.A. Confeo Plus Kombi
    23,4 / 28 kW kapasiteli hermetik dijital kombiyi aldım kdv ve montaj dahil 1320 tl ye kıredi kartına tek çekim yaptırdım.
    İlk izlenimim oldukça sessiz çalışan bir cihaz ve gayet basit bir kullanımı var ciddi manada soğuk olupta bide yakıt performansını
    gördüğümde onuda belirtirim inşallah önceki kullandığım cihaza göre daha küçük ve nodern bide önceki cihazın allah belasını versin
    servisle akraba olmuştuk senede 350 net servis parası ödüyordum. İnşallah kurtuldum..
  • Çin üretimi olmadığını netten bulduğum bu yazı anlatıyor.

    Elginkan Grubu bünyesinde faaliyet gösteren ECA’nın Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı tamamlanan kombi fabrikası üretime başladı. Yeni fabrika ile Manisa’daki üretim tesisi sayısını 10’a yükselten grup yıllık üretim kapasitesini 320 bin adede çıkardı. 68 bin metrekare alan üzerine kurulu olan ve yılda 220 bin adet kombi üretecek olan tesisin tanıtımı için Manisa’ya basın gezisi düzenleyen Elginkan Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanvekili Muzaffer Zeren 12 milyon Avro’ya mal olan tesiste şu an 80 kişi istihdam ettiklerini belirterek gelecek yıl bu rakamın 250’ye çıkacağını söyledi.

    Zeren şöyle konuştu: “Asya’dan Avrupa’ya kadar 60 ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçen yıl grup olarak gerçekleştirdiğimiz 300 milyon Avro’luk cironun 100 milyon Avro’sunu ihracattan elde ettik. 2010’da da ciromuzu yüzde 20 oranında arttırmayı hedeflediyoruz.”

    Elginkan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Isı Grubu Koordinatörü Ömer Özgen de dünyada kombi pazarının hızla büyüdüğünü belirterek “Türkiye’de kombi pazarı 650 milyon TL’yi geçti. Pazarının yüzde 80’ini yoğuşmasız kombilerin aldığını öngörürsek değişmesi gereken ciddi bir kombi potansiyelinin de olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

    quote:

    Orijinalden alıntı: cengizkaya

    İzmir Karşıyka'dayım Bir firmayı keşif için çağırdım, Bosch condense 2000 yoğuşmalı kombi önerdi, ECA bayisnden de tekif alacağımı söyledim. Sakın ECA alma kombileri Çin'de ürettiriyor dedi. Bu söylediği bana pek mantıklı gelmedi , sizce doğruluk payı varmıdır? Bir de evin içerisinde tesisat yapılmayacak hemen kapının girişinde kilere kombi takılacak oradan da mutfağa en fazla 5 metre boru kullanacak.kombiye 2000 tl 8 adet termostatik vanaya 280 tl toplam da 3100 lira peşin t3450 lira vadeli teklif sundu. ECA Kombiyi ben kendim alsam montajını servise yaptırabilirmiyim projeyi çizdirme sorun olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Egé


    quote:

    Orijinalden alıntı: sofokles2000

    @taşkafa,
    İşin ilginç tarafı yukarda yazdığım gibi servis comfort özelliği için gaz tüketimini artıran birşey dedi. Yani "sen uzun süre sıcak su kullanmasan bile, o haznesindeki suyu belirli bir sıcaklıkta tutmak için ara ara çalışacak" dedi. Sizce doğruluk payı var mı servisin bu söylediğinin?

    Bir de bu 8 litreyi genleşme tankında mı tutuyor? Çünkü bildiğim kadarıyla Confeo Plus'ta boiler haznesi/kazanı yok.

    Eğer önemli bir yakıt artışına neden olacaksa Confort'u kullanmayalım?

    8 lt de bir yanlışlık var, bu hacimde suyu bekletmesi mümkün değil. Genleşme tankı adı üstünde sadece genleşme için vardır ayrıca sıcak su için su tutma görevi yoktur.

    Ayrıca sizden bir ricam olacak. Comfort özelliğini aktif etmeden yani kullanmadan sıcak su almayı bir denermisiniz..




    Denedim. Comfort olmadan sıcak su 7-8 saniye daha geç geliyor.
    Bu arada kullanım kitapçığında ilgili yeri taradım, aşağıya koyuyorum.
    Su plaka eşanjör içinde bekletiliyormuş.
    Yalnız Comfort modda mı daha çok gaz harcarım, yoksa normal modda mı net bir bilgiye ulaşamadım hala.

     E.C.A. Confeo Plus Kombi




  • Kaloriferler yeterince ısınıktan ve yanma bittikten sonra kombisinden hiç ses gelmeyen, su sirkülasyonu yapmayan bildiğim kadarıyla kombi yoktur. Çünkü bu durum kombilerin genel çalışma prensibidir. Su ısınınca duracak olsaydı peteklerdeki su kendi kendine mi dönecekti. Su peteklerden geçerken ısısını odaya bırakıyor ve oda bu nedenle ısınıyor. Peteklerde soğumaya başlayan suyunda tekrar kombiye dönmesi lazım ki su belli bir dereceye düştüğünde kombi tekrar ateşleme yapabilsin.

    Benim kullandığım Confeo nun sirkülasyon pompası sesini ancak kombiye kulağımı dayarsam duyabiliyorum. Sizinkinde ses fazla ise muhtemelen 3. devirde bırakılmıştır ve bu devir tesisatınıza fazla geliyordur. 2. devire düşürürseniz düzelir.
  • Ben de birkaç şey paylaşmak istiyorum; yeni evime ECA Confeo Plus kombi taktırmıştım. Perşembeye kadar hiç çalıştırmamıştım kaloriferi... Sıcak suyu kullanıyorduk bir problem yoktu, perşembe havalar soğuyunca kaloriferi çevireyim dedim, peteklerde tık yok. Peteklerin havasını aldım, vs ııh... Olmuyor... Sonra servisi arayayım dedim, işi ustasına bırakayım. Adam demez mi "Cuma çok dolu, Cumartesi de belli olmaz", Cuma geçti, evde bebek var, donuyoruz. Cumartesi hala servis yok, öğleden sonra 444 0 322'yi aradım, tuşladık, bekledik falan çalıyor açan yok. "Allah'ım yau, bu ne kısmet" dedim, açtım ECA'nın internet sitesini "İstek ve şikayet" kısmına bir mail yazdım, olan biteni anlattım. Bu arada Cumartesi 17'de servis geldi, meğer en altta ana vana kapalı imiş Boşu boşuna donmuşuz...

    Neyse, saat 20 gibi başka bir servis aradı, beyefendi böyle böyle, dedim sorun çözüldü, teşekkürler... "Bu benim cebim, eğer bir probleminiz olursa 24 saat arayabilirsiniz" dedi. Ayrıca bu sabah merkezden yetkili biri aradı, şikayetim hakkında bilgi almak istedi. Sorun halledildi dedim, "O 'ne zaman geliriz, belli olmaz' diyen hangi servis" dedi. Anlattım ben de durumu, "kötü niyet yok, yoğunluktan" dedim. ECA'yı çok takdir ettim, haftasonu ve akşam olmasına rağmen aradılar, hallettiler. Helal olsun...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: açık-pozisyon

    Kombi kış konumunda ise yani kalorifer de açıksa kazan suyu sıcaklığı min. 40 olur ve 48-49'a kadar çıkabilir...
    Sadece yaz konumunu açıp bir de öyle deneyin...

    Kaloriferi kapadım yani yaz konumuna aldım. Sonuç aynı, servis geldi aynı şeyleri söyledi. İçindeki sensör basınca, gelen suyun derecesine göre bi algoritma oluşturuyor falan filan ve şartla bu iken (bu basınçta bu su sıcaklığında) 48-49 derece altında vermez. Şu an mutfakta 48-49 derece ve banyoda 53 derecenin altında sıcak su gelmiyor, resmen yakıyor. Bu şekilde kullanacakmışız. Benim istediğim madem bu sensör algıladığının 5-7 derece altında su versin, yok mu bunun bir yolu? 60 derece suya ihtiyacım yok ama 40 dereceye var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwrtyp -- 5 Kasım 2011; 11:30:52 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ömerçip1

    Arkadaşlar kiraladığım dairede ECA Confeo Plus bulunmakta, sıcak suda sıkıntı yok, petekleri ısıtmaya başladığımda kombi ön kapağı içinde sağ taraf ON-OFF düğmesinin üstünde R harfi bulunan düğme digital ekranı renginde (mavi) devamlı yanıyor. Bu normalmi yardımlarınızı bekliyorum.

    o mavi ışık, alev olduğunu dolayısıyla gaz tüketildiğini belirtir. mavi ışık yanmıyorsa, gaz kesilmiş sadece devirdaim pompası çalışıyor demektir.
  • Şunu da ekleyelim; Confeo Plus ve Confeo Premix'in EN 13203 standartlarındaki sıcak su konforu 1 yıldızdır. Başka örnekler vermek gerekirse; Buderus GB012'nin 2 yıldız, Viessmann Vitodens 100-W'nin ise 3 yıldızdır.
  • Kombiye yakin olan peteklerin kısmak uzaktalarini açmakfayda saglar mi
  • zonzon Z kullanıcısına yanıt
    Kazan çıkış sıcaklığının dış hava koşullarına göre otomatik ayarlanması
    Dış hava sensörünü dışarıya güneş görmeyen bir yere monte edip kombiye bağlıyorsun
    Çok soğuk havalarda kazan sıcaklığını arttırıyor,ılık havalarda düşürüyor sen uğraşmıyorsun
  • pelstina kullanıcısına yanıt
    Ben de zamanında sıcak su dalgalanmasından çok çekmiştim, servisin 3-4 kere gelmesinden sonra düzeldi. İlk gelmelerinde gaz, alev boyu ayarı yaptılar birinde kart değiştirdiler ve en sonunda gaz regülatörümü alev modülümü ne onu değiştirdiler düzeldi. 5 senedir sıkıntı yok. Size tavsiyem o parçayı değiştirtin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darbelux

    quote:

    Orijinalden alıntı: mefsa

    quote:

    Orijinalden alıntı: darbelux

    Biz de geçen hafta bu kombiden taktırdık. Şu havalarda bile sıcak suyu 35 e ayarlıyorum ama su sıcaklığı 50 dereceye kadar çıkıyor ve yakıyor. Hidroforlu sistem var binada ve su basıncı kısa farkla değişmeli olarak gelebiliyor. Eski 14 yıldır kullandığımız demirdöküm kombide böyle bir sorun yaşamadık bunca zamandır.

    Bu neyden kaynaklanıyor acaba çözümü nedir? Yoksa kombinin genel çalışma prensibi bu şekilde mi?

    Bu arada model 24hm.

    hocam bende yeni aldım bu kombiyi bende dalgalanma yapmıyor sıcak su. ama benin duş başlığım geniş ağızlı ve benim fark ettiğim eski kombim daha basınçlı su veriyordu .

    bu kombide biraz daha az basınç lı su geliyor.

    sıcak su 40 dereceye ayarlı. ve tesisatınıza uygun olarak kombinin pompasını filan ayarlatıyorsunuz galiba gelen servise ( yanlış bilgi vermiş olmayım ama böyle birşey duymuştum sanki)

    Ben de öyle tahmin ediyorum yani ayarlamayla alakalı bir durum bence. Ama bizde su basıncında veya akışında her hangi bir değişme yok aynı. Sadece bu belirttiğim sıcaklık farkı durumu var. Hani 5 derece olsa eyvallah da 35 dereceden 50 ye dayanması veya 40 a ayarlı iken 53 e kadar dayanması gibi bir durum söz konusu.

    hocam işinize karışmak istemem ama ECA bu konuda en iyi firmadır.

    siz şikayetinizi servise değil direk ECA nın merkezine fabrikalarına iletin. gerekli ilgi alakayı bu şekilde gören çok kişi var. benimde başım ağrısa böyle yapardım...

    Ayrıca şunu diyeyim benim su dalgalanmam yok ama kombi üzerindeki sıcaklık 60 filan yazıyor sıcak su açıkken. ama bu o sıra duşta olana yansımıyor...

    birde ne kadar etkisi vardır bilmiyorum ama ECA modulasyonlu oda termostadıda taktırmıştım şuan aktif bu konuda bir işe yarıyormudur bilmem.




  • Arkadaşlar,

    Kombime netatmo taktırmak veya takmak istiyorum deneyimli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.