Şimdi Ara

E.C.A. Confeo Plus Kombi (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
28
Favori
309.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • drezin D kullanıcısına yanıt
    Kombim 2014 martta bağlandı. Zaten ev 1 yıllık. Sakarya'dayım ve evim 3+1 120 metrekare. Evim garaj üstü 1. kat. Garajlarda yalıtım var. Üst ve yan daireler satılmadığı için boş. Ayrıca üst katın pencereleri takılı değil. Evim güneybatı cepheli. 480 Tl faturaya rağmen kesinlikle ısınamadım. Odaların ısısını hiç ölçmedim ama kombiden uzaklaşıldıkça odalar sanki daha soğuk oluyor.Birden fazla petek olan iki odam var. Salon ve yatak odasında ikişer petek var. Kombi alt bağlantıları plastik. Tesisatım mobil sistem değil. Yalnız su tek hattan mı yoksa birden çok hattan mı gidiyor inanın bilmiyorum. Son odadaki iki peteğim hariç peteklere dokunduğumda 5 dk içinde ısıyı alabiliyorum. Yalnız son iki peteğin altları üstlerine göre bariz şekilde soğuk oluyor. Kombi balkonda ve dolap içinde. Pompa kademesini de tekrar 3 aldık.
  • Kombiye yakin olan peteklerin kısmak uzaktalarini açmakfayda saglar mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yeni ev aldım ve taşındım. Mersin deyim evim net 180 metrekare (brüt 200 küsür) ve evde ECA confeo plus kombi takılı (hermetik). Bir sıkıntı yasarmiyim kombi ile ilgili, yogusmali olmaması çok fark ettirir mi? Salonun ve çalışma odasının peteklerini kapattım ekonomi yapmak amacıyla doğru yaptım mı acaba? Bir de daha verimli kullanmak için ne yapabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • değerli kardeşler eca confeo premix kombim var servis 10 kere geldi bende artık tecrübe kazandım sıcak su kullanıldıkta sonra kapatıyorum ancak cihaz çalışmaya devam edip buyuk bir gurultuyle aşırı kaynamayla alevi kesiyor sizce neden olabilir
  • eca confeo plus hermetik kombi var,

    sıcak su çok dalgalanma yapıyor. 35 derece ayarlı iken gostergeden bakıyorum 55-60 dereceye kadar çıkıp tekrar 35 dereceye iniyor ve tekrar 60 dereceey çıkıyor.

    su basıncı sabit, debi sabit .
    Bu durumda kontrolcünün 35 derece yakınlarında yanmayı kontrol etmesi gerekmiyor mu? Çok zor bir iş değil ama her ne hikmetse confeo plus için her yerde bu şikayeti okuyorum.
  • ya şu konuyu okuyorum 2 gündür :) memnun olan adam sayısı 20 de 1 bu fiRma binlerce kombi satıyor bir yılda herkes mi mutsuz yoksa sorun yaşayanlarmı buraya yazıyor bir tek...

    bu arada siparişini verdik parasınıda ödedik geliyor salı günü kombi :) işkillendim okudukça :)
  • mefsa M kullanıcısına yanıt
    Genelde sadece sorun yaşayanlar yazıyor, maalesef milletçe memnun olduğumuz ürünleri yazmaya gerek duymuyoruz. Genelde az miktarda olan şikayetler önemli değildir zira şikayet olmayan ürün bulmak mümkün değildir, fakat Confeo Plus'un sıcak su dalgalanma konusunda çok fazla şikayet olunca insan gözardı edemiyor.
  • Valla üstat bugün geldiler kombi montaji yapıldı ustalar çalıştırdı servis gelene kadar kullan abi dediler... adamlar gider gitmez duşa girdim (suyu 40 dereceye ayarladım ). Ne öyle birden kaynar geldi nede soğudu. Ilık bir duruma getirdim ve işim bitince çıktım. Dalgalanma filan olmadı yada oluyorda ben mi farketmedim bilemem. Lakin ses sorunu var sıcak su açılıp kapanınca gürültü kopuyor(bence pompa yapıyor) belli sure sonra kapaniyor.

    Benim dikkatimi çeken derece 60 70 filan gördüm sonra düştü sabit 40 oldu neden bu kadar yükseldi bilemedim. .. Şuan kapattım kombiyi ustanın ek yaptigi boru alt ucundan damlatmiş ve bar 1.7 den 1.4 de düşünce farkettim yarın arayacağım bunun için.

    He usta burada iken petekleride denedik peteklerde çok iyi ısındı kisa surede ama mevsim yaz ve hava 20 23 derece sanırım: )

    Oda termostadida takılınca canavar gibi olacak bbence. ..

    Benim iki sorum var şimdi...

    1. Usta tesisata antifiriz ekledi 1 su bardağı kadar.petekleri temizler sen yılda 1 kere yap ve filteyi temize dedi. Antifiriz dogru mudur acep.emin olamadım.

    2. Ise evim 4 katlı binanın 3.katı sağ ve sol taraftada bina var ön taraf ve arka tarafta balkon var pimapenli ve yalıtım yok. Ev doğu batı cephe... 90 metre kare 6 metre petek.boyu var. Bana dendiki oda termostadi ve petek arkalarina alacagim izopanlar pek etki etmez dedi kafami karıştırdı... (lago fb oda.termostadida ). ..


    Birde 2 petekte sanki su sesi geliyor ama.petekler.ısınıyor bu neden oldu.acep...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mefsa -- 15 Ağustos 2015; 0:12:07 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eca confeo premix için oda termostatı öneriniz nedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zonzon Z kullanıcısına yanıt
    Eca lago fb modülasyonlu oda termostatı yanında eca dış hava sensörü
    Veya
    Siemens rev 24 + eca dış hava sensörü

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eca dış hava sensörü ne oluyor . Bir yakınımız için soruyorum ev dubleks ve doğalgaz bağlantısı yapılmış. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zonzon Z kullanıcısına yanıt
    Kazan çıkış sıcaklığının dış hava koşullarına göre otomatik ayarlanması
    Dış hava sensörünü dışarıya güneş görmeyen bir yere monte edip kombiye bağlıyorsun
    Çok soğuk havalarda kazan sıcaklığını arttırıyor,ılık havalarda düşürüyor sen uğraşmıyorsun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Evimdeki 15 yıllık Demirdöküm kombi arızalanınca, ECA confeo premix ile değiştirdim. Bazı nedenlerden dolayı yeni kombiyi servisine monte ettirmedim. Şu anda sıcak su ve ısıtma gayet güzel çalışıyor. Evimde önceki kombiye bağlı olan Demirdöküm / Saunier Duval kablolu uzaktan kumanda mevcut fakat yeni kombiye uyup uymayacağını bilemediğimden bağlamaya çekindim. ECA kombi ile Demirdöküm kumanda uyum sağlar mı? Denemek için bağlarsam, uyum sağlamadığı takdirde kombiye bir zarar verme ihtimali olur mu? Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmusluer -- 17 Ağustos 2015; 16:54:45 >
  • mefsa M kullanıcısına yanıt
    Sorun yaşamamanız güzel olmuş, güle güle kullanın. Sorularınıza gelince.

    1. Antifriz zararlı olup olmadığı kesin bilinmiyor fakat servis varlığını tespit ederse cihazı garanti dışı bırakır sakın bahsetmeyin.

    2. Evinizde yalıtım yoksa oda termostatı risktir faydasından çok zararını görebilirsiniz o yüzden 2 petek hariç (genelde banyo ve koridor uygun olur) diğerlerine termostatik vana taktırın ve 3-4 arasında bir kademede kullanın. İzopan koydurun peteklerin dış duvarla doğurudan teması kesileceği için muhakkak yararını görürsünüz.
  • mmusluer M kullanıcısına yanıt
    Confeo Premix'te iki tane bağlantı noktası var bir modülasyonlu OT için diğer Aç/Kapa (On/Off) OT için, Aç/Kapa noktasına bağlarsanız kullanabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Confeo Premix'te iki tane bağlantı noktası var bir modülasyonlu OT için diğer Aç/Kapa (On/Off) OT için, Aç/Kapa noktasına bağlarsanız kullanabilirsiniz.

    Cevabınız için teşekkür ederim Sn. Zebza,

    Cihaz kullanma kılavuzundaki şemada gösterilen 1 numaralı bağlantı (X1A) soketine bağlayacağız değil mi?

    Tekrar teşekkür ederim.
  • mmusluer M kullanıcısına yanıt
    Evet yanlış hatırlamıyorsam X1A olmalı, büyük olasılık köprülenmiştir zaten köprüyü söküp oda termostatını bağlayacaksınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zebza

    Evet yanlış hatırlamıyorsam X1A olmalı, büyük olasılık köprülenmiştir zaten köprüyü söküp oda termostatını bağlayacaksınız.

    İlginize çok teşekkür ederim ama bir sorum daha olacak. Eski kombimi, ECA Confeo Premix 35 kw kombi ile değiştirdim. Eski kombiden kalan dijital programlı ama modülasyonsuz kablolu oda termostadını kullanmayı düşünüyordum ama soğuk bir bölgede, büyük bir ev olduğu için her türlü tasarrufa ihtiyacım var. Bir arkadaşımda hiç kullanılmamış Honeywell CMT937A1011 modülasyonlu termostat var. Hesaplı bir teklif yaptı ama kombiye uyar mı diye bir sorayım dedim. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var. İlgilenecek kişilere şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmusluer -- 28 Ağustos 2015; 10:29:49 >




  • takip

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, evimize confeo plus dijital kombi aldik ama sicak suyu 35 dereceye ayarladigimizda su en az 42 -43 dereceye kadar isiniyor ve 35e hic dusmuyor banyoda haslaniyoruz. Bu durumun bir caresi yokmudur. Eski evimizde viesmann kombi vardi ve musluk suyunu kaca ayarlamissak uzerine hic cikmiyordu sabit tutuyordu cok memnunduk. Bu kombi umarim bizi pisman etmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.