Şimdi Ara

Sayısal derslerde başarılı olmak için neler yapabilirim ? öneriler...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Daha öncede buna benzer bir konu açtım, bu tür konuların kronik olarak 2 günde bir açıldığınında farkındayım. Ama zor durumdayım ve sabredip sonuna kadar okuyup yorum yapıcak yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

    Endüstri Meslek Lisesi - Makine Teknolojisi mezunuyum. 2010 ygs-lys de dershaneye gitmeme (pek gittiğim söylenemez) rağmen adeta hüsrana ugradım. Hak ettimde hiç çalışmadım stajı-okulu bahane edip seneye seneye diye şartlandırdım kendimi ve sonucu YGS-1: 231,572, YGS-3: 288,385, YGS-5 284,431 gibi düşük ham puanlar aldım ne yazıkki. LYS dende "bi bakıyım ne var ne yok" diye girdim atmasyon ile barajı geçtim... Bu puanlarla bile okulumdaki makine bölümünde birinciydim eğitimin kalitesini hayal edebilirsiniz umarım.

    Okul varoş bölgede oldugu için ogrenciliern %98 i zaten başarısız ve durumu pek iyi olmıyan ogrencilerdi bende ozel sebeplerden dolayı ve salaklığım sebebi ile oraya okul açıldıktan 2 ay sonra gittim ve 4 sene gidip geldim hayatımdan 4 sene gitti yani. Okulda matematik fizik dersleri zaten endüstrinin müfredatında 9. sınıfta vardı 10 da sadece mat vardı. Onlardada polinomu 4 ayda işlemiştik düşünün ortamı. 10-11 TAMAMI ile yatışla geçti. Meslek olarakda birşey ogretilmedi bize, elimize kağıt verilip çiz haftaya alırız denildi meslek eğitimide bundan ibaret kaldı. YGS ye orta okuldaki hatırladıklarımla girdim...

    Bu sene dershaneye başladım 20 Eylülde. Sayısalım. Hedefim hayatım boyunca olmadı şu mesleği yapayım hiç demedim. Ama hayal diyorum su anda ne yazıkki, karadeniz tü-19 mayıs (memleketim)-yada herhangi bir universitede makine-inşaat müh okumak. Puanları yüksek geliyor bana heleki hayatı boyunca mat2-fizik2- gibi ikinci bölüm dersleri görmemiş biri için okadar zor geliyorki bakınca. Ne yapıcam bilmiyorum, elimden geldiğince çalışıyorum daha 2. bölüme başlamadık ama bu senede boşa geçip ailemi üzmek istemiyorum benden umutlular ve bu senede başaramazsam geleceğim belirsiz. Ailemin durumu iyi tamamda daha fazla yük olmak istemiyorum.

    Bu sene dershaneden başka işim yok, sabah 9 aksam 5 e kadar dershanedeyim. günde 1.5 max 2 saate fitness yapıyorum 3 ay daha yapıcam sonra istediğim kiloya düşüyorum bırakıcam bir süre. Ocakda yurda gitmeyi düşünüyorum evde okadar verimli çalıştığım söylenemez. Ne yapmalıyım ne önerirsiniz ikinci bölümü sıfır olan ama ikinci bölümden bir yer isteyen temeli orta okula dayanan birine ? Türkçem ortalamanını üstünde iyi. Tarih-felsefe orta okuldan hatırladıgım kadarı ile sözeller kadar net cıkarıtoyurm. Ama cografya unutmusum o boş geçiyor. Fen bom boş kalıyor ne yazıkki Matematikde ygsler de 15-20 nbet arası cıkarıtoyrum işte. Geometriyede yeni ısınmaya başladım eskiden boş bırakıyordum şimdi yapabilirim.

    Uzun oldu ama Okuyan herkeze teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoneyTalks -- 27 Ekim 2010; 15:51:00 >







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.