Şimdi Ara

### ► JUKE KULÜBÜ ◄ ### (241. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.060
Cevap
96
Favori
755.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • orcuncetin kullanıcısına yanıt
    Bende aracımdaki 17 inç sportpack jantı boyama yada 18 inç takma düşüncesindeyim ama jant ve lastik 18 çok maliyetli oluyo.plastdipte mat olduğundan hoş durmuyor.belki 17 inç farklı bir jant takarım.Takasta benim jantları iyi sayarlarsa.mesela bu jant çok hoşuma gitti.

    Sizin aracınız ne renk?


    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-jant-lastik-jant-kampanyali-17-5x114%2C3-jant-takimi-aklas-jant-lastikcilik-184431575/detay?hideSearchFilter=false&showViewPreferences=true



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzdurs -- 25 Ekim 2014; 8:41:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • yavuzdurs Y kullanıcısına yanıt
    Benim aracım siyah üzerindeki jant ve lastiği 1.250 TL civarında satıyorlar sitelerde.Resimde ki jant oldukça hoş bir de 2014 juke special edition modellerdeki jantlara bir göz atın isterseniz replikaları mevcut piyasada.


    Plastidip uygulama sadece mat olmuyor video ya bir gözat istersen mat siyah üzerine uyguladığı "glossifier" denilen bir sprey ile parlak siyaha dönüştürüyor.Bende sanırım bu uygulamayı yapıcam.Sonuçlarını uyguladığımda resim olarak paylaşırım.


    PLASTİDİP PARLAK SİYAH JANT KAPLAMA
    http://www.youtube.com/watch?v=DdTrrzrK8v8
  • orcuncetin kullanıcısına yanıt
    plastidipin uzun ömürlü olmadığını kullanan bir arkadaşımdan biliyorum.ama bu uygulanan glossfier in parlaklık haricinde esktra koruma sağladığı düşünülebilir.bahçelievlerde 200 tl ye plastidip uygulayan biyer var.siz kendinizmi yapmayı düşünüyosunuz?

    jant lastik takımı 1250 ye satıyolar fakat takasta 750 ancak sayıyolar.ben bu linkini attığım jantcıya fırsat bulunca gitcem.eğer jantlarımı 500-600 tl sayarsa o jantı taktırcam.eğer anlaşamazsam plastidip+glossifier düşünebilirim ama bu glossiferi yurtdışındanmı tedarik etmek gerek daha önce hiç denk gelmedim.veya muadilleri varmıdır piyasada?
  • yavuzdurs Y kullanıcısına yanıt
    Evet ben kendim yapmayı düşünüyorum daha önce corsa'nın ön ızgarasına uygulamıştım.Parlatıcı olarak linkte olan ürünü bir incele istersen.


    http://plastidip.com.tr/plasti-dip-urunleri/plasti_dip_effect_spray/plasti-dip-parlak-efekt
  • orcuncetin kullanıcısına yanıt
    uygulama yaparsanız resim paylaşırsanız sevinirim.ben de kendim uygulamak istiyorum fakat jantta beceremem diye düşünüyorum.bende aracımın ön ızgarasını çıkarıp deneme amaçlı plasti dip ve parlak efekt yapabilirim.gerçi havalar yağışlı gitcek gibi ama bakcaz duruma.aracınızın resmini paylaşma imkanınız varmı.pek yeni kasa juke göremiyorum piyasada.geçen gün bordo gördüm skypack.siyahını merak ettim.tam olarak nedir aracınız.yani benim 1.6 sportpack cvt.

    4 janta kaç sprey gider acaba?

    edit:kendi sorumu cevaplıyayım :)

    http://plastidip.com.tr/urunlerimiz/plasti-dip-jant-folyo/parlak-siyah-plasti-dip-jant-folyo



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzdurs -- 25 Ekim 2014; 12:54:54 >




  • yavuzdurs Y kullanıcısına yanıt
    selamlar,
    gündüz farlarını ilk kez sizin araçda gördüm gerçekten orijinal gibi duruyor fabrika çıkışı gibi. neredeyse 10 aydır aracın sahibiyim ama orada gündüz farı monte edilecek bir yer olduğunu bile görmemişim. çok hoş durmuş güle güle kullanın.
    yalnız dikkatimi çeken şu oldu. kaportadaki kedi gözleri yanmadan sisler nasıl yanıyor? bende bir çok kez denedim ama kedigözlerinden bağımsız olarak çalışmıyorlar. özel bir bağlantı mı yaptırdınız yoksa ben mi beceremedim?
  • Merhaba

    Teşekkürler.piyasada universal diye adlandırılan her araca takılan gündüz ledleri var ama ciddi anlamda kötü duruyo.benim aracıma taktırdığımı ben araştırırken önce alibaba sitesinde gördüm ama fiyatı nerdeyse benim burdan aldığıma yakındı.araştırdığım kadarıyla ülkemizde sadece bu aşağıdaki ilandaki var.ben önce bu kişi alibabadan almış satıyo sandım ama ürün gerçek ithalat ve faturalı olarak gönderildi.kenwood ve birçok markanım dağıtıcısı olan Çağlayan elektronik faturası ile geldi.175 tl ye aldım ve 75 tl ye oto elektrikçide taktırdım.takarken alt bıyık kısmını sökmek gerekiyo.

    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-nissan-juke-gunduz-fari-drl-182289821/detay

    Kedi gözüzü dediğiniz parklar sanırım.far düğmesi off konumundayken.sisler tek başına açılabiliyo.özel bir işlem yaptırmadım.

    Sırada mercekli bi-xenon far var inşallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1,2 Turbo Motor sahibi arkadaşlar nasıl memnunmusunuz arabanizdan.Yakıt ve performans durumu nedir.
    Bilgilendirenlere şimdiden teşekkür ederim.
  • yavuzdurs Y kullanıcısına yanıt
    güzel durmuş ben body kit taktırdım benim araca olmaz sanırım bu fiyat olarak iyi almışsın bana sersivde 300 tl demişlerdi:)))
  • pusatt45 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.aracımı çok seviyorum.ufak değişiklikler yaptıkça daha çok hoşuma gidiyo.aracım beyaz olsa kesinlikle body kit taktırırdım.diğer renklere pek gitmiyo bence.hatta bunu satarsam cam tavanlı yeni kasa beyaz juke alıp body kit yapmak isterim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bilgisi olan varsa yazsın lütfen...
    Aracımda ön park sensörü var mesafe ölçebilen biiiibbb die rahatsız edici yüksek ses çıkarıyor geçen gün bim den tollmx türkçe konuşmalı olanlardan aldım sizce ben bu yeni aldığım türkçe sesli park sensörünü şimdi üzerinde olan sensörle değiştirmek istiyorum ama ön sensörleri yerinden sökemem beyni ve ekranı bu aracın üzerindeki sensörlere taksam yani beyni ve ekranı değiştirsem uyum sorunu olurmu önceki sensörler yeni sensöre ölçüm yapar mı ????
  • pusatt45 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, Araç üzerindeki sensörleri kullanabilirsin ama yeni aldığın ekranı eski beyinde kullanabileceğini sanmıyorum.
  • tekinkilli kullanıcısına yanıt
    işte esas yapmak istediğim şey o ekran değişmesse anlamı yok
    tekin hocam sonuçta ses ve mesafe ölçümü yapacak olan ekran, ekran uyusma olmaması durumunda değiştirmenin bi mantığı yok aracın üzerindeki sensörler yeni beyine bağladıktan sonra ekrana çıkış bu yeni beyinden olacak o yüzden bi ihtimal vermiştim
    sensörler takım halinde mi (mesela birisi arızalandı ne yapıcaz o zaman dışardan tek sensör alınıp takınca olmuyor mu??)) acaba onu bilemedim sanırım olmayacak hepsini de söktürmek mantıklı olmayacak..
  • pusatt45 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, ölçümü ekran yapmıyor sensör ölçümü yapar görüntüyü ekrana aktarır kızılötesi gibi bir yapısı mevcuttur.

    Sensörleri tek tek farklı beyinlerde çalışır sorun yaşamazsınız en fazla artı eksi gibi yön değişikliği yaparak değiştirebilirsiniz sorun cıkarmaz.

    eğer eski beyini soketlerinin ve yeni beyinin soketlerinin resmini çekebilirsen onun üzerinden konuşabiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charlot1

    İyi bayramlar arkadaşlar bir sorum olacak konsoldan bozuk yollarda gıcır gıcır rahatsız edici bir ses gelmeye başladı daha onceden böyle bir sorunla karsilasıp çözüm bulan var mı.

    ses emniyet kemerinden geliyor. Servise gösterdim ücretsiz hallettiler.
  • ÖTV ile ilgili bir duyumu olan arkadaş varmı?

    İki farklı görüş olkudum forumlarda..
    1.1600cc altıdaki arabalarda ÖTV indirimi olacakmış.
    2. 1600cc arabalarada ÖYV artışı yapılacakmış.

    Hangisi doğru acaba....
  • dreamcoast D kullanıcısına yanıt
    ben de aynı sorunu yaşıyorum ama konsoldan değil, bizzat emniyet kemerinden geliyor. çünkü kemeri bağlamayıp sadece başlığını taktığımda ses kesiliyor.
    servise gitmeden makina yağı ile fln halledebilir miyiz acaba?
  • Giovanni_ kullanıcısına yanıt
    Hocam ben aracı servise bıraktığımda bana dedikleri aradaki plastik bilezik değişecek servisten cıkardıkdan sonra kontrol ettiğimde tek yaptıkları şey yağlamak oldu buda zaten geçici çözüm oluyor 3 5 ayda bir yağlanarak sorun giderebilirsiniz anlıyacağınız servisten medet unmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: astrabestan

    ÖTV ile ilgili bir duyumu olan arkadaş varmı?

    İki farklı görüş olkudum forumlarda..
    1.1600cc altıdaki arabalarda ÖTV indirimi olacakmış.
    2. 1600cc arabalarada ÖYV artışı yapılacakmış.

    Hangisi doğru acaba....

    Merhabalar,
    Yanılmıyorsam 84-85 li yıllardı,kdv ile tanışmamız Özal hükümeti ile birlikte,hayatımıza %10 ile girmişti.
    Sonrasında az gelmiş olacak ki,%15e,%18e hatta %21 lere kadar yükseldi.
    Bazı muafiyetler gelse de ilave vergiler çıktı.Ötv ve mtv de bunların sadece birkaçı...

    O yıllarda yılda bir kez alınan mtv bakanlar kurulu kararı ile 99 depremi sonrasında bir kereye mahsus
    olmak kaydı ile o sene 2 kez ödendi.Herkes zaten 2.sini canı gönülden ödedi.

    Bir de baktık ki kaşla göz arasında yasalaşmış,her sene 2 ye çıkartılmış.

    Şimdiiiii;
    trafikte seyreden binek araçların büyük bir çoğunluğu ( %70-80 arası ) 1300-1600 cc kategorisinde olup,yürürlükteki mtv ödeme tablosunda
    2.sınıfa girmektedir.

    Sanıyorum ki;
    alınan vergileri arttırmak amaçlı olarak,1300-1600 kategorisini aşağıda taslağını yazdığım gibi 3. sınıfa yani bir üst vergi dilimine kaydırmayı planlıyorlar.
    0 - 900 1.snıf
    901 - 1300 2.sınıf
    1301 - 1600 3.sınıf

    Ancak,
    bu olası yeni uygulama 2015 yılı öncesi model araçları kapsamaması,yani sadece yeni araçları bağlayıcı olması gerekir diye düşünmekteyim.

    Saygılar...




  • Gazetevatan.com » Yazarlar » Oto vergisine yeni düzen 5’er puanlık vergi artışı
    Oto vergisine yeni düzen 5’er puanlık vergi artışı
    Yorum Yaz 26 Ekim 2014 Pazar
    Ercan İnan
    iletişim


    Otomobil vergileri motor hacmine göre 3 farklı kategoride alınıyordu. 1500 cc’nin altı yeni kategori olacak. ÖTV’ye de 5’er puanlık artış gündemde

    Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan’ın ‘yediveren gülü gibi’ dediği otomotiv sektöründe özel tüketim vergisinin yeniden düzenlendiği ve değişikliğin 1 Ocak 2015’ten itibaren uygulanmaya başlayabileceği konuşuluyor. Aldığım duyumlara göre Maliye bürokratlarının üzerinde çalıştığı taslağa son şekli verildi. Yeni sistemde otomotivden 3 yerine 4 farklı kategoride vergi alınacak.

    Daha önce silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyen araçlar için alınan en düşük vergi dilimi yeni düzende 1500 cm3’ü geçmeyen araçlar olarak yeniden belirlenecek. 1500 ile 1600 cm3 silindir hacmine sahip araçlar farklı bir vergi diliminde değerlendirilecek. 2000 cm3’e kadar olan araçlar için farklı 2000 cm3’ün üzerindeki araçlar için de lüks kategoride farklı vergi oranı uygulanmaya devam edilecek.

    Motorlar küçüldü

    Yeni motor teknolojileri sayesinde son dönemde piyasaya çıkan araçlarda 1200 cm3’e kadar motor hacminde bile 120 hatta 130 HP yani beygir gücüne ulaşılabildiği dikkati çekiyor.

    Bu araçların satışında gözlenen artış Maliye bürokratlarını da harekete geçirmiş görünüyor. Maliye bürokratları yeni motor teknolojisi sayesinde artık 1600 cm3’lük silindir hacmine sahip araçların da neredeyse 2000 cm3 silindir hacmine sahip araçlar kadar güç üretebildiğini dikkate alarak yeni bir sınıflandırma yapılmasının ihtiyaç haline geldiğini dikkate aldılar. Taslağı hazırlayan kaynaklar “Elbette son karar Maliye Bakanı’nın ve Bakanlar Kurulu’nun. Ancak dördüncü bir kategori oluşturulmasında fayda var. 1600 cm3’e kadar olan araçlar tanımı da artık farklılaşmayı gerektiriyor” diye konuştu.

    Vergiye de rötüş

    Vergi dilimleri 3’ten 4’e çıkarken yeni düzende ÖTV oranlarının da yeniden şekillendirilmesi gündemde. Önce mevcut durumu hatırlatalım. 1 Ocak 2014’ten bu yana motor hacmi 1600 cm3’ü geçmeyen araçlardan yüzde 45 ÖTV alınıyor. Motor silindir hacmi 1600-2000 cm3 arasında olan araçlarda vergi oranı yüzde 80, motor silindir hacmi 2000 cm3’ün üzerinde olan araçlarda ise yüzde 130’luk ÖTV uygulanıyor.

    Taslak yasalaşırsa yüzde 45’lik ÖTV dilimi bundan böyle motor silindir hacmi 1500 cm3’e kadar olan araçlarda uygulanacak. 1500 ile 1600 cm3 silindir hacmine sahip araçlarda ÖTV yüzde 45 yerine 5 puanlık artışla yüzde 50 olarak hesaplanacak. Yine aynı şekilde 2000 cm3’lük araçlarda ÖTV yüzde 80’den 85’e çıkarılacak. 2000 cm3 üzeri araçlarda ise yüzde 130’luk ÖTV oranının değiştirilmemesi öngörüldü ancak son kararı Bakanlar Kurulu verecek. Şayet vergi dilimleri yeni halini alırsa 1600 cm3 ile 2 bin cm3’lük araçlara 3 ile 8 bin TL arasında vergi zammı yapılması gerekecek.

    Vergi dedikodusu

    Otomotiv sektöründe vergilerin artırılacağına yönelik dedikodular son 10 gündür piyasada satışlara da yansımış vaziyette. Pek çok otomotiv firmasının potansiyel müşterilerini arayarak ÖTV zammına yakalanmadan fırsatlardan yararlanmasını tavsiye ettiği dikkati çekiyor. Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı 2015 bütçesinde büyüme öngörüsü değişmezken vergi gelirlerinde yüzde 12’nin üzerinde artış tahmini yapılması zaten belli başlı vergilerde artışlar olabileceğine dair kuşkuları beraberinde getirmişti.

    Kaynak:http://www.gazetevatan.com/ercan-inan-690744-yazar-yazisi-oto-vergisine-yeni-duzen-5-er-puanlik-vergi-artisi/




  • 
Sayfa: önceki 239240241242243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.