Şimdi Ara

Mac Bağımlısı Olmak İçin 10 Neden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
1.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1. Üç kullanımdan sonra çizilmiş, yamulmuş ve hatta kırılmış PC ve laptop’lardan gına geldiği için! Mac öyle mi ya? Her daim yeni gibi, ışıl ışıl, genç görünmeye bayılır.
    2. PC çirkin komedi aktörlerine benzerken, Mac Hollywood’un en karizma aktörlerine taş çıkartır.
    3. PC horlayan bir yaşlıya benzerken, Mac bebek gibi mışıl mışıl uykusuyla mükemmel enerji tasarrufu sağlar.
    4. Bill Gates 5000 metrekarelik eviyle konuşulurken Steve Jobs siyah gömlekleri ve teknoloji aşkıyla gündemdedir.
    5. Grip virüsüne karşı korunmak bile mümkünken PC, virüsle baş edemez. Mac’e virüs işlemez.
    6. PC’de bir programda sorun çıkınca tüm bilgisayar kitlenir, adamı hasta eder. Oysa Mac’ta kitlenen program diğer programları etkilemez. Force Quit dersiniz olur, biter.
    7. Mac özel insanlar içindir. Kendine özel iPhoto, iDVD, iMovie gibi yüzlerce uygulaması vardır.
    8. Apple’ın kullandığı tüm donanım ve yazılımlar birbiriyle uyumludur. PC sistemleri başınızı ağrıtırken Mac demek, huzur demektir.
    9. En basitinden iPhone, iTunes, iPod, iPad bile alemde Apple’ı tek kılıyor.
    10. Artık yaşam standardınızı ve kalitenizi arabanızın modeli, yaşadığınız semt veya kol saatinizin markası değil; Mac’inizin olup olmadığı gösteriyor!

Daha fazlası için:
    http://on.fb.me/macaddicts

• Her ne kadar macbook um olmasa da,netbookum da snow leopard kullanıyorum farklı bir dünya kesinlikle.
  • cok itici nedenler. hele 10. madde.
  • Tüm maddeler yanlış

1. Üç kullanımdan sonra çizilmiş, yamulmuş ve hatta kırılmış PC ve laptop’lardan gına geldiği için! Mac öyle mi ya? Her daim yeni gibi, ışıl ışıl, genç görünmeye bayılır.
    - Mac parasına Alianware alıp torunlarına dahi bırakabilirsin

2. PC çirkin komedi aktörlerine benzerken, Mac Hollywood’un en karizma aktörlerine taş çıkartır.
    - PC'deki tasarım çeşidinden bahsetmeye gerek bile yok.

3. PC horlayan bir yaşlıya benzerken, Mac bebek gibi mışıl mışıl uykusuyla mükemmel enerji tasarrufu sağlar.
    - nvidia tegra, intel atom, led ekran, gibi seçenerklerle her türlü daha az enerji tüketebilirsiniz

4. Bill Gates 5000 metrekarelik eviyle konuşulurken Steve Jobs siyah gömlekleri ve teknoloji aşkıyla gündemdedir.
    - bill gates emekli oldu ve yaptığı bağışlarla gündemde, Steve Jobs ise müşterilerine "leave us alone" demesiyle gündemde

5. Grip virüsüne karşı korunmak bile mümkünken PC, virüsle baş edemez. Mac’e virüs işlemez.
    - pc'de windows kullanılmak zorunda değil, mac os veya linux'da kullanılabilinir.

6. PC’de bir programda sorun çıkınca tüm bilgisayar kitlenir, adamı hasta eder. Oysa Mac’ta kitlenen program diğer programları etkilemez. Force Quit dersiniz olur, biter.
    - windows xp'den itibaren windows'da da force quit'in karşılığı olan görevi sonlandır vardır.

7. Mac özel insanlar içindir. Kendine özel iPhoto, iDVD, iMovie gibi yüzlerce uygulaması vardır.
    - uygulama konusuna girmeye bile gerek yok

8. Apple’ın kullandığı tüm donanım ve yazılımlar birbiriyle uyumludur. PC sistemleri başınızı ağrıtırken Mac demek, huzur demektir.
    - Apple'ın uyumlu olduğu kendi üretimi olan donanımlar ve anlaşmalı şirketlerin yazılımlarıdır, pc ise tüm donanım ve yazılımlara uygundur. ayrıca en son çıkan donanımların sürücüleri ilk windows'a üretilir

9. En basitinden iPhone, iTunes, iPod, iPad bile alemde Apple’ı tek kılıyor.
    - ürünlerin başına i koyup tekelleştirmek başlı başına bir ayıptır buna rağmen iphone, itunes, ipod, ipad gibi ürünleri pc'de kullanabilirsiniz her ne kadar daha iyi alternatifleri olsa bile

10. Artık yaşam standardınızı ve kalitenizi arabanızın modeli, yaşadığınız semt veya kol saatinizin markası değil; Mac’inizin olup olmadığı gösteriyor!
    en dandik bir arabanın 3000 lira olduğunu düşününce Mac fiyat olarak pek değerli bir şey değil. ayrıca hemen her sınıftan insanın parası olabilir ve apple ürünü alabilir. dolayısıyla apple'ı kullanan kişiler elit'dir demek mümkün değil hatta saçma

özetle sıradan bir kullanıcı için mac almak tam bir israf. iphone, ipad ve ipod donanım açısından başarılı olduğu için tercih edilebilir. iTunes ise türkiye için tamamen gereksiz. iStore'un türkiye için yayınlaşması durumunda belki tercih edilebilir hale gelir.
    Türk kullanıcısı yeteri kadar bilinçli olduğu için mac ağırlıklı iş gerekçesiyle ihtiyaç duyanlar tarafından tercih ediliyor.

Apple'ın hamlelerinden de anlaşıldığı gibi Apple Bilgisayar piyasasındaki yerini gün geçtikçe dahada yitirecek. Bunun en büyük işareti Adobe'nin windows'da GPU hızlandırması desteği sunmaya başlaması oldu.

• Windows 7 64 bit ultimate işletim sistemi ve orta sınıf şık bir laptop (850 liralık dell vostro 1015), Mac 'ın en harika sistemiyle yarışabilir. (i-mac)

Tüm işletim sistemleriyle çalışmış veya çalışmak zorunda kalmış biri olarak şunu söyleyebilirim: Mac windows u sadece adobe photoshop ve bilimum adobe programlarını kasmadan çalıştırması açısından geçiyor. harbiden adobe reader bile PC yi kasmaktadır. Sannırım Mac için yartılmış olmasından ileri geliyor.

Bunun dışında, Mac da microsoft office de dahil hiçbir office programı tat vermiyor. Program bulunabilirliği windows a göre son derece kısıtlı. Hız konusunda Windows 7 mac ı geride bıraktı.

Kısaca ben markalaşarak iktisatta snop mal denilen (züppe üretim tarzı, pahalı özelliksiz mallar, ugg ayakkabı, diesel pantolon) üretimle "karizmatik" imajıyla müşteri toplayan bir firmaya karşı mesafeliyimdir. iş yerimde i-mac kullandım. Güzel birşeydi o zaman, ama dediğim gibi şuan değil. Rekabet başa baş.

Kısaca benim 850 liralık freedos olan bilgisayarıma windows 7 yükledim, 6000 lira civarı fiyata satılan mac book a diş söktürüyor. benim için önemli olan işlevselliği. ben bilgisayarı bana hizmet etsin diye kullanıyorum. Benim bilgisayara hizmet etme gibi bir niyetim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alper Kara -- 13 Ekim 2010; 16:57:45 >

• Fan boy...
    En çokta bu dikkatimi çekti.
    "Steve Jobs siyah gömlekleri ve teknoloji aşkıyla gündemdedir." (Aldığı parayı yazmayı unutmuşsun ,asıl aşk o çünkü :) )
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 $ Maaşı adamın hehehehehehe
  • Apple grafik, müzik ve video işlemek konusunda başarılı ama bu konularda çok profesyonel biri değilseniz tamamen gereksiz birşey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bl00dyHell -- 13 Ekim 2010; 21:56:40 >
  • şu marka fanatiklerinden nefret ediyorum zenginin (steve jobs) malı, züğürdün çenesini yorar....amaçlarınızı belirleyin ona göre bilgisayar alın...internete girmek için c2d macbook'a 3000 lira vermeyin...
  • bunları her kim yazdıysa zamanını daha anlamsız bir şekilde boşa harcayamazmış...
  • Anlamayan bilmeyen herkes bişeyler zırlamış,w7 nin mac ten iyi olduğunu düşünenler mac'i daha tanıyamayanlar ve asla tanıyamayacaklardır,mac a iyi diyen de FANBOY oluyor bu forumda ne güzel istanbul.Yok profesyonel olmayan mac kullanmazmş yok oymuş buymuş bıdı bıdı,amerikanın hepsi mac kullanıyor prof olmakla ne ilgisi var amma sallıyosunuz.
    paranız yetmiyor alamıyosunuz anca sallıyosunuz,2 gün kullanın bakalım w7 ye bir daha kullanmak istecekmisiniz.
    eline macbook değmemiş herkes sallar apple a anca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alp87
    amerikanın hepsi mac kullanıyor

Amerika'nın hepsi köprüden atlasa sizde mı atlayacaksınız?

Ayrıca mac'e iyi diyen fanboy olmuyor, tabiki iyi yönleri var mac'ın, fanboy olarak tabir edilenler kör olmuscasına Apple'ı savunanlar.
  • Apple'a tek bir şey için hayranım, o da mükemmel çizgisel tasarımlar yarattığı için

Yoksa hiç birşey özgür bir Linux kadar değerli değildir benim için
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoguK@N

quote:

amerikanın hepsi mac kullanıyor

Amerika'nın hepsi köprüden atlasa sizde mı atlayacaksınız?

Ne alaka? Saptırmayalım konuyu ne yazdığımı anlayalım sonra laf sokmaya çalışın komik olmayalım.
    2 tane laptopum var biri macbook pro diğeri asus,ben w7 de siyah ekran görmekten abuk sabuk takılmalarından bıktım hala kararlı değil,ee ozman sat arkadaşım w7 li asusu dediğinizi duyar gibiyim,tam anlamıyla w7 tanıyıp keşfediyim canım isterse satarım(keşfedilcek fazla bişeyi de yok ya neyse),kobayım oldu zaten alet snowleopard yükledim linüx ubuntu xp vista denedim kendi çapımızda deniyrm bişeyler

macbook proyu 1300 dolara aldım amerikadan,asus u 1500 tlye aradaki fiyat farkını görüyorsunuz aslında göremiyorsunuz çünkü fazla fark yok,1300 dolara 2.6 ghz macla mükemmel uyumlu işlemci,4 gb ram,10 saat pil ömrü 13 inç mükemmel ekran.
    türkiye için apple kullanmak tabi size zengin züppe entel dantel piç çocuk algısı yaratıyor oysaki son derece uygun fiyatı var.

• apple ürünleri kalitelidir doğru ama ne bu fanatiklik, ortağı mısınız kardeşim şu firmanın, kimse konu açıyor mu windows kullanmanın ayrıcalığı zartı zurtu, eline apple ürünü aldığında kendini büyük adam zannedenin zaten vay haline, topu topu elektronik birkaç seneye teknolojisi geride kalacak standart ihtiyaçları gideren bir alet
  • quote:

Ne alaka? Saptırmayalım konuyu ne yazdığımı anlayalım sonra laf sokmaya çalışın komik olmayalım.
    2 tane laptopum var biri macbook pro diğeri asus,ben w7 de siyah ekran görmekten abuk sabuk takılmalarından bıktım hala kararlı değil,ee ozman sat arkadaşım w7 li asusu dediğinizi duyar gibiyim,tam anlamıyla w7 tanıyıp keşfediyim canım isterse satarım(keşfedilcek fazla bişeyi de yok ya neyse),kobayım oldu zaten alet snowleopard yükledim linüx ubuntu xp vista denedim kendi çapımızda deniyrm bişeyler

macbook proyu 1300 dolara aldım amerikadan,asus u 1500 tlye aradaki fiyat farkını görüyorsunuz aslında göremiyorsunuz çünkü fazla fark yok,1300 dolara 2.6 ghz macla mükemmel uyumlu işlemci,4 gb ram,10 saat pil ömrü 13 inç mükemmel ekran.
    türkiye için apple kullanmak tabi size zengin züppe entel dantel piç çocuk algısı yaratıyor oysaki son derece uygun fiyatı var.

1) Windows'u savunmuyorum. Microsoft'dan Apple kadar nefret ederim.

2) Türkiye fiyatlarını Amerika fiyatları ile karşılaştırmanız hata

3) Bende daha çok marka hayranı ve (sıradan bir kullanıcı ise) bilinçsiz tüketici algısi yaratıyor

Apple'ın güzel özellikleri yok demiyorum tabiki ama o özellikler konusunda profesyonel değilseniz pc her türlü işinizi görecektir. Tabiki bu zevk meselesi ona karışmam, sadece benim görüşüm bunlar

• bir apple vs microsoft kavgası daha başladı hayırlı olsun, fanatiklik yok diyenler şunu cevaplasın iphone güzel bi alet diye neden ipad, mac os kullanayım ben...
  • quote:

işte bu mesajdan sonra konu kapanmış zaten, apple ın amerika fiyatıyla asus un Türkiye fiyatını kıyaslayıp buna göre sonuç çıkaran adamın yazdıklarını ciddiye alıp konuşmanın manasızlığı ortada
  • Yok arkadaşlar Tr fiyatı felan, girin bakın VATAN' a, USA fiyatı ile aynı nerdeyse fiyatlar, en fazla 200-300 lira oyunuyor o da olsun o kadar.

İstanbulda Apple Store açılacak söylentileri var, ne kadar doğru bilmiyorum, zaten öyle bişey olursa USA fiyatı neyse o fiyattan alabiliriz sanırım. Bilkom gibi 1 e 10 katan firmalar da umarım iflas eder böylece.

Yoksa neden kullanılmasın. Sonra MAC alınca illaki MAC OS kullanıcaksınız diye bir kuralda yok. İsteyen kullanır o ayrı. Ama neticede ister windows ister linux kurup kullanabilirsiniz. Bakınız PARDUS'u anlatmaya gelen şahislar yanlarında MACBOOK getirmişlerdi. Video mevcut hatırlarsınız.

Ha neden MAC almışken diğer işletim sistemlerini kullanalım derseniz, en azından PC nizin 100 tane kablosundan kurtulmuş, tek bir elektirik fişi ile derli toplu çalışmış olursunuz. (iMac için konuşuyorum)

Sonra herkes genelde şu noktada yanılıyor. İşlem gücü olarak belki sıradan olabilir gelişmiş PC lere göre (Para varsa alternatif var tabi MAC tarafında 12 Core Xeon gibi) ama fiyatı konusunda ki en büyük etken EKRANI arkadaşlar. Kalkıp 500 liralık pc ile içini kıyaslıyorsunuz ama, ekran tarafından en az 1000 dolarlık bir ekran koymayı es geçip, 200-300 liralık TN panel ekranlar la yarıştırıyosunuz, sonrada pahalı diyosunuz. 1000 dolarlık pc toplayın, 1000 dolarlık ta monitör alın EIZO felan gibi, sonra bakın bakalım MAC fiyatı pahalı gelecek mi ? Neden basın/yayın, grafik/video işlerinde uğraşanlar MAC tercih ediyor, tipi için mi, yoksa işlem gücü pc den 2 kat hızlı diyemi, yoksa EKRANI adete o iş için yaratılmış diyemi.

Kısaca herkes kullandığı programa göre değerlendiriyor, PC sini açıp Winamp ta müzik dinleyip facebook ta akşam eden adamın MAC neyine zaten. Ama sorsan en canavar PC sahibidir kendisi. Crysis'i Ultra oynayabilir :)

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.