Şimdi Ara

Intel yaz döneminde rekor gelir elde etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
3.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ağustos ayında açıklama yaparak, sezonsal nedenlerden ötürü üçüncü çeyrek gelirlerini aşağı çeken Intel, şirket tarihinin en iyi finansal sonuçlarına imza attı. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan üç aylık üçüncü çeyrek dilimde, bir önceki yılın aynı dönemine göre %18'lik artış ile 11.1 milyar dolar gelir elde eden Intel, çeyrek dilim gelir rekoru kırdı.


    Operasyonel geliri 4.1 milyar dolar olarak gerçekleşen Intel cephesinde, net kâr ise 3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Üçüncü çeyrekte dizüstü bilgisayarlar için hazırladığı mobil işlemciler ve sunuculara yönelik kurumsal platform satışlarında ciddi bir gelir artışı elde eden Intel'in güçlü performansına, PC Client ve Datacenter Grupları damgasını vurdu.



    alt="Intel yaz döneminde rekor gelir elde etti"


    Atom işlemci ailesinin güçlü performansına da dikkat çekilen finansal performans değerlendirmesinde Intel tepe yöneticisi Paul Otellini, "Bu sonuçlar, kırımsal müşterilerimizden gelen güçlü talep, liderlik eden ürünlerimizin satışı ve gelişmekte olan pazarlardaki devam eden büyümemizin eseri. Gelecek için tüm ürünlerimiz, bu kapsamda yeni nesil Sandy Bridge işlemcilerimiz, Atom işlemci ailesi etrafında oluşan Google TV gibi tasarımlar, Windows tabanlı tabletler ile Android ve MeeGo işletim sistemlerini kullanan ürünler için dünya genelinden güçlü, sağlıklı talepler aldığımızı görmeye devam edeceğiz."


    Üç aylık çeyrek dilimler söz konusu olduğunda tüm zamanların en iyi finansal performansını açıklayan Intel, Apple iPad'in PC satışlarına olumsuz etki ettiğini de kabul ediyor. Ancak Intel, bu etkinin uzun süreli olmayacağını düşünüyor. Netbook ve notebook pazarında sağlıklı bir büyüme olduğunu belirten firma, tabletlerin heyecan verici cihazlar olduğunu da göz ardı etmiyor. Intel, 2011 ile birlikte ARM tabanlı çözümlerle aynı güç tüketim seviyesinde daha yüksek performans sunan Atom işlemcileri sağlayacak.


    Intel'den yapılan açıklamaya göre firma, yılın son çeyreğinde 11.4 milyar dolar (+/- 400 milyon dolar) gelir edeceğini tahmin ediyor.








  • ulan o kadar da amd alın diye bağırdık burda
  • amd mobil pazarda kendini pek gösteremiyo,bugün amd işlemcili bi notebook almak istediğinizde karşınıza çok az seçenek çıkıyo buda sıkıntı bence,turbo core teknolojisinide bi an önce mobil işlemcilerine adapte etmesi gerekiyo beni bile karar verirken etkiledi çünkü
  • AMD işlemci konusunda
    Nvidia ya karşı gösterdiği direnci gösteremedi demek oluyor ki
    Bulldozer işlemcileri ile Intel ile sınırları zorlayacağını düşünüyorum rekabet bizim lehimizedir
  • Yahu iyide adam zaten gelirlerin büyük kısmı kurumsal pazardan geldi diyor.. Yani devasa boyut ve hacimlerdeki data centerlar ve bunun gibi yerlerden gelir elde ettik diyor.. siz kalkmışsınız bir iki kişinin aldığı işlemci ile o kadar gelir elde ettiğin zannederek yorum yazmışsınız.. 11 milyar dolar öyle kazanılmıyor.. senin benim almamla olacak iş değil...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguney

    ulan o kadar da amd alın diye bağırdık burda



    hocam sen bağırdında kaç kişi duydu bu haberleri okurken intelin netbooklar için ürettiği atom işlemcilerin neredeyse rakipsiz kaldığını amd'nin dizüstü işlemcilerde bana göre turion serisi ile büyük yara aldığını ve uzun süredir dizüstü bilgisayarlarda intel hakimiyei olduğunu, hazır pclerin neredeyse tamamında intel işlemcilerin kullanıldığını unutmamak lazım. toplama pc'ler için bir istatistik yapılsaydı sonuç amd lehine olurdu diye düşünüyorum




  • @amashe

    Robin Hood musun?
    Olayı Türk milletinin niteliklerine kadar getirebildin ya pes!
    Intelin X işlemcisine AMD nin Y işlemcisinden Z miktar daha fazla para veren insanlara da cahil,dünya dışı,hayali diyebilerek fanatikliğin sınırlarını yeniden çizmiş oldun.Ayakta alkışlıyorum seni.

    Ayrıca alçak gönüllük,akıllılık yada pazarlığı sevmek gibi niteliklerin hangi milletten olduğunla değil nasıl bir insan olduğunda alakası vardır.Her toplumdan her çeşit insan çıkar.İşi Türk milletine getirip edebiyat yapman ve saçmalaman ve sayısız insana da aptal muamelesi yapman da bunun en güzel örneği oldu.
  • intelin İ serisi inlemcilerinin fiyoskosunan sonra bıkadar işlemci satması gercekten üzüyo insanı
  • forever x6 amd :)



    amd garibankod adlı işlemcileri alın mutlu olun:)
  • buarada miletin parası hep fakırın azını yoru yaw vala harşlık isticem :)
  • Adamlar bir şekilde satıyor.
  • vede in iyi işlemci kulana bildihin işlemcidir ve memnun olduhun.özeti bu kavgaya gerek yok :)
  • kimse beni yanlış anlamasın intelin hangi ülkeye ayıt oldunu biliyoruz değilmi.

    bilmeyenler için ip ucu baş harfi (israhil)hadi bulmaya calışın:)
  • ya intel masaüstü i3 i5 satıpda mı gelir elde ediyor sanıyorsunuz ?

    sebep 1 - adamlarda i7 işlemci var ve amd x6 ile aynı fiyata satılıyor performansıda biraz önde
    sebep 2 - işlemcilerin içinde dandikte olsa ekran kartı var sadece Türkiye almıyor başka ülkeler bu yüzden tercih edebilir
    sebep 3 - amd hala intelden güçlü olduğunu gösteremedi insanların kafasında "amd kötü" izlenimi var.
    sebep 4 - atom işlemciler
    sebep 5 - dizüstü bilgisayarlarda intelin borusu ötüyor , açın bakın neredeyse bütün laptoplar intel işlemcili. amd işlemci alan bir elin parmaklarını geçmez.

    amd almanın sebebi
    sebep 1 - fiyat performans masaüstü işlemcileri var ve o kadar başka birşey yok.

    amdnin bu konularda kendini geliştirmesi lazım. elimde 1000-1500 bütçe olsa amd alırım , ama olupda 2000-2500 tl olursa i7 950 li sistem toplarım .







  • sizler gerçekmisiniz???
    yani bizim yaşadığımız dünyadamı yaşıyorsunuz?
    ne bilim ''türk milleti alçak gönüllüdür,akıllıdır,pazarlığı sever''-derler
    yoksa benmi yanlış biliyorum..
    burda %5 %15 gibi performans ve 200-300$ gibi fiyat aralıklarından bahsediyoruz..
    ama hepiniz sanki başka ülkelerde yatırım yapan şirket yöneticileri gibi 300 400 doları nimet yerine koymayan insanlar gibi yorumlardan bulunmuşsunuz

    kusura bakmayın benim % 10 performans arttırıcam diye extradan 300$ verme lüx'üm yok.
    sizin varsa ayrı,ama 130 liraya amd athlon x3 alıp ''4.çekirdeği ve l3 ön belleği açarak Core2 Quad Q8400''kadar performans yakalayan biri olarak size geçmiş olsun diyorum''..ha şuda var herkez açabilirmi ? şans..

    neyse siz alın 900$lık işlemcileri sonuçta intelinde para kazanmaya ihtiyacı var..
    size kolay gelsin.


    Herkes gidip işlemci cekirdegi acmakla L3 kurcalamakla ugrasmaz adam ofisine belirtilen ozelliklerde pc alır oc yapınca 2pini birbirine degdirince o hıza gelen pc almaz sen al bende aldım zamanında cokda actım bilmem ne yapdım anakartta patladım 400$ ramde bozdum merak etme kurcalarsak bizde acarız.Dunyada insanlar bu kriterlere gore islemci almıyorlar daha once kulladıkları yazılım donanım vs uyumlugunu baz alarak karar veriyorlar.Git once arastır dunyada tek pc kullanan sen degilsin.Git mac kullananlarada laf at ondada intel var normal pcde de intel var neden mac alıyorlar git sor bakalım.Sırf hava olsun diye almıyorlardır demi intel para kazansız yada cahilliklerinden olsa gerek demi.Neyse seni 3 cekirdeginle bas basa bırakıyorum yanında kabak cekirdegi ye tv seyret sen.




  • bizburda sadece türk insanın bütcesine göre konuşuyoruz.

    anlamayanlar ve paranın nasıl kazanıldını bilmeyenler.



    intelin haksız kazancını umursamayanlar.

    doru konuşulunca gocunanlar.



    ben ve benim gibi düşünen milyonlarca insan (bilinçli yani)neyin ne oldunu biliriyoruz bize boşuna savunmayın .



    teşekurler.
  • altı üstü işlemci alıyoruz araba değil . çoğu öğrenci bilgisayar topluyor ama , para kazanan insanda bilgisayar topluyor. intel alanları suçlamak çok saçma birşey. adam gidip yemeğe 100-200 tl para harcıyordur , bir hafta gitmez gidip intel alır. bu kadar büyütmeyin kafanızda bu olayları.
  • Benim mesajda ne sorun vardida silindi anlamadim ??? .....

    Dedigim gibi, kullanicinin cogu f\p olayini falza umursamiyor gibi !!
  • Bu konudan birçok mesaj silinmiş olmasına rağmen bazıları hala ısrarla tartışma çıkarma ve milleti bölme çabasında.İsteyen istediğini alır, konunun içeriğinden uzak saçmasapan yorumlar yapılıyor.
  • önceden dedihim gibi en iyisini insanın kendi bilir özgür iradeye sayıbiz

    kim ne isterse alır.marka önemi yoktur sade önemliolan memnun olmaktır.

    olayın özeti bu.



    intel satmış kazanmış parayı haklı kasız farketmez

    demi helal olsun tüm dünyaya satıyolar.







    not:ben ne intel ne amdeciyim sadece pamın yada paraların boşa gitmesin diye konuştum saygılarımla ben :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.