Şimdi Ara

İşte ATi Radeon HD 5770 X2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
9.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Grafik endüstrisinin Radeon HD 6000 serisine yoğunlaştığı şu günlerde, AMD cephesinde sürpriz bir model ortaya çıktı. Çift grafik işlemcili Radeon HD 5970 modeliyle dünyanın en hızlı ekran kartına sahip olan AMD, çift grafik işlemcili bir başka bir model pazara sunmamıştı. Ancak firmanın iş ortaklarından Çin merkezli Yeston firması, HD 6000 serisi öncesinde adeta son dakika golü atmaya hazırlanıyor. Elimize ulaşan bilgilere ve ortaya çıkan görsellere göre Yeston, Radeon HD 5770 X2 modelini kullanıma sunmayı planlıyor.



    alt="İşte ATi Radeon HD 5770 X2"


    Kompakt boyutlarıyla dikkat çeken Radeon HD5770 X2 modeline, Juniper XT GPU'sunun çifti güç veriyor. Toplamda 1600 paralel işlem birimine, 80 doku ünitesine ve 32 ROP'a sahip olan ekran kartında, grafik yongalarının haberleşmesi için Lucid Hydra yongasına yer verilmiş. Daha önce MSI ve Asus'un anakartlarında gördüğümüz bu yonga, farklı GPU'ların bir arada çalışmasını sağladığı gibi aynı GPU'ların, Crossfire veya SLI teknolojilerine kıyasla daha iyi ölçeklendirilmesini ve daha yüksek verimlilik elde edilmesini de sağlayabiliyor.



    alt="İşte ATi Radeon HD 5770 X2"


    Yeston tarafından hazırlanan Radeon HD 5770 X2, 4+1 fazlı güç tasarımına sahip. Üzerinde bir adet 6pin PCIe güç konnektörü bulunan bu özel kart, aynı zamanda üzerinde yer alan köprü ile Crossfire kurulumuna da olanak tanıyor. 2 x 128-bit bellek veri yolu desteğine sahip olan ekran kartı, Hynix tarafından üretilen GDDR5 yongalarını kullanıyor ve 1GB bellek kapasitesiyle geliyor. Grafik işlem birimleri 850MHz, bellekleri ise 4800MHz'de görev yapan ekran kartı çift DVI, HDMI ve DisplayPort konnektörleriyle Eyefinity teknolojisini de destekliyor.



    alt="İşte ATi Radeon HD 5770 X2"


    Fiyatı ve çıkış tarihi henüz netleşmeyen Yeston Radeon HD 5770 X2'nin, Radeon HD 6800 serisi için geri sayımın başladığı şu günlerde ne derece başarılı olacağınını ise zaman gösterecek.








  • Güç tüketimi ve performans testleri olsaydı
  • soğutma çok yavan duruyor. 6 pin güç bağlantısı ,4+1 faz var , overclock yaparken kartın önünü tıkayacakmı göreceğiz. zaten bu kart TR ye gelmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 12 Ekim 2010; 1:00:06 >
  • AMD böyle birşeye izin veriyor demek. buda bir pazarlama stratejisi neticede.
    Kartın test sonuçlarını gerçekten merak ediyorum. öte yandan ülkemizde satılacak bir kart olmayacaktır...
  • hd5870in yarısının iki katı :)

    yani en fazla 5870 performansında olacaktır...

    ama fiyatı 5870den ucuz olursa alınır..
  • tek güç girişi olması ilginç
  • Yalnız Lucid Hydra yongası sürücüleri her oyuna ayrı ayrı destek veriyordu.. yani sürücüde oynadığınız oyuna destek yoksa avucuzu yalıyordunuz.. çok saçma olmuş bu yonganın kullanımı... zaten toplamda 1600 shader eden iki gpu kullanacağınıza gidin bir tane 5870 yapın... nasıl bir mantıktır bu???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    Yalnız Lucid Hydra yongası sürücüleri her oyuna ayrı ayrı destek veriyordu.. yani sürücüde oynadığınız oyuna destek yoksa avucuzu yalıyordunuz.. çok saçma olmuş bu yonganın kullanımı... zaten toplamda 1600 shader eden iki gpu kullanacağınıza gidin bir tane 5870 yapın... nasıl bir mantıktır bu???
    Çinli mantığı
  • Ya adamlar yapmış işte siz ne konuşuyorsunuz :) Fabrikasyon stratejisi ;) bize söz düşmez
  • Benim anakartta c/f desteklemiyordu bu kart ilaç gibi geclecek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek
    Benim anakartta c/f desteklemiyordu bu kart ilaç gibi geclecek

    hıtap etedegı segmentten bır vatandas
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tek suçu kopya çekmek

    Benim anakartta c/f desteklemiyordu bu kart ilaç gibi geclecek

    Bulup alabilirsen belki. Şahsen bu kartın herhangi bir şeye ilaç gibi geleceğini sanmıyorum. Performansı HD5870 ile aynı seviyede olacaktır. Fiyatı da tahminen benzer olacaktır. O halde ne anlamı var çift gpu ile uğraşmanın?
  • Bir AMD klasiği::::: yeni nesili piyasaya sürmeden önce stokları eritmek için mevcutları satmak adına X2 ve Cf yi teşvik etmek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Confusion -- 12 Ekim 2010; 11:49:01 >
  • http://www.anandtech.com/show/2910/4 buradaki testlerde hydra'nın performansı sli ve cf'a göre çok düşük. Nasıl oldu da şimdi daha verimli çalışıyor, karşılaştırma falan varmı?
  • Metet Canın kartı geldi sonunda.Ama geç kaldı.Çünkü 6870 e odaklandı artık. :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 12 Ekim 2010; 13:30:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    tek güç girişi olması ilginç


    5770 Modeli çok az güç tüketen birt karttır, 2X oldugundada çok fazla güç çekmiyeceği için hala 6 pin giriş yeterli oluyor

    Bence TR ye gelse, fiyat performans ve güç tüketimi sıralamasında 1. sıraya oturabilecek bi kart güç tüketimi gerçekten önemli
  • x2 ve neden 1gb 4770x2 vs 2gb
  • Dangerous hd5770 az güç tüketiyor 6pinlik güç girişine ihtiyac duyuyor..

    1 tane hd 5770 100w 1 tane hd5870 yani5770in iki katı olan gpuda 200w güç tüketiyor...

    Ve 2 tane 6pin güç girişi var..

    Bundanda 1 tane değil 2 tane olması gerekiyor..

    haberda bir yanlışlık var yada başka birşey..
  • Çift cpu bazı oyunlarda daha iyi sonuç veriyor mesela crysis
    ama genelde bencede gereksiz bir ürün
  • Bence hiç te gereksiz değil. Güç tüketimi ve crossfire olmayan anakartlarda kullanılıcak ideal bir ürün. Performansı 5870 civarı olucaktır ve daha az güç çekicektir. Fiyatı da güzel olursa tek pci-ex girişi olan anakartlarda kullanmak için çok iyi bir ürün. He isteyen 5870 alır o ayrı konu. Benim söylemek istediğim sadece gereksiz değil güzel bir ürün
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.