Şimdi Ara

IBM, Cell işlemcisini geliştirmeye devam edecek, hedef yeni nesil oyun konsolları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kısaca STI olarak tanımlanan Sony, Toshiba ve IBM üçlüsünün geliştirdiği Cell işlemci mimarisi bir süre önce askıya alınmıştı. Sony PlayStation 3'e güç veren ve Toshiba tarafından tüketici elektroniği cihazlarında (HDTV gibi) kullanılan Cell işlemcisi için planlarında değişikliğe giden IBM, geliştirme çalışmalarına devam etmeye hazırlanıyor.





    Yarıiletken tasarımında sektörün en köklü firmalarından biri olan IBM, yeni nesil oyun konsolları için Cell tabanlı işlemci çalışmalarına devam edecek. Bilindiği üzere Xbox 360, Nintendo Wii ve Sony PlayStation 3'e IBM tabanlı işlemciler güç veriyor ancak bir sonraki jenerasyon için rekabetin artması ve yeni seçeneklerin ortaya çıkması bekleniyor.


    Cell işlemci ailesi için hibrit yaklaşıma geçerek Power serisi işlemci yol haritasında yer vermesi beklenen IBM, .alışmalarını Cell mimarisini esas alan çok çekirdekli heterojen işlemciler üzerine yoğunlaştıracak. IBM'den baş teknolojisti Jai Menon açıklamasında, sektörde kalmak istediklerini, buna niyetli olduklarını belirtti.





    Konsol öncelikli geliştirilmesi beklenen yeni Cell işlemcilerinin, IBM'in açıklamalarına göre bulut bilgi-işlem sistemlerinde yer bulması da beklenebilir. Öte yandan milyonlarca adetlik satış rakamlarına ulaşan ve devasa bir pazar yaratan oyun konsolları için AMD ve Intel'in de hazırlık içerisinde olduğu, Fusion ve MIC konseptleriyle sektöre adım atmak istedikleri uzun süredir biliniyor.








  • Aradan uzun yıllar geçti.. Şimdi oturup çalışmaya başlasalar kaç yıl sonra meyvesini verir bu çalışma?? Artık PS4 2016 için tahmin ediliyorsa anca o kadar sanırım.. en az bir 5 yıl geliştirme süreci gerekir bence... AMD buldozeri 5 senede bitiremedi.. Bu işlemci çok daha karmaşık..
  • bu işe amd ve intel'in el atmaması imkansızdı zaten özellikle intel'in,ben bir sonraki nesilde xbox360'da amd işlemci olacağını tahmin ediyorum,zaten gpu'nun amd olacağını açıklanmıştı sanırım böylesi microsoft için daha iyi olur,sony zaten belli cell işlemcisini kullanacak ki şu anda ps3'de kullanılan işlemci bence 4'de bile kullanılabilir zamanının çok ötesinde bir işlemci çünkü geriye nintendo kalıyor birtek oda farklı bir çözüme gidebilir adamların çok iyi bir grafik olsun diye dertleri yok nitekim
  • mevcut cell işlemcisi bile sadece konsol amaçlı değil ancak Menon tek noktaya odaklı konuşmuş ve "Cell mimarisini esas alan çok çekirdekli heterojen işlemciler" pazarı sınırlamış::::: ilginç bir yaklaşım
  • Evet ps4 ün işlemcisi belli oldu.
  • Intel ya da AMD işlemcilerinde problem performans değil, x86 mimarisi olur.
    Bu işlemcilerle piyasaya çıkacak bir oyun konsolu hackerlar tarafından ertesi gün kırılır.
  • X86 mimarisi gelismims bir miari değil 1980 lerden kalma mimari ama en çok yazılım ona çıkıyor 2 nednin var eski olması ve kolay yazılım yazılabiliyor olması. Simdi x firma çıkıp ben yeni mimari çıkarıyorum yok efendim x86 86ya çarpar 1000e böler dese ne fayda.

    Nededni basit.
    Dünyada ki en tembel insanlar yazılımcılardır yeni seyleri öğrenmek hep zorlarına gider eskilerle devam ederler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alattin_nuri
    Dünyada ki en tembel insanlar yazılımcılardır yeni seyleri öğrenmek hep zorlarına gider eskilerle devam ederler

    çok doğru tespit ama yazılımcıların elinde de değil ki geriye uyumluluğu kim istemez ki?
  • cell 3çekirdekli olup 3200mhzde çalışır ps3deki cpu adamlar bunu 2006sonlarına doğru yaptı çokda güçlüdür ozaman en güçlü core2den 8kat hızlı deniyordu...

    32nm üretim sürecinde son nesil cpuyu düşünemiyorum bile firmalarda mahşerin 3atlısı
  • ps2 zamanında böyle bişiy yoktu işte bütün yapımcı firmalar oyun çıkarıyordu.ps3 celli çok güçşü olabilir ama karşılığını veremedikten sonra ps4 100 kar güçlü cpu yapsa ps3 ten ne olacak ki, hakkı olan oyunları veremdikten sonra.oyun yapımcıları oyun yapamıyorlar cell karışık olduğu için .ps3 çıkalı 4 yıl olmasına rağmen 10tane bile başyapıtı yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    Aradan uzun yıllar geçti.. Şimdi oturup çalışmaya başlasalar kaç yıl sonra meyvesini verir bu çalışma?? Artık PS4 2016 için tahmin ediliyorsa anca o kadar sanırım.. en az bir 5 yıl geliştirme süreci gerekir bence... AMD buldozeri 5 senede bitiremedi.. Bu işlemci çok daha karmaşık..


    Çoktan geliştirmeye başlamıştır bile.

    Kaldı ki PS4' ün 2016' ya kalmadan çıkacağını düşünüyorum. Önümüzdeki 3 yıl içinde çıkar.
  • Play Station 6 yılda bir yenilenmekte. 2012 sonu veya 2013 başında kullanıma sunulmasını bekliyorum yeni nesil PS'nin. Bu sürede mevcut mimari üzerine hibrit bir GPU+CPU yapılandırmayı mümkün kılabilecek bir süredir. Heleki IBM, Sony ve Toshiba gibi dev isimlerden bahsediyorsak. Tabi zaman gösterecektir bu durumu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.