Şimdi Ara

Cam filmi ve boya korumayla ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Kısmetse 2 gün sonra yeni Auris'imi teslim alacağım. Ek aksesuar olarak kapı yan çıtaları ve park sensörünü hallettim.

    Ayrıca düşündüğüm 2 ek işlem daha var. Bunlardan bir tanesi cam filmi kaplatmak diğeri ise boya koruma yaptırmak. Hem cam filmi hem de boya koruma konusunda yaptığım forum araştırmaları sonrasında uygulatacağım yerleri buldum. Ancak her ikisiyle ilgili de bazı soru işaretleri var kafamda.

    CAM FİLMİ:
    Cam filmiyle ilgili olarak öcelikle uygulanacak filmin kaliteli olmasının yanında en önemli şeyin uygulayacak ustanın mahareti olduğu aşikar. Marka olarak Solarmaster, Llumarr, Solarguard ve 3M sırasıyla en kaliteli markalar. Uygulama ile de birleştirince Bostancı sanayide Hakcam diye bir yerde Solarmaster filmde karar kıldım. Burada yaptıranlar varsa tecrüblerini ve memnuniyet durumunu paylaşırlarsa sevinirim.
    Cam filmiyle ilgili kafamdaki soru işareti şu. Camların sökülerek cam filmi uygulanması sıkıntıya yol açar mı? Bu konuyu Hakcam yetkilisi Mehmet Bey ile görüştüğümde hem sökerek hem de sökmeden uygulayabileceklerini, ancak sökerek uygulamanın kesinlikle daha sağlıklı ve kaliteli olacağını söyledi. Her iki uygulamayı da gözümde canlandırdığımda mantıklı sonuçta bu söylenen. Ancak cam sökülmesi başka ne gibi problemlere yol açabilir? Tecrübesi olanlardan ricam tecrübelerini paylaşmaları.

    BOYA KORUMA:
    Boya korumayla ilgili olarak da yine kullanılan kimyasal kalitesinin yanı sıra en önemli konu uygulamadaki usta mahareti. Yine bu konuda da marka olarak Meguiars, Sonax, Ziebart sırasıyla en kalitelileri. Benim tercihim ise forum araştırmaları sonucunda Meguiars olacak. Uygulamayı da Kızıltoprak'taki uygulama merkesinde yaptırmayı düşünüyorum. Ustaları konusunda olumlu görüşler oldukça fazla. Burda da kafamdaki soru işareti şu; aracımı alır almaz mı yaptırmalıyım, yoksa yaklaşık 6 ay kadarlık bir kullanımdan sonra mı? Birde boya koruma uygulandıktan bir süre sonra (bu şartlara göre 3 ay da olabilir yıl da belki) boya koruma etkisini kaybettiğinde aracın orjinal boyası üzerinde olumsuz bir etki bırakıyor mu? Yani boya korumayı bir kere yaptırdıktan sonra sizi devamlı yaptırmaya mecbur bırakacak bir özelliği var mı? Beni bu düşünceye iten açıkçası, boya korumanın doğası gereği orjinal boya üzerindeki katmanda değişiklik de yaparak koruma tabakasının uygulanması.
    Bu konuda da bilgi ve tecrübesi olan arkadaşlardan paylaşım rica ediyorum.

    Teşekkürler.







  • Aynı soruların cevabını bende merak ediyorum, yardımcı olabilen çıkarsa güzel bir paylaşım olur.
  • Dostum cam filmi konusunda usta faktörü çok önemli.. ben geçen hafta 150tl den yaptırdım bayisi olduğu Solarguardın düşük modellerin kalitesiz olduğunu üst modelleri de çok pahalı olduğundan bana winguard önerdi. rengi de fiyatı da uv koruması da tatmin edici geldi. cam sökerek uygulama dedikleri şudur zannediyorum. kapı içi cam fitillerinin olduğu kısım sökülüyor. uygulama bitince toplanıyor. kapı, cam vs mekanizmalarına hiç dokunulmuyor. bende sadece ayna ve hoparlör soketleri çıkarılıp takıldı. arka cam için ekstra birşey yapılmadı ama uygularken de sökerken de en zahmetli yer orası. diğer türlü uygulamayı ustam yapmam dedi kalkma soyulma mutlaka yapar nasıl 10yıl garanti veririm diyor. benim filmleri 6 tane velet uyguladı ama başarılı iş çıkarmışlar. kabarcık kalkma vs yapmadı. %3 olabilir demişti usta o da 10dk incelemem sonucu her camda iğne ucu kadar bir hava kabarcığı kaldığını gördüm.
    Boya koruma ile ilgili ben de ne olduğunu tam bilemediğimden kuşkulu bakıyorum. aracım 2011 Siyah olduğundan solma ve matlaşma en çok yaşanabilecek renk. pasta cila mevcut boyayı kimyasalla aktif ederek parlamasını sağlayan bir uygulama. Boya koruma da öyle birşeymi acaba niye yeni aracımın boyasına böyle bir kimyasal uygulatayim kuşkusundayım.




  • Usta maharetli olursa hiç bir sorun çıkmaz.Cam filmi hem görsel açıdan iyi hemde ışığı kırdığından dolayı yazın sıcakta klima daha az çalışarak arabayı soğutuyor.Arabanın içinin fazla ısınmasını engelliyor.
  • ben llumar 35 kullanıyorum siyah aracta ınanılmaz memnunum
    boya koruma ise ziebart diamond oda cok cok ıyı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.