Şimdi Ara

Emin Otomotiv Sistemi Nasıl Güvenlimidir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
5
Favori
101.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: superhead

    Yüzde yüz güvenilir bir şirkettir tavsiye ederim.

    ben 20.000 tl lik bi arabaya yazıldım vadesi geldiğinde para olarak almak istediğimi bildirdim ve tam vadesinde paramı aldım şimdi taksitleri ödemeye devam ediyorum.

    Soruların varsa cevaplayabilirim.



    Adamlardan para aldınız ve taksitleri ödemeye devam ediyorsunuz öylemi ?

    Onu geçiniz lütfen ..

    Bu adamlar ile daha önce görüştüm kendilerini çok ama çok garanti bir şirket gibi görüyor ve yaptıkları kampanyalarda vs. kendilerini KESİNLİKLE riske etmeden oynuyorlar.

    Bu adamlar hiç kimseye vadesi gelince parayı vermez arkadaşım. (Araçta verse evde verse ipin ucu onlarda olacak şekilde satılamaz kaydı olur.)

    Belirlenen grup diyeceğim ama aslında grup falanda yok gruba katılan 3-5 kişinin devamını kendileri tamamlayarak sanal bir grup oluşturuyor sonrada sadece tek taraflı kazanca dayalı ve kesinlikle kaybedenin kendileri olmayacağı çark işlemeye başlıyor.

    Bu sistemde evi veya arabası ilk başlarda çıkanlar son aya kadar olan ödemelerinde kendilerinden sonraki kişilere her ay kira yardımı yaptıklarından dolayı her ne hikmetse hangi gruba yazılırsanız yazılın arabanız yada eviniz ilk 10 hafta içinde size çıkıyor ve sonunda toplamda en KALIN ödemeyi yaparak banka faizini kat kat aşacak şekilde SÖZDE FAİZSİZ olarak istediğiniz eve yada arabaya kavuşuyorsunuz.


    Adamlar ile yaptığım Tel görüşmesinde yaptığım hesaplar sonucu banka faizinden uyguna gelen ve aslında onların işin gelmeyen çekiliş ortası teslim sistemi ile 120 bin TL lik bir gruba girmek istediğimi söyledim ve nasıl olduysa 1 hafta içinde benim ödeme planıma uygun şekildeki 120 kişiyi toplayıp grubu oluşturuverdiler ve beni görüşmeye çağırdılar.

    Kendilerine hesaplarımı yaptığımı ve bu sisteme kayıt olmak istediğimi ve söz ettikleri TEMİNAT ın neden ibaret olduğunu sorduğumda bana ''Size şirket senedi verelim.'' dediler.

    Bende şirket senedi yerine yaptığım her 5 ödemenin sonunda Bankadan teminat mektubu vermelerini istedim.

    Benim bu isteğimden sonra işin rengi birden değişti ve biz size güvenip koskoca evi üzerinize yapıyoruzda (Sanki satılamaz kaydı koymuyorlarmış gibi) siz yılların firması EMİN ŞİRKETLER GRUBUNA güvenmiyormusunuzda bilmemnede bilmemne demeye başladılar.

    Bende valla bu millet zamanında Saadet zinciride İhlas holdingide bilmemnesinide gördü ve siz yarın iflas bildirseniz neyinizi alıcam diyerek oradan ayrıldım.



    Bu ve bunun gibi sadece kendilerinin düşünen tek taraflı zihniyetler ile uğraşmayın arkadaşlar, paranızı kendini biriktirin evinizi arabanızı alın güle gülede kullanın ..
  • pehh yahu arkadaş şu faiz günah olayı çıktı ya ne gülüyorum. hayır yasak olan faiz sana 20 altın verdim, bir ay sonra 25 altın isterim faizi.

    enflasyon yüzde 80 iken faiz günahtır lafları hiç duyulmuyordu.

    yahu günah olan tefeci faizi. enflasyon olan ülkede elbette faiz olacak. paranı altına dolara yatırdığında da bir şey farketmiyor aldığın bir tür faiz.

    ne yapacaksın paranın değerinin erimesini mi izleyeceksin. bankalar şu anda yiyecek enflasyonunun 2 puan altında faiz veriyor zaten. görende paranı faize yatırınca bir şey kazanıyorsun sanacak resmen kaybediyorsun.

    ondan sonra böyle saçma sapan sistemler çıkıyor işte.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sadri.abi

    Haram diye bahsettiğimiz olgu İslami olarak... Kuran ı Kerim'de açıkça belirtilmiş, ilk mesajı yazan olarak bana faizin "haram olmadığına dair" Kuran'dan ayet gösterebilir misin hacı ?

    Tabi bu troll olup olmamanla alakalı bir soru da olabilir

    Uzatmak istemiyorum... Konuyu da saptırmak istemiyorum.
    Kuran da geçen faizle, günümüzde uygulanan faiz aynı şey değil. Hatta kuran da ismi faiz olarak da geçmez.
    Öyle olsaydı "enflasyon" olgusu da geçmesi gerekirdi...
    Diye devam eder konu...
  • irish kullanıcısına yanıt
    Haram diye bahsettiğimiz olgu İslami olarak... Kuran ı Kerim'de açıkça belirtilmiş, ilk mesajı yazan olarak bana faizin "haram olmadığına dair" Kuran'dan ayet gösterebilir misin hacı ?

    Tabi bu troll olup olmamanla alakalı bir soru da olabilir
  • sizi gidi Hz. İbrahim görünümlü Nemrutlar....
    uyanın millet. sizi bi güzel soyuyorlar.
    inanmayın bu din bezirganlarına. dini duygularınızı kullanarak sizi bi güzel tokatlamak istiyorlar ve yapıyorlarda.

    dediklerime inanmıyorsanız şikayet var . com adresine bi girin ve "emin evim" "emin otomotiv" yazın da kandırılan gariban müminlerin düştükleri acıklı durumu bir okuyun da ibret alın.

    kaçın canınızı kurtarın bu hilekarlardan.
  • Hala faizin haram falan olduğunu zannedenler var. Çok enteresan gerçekten...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Hala faizin haram falan olduğunu zannedenler var. Çok enteresan gerçekten...

    neden Allah ınancın yok mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irfan3478

    Bende pesinatli ev sistemine girdim 140bin lazim oldugunu aylik 1700 verebilecegimi 60bin pesinatim oldugunu soyledim bana tam bir yil sonra 140 bin vereceklerini soylediler bir yilda yaklasik 20bin daha odeyecegim yani 80bin verip 140bin alacagim kalani taksitle odemeye devam edecegim.Organizasyon olarak 6bin aldilar evi bulup onlara bildirecegim ekpere gelecekler sonra gunu geldiginde satisa gidecegiz. Gelelim sistemin avantajina ayni tutari bankadan ceksem aldiklari ucretin en az %300 fazla faiz ödeyeceğim bankadan mortgage kullansam banka evin tamamina emin ev ise kalan taksit tutari kadarina rehin koyuyor teminat isterseniz %2 komisyonla mektup alabilirsiniz bu sekilde guven meselesi saglanmis olur dezavantaji sureyi beklemek bankaya kiyasla beklemeye deger bir tutar one cikiyor

    Ozetle sen 60 bin pesinat verip 1 yil bekleyip her ay da 1700 lira verip toplamda 80 bin veriyorsun. Ve 140 bine ev alacaksin. Yani geriye 60 bin kaliyor. Ve bu 60 bini geriye 36 ay vadede odeyeceksin.

    Simdi bi adamlar senin 60 bin lirani 1 yil faize yatirsa ( vadeli mevduata) 7 bin civari para kazanir. Ayrica her ay da vadeye para ekliyorsan yaklasik 1000 lira da oradan faiz gelirleri olur toplamda 8 bin lira.

    Ayrica senden organizasyon parasi aliyorlar 6 bin lira. Toplamda bu adamlar senden 8+6 = 14 bin kazanmis olurlar.


    Gel gelelim simdi en uygun kredi yaz google a ve 60 bin tl icin 36 ay vadede hesap yap bakalim 14 bin ediyor mu etmiyor mu ?

    Azicik ekonomi dersi alin lutfen. Din adamlarindan degil ekonomistlerden finansal danismanlardan akil alin.

    Faizin yandan yemisi ama siz kendinizi kandiriyorsunuz
  • Lüzumsuz lüzumsuz işler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkmenson


    quote:

    Orijinalden alıntı: irish

    Hala faizin haram falan olduğunu zannedenler var. Çok enteresan gerçekten...

    neden Allah ınancın yok mu ?

    Alakasız bir soru...
  • Gelmiş yine klavye fıkıhçıları... Faizsiz hayat yaşanmaz diyen mi dersin, alışverişle faizi bir tutan mı dersin.. Kasko konusunu da baltalamışlardı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dasey -- 7 Mart 2016; 22:34:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akhilleus


    quote:

    Orijinalden alıntı: irish


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    pehh yahu arkadaş şu faiz günah olayı çıktı ya ne gülüyorum. hayır yasak olan faiz sana 20 altın verdim, bir ay sonra 25 altın isterim faizi.

    enflasyon yüzde 80 iken faiz günahtır lafları hiç duyulmuyordu.

    yahu günah olan tefeci faizi. enflasyon olan ülkede elbette faiz olacak. paranı altına dolara yatırdığında da bir şey farketmiyor aldığın bir tür faiz.

    ne yapacaksın paranın değerinin erimesini mi izleyeceksin. bankalar şu anda yiyecek enflasyonunun 2 puan altında faiz veriyor zaten. görende paranı faize yatırınca bir şey kazanıyorsun sanacak resmen kaybediyorsun.

    ondan sonra böyle saçma sapan sistemler çıkıyor işte.

    Güzel özetlemişsiniz.
    Amerika yı yeniden keşfetmeye gerek yok.
    Günümüzde uygulanan banka faizi, günah olarak geçen tefecilikten koruyan bir sistemdir. Haram olması bi yana bu yönüyle de helalden de ötedir.

    Bu kafalar olduğu sürece bu ülke daha çok fadıl akgündüzler çıkarır.

    10 liraya aldigi emlagi, arabayi,mali altini,dolari hic emek harcamadan 20 liraya satinca ticaret oluyor.Sen parani faize koyunca haram.Kafa calissa yobaz olmaz zaten anlatamazsin


    Madem hiç emek harcamadan oluyor o işler sen de 10 a al 20 ye sat,

    Ne duruyorsun hacı ?
  • Beyler faiz haram amenna ama müslümanların da bu duyarlılığını kullananlar yani faiz değil bilmem ne diyenler var yani kelime oyunu gibi...Halbuki adamların sistemini araştırdığında incelediğinde faize başka bi isim verdikleri ve de faiz kelimesini kullanmadıkları için de daha yüksek bir oran koydukları görülüyor.Emin şirketler grubu nasıl işliyor bilmiyorum ama birinden para alıyorsan ve o parayı veren kişi senden o parayı vade farklı geri alıyorsa bu iş faizi barındırır ve eğer bundan kaçışın yok ise kullanmak zorunda isen git en düşük faizlisine bulaş ki hiç olmazsa az faiz öde ve işlediğin günah için de tövbe et Allah'ın affına sığın bu günaha kılıf bulmaya çalışma....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: synthesizer

    Saygılar.

    Hizmet satarken hangi ürün ortaya çıkıyormuş?

    Bankalar da her türlü işlemi hizmet olarak gösterip, faiz yok diyebilirler. Demiyorlar, en azından dürüstçe soyuyoruz sizi diyorlar. Geçiniz bu vade farkı masallarını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tatari81

    Bu başlıkta yazılan bütün yorumların benzerini daha önce duymuştum. Ben 6 yıldır çalıştığım halde parayı biriktiremeyen biriyim :) Para bankada dururken dayanamıyorum ve harcıyorum. Nekadr savruk bir insansam da ben de birçok kişi gibi banka faizine haram olduğu gerekçesiyle karşıyım. Bu durumda ev yada araba almak benim için hayal çünkü peşin param hiç olmuyor :) Ancak çok güzel borç ödeme alışkanlığım var. Gününde ve zamanında tıkır tıkır. Emin otomotivi duyunca çok sevinmiştim. Ancak beraberinde türlü çeşit soru kafamı kurcaladı. Katılayım mı katılmayayım mı derken peugeot da çalışan bir yakınımın eminotomotivin hesaplarına para aktarmasıyla (52 bin tl falandı yanlış hatırlamıyorsam) bir müşterilerinin araba aldığını söylediğinin ertesi günü gidip üye oldum. Üye oldum ama tabi kuşkular hala kafamda. Her ay ödüyorum ve internet üzerinden ödediğim mikatr ve kalan borcumu görüntüleyebiliyorum. Şu an kafam karışık. Bu mesajı şunun için yazıyorum. Bu sürece girmiş ve sonucunun ne olacaksa onu yaşayan birinin halinin diğer insanlara ibret olmasını istiyorum. Ben gözümü karattım. Sistemi deniyorum. 15 bin peşinatla 130 bin tl için sisteme her ay 1750 tl ödüyorum. Dini sitelerden birinden Emin otomotivin sisteminin faiz olmadığı teyitini de aldığımı belirteyim. Henüz çok zaman var. Ancak elime zaman zaman toplu para geçiyor. Benim dahil olduğum sistem kuralı sistem olmadığından yatırdığım fazladan para teslimat sürecini kısaltıyor. Kuralı sistemde bu yok. Kurada ne çıkarsa teslimat ozaman oluyor. Politik anlamda hükümete güveniyorum. Banka mağdurlarının bile zararlarını kapatmaya çalışan bir hükümetin böyle bir sistemin iflasında olası mağdurlara sahip çıkacağını düşünüyorum. Ama elbette sahip çıkmayabilir ve avucumu da yalayabilirim :) bilmiyorum.. güvenmek istediğim için güvendim belkide.. bu site ve diğer biçok forum sitesinde olumlu olumsuz yazıları okuduğum halde hala para ödüyorum. Belkide şu ana kadar yatırdığım paralar sebebiyle güvenmek istiyorumdur :) İşte size sürecini izleyebileceğiniz kafası karışık bir müşteri :) Zaman zaman durumun gidişatı hakkında sizleri bilgilendireceğim.. taaa ki teslimat gününe kadar. İnşallah sonuç iyi olur.

    Merhaba arkadaşlar.
    Yıllar sonra bana gelen pm ile bu yazımı hatırlamış oldum. Neler yazmışım diye hatırlamak adına okudum. Çok zaman geçmiş :) Zaman zaman bilgilendirme yapacağım demişim ama teslim tarihi gelene kadar emin olamadığımdan ve böyle bir mesajı yazdığımı unuttuğumdan dolayı bilgilendirme sözümü tutmamışım.
    Merak eden arkadaşlara bahsedeyim. Sistem kesinlikle güvenilir. Ben vaad edilen tarihte teslimatı aldım. Aslında otomobil için gidip temsilciyle yaptığım görüşmede ev alma fikrinin daha cazip olacağına ikna oldum. İyi ki de ikna olmuşum şimdi bir evim var. Oldukça titiz ve insan odaklı çalışıyorlar. Zaman zaman 5 ay kadar ödeme yapmadığım bile oldu. Hiç bir banka benzer durumda merhametli davranmazdı.
    Bir aksama problem varsa uzman temsilci tamamen sizin çıkarlarınızı gözeterek size yardımcı oluyor. Umut bey var benim temsilcim. Çok defa yardımcı oldu.
    Zaman zaman sistemden çıkmayı bile düşünmüştüm. Şimdi ise evimi aldım. 2 yıl borcum var. Vee 1 kuruş dahi faiz ödemedim. Aldıkları hizmet bedeli helal olsun. Bankadan almış olsaydım en az 100 bin TL. faiz ödemem gerekecekti.
    1 yıl sonra belki de daha kısa bir zamanda sisteme yeniden girmeyi planlıyorum. Ben teslimatı sorunsuz aldıktan sonra çevremden bu sisteme dahil olmak isteyenler çok oldu. Hatta iş yerindeki arkadaşım sisteme dahil olanlardan.
    Hiç başım ağrımadı. Söylediklerimin doğruluğu konusunda şüpheniz olursa Eminevim temsilcilerinden herhangibirine Erkan Çamyar diye bir üyeniz var mı diye sorabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest


    quote:

    Orijinalden alıntı: ototube

    Beyler faiz haram amenna ama müslümanların da bu duyarlılığını kullananlar yani faiz değil bilmem ne diyenler var yani kelime oyunu gibi...Halbuki adamların sistemini araştırdığında incelediğinde faize başka bi isim verdikleri ve de faiz kelimesini kullanmadıkları için de daha yüksek bir oran koydukları görülüyor.Emin şirketler grubu nasıl işliyor bilmiyorum ama birinden para alıyorsan ve o parayı veren kişi senden o parayı vade farklı geri alıyorsa bu iş faizi barındırır ve eğer bundan kaçışın yok ise kullanmak zorunda isen git en düşük faizlisine bulaş ki hiç olmazsa az faiz öde ve işlediğin günah için de tövbe et Allah'ın affına sığın bu günaha kılıf bulmaya çalışma....



    söz konusu şirket hakında hiç bilgim yok ama arkadaşın düşünce yapısını alkışlıyorum.


    Günahı küçük görmek büyük günahtır.
    Faizin ya da herhangi bi günahın azı çoğu var mi ya?

    Göz göre göre faize gir, sonra tövbe et, sanki kabulune garantin var. Bu nasıl zihniyet...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irish


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    pehh yahu arkadaş şu faiz günah olayı çıktı ya ne gülüyorum. hayır yasak olan faiz sana 20 altın verdim, bir ay sonra 25 altın isterim faizi.

    enflasyon yüzde 80 iken faiz günahtır lafları hiç duyulmuyordu.

    yahu günah olan tefeci faizi. enflasyon olan ülkede elbette faiz olacak. paranı altına dolara yatırdığında da bir şey farketmiyor aldığın bir tür faiz.

    ne yapacaksın paranın değerinin erimesini mi izleyeceksin. bankalar şu anda yiyecek enflasyonunun 2 puan altında faiz veriyor zaten. görende paranı faize yatırınca bir şey kazanıyorsun sanacak resmen kaybediyorsun.

    ondan sonra böyle saçma sapan sistemler çıkıyor işte.

    Güzel özetlemişsiniz.
    Amerika yı yeniden keşfetmeye gerek yok.
    Günümüzde uygulanan banka faizi, günah olarak geçen tefecilikten koruyan bir sistemdir. Haram olması bi yana bu yönüyle de helalden de ötedir.

    Bu kafalar olduğu sürece bu ülke daha çok fadıl akgündüzler çıkarır.

    10 liraya aldigi emlagi, arabayi,mali altini,dolari hic emek harcamadan 20 liraya satinca ticaret oluyor.Sen parani faize koyunca haram.Kafa calissa yobaz olmaz zaten anlatamazsin
  • eminevim le albaraka ne kazanıyor bu işten
    cidden merak ediyorum Allahın günü önünden geçerim merak edip hiç araştırmadım
    hani aslında ilgi çeken bir haber görürsünüz bile bile bakmazsınız ya onun gibi

    şimdi bir de şahsen şunu merak ediyorum
    sene olmuş 2016 birilerinin çoluğu çocuğu 500 binlik arabalar ile gezerken dindar oluyor
    benim garip vatandaşım ev sahibi araba sahibi olayım diye kredi çekip faiz öderse haram oluyor

    peki bunun haram olduğunu iddia edenler Allah korusun çoluğu çocuğu eşi dostu hastaneye düşer ise
    koltuk altı kılı 1 karış , sabah kalvaltısını bira ile yapan , bıraktım islamiyeti hristiyanlığa bile inanmayan ateistin falanın filanın yaptığı , ürettiği
    o hayat kurtaran cihazlardan faydalanıyormu ? tabiki faydalanıyor

    Ama yanlış hatırlamıyorsam bununda bir açıklaması vardı
    zarrabı bile savunabilen asgari ücretlilerin yaşadığı bir ülkeden bahsediyoruz
    adamın hediye ettiği saat 800bin inkar eden bile yok

    benim yıllardır gördüğüm bir şey var , bizim ülkede dindar kesim maddiyata sanılanın ya da düşünülenin aksine çok önem veriyor
    öyle karnım doydu falan değil durumlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyinsis

    quote:

    Orijinalden alıntı: irish


    quote:

    Orijinalden alıntı: amadeus99

    pehh yahu arkadaş şu faiz günah olayı çıktı ya ne gülüyorum. hayır yasak olan faiz sana 20 altın verdim, bir ay sonra 25 altın isterim faizi.

    enflasyon yüzde 80 iken faiz günahtır lafları hiç duyulmuyordu.

    yahu günah olan tefeci faizi. enflasyon olan ülkede elbette faiz olacak. paranı altına dolara yatırdığında da bir şey farketmiyor aldığın bir tür faiz.

    ne yapacaksın paranın değerinin erimesini mi izleyeceksin. bankalar şu anda yiyecek enflasyonunun 2 puan altında faiz veriyor zaten. görende paranı faize yatırınca bir şey kazanıyorsun sanacak resmen kaybediyorsun.

    ondan sonra böyle saçma sapan sistemler çıkıyor işte.

    Güzel özetlemişsiniz.
    Amerika yı yeniden keşfetmeye gerek yok.
    Günümüzde uygulanan banka faizi, günah olarak geçen tefecilikten koruyan bir sistemdir. Haram olması bi yana bu yönüyle de helalden de ötedir.

    Bu kafalar olduğu sürece bu ülke daha çok fadıl akgündüzler çıkarır.

    haram değil bir de helalden de öte haa? faiz yolunda ölenler şehit filan mı oluyor yoksa?

    faizin HER TÜRLÜSÜ haramdır arkadaşım. kimse haramı helal yapamaz. İslam dininde faiz haramdır, ha başka bir dinden bahsediyorsan onu bilelim.

    Arkadaş gerekli cevapları vermiş.
    Anlamak istemiyorsanız siz bilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    Dostum fazladan bir bilgin varsa paylaş bizde aydınlaNalım.mesela benden 150k icin istenen organizasyon ucreti 8500tl civari.param erken cikarsa 163bin tl toplam ödeme.bunun disinda 50 60binlik ne oduyorum?

    Ustam ben cok arastirdim. Toplumca ekonomi, finans bilmedigimiz icin bu tartismalar oluyor.

    Konuyu daha iyi anlamaniz icin " paranin zaman degeri" adli konuyu internetten arastirin.
    Enflasyonu,faizi, zamanı ve bankacilik sistemini bilmeden arastirmadan yapilan her yorum askida kalir.

    Sana basit bir ornekle aciklayacam.

    Misal cekilisli sistem :

    100 kisi 100binlik eve 100 ay girdik gun sistemi gibi. Her ay 1 kisinin evini almasi gerekiyor. Her kisiden salliyorum 10 bin lira katilim ucreti aliyorlar. Ayrica diyor ilk alanlar kendinden sonrakine ev kirasi yardimi yapiyor. Ve isin asil bombasi 50. Ayda herkes evine sahip oluyor.

    Simdi ilk kurada ilk bana ciktigini varsayiyorum .
    Ve ilk sorum 50. Ayda herkes ev sahibi oluyorsa ben neden 100 ay boyunca kira yardimi yapiyorum.

    İkincisi ben ilk ay aldim eminevimden ve toplamdan ne kaar odeyecegimi hesaplayayim
    100bin+10bin+ (100x kira yardimi) artik kira yardimi adinda ne kadar aliyorlarsa.

    Bunun hesabini yapin ve sonra 100 bin lira icin gidip bankadan ev kredisi hesaplatin. ( internetteki faiz oranlari uzerinden bankada pazarlik yapabilirsiniz)
    Bak bakalim asagi yukari ayni fiyat cikiyor mu ?

    Gelelim pesinatli sistem:

    Ben pesin 15 bin verecem , 15 ayda odemem olsun. Aylik odemem 2 bin olsun. vade ortasinda odemeli 45 binlik araba icin :

    15 bin verdim. 8. Ay da para yatirdim 8x2 = 16
    Ee ben simdi 31 bin para verdim sana geriye ne kaldi 14 bin. Sen bana 14 bin destek vermis oluyosun.

    Simdi burada da pesimat verdigin 15 binin 8 aylik faizini hesapla, arti her ay duzenli odedigin ekledigin ve alacagin 2 bin liranin faiz getirisini hesapla sonra kalan 14 bin icin odeyecegin faizi hesapla bakalim organizasyon ucretine denk cikiyor mu ?

    Bi de orta vadeli araba almak nedir? Belki ben istedigim arabayi evi kaciracagim o zaman. !!!

    Son olarak ister musluman ister hristyan ister hangi dine menshp olursa olsun paranin( kapitalin) ortak dini vardir. Zeitgeist addenium ( dogru mu yazdim bilmiyorum ) belgeselini izleyin . Paranin bankacilik sisteminin nasil calistigini daha iyi anlarsiniz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.