Şimdi Ara

Ubuntu 10.10 USB Hatası Resimli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Ubuntu 10.10 indirdim ve Universal-USB-Installer-1.8.0.4 yardımıyla usb diskimi hazırlamaya çalıştım ancak resimdeki bir sorun çıkıyor.Close dediimde işlem devam ediyor ve tamamlandı diyor. bilg. tekrar kapatıp açtığımda ubuntu başlıyor ama siyah ekranda "unable to find a medium containng a live file system" hatasını veriyor. Ne yapmam gerekli yardımlarınızı bekliyorum.

Şİmdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kullockher73 -- 11 Ekim 2010; 12:29:01 >

•  Ubuntu 10.10 USB Hatası Resimli

hpformattool
    http://download1us.softpedia.com/dl/b29567acdb07a9a5bd9d61d41f445b7e/4cb2f0e6/100123786/software/hdd/HPUSBDisk.exe programini yukle. (yukaridaki) ilk bolumden usb bellegi sec. dosya sistemi olarak fat32'yi. resimdeki gibi quick format kutucugunu isaretledikten sonra start diyerek usb bellegi bicimlendir.

unetbootin proramini indir. diskimage yazan yerden iso dosyasini, alt tarafda usb bellegine karsilik gelen surucu harfini sec ve tamam'i tiklayarak yazdirma islemini baslat.

unetbootin dh reklamina takildi. acik link:
    http://sourceforge.net/projects/unetbootin/files/UNetbootin/494/unetbootin-windows-494.exe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 11 Ekim 2010; 14:18:41 >

• o programı da kullandım...reboot ettikten sonra bios ekranı gibi bir ekran geliyor. oradan Install ubuntu dedim. siyah ekran geldi sonra tekrar başlangıçtaki ekran geldi karşıma. orada kaldı... şimdi cd ye yazıyorum olmazsa win7 format atıcam yapacak birşey yok.. keşke en başta win 7 yüklemseydim diyorum..

Dün kırk takla attım, Unetbootin'le de, kendi içindeki USB oluşturucuyla da 10.10'u USB'den halledemedim. En sonunda boş bir CD ile yapmak zorunda kaldım.
    eski ubuntu ayni islemle bu tarihte sorunsuz mu? baskalari kurabildigine gore yeni iso hatali inmis olabilir.
    usb bellek'in takili oldugu yuva onlerde hub uzerinde mi yoksa anakarta direkt mi bagli?
    flash'a yazan programlarin her ikisi de calismiyorsa usb bellege atilan format ne kadar dogru? usb bellekte tek, birincil(primary) ve aktif(bootable) bir bolum olmasi lazim.

Öncelikle yaptığım bu işlemler 10.04 disk kalıplarıyla mükemmel çalışıyor. Unetbootin'i 10.10'da denediğimde önyükleme kısmında sadece bir tane kayıt vardı. Oradan başlattığımda da initramfs vs vs. hatası verip konsol ekranında kalıyor. Tahminen init 2'ye kadar bile çıkamamıştır. Bilgisayarda hali hazırda yüklü Mint 9'dan da (10.04 tabanlı) USB disk oluşturucudan yaptığımda herşey güzel ama USB'den herhangi bir önyükleme işlemi olmuyor. USB'de önyükleme sistemi bulamadığı için sabit diske geçiyor.

04'leri 10'lara tercih etme mevzusu hiç bitmeyecek heralde

USB installer 1.8.0.5 sürümü ile denerseniz sorun çözülecektir.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.