Şimdi Ara

SAMSUNG 226BW TİTREME SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
6.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3 yıl kadar önce aldığım SAMSUNG 226BW mönitör, sabah PC'yi açarken ya da ekran kapalı konumda uzun süre bekledikten sonra yeniden görüntü verirken, önce 3 dakika bir titreme (göz kırpmasına benziyor) seasından sonra yavaş yavaş normale dönüyor ve ben monitörü kullandığım sürece sorun yaşamıyorum. Ama açılıştaki bu titreme nöbetlerinin süresinin her geçen gün arttığını fark ederekten içimde hafiften bir ürperdi kaplamış olsa gerek, bilgili insanların cirit attığı bu forumdaki değerli üstatlardan bu hastanın durumu ile ilgili bilgi almak niyeti ile yüklendim klavyeye. Sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Yoksa ince hastalığa mı yakalandı benim monitör, acep abbas yolcu mudur? Var mıdır bir çaresi bu illetin. İlgili arkadaşlara teşekkür ederekten şimdilik son sözüm; kestane kebap acele cevap....



  • Aynısı bendede oluyorr... İlk başta güç kablosuyla falan oynayarak düzeltebiliyordum fakat artık hiç bi şekilde düzelmiyor.. Ancak 1.30-2 saat sonra düzeliyor ve şunu farkettim Siyah gösterirken titreme olmuyor fakat beyaz veya renkli bişey açıldığında titreme tekrar başlıyor .. Titreme süreside her geçen gün artıyor... :S Garantisi daha bitmedi .. Fakat Faturasınıda bulamıyorum .. Garanti Belgesi adlı ufacık bir kağıt var elimde ama onun üstünden işlem yapamayız diyorlar .. Eee o zaman onun adı neden garanti belgesi Bu arada monitörü alalı 2.5 sene oldu ..
    Edit : Model : 932 NW



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Berkaius -- 11 Ekim 2010; 12:44:40 >
  • Enerji ve bağlantı kablolarını değiştirip bir deneyin. Bazı lcd lerde soğuktan etkilenme yapar diyorlar
  • @PulserWP

    Sanırım bizi monitörler aynı ince hastalığa yakalanmışlar. Tanılar tıpatıp aynı. Aynı siyah ekran ben de oluşmaya başladı, ilk açılıştaki siyah ekrandan 1 dakika kadar sonra hafiften açılmaya ve göz kırpma şekildenki titremeye dönüşüyor. Yalnız benimki şu an için 5 dakikada düzeliyor ama senin alet artık tünelin ucundaki beyaz ışığı görüyor sanırım. Acaba güç kaynağından yapabilir mi diye düşünmüyor da değilim. Benim kasada 4 + 1 EX; 5 adet HDD bağlı ama 450 Watt gerçek PSU var. Senin kasa da ağır işçi mi?

    @Buffa

    Arkadaşım ilgin için teşekkürler, dediklerinin zaten yapmıştım ama değişen bir şey olmamıştı.
  • Ben sorunun ve çözümünün ne olduğu google amca sayesinde bumuş bulunuyorum. Sanırım bu problem biraz sa Samsung monitörelere has bir konu. Aşağıdaki linkte problemin ne olduğu ve çözümü anlatılıyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=cjjpmCcs8ho
    İngilizce bilmeyen arkadaşlar için videoda anlatılanları kısaca özetlersem:
    Sorunun monitörün kartındaki iflas etmiş kondansatörlerden kaynaklandığı ve bunların değiştirilmesi gerektiği anlatılıyor.
    Gerekli kondasatörler:
    25 volt 820uf
    25 volt 330uf
    25 volt 680uf
    Herbirinden 10 adet alın demiş, sanırım ucuz oldukları için ama o kadar almaya gerek yok, kartın üzerindeki arızalı kondansatörler tepelerindeki şişkinlerden anlaşılabiliyormuş, yani tepesi şişkince olanlar gidik olanlar, onları değiştimek yeterli olacaktır.
    Bu işlem için bize ayrıca bir havya ve 10 - 20 watt lehim teli gerekiyor. (Ben arkadaşımdan temin edeceğim)
    İşlem şöyle yapılıyor:
    Önce tespit edilen bozuk kondansatörler havya ucu ile sökülüyor. Söküm işlemi için önce kartın arka tarafında kondansatörün ayaklarının yuvarlak şeklindeki lehimlerini havya ucuyla eriterek dikkatlice alacağız ve böylece kondansatör yerinden çıkacak, burada hangi tip kondansatörün nereden söküldüğü iyi not edilmeli. Bozuk kondansötürleri söktükten sonra aynı yere aynı tip kondansatörü yerleştirerek yine havya ile kartın arka tarafından lehim teli ile kondansatörler sabitlenip işlem tamamlanacak.
    Ben bu işlemi bu hafta içinde yapacağım, sonuçlarının buradan sizinle paylaşırım.
    Kendine güvenmeyen lütfen denemesin ama bence hiç de zor bir iş değil ve hem de havya temin edebilecekler için en ekononmik çözüm olur.
    Eğer bu sorunu yaşıyorsanız bunu yapmak zorundasınız çünkü belli bir süre sonra monitör artık hiç kullanılamaz hale geliyormuş.
  • evet aynı sorun bendede başladı ve bugün içini açıp besleme katındaki 820 lik kondansatör lerin şişmiş olduğunu gördüm.yani değiştirmem gerek ama sorun şu;

    1-artık istanbulda oturmuyorum
    2-internet üzerindeki araştırmlarımda 820 mf 25v lik kondansatör pek bulunan bir şey değil

    çözüm;

    1-arkadaşa rica edeceğim ya m.köy akın elektroniğe yada karaköy selanik pasajına bakacak
    2-yada internetten 1000mf 25 v olanını takacağım çokta sorun olacağını sanmıyorum.

    gelişmeleri sizlere yazarım.
  • başka arkadaşlara yararı dokunsun diye yazıyorum sadece 1 adet 1000mf 25v ile işim halloldu maliyet sıfır.eski bir güç adaptöründe buldum 1 tanesini çıkartıp taktım canavar gibi şimdi.parlıklık ayarı %100 idi şimdi %33 te yetiyor.titreme son gün 4 saat sürüyordu abartısız şimdi açar açmaz görüntü.

     SAMSUNG 226BW TİTREME SORUNU
  • merhaba...arkadaşlar aynı anlattığınız sorunlar benim başıma gelmekte..samsung 226 bw monitörüm var..yaklaşık 3 senedir kullanıyorum ama son 1 aydır öncelikle rahatsız etmiyordu geçiyordu..şimdi ise göz kırpmalar 4 5 saati buluyor hatta şu anda geçmek bilmedi..çünkü 7 saat oldu...sormak istediğim yukarda arkadaşın bahsettiği adaptör...normalde kablo var ama adaptörsüz bağlantı ile sağlıyorum..yani kendi kutusundan çıkan kabloyla..adaptör nasıl bişi olması lazım..hatta resim bulup koyarsanız budur diye..çok sevinirim..çünkü başım ağrıyor artık ekrana bakmaktan..teşekkür ederim...iyi günler...
  • yeniden merhaba..öncelikle monsermose teşekkür ederim..zaten resmini koymuş olduğunu şimdi farkettim..adaptör ü güç kablosu gibi algıladığım için resim istemiştim..sormak istediğim...bana tavsiyen ne olur? hiç uğraşma bu kartı taksan bile kısa sürede yine olucaktır monötürü değiştirmi olur? yoksa bu kart bi 3 sene daha götürürmü? her türlü bi harcamam yapmam gerekicek sanırım..bide fiyatı hakkında bilgin varmı adaptörün?
  • Benimde 223Bw de bu sorun var malesef . Bu kartı nereye takıyoruz acaba ?
  • Merhaba

    Değiştrilen 100 mf kondansatör tam olarak nerede bulunuyor kullandığım monitörde aynı sorun yaşıyorum .Açılışta 3 dakika sonra titreme düzeliyor

    iyi günler
  • 2 adet 820uf 25v yerine 1 adet 1000uf 25 volt kondansatör taktım.şu anda gayet güzel çalışıyor.
    teste devam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cello1907 -- 27 Şubat 2012; 18:32:11 >
  • Bendede 223Bw var 4 seneyi devirecek canavar tık yok hala ilk cıktıgında aldım zaten 5 seneyi doldurup arıza verirse düşünmem yenisini alırım yoksa memmunum

     SAMSUNG 226BW TİTREME SORUNU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perikentli -- 3 Mart 2012; 13:03:48 >
  • Merhabalar

    Google dan aratarak bu forumu okudum,sevgili dostlar burada yazanlar ve resimler sayesinde bir saatte ve tam 1 tl masrafla sorunu hallettim,eskisinden iyi oldu.
    İhtiyacı olan olursa İzmir onur çarşısında bulabildim.

    Hepinize gerçekten çok teşekkür ederim.
  • Titremeler ve vınlamalar birkaç ay gitti..Daha sonra hiç açılmadı..

    25 volt 820uf (5 Adet)
    25 volt 330uf (1 Adet)

    Değiştirildi..Toplam 4-5 liraya tamiri yapıldı..Garanti süresi dolan monitör ve lcd ler için boşu boşuna tonlarca para ödemeyin..
  • aynı sorun bende de başladı bilgi verenlere teşekkürler
  • Arkadaşlar aynı sorun benim 2232BW modeldede başlamıştı. Monitörü söktüm paralel bağlı 3 adet 25v 820uf kondansatörler şişmişti.Bunları çıkardım yerine bir adet 25v 1500uf kondansatör taktım.Kondansatör normallerinden büyük olduğundan yatık takmam gerekti. 1 adet 25v 330 uf kondansatörde şişmişti bunun yerinede 50v 330 uf taktım. Şimdi canavar gibi çalışıyor.
  • Genel sorun bu titreme.Genelde kondansator degisimi ile sorun cozuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende de yeni basladı, sanırım bi el atılması lazım. elektronikci arkadaşlar yapabilrimi bu değişimi ? ben bu işlerden hiç anlamıyorum. :( İskenderundayım bu konuda yardımcı olacak bi arkadas ulaşabilrmitm ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.