Şimdi Ara

kediler neden pisi pisi diye çağırılınca bakarlar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
67
Cevap
1
Favori
16.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başka hey höyt huu falan deseniz bakmazlar da pisi pisi diyince bakarlar..nasıl şartlanamışlar buna????kimse öğretmiyor da...!

• Sahi niye? Ben bazen gel kedicik diyorum bakmıyo. Ama gel pisi diyince bakıyo. Acaba ağzımızdan çıkan sssss sesi ile alakalı mı?

Ayrıca şuna da dikkat edin, bir kedinin gözünün içine bakarsanız o da aynen size dik dik bakıyo.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mhmt

başka hey höyt huu falan deseniz bakmazlar da pisi pisi diyince bakarlar..nasıl şartlanamışlar buna????kimse öğretmiyor da...!

Tabi kedilerinde kendilerine göre bir saygınlığı var. Öyle herşeye baksalardı bu seferde ne biçim hayvan bu kediler herşeye atlıyor filan derdik sanırım. Kendilerine ünvanları ile hitap edilmesini bekliyor olabilirler.
  • sokak kedilerine pisi pisi yaparsan bakmazlar yani özellikle bunu dedin diye bakmazlar pist diyincede bakarlar ama ev kedileri sürekli öyle çağırıldıkları için buna şartlı refleks geliştirmişler
  • Kediler bunu tamamen içgüdüsel olarak yaparlar yani bi reflekstir kediler için, aynı şekilde köpekler de kuçu kuçu sesine refleks gösterirler.
  • iyi de kedi ya da köpek ilk doğduğu andan itibaren o refleksif hareketleri içlerinde taşıyorlar mıydı? yoksa klasik koşullanmaya bağlı olarak gelişen davranış biçimi mi? ya da kendinizi kedi yerine koyduğunuzda pisi kelimesinin cazibesi nedir?
  • zannedersem ses tonu ile alakalı. bir de sokak kedisi deyip geçmeyin aslında onlar insanlarla o kadar yakınlar ki, insanların onlara hitap ettiklerini öğrenmişler ve bunu hissedebiliyorlar.
    Bir de şu var, Arabistanda kedieri "pisi pisi" şeklinde değil de "muccck muccck" şeklinde çağırıyorlarmış, demekki oranın kedileri de ona şartlanmışlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fikrimce belki de bu olay kedilerin beslenme şekli ile ilgilidir. Örneğin türk! kediler daha çok fare gibi hayvanlarla besleniyorlar ise ancak farenin sesine benzer bir ses çıkardığınızda dikkatini üzerinize çekebileceksiniz. Arabistan kedileri ise "muck muck" ses çıkaran kuşlarla mı besleniyorlardır orasını bilemem...
  • bence fareler de böyle pisssssssi derken çıkan ses gibi i ses çıkarıyo bizim farketmediğimizne biliiim nie bakıolar yafff
  • walla ben şahsen kedileri kedi, köpekleri de köpek diye çağırıyorum ve gayet de güzel bakıyolar. iş ses tonunda bitiyo :D

muhtemelen ani bir ses olduğu için bakıyolardır. sert süreksiz sesliyle başlıyor ya, o yüzden (bilmem doğru sınıflandırdım mı p harfini)
  • Pisi pisi sesine alışan kediler değil insanlar.. herkes çevreden böyle gördüğü için, kediler her ortamda insanlar tarafından aynı sesle çağırılıyorlar.. Halk onları höm höm diye çağırmayı adet edinseydi bu sese bakarlardı..
  • bence kedilerin içgüdüsel olarak şartlandığı için pisi deyince bakıyorlar. birde ingilizcede pussy, öhm. başka anlamlarıda var tabi ama :D bizi ilgilendiren pisi(kedi) anlamına gelmesi , tabi, bu acaba şartlanmaylamı oluşmuştur, bilemem
  • quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

Pisi pisi sesine alışan kediler değil insanlar.. herkes çevreden böyle gördüğü için, kediler her ortamda insanlar tarafından aynı sesle çağırılıyorlar.. Halk onları höm höm diye çağırmayı adet edinseydi bu sese bakarlardı..

Sen ne biçüm laf konişaysun ?
  • Hadisi:Kediyi sevmek imandandır.
    Kedi'de büyük bir sır vardır.
    Kedi: Nankör değildir.
    Kedi: Hürriyetine çok düşkündür.
    Kedi: Kulaklarıyla de görür. Radarı vardır.
    Kedi: Çok sabırlıdır.
    Kedi: Abdest edeceği zaman yeri kazar, yapar ve örter.
    Niçin. Sebep...

İnsan da dahil hiç bir hayvan yoktur. Böyle hareket eden
  • quote:

Orjinalden alıntı: cengiz571

Hadisi:Kediyi sevmek imandandır.
    Kedi'de büyük bir sır vardır.
    Kedi: Nankör değildir.
    Kedi: Hürriyetine çok düşkündür.
    Kedi: Kulaklarıyla de görür. Radarı vardır.
    Kedi: Çok sabırlıdır.
    Kedi: Abdest edeceği zaman yeri kazar, yapar ve örter.
    Niçin. Sebep...

İnsan da dahil hiç bir hayvan yoktur. Böyle hareket eden

Bu hadisi internette aradım ama alıntı yaptığınız site dışında bir yerde göremedim. Bu hadis gerçekten çok ilgimi çekti. Kütüb-i Sitte'de de yoktu. Sahih mi acaba?
  • "Kedi" Kur'anı Kerim'de geçmez. Fakat Kur'an'da gecenler hakkında bazı hadisler söylenmiş, fakat bunlar misal ve tarif olarak...
    Kediyi sevmek imandandır. Niçin dîye sormuşlar? Ebu Hureyre bilir, demiş başka bir şey söylememişlerdir. Ve Eba Hureyre'ye(kedi babası) bir çok daha ledunni sırlar söylemiş. Ona söylediği sırları Ebabekir, Ömer, Osman, Ali bile bilmezdi."
    Eba Hureyre'den beş hadis rivayet edilmiştir. Fazla değil" Kendisine bize de söyle Resul'un sana söylediklerini: Söylersem kâfir oldu dîye başımı vurursunuz demişlerdir" Eba Hureyre'nin bildiğini hiç kimse bilmez.
    Resul-Ü Ekrem'in Eba Hureyre'ye ledunni sırlardan söylemesi ne sebeptendir? Ve niçin Eba Hureyre'yi seçmiştir?
    kedi pozitif enerjisi çk güçlü bir hayvandır insanda yaptığı iyilikler neticesinde pozitif enerjisi artıyor kediyi sevmek insanı rahatlatır,dinlendirir neden?
    benim görüşüm kötü niyetli(negatif) insanlar kedileri sevmezler kedide zaten her adamı tırmalamaz!!
    kedinin yattığı yere yatak odanı yap derler çünkü kedi en huzurlu yeri seçer
    devedede bu özellik vardır Hz.Muhammed (A.S) medinede evinin yerini devenin yattığı yere yapmasındaki hikmetlerden biriside budur

sevgi ve dualarımla

quote:

Orjinalden alıntı: Jerry Seinfeld

quote:

Hadisi:Kediyi sevmek imandandır.

Bu hadisi internette aradım ama alıntı yaptığınız site dışında bir yerde göremedim. Bu hadis gerçekten çok ilgimi çekti. Kütüb-i Sitte'de de yoktu. Sahih mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengiz571 -- 11 Ekim 2005, 12:20:13 >

• Sorunuzu anladım bu yüzden alıntı yaptığım (Allah dostu derki kitabından)geniş bir şekilde yazdım
    sizin kadar geniş bir araştırma yapmadım ama buna ben inanıyorum bu konuda gözlemlerim ve araştırmalarımda kedilerin negatif yönü güçlü insanlardan rahatsız oldukları için yanlarından kaçtıkları veya tırmaladıklarına şahit oldum
    Orjinalden alıntı: Jerry Seinfeld

Pardon ! Sanırım benim sorum ve sizin cevabınız aynı konuda değil !

"kedi pozitif enerjisi çk güçlü bir hayvandır insanda yaptığı iyilikler neticesinde pozitif enerjisi artıyor kediyi sevmek insanı rahatlatır,dinlendirir neden?
    kedinin yattığı yere yatak odanı yap derler çünkü kedi en huzurlu yeri seçer

• Valla tüm yorumlar çok güzel.Bana da sokakta hey trackfind500, track track, track, tırrraakk diye seslendiklerinde hemen dönüp bakıyorum.Nedendir acep?

Ayrıca tüm bunlar biz insanların isimlendirdiği kavramların bir sonucu.Bir kediye sandalye diye bağırsan zamanla ona da kafa çevirir.Benim merak ettiğim dil olmasaydı ne olurduk?Acaba biz -tüm canlıların- orjinal, özgün bir ismi var mıdır?Tanrı bizi yaratırken bize bir isim verdi mi?O na göre bizim ismimiz nasıl telaffuz ediliyor acaba?

Not:Her şeye şu felsefeyi alet etmesem yerimde duramam valla.

• ona bakarsak bizede 'pist' yada 'şişt' dendiğinde bakıyoruz değil mi?bak mayan var mı?Bakıyoruz çünkü bunu öğrendikbirde bence bu alışkanlıkla ilgili.kediye ilk doğduğunda 'pisi pisi' diyince bakmıyor ki.ben denemedim valla bakmıyorzamanla alışıyor buna.

örneğin teyzemin tavukarı vardı bu tavukcağazlar civciken 'gel bili bili bili bili bili'sesine tepki vermezken zamanla bu sesi duyduktan sonra onlara sahibinin yemek verdiğini öğrendiler.Ve belli bir süreçten sonra teyzemin 'gel bili bili'sesini duyar duymaz inanırmısınız sesi duyan bütün tavuklar özellilke de aç iseler yemek verilecek yere doğru koşmaya başladılar.Çocukluğumdan beri gözlemliyorum bunu.O yüzden bence bu tavukları 'pisi pisi'diye çağırsaydık bu sese tepki vereceklerdi ve bir köpeğe ilk doğumundan itibaren 'pisi pisi'dersek bence köpek bize bakacaktı diye düşünüyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: [cins]

Pisi pisi sesine alışan kediler değil insanlar.. herkes çevreden böyle gördüğü için, kediler her ortamda insanlar tarafından aynı sesle çağırılıyorlar.. Halk onları höm höm diye çağırmayı adet edinseydi bu sese bakarlardı..

katılıyorum.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.