Şimdi Ara

Tomtom Navigasyon Cihazları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
10
Favori
157.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • LazPacino L kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Tamam, aldığınız da kötü bir cihaz değildir. Sadece teknoloji olarak eski olduğunu belirttim. Sizi rahat rahat götürür getirir, endişeniz olmasın.

    Cihazı aldığınızda evdeki bilgisatarınızda myDrive yazılımını kurun. BURAYI tıklayın. Üyelik işleminizi yapın, yazılımı indirip bilgisayarınıza kurun. Cihaz kutusunda muhtemelen "Aktivasyon Kodu" olacaktır. Kapağın içinde etikette (bende öyleydi) yazar. O kodu web sayfasındaki "Kodu Kullan" kısmına giriş yapın.

    Cihazınızı açık alanda bir kez çalıştırın, uydu bağlantısını kursun. Üzerinizde beton olmasın, balkon/teras olabilir. Bırakın 10 dakika falan çalışsın.

    Daha sonra cihazınızı bilgisayarınıza USB kablosu yoluyla USB portlardan birine bağlayın güncellemelerini alsın.

    Tomtom arama özelliği değişik çalışır; gideceğiniz önemli noktaların koordinat bilgilerini -ihtimale karşı- yanınızda bulundurun. Cadde isimleri çok önemlidir. Koordinat bilgisini en net Google üzerinden edinirsiniz. Gerektiğinde cihazda "Bul" seçeneğinde Koordinat girişi ekranı var, oradan girer gidersiniz adresinize.

    Cihazda Rota seçeneklerinde En Hızlı Rota seçin.

    Bir de son olarak; cihazınızı aracınıza çakmak şarjı ile bağlayıp yola çıkmadan 5-10 dakika önce çalıştırın. Doğru rotalama için doğru konumlama şarttır; cihaz uydu bağlantısını tam olarak kursun. Konumunuzu dğru olarak göstermesi gerekir; bu işlem sırasında aracınızı hareket ettirmeyin (bu ilk çalıştırmada önemlidir, sonra gerekmez)

    Sonrasında; size iyi yolculuklar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 12 Ağustos 2014; 12:34:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DD252Admin


    quote:

    Orijinalden alıntı: TechZone

    TomTom'dan bir ben mi memnunum?

    Yalnız değilsiniz
    Ben de seviyorum ama 2014de hah işte bu dedirtecek bir gelişme sağlayamadılar haritalarında; o yüzden sitem ediyorum.
    Türkiye'deki en kapsamlı 2. Haritaya sahiplense ve mapshare gibi bir avantajları varken 3.sıraya indirdiler kendilerini.
    Yine de bir harita kullanıcısı olduğumdan sevmeye gayret ediyor ve destekliyorum.

    Ben de geçen gün Ankara'da Vatan Bilgisayara gidip yeni go 6oo cihazı inceledim. Cihazı elinize aldığınızda kalitesini hissediyorsunuz adeta...

    Aslında şu an kullandığım cihaz Next in I go 8'li ilk çıkan modellerinden biri. Uzun zamandır da kullanıyorum. Memnunum da... Ancak artık trafik bilgilerini de görebileceğim yeni bir cihaz arayışına girdim. Bir yandan da tomtom ile ilgili haberleri takip ediyorum. Ancak hep Tomtomun Türkiye haritasının yetersizliğinden (başarsofta göre) söz ediliyor. Yoksa cihaz olarak çok kaliteli olduğu genelde herkes tarafından kabul ediliyor. Avrupa haritalarının da çok iyi olduğu forumlarda dile getiriliyor.

    Ancak neticede ben bu cihazı Türkiye'de kullanacağım. İnşallah türkiye haritasına gereken önemi verip bir an önce daha da geliştirirler. DD252Admin üstadın da dediği gibi ellerinde mapshare gibi müthiş bir imkan da var. Keşke şu formda tomtom'dan bir yetkili olsa da buradaki yorumlara cevaplar verse, Tomtom ile ilgili gelişmeleri paylaşsa ne güzel olurdu diyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koymen -- 22 Ağustos 2014; 12:11:18 >




  • Merhabalar;

    Bundan 1 sene önce tomtom one navigasyonu cihazı almış oldum,2 yıl ücretsiz harita güncellemesi var yalanı ile sattılar ki cihaza da baya iyi, para ödedim.
    Fakat cihaz asla aktivasyon kodunu aktif hale getirmedi bende aralıklarla ilgili yerlere mail attım ,fakat saçma sapan otomatik mail atıyorlar sizelere tavsiyem asla bu markaya güvenip verdikleri tahütleri yerine getireceklerini zannetmeyin bu paraya daha iyi ve daha gelişimiş bir makina alabilecekken resmen kandırıyorlar tüketiciyi media marketden aldığım bu cihazı asla güncelliyemediğim gibi şimdi baktığımda güncelleme süreniz bitmiştir diyor sistem sakın paranızla rezil olmayın ben oldum ,

    Aynı caddeden 4 tane olurmu,ankrayı bilenlere sesleniyorum ankarada eryeman bile yok haritsası inanılmaz kötü .


    PARANIZLA REZİL OLMAYIN VE BU MARKADAN UZAK DURUN.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem_b

    Merhabalar;

    Bundan 1 sene önce tomtom one navigasyonu cihazı almış oldum,2 yıl ücretsiz harita güncellemesi var yalanı ile sattılar ki cihaza da baya iyi, para ödedim.
    Fakat cihaz asla aktivasyon kodunu aktif hale getirmedi bende aralıklarla ilgili yerlere mail attım ,fakat saçma sapan otomatik mail atıyorlar sizelere tavsiyem asla bu markaya güvenip verdikleri tahütleri yerine getireceklerini zannetmeyin bu paraya daha iyi ve daha gelişimiş bir makina alabilecekken resmen kandırıyorlar tüketiciyi media marketden aldığım bu cihazı asla güncelliyemediğim gibi şimdi baktığımda güncelleme süreniz bitmiştir diyor sistem sakın paranızla rezil olmayın ben oldum ,

    Aynı caddeden 4 tane olurmu,ankrayı bilenlere sesleniyorum ankarada eryeman bile yok haritsası inanılmaz kötü .


    PARANIZLA REZİL OLMAYIN VE BU MARKADAN UZAK DURUN.

    tomtom cihaz olarak nekadar kaliteli oldugunu bilmeyen yoktur fakat kullandıgı harita tele atlas avrupada başarılı olsada türkiye2de çok eksikleri var çok




  • araştırmadan alanlar hemen koşup tomtom alırlar nedense, ancak bilmezlerki bu işte cihazdan öte harita önemlidir diye, başarsoft dan şaşmayın arkadaşlar.
  • ARkadaşlar merhaba,

    10 gün önce Media Markttan aldığım Tom Tom XL cihazı 1 hafta kadar kullandıktan sonra evimde güncellemek istedim ve de istenilen şeyleri birer birer yaptım. Sonuç:

    Güncelleme yüklenirken ekrana başarısız olunduğuna dair bir mesaj çıktı ve de güncelleme kesildi.

    Alet bir daha açılmadı zira içindeki mevcut haritayı da başarısız güncelleme ile iptal etmiş oldu.

    Tekrar güncellemeye çalıştığımda mevcut yazılımın güncel olduğu yazısı yazdı ama maalesef mevcut bir yazılım yok.

    Alet yine açılmadı.

    Güncelleme de yapılamıyor.




    Ben de bugün gidip aleti iade ettim.

    Sırf bu özelliğinden dolayı Media Marktı seviyorum.



    Tom Tom benden uzak dursun.
  • cagl.ar.u C kullanıcısına yanıt
    Forumda bu konu belirtiliyordu, bakarsanız daha faydalı olacağı kanaatindeyim. Tomtom'un map share durumu var, aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

    tomtom map share



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi escaba -- 31 Temmuz 2014; 12:05:29 >
  • eternityaday E kullanıcısına yanıt
    Ben kendi sitesinden baktığımda bazı farklılıklar var gibi görünüyor,ordan incelemediyseniz bakmanızı öneririm.

    BAKINIZ
  • Arkadaşlar Tomtom Via135 kullanıyorum.
    Navigasyonda trafik durumunu görmek istiyorum. Bunun için RDS-TMC anteni gerekli. Nereden satın alabilirim? (http://www.tomtom.com/tr_tr/products/accessories/traffic-receivers-and-antennas/traffic-receiver-9UUC.002.00.2/)
    Kullanan var mı ve memnun mu?
    Bir de navigasyonu taşıma çantası önerebilir misiniz?
  • Daha önce de paylaşmıştım, tekrar hatırlatayım.

    Çevrenizde gördüğünüz Yolları, Kavşakları, Harita hatalarını TomTom Mapshare Tool kullanarak raporlayabiliyorsunuz.

    yeni kullanıcıların bilmeyeceğini düşünerek tekrar hatırlatayım.

    TOMTOM Mapshare Tool
  • merhaba kardeş. ilk önce sizin görüşlerinize saygı duyuyorum. ama ilk önce size şunu belirteyim ki çok uzun yıllardır sadece tomtom navigasyon kullanıyorum. xl go720 go 750 via125 start 60 ve son olarak da yeni nesil go 600 cihazını kullnıyorum . bugüne kadar fanatik bir tomtom kullanıcısı olduğum söylenebilir. son aldığım go 600 cihazına ettiğim sitem sadece diğer kullanıcılara kendi deneyimlerimi ileterek yardımcı olmak ve eğer faydası olacaksa firmanın bu hataları düzeltmesi içindir.
    şuna samimiyetle inanın hala start 60 cihazını değiştirmekle iyi mi yaptım diye kendime soruyorum. çünkü insan yeni bir cihaz alınca bir sürü de para verince aldığı cihazın gerçekten bir fark yaratmasını istiyor. ben bu güne kadar değiştirdiğim bütün cihazlarda bu hazzı yaşadım. ama maalesef go 600 bende bu heyecanı yaratmadı. ilk önce daha önce kullandığım bütün modellerden farklı çok basit ve start 60 cihazının bana sunduğu özelliklerin yarısının bile olmadığı bir menüyle karşılaştım. ayrıca cihazın menüsüne girmek için diğer hiç bir modelde menü düğmesi yoktur ekranın harita bölgesinde nereye dokunursanız dokunum ana menüye direk girersiniz. yeni modelde ekranın sol alt tarafında 1x1 cm yuvarlak bir alana dokunarak sadece giriş yapabiliyorsunuz ki buda yoldayken imkansıza yakın bir şey. diğeri de tomtom un go 600 e göre olan haritası tam 8 gb boyutundadır zannedersem 3 boyut detaylarından dolayıdır ve yılada 4 kez bu haritayı indirmek zorundasınız. isterseniz boyutunu tomtom un sitesinden de kontrol edebilirsiniz. ayrıca bende zaten her zaman indiriyor demedim. tabiki aradaki küçük harita düzeltmelerinde önemli bir veri indirimi yapmıyor. 3 boyutlu haritaya gelince ben İstanbul içinde kullandım genellikle pek İstanbul dışına çıkma imkanım olmadı kurban bayramına bodruma gideceğim uzun yoldaki tecrübelerimi de mutlaka yazarım. ama İstanbul içinde dümdüz harita işte rota çizgisini üzerinde bir okla gidiyorsunuz. gözümü haritadan ayırmadan araba kulanma imkanım olmadığı için sadece birkaç camiye denk gelebildim. tebrik ederim siz bayağı detay yakalamışınız. mega şehir İstanbul da bile hiç bir şey yokken diğer illerde ve ilçelerde 3 boyut olayını bu kadar abartmakla tomtom çok ayıp etmiş. :) ayrıca inanın işlemcisi çok yavaş ve mesela onun dediği bir çıkıştan çıkmayınca yeni rota bile çizerken bile ağır ağır davranıyor ve bir süre ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. start 60 3-4 saniye içinde fişek gibi alternatif rota hesaplıyordu. ayrıca İstanbul içinde trafik bilgisi verdiği yerler çok sınırlı . sizi trafik boş diye kendi kapsama alanında olmayan yerlere doğru yönlendiriyor ki en kötüsü ara sokaklar. en hızlı rota seçimi yaptığım halde öyle yollara sokuyor ki araba zor geçer. hesapta trafiğe sokmuyor. (gerçi İstanbul da boş yol mu var diyeceksiniz) inanın ki keşke ana yoldan ayrılmasaydım da trafiğe dalsaydım diyorsunuz. onun için beni nasıl yönlendirmeye çalışırsa çalışsın mümkün olduğu kadar ana yoldan ayrılmadan gitmeye çalışıyorum. daha önceki mesajımda da belirttiğim gibi tamamen kendi görüşümce bu yeni çalışmaya başlayan bir sistem ve daha uzun zamana ihtiyacı var. ve yine kendi görüşümce bu cihaza geçmek için eğer elinizdeki navigasyondan memnunsanız çok acele etmeyin. biraz uzattım yazımı galiba. okuma zahmetine giren arkadaşlarım kusura bakmasınlar.
    herkese hayırlı forumlar. kazasız belasız yolculuklar.
    @TechZone



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arthurking -- 25 Eylül 2014; 17:10:58 >




  • Kış güncellemesinde eklerler herhalde...
  • TomTom - 2015 - İlkbahar Haritaları yayınlandı arkadaşlar;

    Kullanıcılarının bilgisine.

    Hayırlı olsun


  • dyeten kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Hayır bende de yok.
  • TomTom - 2015 - YAZ Haritaları yayınlandı arkadaşlar.

    Hayırlı olsun kullanıcılarına


  • cronos10 kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki 3. jenerasyon TomTom cihazı bilgisayara bağlanınca flash disk olarak görünmez.

    www.tomtom.com/13899 linkinde detaylı açıklamalar var. ov2 dosyasını MyDrive Connect programı aracılığı ile cihaza aktarabilirsiniz..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kabuto

    selam arkadaşlar bugun go1005 die bisey iteledi medyamarktaki eleman bana cok iydiir soledir boledir falan dedi . bende adini duyduğumdan tom tom iyidir falan die aldim . 1 ay sonrasinda araçla bir Yunanistan turu yapmayi planlıyorum . sonradan internette inceledim bu urun baya bi eski model . Avrupa haritasi falan var die aldim ama . yorumlarin cogunu okudum sayilirim sanirim tom tom turkiyede pek pasarili bir marka değil . bu urun uyarin gidip degistiricem bana doğru duzgun kullanimi kolay bir model onerebilirmisiniz acaba . yurt ici ve yurt dişi rahat kullanabilicegim anlaşılabilir bir model . ayrica birsey sormak istiyorum urunu actim güncelleme vs yaptım 1 saat kadar oldu gps e bağlanmıyor bu alet . telefon ile etkileşime sokmadim . aralarinda bir ilişki yaratmak istemedim :) . urunun bağlanmıyor olusununun nedenini telefona bağlamamam olabirmi , yok hani telefona bağlamam gerekiyorsa illa urunu yandex yada Google map tan ne farki kaliyo bu navigasyonun :) . simdiden tesekur ederim

    GPS ile ilgili TomTom'un web sayfasında çok yararlı bir test var :)www.tomtom.com/16107
    Eminim size ve bu sorunu yaşayan diğer kullanıcılara da çok ayrarlı olur..




  • Teşekkürler
  • Tom tom via135 serisi elimde var bu yıl Isveç,Norveç,Danimarka gezimi yaparken kullandım tam not aldı! Kiralık aracın navigasyonu (mercedes E serisi) bence yolda kaldı ki birçok kez iyiki tomtom yanımda dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzen Larry Balki -- 24 Temmuz 2015; 23:48:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: koymen

    quote:

    Orijinalden alıntı: DD252Admin


    quote:

    Orijinalden alıntı: TechZone

    TomTom'dan bir ben mi memnunum?

    Yalnız değilsiniz
    Ben de seviyorum ama 2014de hah işte bu dedirtecek bir gelişme sağlayamadılar haritalarında; o yüzden sitem ediyorum.
    Türkiye'deki en kapsamlı 2. Haritaya sahiplense ve mapshare gibi bir avantajları varken 3.sıraya indirdiler kendilerini.
    Yine de bir harita kullanıcısı olduğumdan sevmeye gayret ediyor ve destekliyorum.

    Ben de geçen gün Ankara'da Vatan Bilgisayara gidip yeni go 6oo cihazı inceledim. Cihazı elinize aldığınızda kalitesini hissediyorsunuz adeta...

    Aslında şu an kullandığım cihaz Next in I go 8'li ilk çıkan modellerinden biri. Uzun zamandır da kullanıyorum. Memnunum da... Ancak artık trafik bilgilerini de görebileceğim yeni bir cihaz arayışına girdim. Bir yandan da tomtom ile ilgili haberleri takip ediyorum. Ancak hep Tomtomun Türkiye haritasının yetersizliğinden (başarsofta göre) söz ediliyor. Yoksa cihaz olarak çok kaliteli olduğu genelde herkes tarafından kabul ediliyor. Avrupa haritalarının da çok iyi olduğu forumlarda dile getiriliyor.

    Ancak neticede ben bu cihazı Türkiye'de kullanacağım. İnşallah türkiye haritasına gereken önemi verip bir an önce daha da geliştirirler. DD252Admin üstadın da dediği gibi ellerinde mapshare gibi müthiş bir imkan da var. Keşke şu formda tomtom'dan bir yetkili olsa da buradaki yorumlara cevaplar verse, Tomtom ile ilgili gelişmeleri paylaşsa ne güzel olurdu diyorum..



    Mapshare avantajı derken bu konuyu bence detaylandırmak gerekiyor :)

    -Bildiğiniz gibi- Harita Paylaşımı (ya da hataları) son kullanıcılar tarafından iletilir. Gelen bilgileri TomTom araştırır, teyit eder doğruysa hemen kullanıcıların bilgisine sunar. Bir veya 2 sonraki harita güncellemesi ile de direkt olarak haritaya yapıştırır ve kalıcı olarak herkesin haritasında yer alır.

    Avrupa haritası olan bir cihazınızda sürekli MapShare güncellemesinin gelmesi, Avrupa'lı kullanıcıların sürekli bu bilgileri iletmeleri, doğruluğundan sonra da size de uyarı verilerek güncelleme olarak karşınıza gelmesi.

    İçinde sadece Türkiye haritası olan bir cihaza MapShare güncellemesi gelmemesi -ya da çok az gelmesi- normal, çünkü Türkiye'deki kullanıcılar tarafından benimsenmiş bir uygulama değil. Son kullanıcılar hataları görünce bildirmek yerine, şikayet ya da küfür etmeyi tercih ediyorlar. TomTom çok büyük firma, neden bunu böyle yapmıyor, gelsin kendisi düzeltsin demeyi tercih ediyorlar :) Benim vaktim değerli, ben para verdim, TomTom bunu kendisi yapmak zorunda demeyi seçiyorlar.

    Avrupa haritalarının bu kadar tutarlı, doğru olmasının bir başka sebebi de, haritalarının önemli bir kısmının kullanıcılardan gelen bilgiler doğrultusunda yapılması.

    Yani Türkiye olarak bakınca, Türk kullanıcılardan data akışı olmalı ki, TomTom da bu değişiklikleri Türkiye haritasına da yansıtabilsin. Herkes faydalansın :)

    Bu alışkanlık olmadığı için de, TomTom doğal olarak, her harita sağlayıcısının olduğu gibi resmi makamlardan bu bilgileri toplayıp, haritalara yansıtıyor.

    Netice itibari ile, son 2-3 seneye göre Türkiye haritasında oldukça geliştirdiler kendilerini. Özellikle Adana Samsun arasında bir çizgi çizersek, sol taraf oldukça kapsamlı, sağ taraf da gelişmeye açık :)

    Yatırım konusunda da, yeni GO cihazlarının Türkiye'ye gelmesi olsun, TomTom Rider'ın geçen sene Türkiye'de satışa çıkması olsun, Müşteri Hizmetleri'nin gelişen kalitesi ile birlikte, satış sonrası desteğin üst seviyede olması ile TomTom bu gelişen pazara oldukça önem veriyor. Harita kapsamının da %95'den fazla olması da, vefalı bir kullanıcı olarak da benim de dileğim :)




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.