Şimdi Ara

Tomtom Navigasyon Cihazları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
946
Cevap
10
Favori
157.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen hafta via 120 navigasyon cihazımı aldım. tüm güncellemeleri başaralı bir şekilde gerçekleştirdim. Yanlız hız kameralarını alamıyorum. içerik yönet kısmına girdiğim zaman hız kameraları bölümünde "Sizde Hız Kamera servisimiz bulunmamaktadır" uyuarısı var ve güncelleme yapamıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim iyi günler..
  • Güncelleme şimdilik ücretsiz ancak 2 sene sonra ücretli hale gelecek. Ücrette 105 TL, ben sıfırını 129 liraya almıştım. Yani harita güncelleyene kadar yeni bir navigasyon alabiliyorsunuz. Acaba diğer markalarda da bu harita güncelleme bu kadar pahalı mıdır? 2 sene sonra değiştirip daha güncel bir şey alabilirim buna 100 lira verdikten sonra...
    Ayrıca tomtom teleatlas kullanıyor. TR için en iyisi Başarsoft. Onu kullanan navigasyonlar çok daha iyi çalışıyor. 2 ay öncesine kadar hemen her günüm araç üzerinde geçerdi ve özellikle başarsoft kullanan navigasyonlar resmen nokta atışı yapıyorlardı. Tabi işlemci vs vs. uyduya bağlanma süresini etkileyen etmenler ama teleatlas işini iyi yapmalı.
    Çok kaliteli bir cihaz lafım yok ama harita desteği daha önemli...
  • Başarsoft için en iyisi diyoruz da, Başarsoft konusunu dikkatli bir inceleyin lütfen. Son sayfalardan başlayın geriye doğru başlayın okumaya.

    Ben uzun yolda TomTom kullanıyorum hep; hiç de kötü değil...

    İyi harita ile daha kapsamlı harita arasında çok fark vardır, bilginize
  • DD252Admin'nin yazdıklarına eski bir Tomtom yeni bir Garmin kullanıcısı olarak katılıyorum. Önceki yazılarımda da belirttim. Tomtom'un cihazlarının ekran ve donanımı, pc arayüz programı kaliteli. Uzun yolda da başarılı. Ancak POI ve şehiriçi haritaları yetersiz. Adrese göre navigasyon zayıf. Şunu diyebilirim. Teleatlas harita artık kullanmam.

    Garmin ise işletim sistemi sade ancak Tomtom'da olmayan hatalara neden oluyor. Arayüz programı ise Tomtom ile karşılaştırılmayacak kadar kötü. Harita güncellemek komik derece çapraşık. Ancak haritası çok kapsamlı 2000 km yol yaptım. Her ihtiyacımı gördü.
  • POI (İÇN) bazında çok ciddi eksiklikler ve hatalar var. Kendi yaşadığım bölge için geçen ay 50 civarına düzeltme bildiriminde bulunmuştum. Hepsi dikkate alınmış. %90 gibi yüksek bir oranı düzeltilmiş; %1 kısmı reddedilmiş, %9 gibi bir oran halen bekliyor konumunda görünmekte. Biliyoum o oran kapsamı saha çalışması yapılmadan düzelmez.

    Bu bir uğraştır, Türkiye'de pek varlık göstermeseler bile düzenli bir çaba seziyorum. "Yok" olduğu iddia edilen bir firma için varlık belirtisidir. Düzenli ve aksamayan (doğru olsun/olmasın) güncellemeler ciddiyet belirtisidir.

    Ben bu yönden bakıyorum...
  • Ben de şehir içinden çok memnunum. Özellikle alışveriş merkezleri başta olmak üzere birçok yere kaybolmadan gidebildim. Ancak ilçelerde zayıf. O kadar olsun, ancak çok büyük ilçelerde sıkıntı yaşatabilir tabi bu durum.
  • son güncelleme ile istanbul haritası kusursuz.
  • TomTom Navcore (Yazılım) Güncellemesi var arkadaşlar; bilginize.
    Hayırlı olsun yeni v12 Sürüm...

    Cihazınız kapanıp açılacak, bekleyin. Ardından bir de MapShare güncellemesi gelecek










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DD252Admin -- 28 Haziran 2012; 16:50:23 >
  • Guncelleme hakkimiz bittiginde para odeyecegiz. Buraya kadar tamam da her guncelleme icin ayri ayri mi ucret odeyecegiz, yoksa bir yıllık mı para odeniyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla yıllık oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sungur 13

    Guncelleme hakkimiz bittiginde para odeyecegiz. Buraya kadar tamam da her guncelleme icin ayri ayri mi ucret odeyecegiz, yoksa bir yıllık mı para odeniyor

    Yıllık oluyor güncellemeler 1 yıl= 185 lira (4 Güncelleme hakkı sabit olmak kaydıyla)
    Fiyat konusunda dönem dönem kampanyalar oluyor geçen yıl 135 liraya kadar düşmüştü fiyat. TomTom'un sitesinden takip edebilirsiniz.

    Saygılar
  • Çok pahalı. O fiyata adamlar navigasyon + sınırsız güncelleme veriyorlar. Tomtom Türkiye ile Holllandayı karıştırıyor anladığım kadarıyla.
  • Aynen, guncelleme hakkim bitince 150tl verecegime gider sıfır navigasyon alırım. Ustelik bazi markalar omur boyu guncelleme veriyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii, o da bir seçenek

    Ama çok pahalı olduğu da bir gerçek...
  • TOMTOM İLE BALIKESİR MACERAM

    Bugün balıkesirdeydim. Çok büyük bir şehir değil o yüzden harita konusunda tom toma karşı güven problemim vardı.
    haftayaki kpss sınavı için sınava gireceğim okullara bakmaya gitmiştim. Cihazın arayüzü cidden zor olduğu için( teknolojiyi çok sever ve yakından takip ederim,bir çok cihaz ve değişik arayüz kullandım ama bu tomtom kadar hiçbiri beni bu kadar zorlamadı) dinlenme tesisinde uzun uğraşlar sonucu okulumu hedef olarak gösterdim. Önce ekranda bazı sınırlı yollardan geçilecek devam edilsin mi gibi garip bir uyarı verdi. devam edilsin dedim ve tomtom ile balıkesir maceram başlamış oldu

    okulun adı Balıkesir Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi. Hiç bir karışıklık olmadan okulun kapısına kadar getirdi. Tabi arabada şokla karışık kısa bir sessizlikten sonra annemden" Bu küçücük alet bizden akıllı yav" diye bir tepki ile kendimize geldik. Neyse efenim okulun yerini öğrenmiştik artık,şimdi ikinci hedefimiz ve asıl maceramızın olduğu yer olan "Balıkesir üniv. çağış yerleşkesi" hedefine doğru tomtom kardeşimizle yola devam ettik.

    Tomtom kardeş,balıkesirin göbeğnden geçirdi,adliyenin önünden geçerek(tabi bu arada alet bazen korna çalıyor bazen gong çalıyor,arabada bu aletin ne demeye çalıştığını anlamak için kafa patlatıyoruz. Yani sadece navigasyon hizmeti vermiyor bize,aynı zamanda bulmaca da çözdürüyor) çevre yoluna çıkarttı. Ancak orada en büyük şoku yaşadık. Yolda çalışma var!Köprü yapılıyor, izmir tarafına ve savaştepe sındırgı tarafına gidecek tüm yollar tek bir noktaya bağlanmış. Tomtom kardeş(alete iyice ısınıyorum, cama yapıştırıken tehdit etmiştim cihazı,eğer senin yüzünden bir kaybolursam çöpe atarım ha! şeklinde. Şimdi sınıf atladı ve kardeşim oluverdi). O kalabalığı atlattıktan sonra sürekli geri dönmemi söylüyor. Ama bırakın dönmeyi adım adım ilerleyen bir trafik olduğu için zar zor ilerliyorum.Kaldı ki tek şeride indiğimiz için diğer araçlarla cm.lerle ölçülecek şekilde yakın gidiyoruz. O da sazı yine eline aldı, Hemen alternatif güzergah hesapladı, önce savaştepe yoluna çıkarttı oraadn bir yerlerden u dönüşü ile birlikte yolun karşı tarafına geçirtip bir 15 dk. yolculuktan sonra çağış yerleşkesine getirdi.

    Burada bir dipnot:Sonradan üniversitedeki görevliden öğrendiğime göre üniversiteye gelen tek yol bizim geldiğimiz yolmuş. Ama bizim döndüğümüz savaştepe istikametinden değilde barajın oradan dönüş vermiş karayolları. Yani yaklaşık 10-15 km. öteden. dolayısıyla en az 10 km. önceden döndüğümüz için hem trafiğe girmedik hem de zaman kaybetmedik.

    Tabi ailemi alıp gezmeye çıkmışım. Alışveriş merkezine gitmemek olmaz. Hemen yaylada avmyi hedef olarak girdim benim biricik cihazıma( artık cihaza iyice insan havası büründürdüm). Önce çevre yoluna çıkarttı, tek yön ve adım adım ilerleyen bir trafikten sonra daha önce hiç görmediğim bir takım yerlerden geçtim. ipsiz sapsız bir sürü tip, atlarla dolaşan adamlar,bazen stablize yol, bazen tren yolu karşımıza çıkıyor. Ama aletin bir bildiği vardır herhalde deyip ve başkada seçeneğim olmadığı için cihazın direktiflerine harfiyen uyuyorum... En sonunda o ses" hedefinize ulaştınız". Ama bir problem var, ben avm falan göremiyorum etrafta. dedim işte buraya kadarmış,sıcaktan aletin beyni bulandı karıştırdı en sonunda yolları.

    Gerçek çok sürmeden ortaya çıkıyor: O kadar nevrim dönmüş ki, Avm meğersem hemen sağımdaymış, ben farketmemişim. Aslında beni otoparkına kadar götürmüş fakat avm otoparkının arkasından yapımı devam eden toprak bir yol var, oradan avmye götürmüş, tabi bu durumda avmnin arkasından geldiğim için farkedememişim koca binayı.

    Tomtom ile Balıkesir maceramın sonuna geldik. Bugün çok şey öğrendim, bu cihazlara güvenebiliriz. Bu bir. İkincisi ise söz konusu yol yapım çalışması, İstanbul trafiğinin az da olsa simulasyonu gibiydi. Yani, istanbulda araba kullanmak bir yetenekmiş, onu anladım. Üçüncüsü; debriyaj-fren-gaz-vites dörtlüsünü bu kadar sık kullanmak sol ayakta ciddi ağrı yapıyormuş




  • Sayın @sungur 13 öncelikle sorunsuz bir seyahat serüveni yaşamanızdan dolayı kutluyor ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yalnız bir konuyu düzeltiyorum müsadenizle; artık başarısız cihazları çöpe atmayıp camdan atıyoruz sadece; bu şekilde uygun çöp konteyneri arama zahmetindeven de kurtulmuş oluyoruz. Bu forumda bunu yapabilen arkadaşlarımız da var, kutluyorum maddi/manevi cesaretlerinden dolayı kendilerini

    Bir şeyi kabul ediyoruz ki TomTom Haritalar özellikle son güncelleme ile özellikle MapShare düzeltmelere verdikleri önem ile neredeyse hatasız hale geldiler. İtiraf edeyim ki Başarsoft kullanan ben bu sıralar POI (İÇN) arattığımda bulamadığım olmadı. Dehşet bir gelişme Infotech/TomTom işbirliğindeki uyum açısından. Hatalar çok hızlı düzeltiliyor, yeni yerler çok hızlı şekilde ileniyor ki bu da TomTom kullanmaya cesaret edenlerin memnun olmaları konusunda çok olumlu geri dönüşler görmeme sebep teşkil ediyor.

    Harita yazılımı yapam firmalar arasındaki bu ciddi rekabet ve kaliteye yönelik hız artışı, direkt olarak bizi memnun edecektir.

    Keyifli Navigasyonlar diliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DD252Admin

    Sayın @sungur 13 öncelikle sorunsuz bir seyahat serüveni yaşamanızdan dolayı kutluyor ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yalnız bir konuyu düzeltiyorum müsadenizle; artık başarısız cihazları çöpe atmayıp camdan atıyoruz sadece; bu şekilde uygun çöp konteyneri arama zahmetindeven de kurtulmuş oluyoruz. Bu forumda bunu yapabilen arkadaşlarımız da var, kutluyorum maddi/manevi cesaretlerinden dolayı kendilerini

    Bir şeyi kabul ediyoruz ki TomTom Haritalar özellikle son güncelleme ile özellikle MapShare düzeltmelere verdikleri önem ile neredeyse hatasız hale geldiler. İtiraf edeyim ki Başarsoft kullanan ben bu sıralar POI (İÇN) arattığımda bulamadığım olmadı. Dehşet bir gelişme Infotech/TomTom işbirliğindeki uyum açısından. Hatalar çok hızlı düzeltiliyor, yeni yerler çok hızlı şekilde ileniyor ki bu da TomTom kullanmaya cesaret edenlerin memnun olmaları konusunda çok olumlu geri dönüşler görmeme sebep teşkil ediyor.

    Harita yazılımı yapam firmalar arasındaki bu ciddi rekabet ve kaliteye yönelik hız artışı, direkt olarak bizi memnun edecektir.

    Keyifli Navigasyonlar diliyorum.



    Merhabalar,

    Ben de Başarsoft Haritalı bir next kullanıcısıyım ve cihazımdan da haritadan da çok memnunum. Ancak bir yandan da tomtom ile ilgili bilgileri okuyorum. Tomtom daki mapshare özelliği gerçekten de müthiş bir özellik. Öyle ki tüm tomtom kullanıcılarını harita geliştirme ve haritadaki hataları düzeltme işine ortak ediyor. Böylece tomtom kulanıcılarının sayısı arttıkça haritadaki hatalar da daha hızlı bir şekilde düzeltilebiliyor, yeni poi (içn) noktaları da hızla haritaya dahil edilmiş oluyor. İnanın böyle bir özelliğin benim kullandığım programda olmasını çok isterdim. (Bu arada be I go 8 kullanıyorum) İşte bu nedenle Böyle güçlü bir silahı tomtomun türkiyede kendi haritalarını geliştirmek için neden etkin bir şekilde kullanmadığını hep merak ederdim. Şimdi bu özelliğin etkin olarak kullanılmaya başlandığını görmek beni çok sevindirdi. Piyasada nekadar rekabet olursa biz son kullanıcılar o kadar rahat ederiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DD252Admin

    Sayın @sungur 13 öncelikle sorunsuz bir seyahat serüveni yaşamanızdan dolayı kutluyor ve geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yalnız bir konuyu düzeltiyorum müsadenizle; artık başarısız cihazları çöpe atmayıp camdan atıyoruz sadece; bu şekilde uygun çöp konteyneri arama zahmetindeven de kurtulmuş oluyoruz. Bu forumda bunu yapabilen arkadaşlarımız da var, kutluyorum maddi/manevi cesaretlerinden dolayı kendilerini

    Bir şeyi kabul ediyoruz ki TomTom Haritalar özellikle son güncelleme ile özellikle MapShare düzeltmelere verdikleri önem ile neredeyse hatasız hale geldiler. İtiraf edeyim ki Başarsoft kullanan ben bu sıralar POI (İÇN) arattığımda bulamadığım olmadı. Dehşet bir gelişme Infotech/TomTom işbirliğindeki uyum açısından. Hatalar çok hızlı düzeltiliyor, yeni yerler çok hızlı şekilde ileniyor ki bu da TomTom kullanmaya cesaret edenlerin memnun olmaları konusunda çok olumlu geri dönüşler görmeme sebep teşkil ediyor.

    Harita yazılımı yapam firmalar arasındaki bu ciddi rekabet ve kaliteye yönelik hız artışı, direkt olarak bizi memnun edecektir.

    Keyifli Navigasyonlar diliyorum.



    Merhabalar, 1 ay önce Tom Tom VIA 125 model navigasyon cihazı aldım. Sağlam görüntüsü ve kaliteli işçiliği beni cezbeden yönleri oldu. Gerçekten güzel bir cihaz aldığımı düşünüyorum.Henüz cihazın özelliklerini tam olarak deneme şansım olmadı. İlk denememi bu yaz side'ye giderken yaptım. Beni belirlediğim adrese götürdü ve getirdi. Genel olarak performansından memnun kaldığımı söyleyebilirim. Beni rahatsız eden husus, yol boyunca polis kontrol noktalarının hiçbirini göstermemiş olması. Mutlaka bir şeklide beni uyarması gerekirdi diye düşünüyorum. Ayarlar kısımında ilgili seçenekleri kontol ettim hepsi aktif olarak görünüyor.

    Acaba;

    *Bu kontrol noktaları mevcut haritanın içinde gömülü olarak gelmiyor mu?
    *Cihaza sonradan mı yükleniyor?
    *Sonradan yükleniyor ise nereden yükleyebilirim? Üçretli mi?
    *Nasıl yükleniyor?

    Yardımcı olursanız sevinirim.




  • Sayın @ilkersonmez

    TomTom hız uyarıları harita güncellemeleri ile gelir ama Hız Kamera uyarısı olarak sizi uyarmaz. Standart pakette bu şekilde çalışmakta. Sizin elle ekleyebileceğiniz kameralar için uyarı alabiliyorsunuz ama.

    Tomtom cihazlara 3. taraf eklentileri yapmak da mümkün ancak bulacağınız speedcam.txt dosyasını önce .ovi dosya türüne çevirmelisiniz, sonra bu uyarı için bir de simge belirleyip 27x27px ebatta ve .bmp dosyası olarak kaydedip iki dosyayı da mytomtom uygulamasıyla cihaza atabiliyorsunuz. Ama itiraf edeyim oldukça eziyetli bir işlem. Sonra cihazı reset yapmanız (20 sn süreyle açma/kapama düğmesine basıp tomtom sesi elde edene kadar) gerekli.

    Sonrasında tanımlanmış noktalarda speedcam uyarısı alabiliyorsunuz. Tabii bu hizmeti TomTom'da veriyor ama Live servislerin çalıştığı Plus uygulamasını satınalmak gerek ve bu Türkiye'de henüz yok...

    Araştırmanızda kolaylıklar diliyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DD252Admin

    Sayın @ilkersonmez

    TomTom hız uyarıları harita güncellemeleri ile gelir ama Hız Kamera uyarısı olarak sizi uyarmaz. Standart pakette bu şekilde çalışmakta. Sizin elle ekleyebileceğiniz kameralar için uyarı alabiliyorsunuz ama.

    Tomtom cihazlara 3. taraf eklentileri yapmak da mümkün ancak bulacağınız speedcam.txt dosyasını önce .ovi dosya türüne çevirmelisiniz, sonra bu uyarı için bir de simge belirleyip 27x27px ebatta ve .bmp dosyası olarak kaydedip iki dosyayı da mytomtom uygulamasıyla cihaza atabiliyorsunuz. Ama itiraf edeyim oldukça eziyetli bir işlem. Sonra cihazı reset yapmanız (20 sn süreyle açma/kapama düğmesine basıp tomtom sesi elde edene kadar) gerekli.

    Sonrasında tanımlanmış noktalarda speedcam uyarısı alabiliyorsunuz. Tabii bu hizmeti TomTom'da veriyor ama Live servislerin çalıştığı Plus uygulamasını satınalmak gerek ve bu Türkiye'de henüz yok...

    Araştırmanızda kolaylıklar diliyorum



    Teşekkür ederim DD252Admin...




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.