Şimdi Ara

Prototipin kaybolması, anten sorunu derken şimdi de 'Glassgate' mi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
8.666
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • alt="Prototipin kaybolması, anten sorunu derken şimdi de 'Glassgate' mi ?"


    Haziran ayından bu yana (Nisan ayında prototipin kaybolması hariç !) teknoloji dünyasının en çok konuştuğu konuların başında hiç şüphesiz iPhone 4 geliyor. Hatırlayacağınız gibi iPhone 4'ün satışa sunulmasıyla birlikte birçok kullanıcı cihazın çekim gücünde sorun olduğunu dile getirmişti. Kullanıcıların yaptığı geri dönüşlerin ve medyadaki haberlerin artmasıyla birlikte Apple, kimsenin beklemediği bir anda basın toplantısı yapacağını duyurmuştu. Yapılan basın toplantısında sahneye çıkan Steve Jobs; "Telefonlar mükemmel değildir" diyerek iPhone 4 hatalı olmadığını ve "antennagate" ismiyle anılan sorunun bütün telefonlarda olduğunu çeşitli videolar göstererek açıklamıştı.. Ayrıca basın toplantısında Steve Jobs, Apple'ın bütün iPhone 4 kullanıcılarına ücretsiz olarak kılıf vereceklerini; isteyen kullanıcılara da cihazlarını değiştirme ya da para iadesi yapacaklarını da duyurmuştu.


    Geçmişe kısa bir yolculuk yaparak iPhone 4'ün ismiyle özdeşleşen "antennagate"'i kısaca hatırladıktan sonra haberimizin asıl konusuna gelelim; Apple'ın tanıtım sırasında yüksek dayanaklılığıyla övdüğü iPhone 4'ün cam arka yüzeyi sorunlu mu ?


    gdgt'ın firmaya yakın kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Bumper tarzı olmayan ve cihazın arka yüzeyini de kapatan kılıflar (özellikle slide-on kılıflar) iPhone 4'ün cam olan arka yüzeyinin zamanla zarar görmesine neden oluyor. İddialara göre toz gibi çok küçük maddeler, kılıfla iPhone 4'ün arasındaki boşluğa yerleşiyor ve cam yüzey üzerinde hareket etmeleriyle çeşitli çiziklere sebep oluyor. Oluşan bu çizikler de zamanla büyük çatlaklara dönüşüyor ve iPhone 4'ün arka yüzeyine ciddi zararlar veriyor. gdgt'ın kaynaklarına göre, bu sorunu farkeden Apple'ın mühendisleri sorunun ne kadar büyük olduğunu ve çözümünün ne olabileceğini tespit etmek için kapalı kapıların arkasında çalışmalara başladılar.


    Çalışmaların sonucu ne olur, iPhone 4 için 2.bir "gate" kelimesi türer mi şimdilik kesin olarak kestirmek zor. Ancak prototipinin kaybolmasıyla başlayan 4.nesil iPhone'u teknoloji dünyasından kimsenin unutmayacağı kesin.


    Hatırlanacağı gibi Apple'ın başı geçmiş yıllarda da küçük çatlak sorunlarıyla ağrımıştı. Bunlardan en çok hatırlanabilecek olanı iPhone 3G'nin arka yüzeyinin çeşitli bölgelerinde başgösteren çatlaklardı. 2000'li yılların başında satışa sunulan Mac G4 Cube ile beyaz plastik kasalı 13 inçlik Macbook'larda da çatlak sorunları başgöstermişti.



    alt="Prototipin kaybolması, anten sorunu derken şimdi de 'Glassgate' mi ?"


    Beyaz plastik kasalı 13 inçlik Macbook'daki oluşan çatlaklar





  • quote:

    Hatırlanacağı gibi Apple'ın başı geçmiş yıllarda da küçük çatlak sorunlarıyla ağrımıştı. Bunlardan en çok hatırlanabilecek olanı iPhone 3G'nin arka yüzeyinin çeşitli bölgelerinde başgösteren çatlaklardı. 2000'li yıllarıın başında satışa sunulan Mac G4 Cube ile beyaz plastik kasalı 13 inçlik Macbook'larda da çatlak sorunları başgöstermişti.


    Malesef iPhone 3GS'de de kılcal çatlak sorunu var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Knight.. -- 11 Ekim 2010; 2:05:13 >
  • Vay anasını be :S dünyaca ünlü firma.. çok basit hatalr yapabiliyo... SteVE'i KınıYoruz!!!
  • çatlak olması bana normal geliyor,çok ince ve bir bütün olarak yapıyorlar,haliyle içindeki parçalaırın sıkıştırması sonucu çatlayabilir gibime geliyo
  • Aslında çatlak olayı 3gs de fazla çıkmadı ortaya nedense 3g de ise ciddi oranlardaydı.Aynı kasa aynı boyutlar olduğu halde.

    Bu glassgate olayına da şaşırmadım 3gs ilk çıktığında da wifi sorunu, ısınma sorunu , sarı ekran vs.vs. sonuçta ne oldu şu an herkes 3gs sağlam cihaz 4 alıpta başınızı ağırtmayın diyor.
  • bide dünya para dökerler bu telefona
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kolpaci
    bide dünya para dökerler bu telefona

    :)
  • iphone 4 alanınız varmı antennagate sorunu olan varmı? benim arkadaşlarım aldılar sorun felan yok telefonda. at&t nin dandik ağında telefonda sorun olmuş olabilir türkiye için yok öyle bir sorun.
  • sanki 100 yıl boyunca güneş soğuk ortamda mağdur kalıp plastiğin çatlamasına benziyor demek ellen tutup vay beahh malzemesi çok kaliteli diye yorum yapmak demode oldu alın size kanıt

    iyiki iphone almamışım peahh
  • Hiçbir telefon mükemmel değildir ,eğer camınızın kırılmasını istemiyorsanız siz de Bumper Kullanın ! Steve JOBS .. :)

    Şaka bir yana hata olsa dahi önleminizi alabilirsiniz,faydalı bir haber olmuş,saolun..Zaten arka kısmı kapatan kılıflar çok hoş durmuyor artık herkese bumper yolu göründü..Birde IP4 ünüzü kumlu ve tozlu yerlerde kullanmayın kılıf kullanan arkadaşlar :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi séquestre -- 10 Ekim 2010; 11:03:19 >
  • samsung wawe s8500 gt kullanıyorum iphone 4 den daha iyi her şekilde ölümüne kalite samsung wawe :) üstelik 1 iphone 4 alacağın paraya 2 samsung wawe alabilirsin. Dökülen paralara külliyen yazık whalla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tec

    iphone 4 alanınız varmı antennagate sorunu olan varmı? benim arkadaşlarım aldılar sorun felan yok telefonda. at&t nin dandik ağında telefonda sorun olmuş olabilir türkiye için yok öyle bir sorun.



    İnsanın kendini kandırması için güzel bi yalan aslında
  • Ip4 için Bumper dışında en iyisi çekçekli kılıf gibi görünüyor :)
  • birde satılmadan önce onlarca kalite-kontrol testinden geçtiği söyleniyor? tamam anten gözden kaçmış olabilir(ip4 öyle tutulmaz!) plastiğin çatlaması ve bunun 2000 yılından beri olması biraz vurdumduymazlık, madem yaptığın cam çatlıyor başka madde kullan zaten tonla para al hemde çatlayan cam tak hey allahım ya
  • Apple o kadar ses getiren , piyasayı yönlendiren mükemmel ürünler üretti ki

    Kasada oluşabilecek bir ÇİZİK VE ÇATLAK sorunu bile bütün dünyanın gündemi oluyor yada donanımhaberin anasayfasına taşınabiliyor.Bunun nedeni insanların apple den hala mükemmel ve kusursuz ürünler beklemesi.

    Aksini gösterecek ufak şey bile büyük heyacan yaratıyor .Apple bir bakıma çoğu kişi için mükemmelliğin ve kusursuzluğun işareti oldu. APPLE ÇOĞU KONUDA ZİRVEDE.AMA HEPİMİZ BİLİYORUZ Kİ ZİRVEDE KALMAK ESAS ZOR OLANDIR.

    Eminim aynı sorun samsung yada başka telde olsa kimse takmazdı.
    AMA İPHONE KUSURLU OLAMAZ,OLMAMALI,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 10 Ekim 2010; 13:59:34 >
  • ne tür case'ler ile oluyor tam olarak? mesela ivyskin reception case ile bu sorun yaşanır mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teacher

    Apple o kadar ses getiren , piyasayı yönlendiren mükemmel ürünler üretti ki

    Kasada oluşabilecek bir ÇİZİK VE ÇATLAK sorunu bile bütün dünyanın gündemi oluyor yada donanımhaberin anasayfasına taşınabiliyor.Bunun nedeni insanların apple den hala mükemmel ve kusursuz ürünler beklemesi.

    Aksini gösterecek ufak şey bile büyük heyacan yaratıyor .Apple bir bakıma çoğu kişi için mükemmelliğin ve kusursuzluğun işareti oldu. APPLE ÇOĞU KONUDA ZİRVEDE.AMA HEPİMİZ BİLİYORUZ Kİ ZİRVEDE KALMAK ESAS ZOR OLANDIR.

    Eminim aynı sorun samsung yada başka telde olsa kimse takmazdı.
    AMA İPHONE KUSURLU OLAMAZ,OLMAMALI,


  • quote:

    Orijinalden alıntı: fujisie

    samsung wawe s8500 gt kullanıyorum iphone 4 den daha iyi her şekilde ölümüne kalite samsung wawe :) üstelik 1 iphone 4 alacağın paraya 2 samsung wawe alabilirsin. Dökülen paralara külliyen yazık whalla.


    İphone kullanmayan bilemez dostum sadece kullandığı telefonları kaliteli zanneder : ) Geçenlerde Samsung un Galaxy S modelini inceleme fırsatım oldu. Ekran tek kelimeyle muhteşem fakat android ve hızı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Donanım olarak 3gs imden çok daha üstün olmasına rağmen fotoğraf görüntüleme ve dokunmatik hassasiyeti konusunda 3gs ime yaklaşamaz bile, ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim ekranı gerçekten muhteşem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-veritas -- 10 Ekim 2010; 14:29:59 >
  • Böyle böyle yapa yapa i-phone 'u bitirecekler. Bir şey hep gözde olursa zaman gelir onu kıskananlar onu yok etmeye başlarlar. samsung'ta satılıyor nokia'da satılıyor. Ama onlar en gözde değiller. En gözde kimse ona yöneliniyor. Eee en yükseğe çıkmakta var en aşağıya inmekte bir zamanlar i-phone'yi bile bilmzezdim, şimdi biliyorum belki gelecekte yine bilmeyeceğim...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.