Şimdi Ara

Toyota otomobillerin kronik sorunları nelerdir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (4 Mobil) - 3 Masaüstü4 Mobil
5 sn
57
Cevap
0
Favori
94.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • debriyaj balatası koku yapıyor yüksek devire çıktığında.Kışın çok buğu yapıyor camlar.Başka bişey yok işte.
  • Bende 2008 camry sport var sorun olarak arac cabuk gevsiyor :D cok ses geliyo arabadan oteki
    sorun gaz verince ilk basta bi kesinti yapiyo ama dunyalara degismem arabami

    Yasa Camry
  • efsane kasa kullanıcısıyız.. efsaneciler bölümünde aracın fotolarınıda dün akşam koydum.. 96 model GLi kullanıyoruz, aracın 2. sahibiyiz..2001 senesinde satın aldık şu anda da 2011 senesindeyiz.. kısmetse bir dahaki sene en son kasasını almayı düşünüyoruz ama inanın 10 senedir araç bizde, ne yağ eksiltti ne su sızdırdı ne orası yamuldu ne burası çatladı.benzinini koyup marşa bastık o kadar...şükür birçok arabaya göre 'toyota' markası aşırı sorunsuz araçlardır..tek tük nadir sorun yaşanırsada fabrikasyon kaynaklı oluyor genelde durup durupken orası burası arıza veren bir marka değil o yüzden süper...
    şunuda belirtiyim efsane kasanın en büyük sorunu dışardaki sesi ve araç giderken yolun sesini içeriye çok vermesi.. bence tek eksiği bu..
    ee gülü seven dikenine katlanır.. o kadar olucak

    TODAY, TOMORROW, TOYOTA ....




  • Toyota otomobillerin kronik sorunları nelerdir. Alacak arkadaşlara yardımcı olmak amaçlı olarak yardımcılarını bekliyorum.(Auris,Corolla v.b)(KAÇ MODEL OLDUGU UNUTMAYALIM)!!!!



    erdem_ka bu mesajı paylaştı
  • bakıyorum da toyota sorun deyince kimseden çıtyok:)) toyotadan memnuniyet deyince bin kişi görüş yazardı:)) toyotanın genelinin rahatlığı, sağlamlığı bir yana; özellikle 2000-2002 vvti kasalarının yağ eksiltmesi en büyük kronik sorunu, emme manifoltundan gelen seste diğer bir sorun. bazen diğer kasalarınında yağ eksilttiğini duyuyorum. birde toyotada ciddi bir tip sorunu var. diğer markalarla toyotaları kıyaslayınca (honda, reno, chavrolet gibi) toyota baya bi tipsiz kalıyo. hele o 1999 da çıkardığı kasa tam bir felaket.
  • 99 kasa için doğru.Ama diğer modellerde düzelltti durumu.Doğru söze ne denilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can6 -- 16 Ekim 2012; 16:46:08 >
  • Hangi kronik sorun dediğinizi anlamadım. Ben kendi adıma konuşuyorum,.2004 te COROLLA mı aldım....Bu yıl 7. yılın içindeyim...Çok şükür...Kontağı çevirip gidiyorum....Hiç bir sorunum olmadı....Yaşamadım...Çok şükür....2012 de yeni kasa gelirse yine COROLLA düşünüyorum....O zamana daha çok var.....Diğer topikte bir forum arkadaşımız JETTA almış 20 günlük....Benzin pompası arızalı çıkmış....Gelecekmiş ve takılacakmış....Bir benzin pompası yedeği olmazmı ? Bilemedim...... İnsanlar bir çok şeyin farkındalar...temiz, boyasız, kazasız, COROLLA ve dizel AVENSİS ikinci elde satışta yok...Çok çok az....Tek tük satışa çıkıyor....Ve kapışılıyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Nisan 2011; 19:50:59 >




  • havalandırma iç sirkülasyonda kalırsa buğu yapıyor. her arabada böyle. yoksa olan buğu 2 dakikada kayboluyor. sorun yok..
  • ben de birşey eklemek istiyorum, radyatörlerinde kaçak olabiliyor toyotoların genelinde...yetkili servisler pek ilgilenmiyorlar ama toyota aracınızı mutlaka bir radyatörcüye gösterin derim. kardeşim kaza yapmıştı kaportacı arkadaşım arabayı satın aldı "2004 model avensis comford" arkadaşım parçaları toplarken bir umutla radyatörü iş görürmü acaba diyerek usta bir radyatörcüye götürdü adamın dediği ilk cümle eğer araba kaza yapmasaymış radyatörün suyu boşalacağından motor giderdi...kaçak varmış radyatörde ve ben her kullandığımda park ettiğim yerden çıkarken yere bakarım bişey var mı diye, inanın anlamadım... lütfen dikkatli olun toyota kullanılcarı, 4-5binlira durup dururken masraf çıkmasın....radyotörcüye en fazla 10-20 tl verirsiniz şuna bi bakarmısın bi kaçak var mı vs. diye...
  • Daha yolum o taraflara düşmedi ama yorumlardan çıkardığım;
    En kronik sorun Toyota Servislerinin Ücret Tarifeleri :))))))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nathannever

    Daha yolum o taraflara düşmedi ama yorumlardan çıkardığım;
    En kronik sorun Toyota Servislerinin Ücret Tarifeleri :))))))

    kim şikayetçi değil ki
    hundai ve fiat hariç tabi.
  • 2006 corolla hb dizel aracım var. Debriyaja her bastığımda kapı gıcırtısı gibi ses geliyor. Serviste 2-3 kez yağlanmasına rağmen 1-2 ay sonra bu ses tekrar başlıyor. 2 gün önce servise tekrar gittiğimde debriyaj üst merkezinin değişmesi gerektiği söylendi. Fakat bunun için de ön konsolun komple sökülmesi gerekiyormuş. Üst merkezi değiştirseler bile 1-2 ay sonra bu ses tekrar olabiliyor gibi şeyler söylediler. Hem ön konsolu söktürmek istemediğimden hem de sesin kesilmesi ile alakalı net konuşamadıklarından yağlama ile sesi şimdilik kestik. Servis görevlisinin söylediğine göre yaris ve corollalarda bu ses KRONİK bir sorun maalesef ve servis çözüm üretemiyor.
  • 2000 model corolla 1.6 sol aracım var 170 binde . lpg li (atiker)
    yağ eksiltme dışında problemi yok .
    sadece periyodik bakım için servise uğruyorum..
    Allah nazardan saklasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahniz

    2006 corolla hb dizel aracım var. Debriyaja her bastığımda kapı gıcırtısı gibi ses geliyor. Serviste 2-3 kez yağlanmasına rağmen 1-2 ay sonra bu ses tekrar başlıyor. 2 gün önce servise tekrar gittiğimde debriyaj üst merkezinin değişmesi gerektiği söylendi. Fakat bunun için de ön konsolun komple sökülmesi gerekiyormuş. Üst merkezi değiştirseler bile 1-2 ay sonra bu ses tekrar olabiliyor gibi şeyler söylediler. Hem ön konsolu söktürmek istemediğimden hem de sesin kesilmesi ile alakalı net konuşamadıklarından yağlama ile sesi şimdilik kestik. Servis görevlisinin söylediğine göre yaris ve corollalarda bu ses KRONİK bir sorun maalesef ve servis çözüm üretemiyor.

    aynı gıcırdama benim araçta da (2004 avensis) var.ben de çözümü basittir diye uğraşmıyordum.ne kadar fiyat biçtiler bu iş için size




  • benimde kalorifer ısıtmıyor iyimi bakalım yarın ne diyecekler
  • kalıriferin ısıtmama sebebi radyatör suyunu hiç değiştirmiyorsanız kalorifer peteği küflenip tıkanmış olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahniz

    2006 corolla hb dizel aracım var. Debriyaja her bastığımda kapı gıcırtısı gibi ses geliyor. Serviste 2-3 kez yağlanmasına rağmen 1-2 ay sonra bu ses tekrar başlıyor. 2 gün önce servise tekrar gittiğimde debriyaj üst merkezinin değişmesi gerektiği söylendi. Fakat bunun için de ön konsolun komple sökülmesi gerekiyormuş. Üst merkezi değiştirseler bile 1-2 ay sonra bu ses tekrar olabiliyor gibi şeyler söylediler. Hem ön konsolu söktürmek istemediğimden hem de sesin kesilmesi ile alakalı net konuşamadıklarından yağlama ile sesi şimdilik kestik. Servis görevlisinin söylediğine göre yaris ve corollalarda bu ses KRONİK bir sorun maalesef ve servis çözüm üretemiyor.

    2004 corolla sol aracımda da aynı gıcırtı vardı. Birkaç kez motorda debriyaj telinin bağlantı kısmını ve debriyaj pedalından yağlattım. Arkadaşın belirttiği gibi bazen yapıyor bazen yapmıyor. Fazla dert etmiyorum yine de. Genel olarak bakarsak oldukça sorunsuz bir araba diyebilirim. Benim model için buğu eleştirisine katılmıyorum. Araca çalıştırıp otomatik klimadan ön düğmesine basınca buğu saniyeler içinde kayboluyor..




  • Selam Arkadaşlar,
    toyota da sorunlar bitiyor mu ki?
    2008 model aurislerde depo doluyken çalkantı sesi geliyor, ön ve iç panellerde gıcırtı ve çabuk çizilme, mmt ler tam kabus düşman başına, ne yokuş çıkabiliyorsunuz ne yoğun trafiğe girebiliyorsunuz, 2010 larda motor yağı eksiltme sorunu baş gösterdi dizellerde.
    kapı işkenceleri denen kısımlarda paslanma ve kapı açıp kaparken gıcırtı. berpat silecek kalitesi yüzünden 3 ayda üzrinde en ufak bir sorun olmadığı halde iyi silmeyen silecekler vs.. vs..
    bunlar önemli değil deniyorsa alınacak araç tabi..
  • Araç 2008 Model benzinli Comfort...29.600 km.de...
    Ön göğüsten gelen tıkırtı,zırıltı...Özellikle bozuk asfaltta...
    Boyanın zayıflığı...

    Şimdilik aklıma bunlar geldi...
  • Bende de aynı problem 2008 comfort 73.000km ön göğüs içi sağ taraftan gelen tıkırtı. Toyota forumunda ön fren balatalarından gelebilir diye duydum ama sanki daha yukarda direksiyonun hemen arkasından geliyor parke yolda falan. Bu tip tıkırtıyı bulup kesecek usta var mı arkadaşlar bildiğiniz?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.