Şimdi Ara

Schengen Vizesi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
725
Cevap
26
Favori
137.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clioGT

    quote:

    Orijinalden alıntı: serhhan

    Merhabalar,

    Anladığım kadarıyla size minimum 2 girişli 1 aylık vize gerekiyor.Şayet ilk vizeniz ise genelde talep edilen kadar size vize verirler.Hollanda konsolosluğuna gerçek olan neyse o bilgileri iletin.10 gün hollanda otel rezervasyonu ve 4 gün Yunanistan otel rez.belgelerini verin (uluslararası ehliyeti koymanıza gerek yok).Dilekçenize de" 1 aylık 2 girişli " istediğinizi belirtin. Daha önceden vizeniz varsa hiç çekinmeden 6 aylık yada 1 yıllık vize için başvurabilirsiniz.


    vallahi tam dediğin gibi oldu
    6aylık bana 3 aylık da diğer pasaporta aldık:)

    yeni vizeleriniz hayırlı olsun :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert444555

    Merhaba herkese,

    6 ay önce Yunanistan'dan 30 günlük schengen vizemi aldım ve bu sürec içerisinde Yunanistana tatil icin gidip geldim

    Şimdi yani gecen hafta Roma tatili için İtalyadan vizemi aldım 2 aylık fakat, Yunanistan'a çok acil arabamla ipsala üzerinden gidip gelmem gerekiyor

    İtalya vizemle yunanistana giriş cıkıs yapsam sıkıntı olabilirmi?

    Bu konuda tecrübesi olan varmı?

    (İtalya vizem multi ,giris cıkıs sayısında sorun yok) fakat ipsalada arabamla ilk yunanistana girsem bi sorun olurmu acaba? tahminme göre olmaz en kötü italyaya gidiyorum derim ama tecrübeli varmı bu konuda merak ettim ?

    tesekkürler..

    Asıl yazmak istediğim olay ise şu;

    üst tarafta olayımı anlatmıstım, Yunanistan'a gidip geldim tecrübemi yazmak istedim

    Yunanistan(ipsala) 'ya aracımla geldiğimde ilk turingden ehliyetimi yeniledim o esnada turingdeki görevli ile bu konuyu konustum, italya vizem yeni ilk defa giris yapıcam sorun cıkartırmı yunan gümrüğü dedim, hiçbisey diyemez öyle bi yetkisi yok sen schengen bölgesine schengen vizenle giriyosun dedi.

    Ehliyeti alıp devam ettim Türk tarafından sonra Yunan gümrüğüne geldim, pasaportumu aldı(bu sırada dikkatle izledim) ilk olarak daha önceki yunanistan vizelerime baktı ilk sayfalara yani, daha sonra bana 'where are you going' dedi bende greece and italy dedim ve yeşil damgayı basıp geri verdi.

    ama önemli olan dikkatimi çeken olay, italya vizeme pul yapıstırmamıs sadece tarih damgası basmış. bu olay benim yararımamı zararımamı bilmiyorum.

    bu arada forumda bazı sorularda vardı uluslararası ehlieyet zorunlumu diye, yunan gümrüğüne geldiğimde pasaport araç ruhsat ve uluslararası ehliyet istiyor(bizim ehliyetleri kesinlikle kabul etmiyorlar) ehliyetiniz yoksa 2 vesikalık fotograf kesinlikle yanınızda olsun ipsala turing'de foto çekmeye yer yok. fotografınız yoksa ordan geri dönebilirsiniz. ehliyet fiyatıda 1 yıllık 370 TL.

    Ayrıca ruhsat sahibi ile aracı kullanan kişi aynı kişi olmalı yada aracı kullanan şöförde arac sahibinin vekaletnamesi olması lazım(eğer aynı araçta değilse ruhsat sahibi)

    Başka bi konu olursada bildiğim bir olaysa elimden geldiğince cevaplarım...




  • xpmagduru

    Shengen bölgesinden çıkmadan ; Uçak, tren yada otobüs ile gidin sorun yaşamazsınız. Çünkü kendi sınırları arasında kontrol olmuyor.


    volkan9x

    Daha önceden shengen vizeniz olmadığı için 2 girişli yada multi vermeyebilirler. O yüzden şansınızı riske atmayın ve almanya ya başvurun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amip111

    quote:

    Orijinalden alıntı: leon 9393

    Merhaba ben şu anda ispanyadayim ve vize süresini aşaĺi 3 ay oldu geri döndüğümde ne gibi sorunlarla karsilasicm bu konu hakkında bana yardımcı olurmusunuz lütfen

    ikamet ettiğiniz yere ispanya polisi gelmedimi ?
    şayet gelmediyse havalimanında veya sınır noktalarında derhal sınırdışı olursunuz.
    birdaha vize almanız çok zor

    gelecek sefere vize almanız imkansıza yakın birşey maalesef..ve maalesef sizin gibiler yuzunden .iyi niyetleriyle seyehat etmek isteyenlerin vize almak için canı çıkıyor..istenilen çuval dolusu evrak ,yapılan masraf kaybolan zaman yaşanan stres hep bu yuzden..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rozgen

    quote:

    Orijinalden alıntı: Amip111

    quote:

    Orijinalden alıntı: leon 9393

    Merhaba ben şu anda ispanyadayim ve vize süresini aşaĺi 3 ay oldu geri döndüğümde ne gibi sorunlarla karsilasicm bu konu hakkında bana yardımcı olurmusunuz lütfen

    ikamet ettiğiniz yere ispanya polisi gelmedimi ?
    şayet gelmediyse havalimanında veya sınır noktalarında derhal sınırdışı olursunuz.
    birdaha vize almanız çok zor

    gelecek sefere vize almanız imkansıza yakın birşey maalesef..ve maalesef sizin gibiler yuzunden .iyi niyetleriyle seyehat etmek isteyenlerin vize almak için canı çıkıyor..istenilen çuval dolusu evrak ,yapılan masraf kaybolan zaman yaşanan stres hep bu yuzden..


    aynen öyle katılıyorum hapis veya para cezası zaten hertürlü gelir.birdaha vize alamamasıda cabası bence değmezdi onun yerine 3 aylık vize istenilirdi öyle giriş yapılırdı boş boşuna sicilini yaktı yazık oldu




  • GcGokhan kullanıcısına yanıt
    işaretlemen bir sorun teşkil etmez dostum. Bende Yunanistandan ilk şengen alırken multi işaretledim. 6 aylık multi giriş çıkışlı 45 gün konaklamalı verdiler ilk şengenimi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faithless35

    yunanistan'ın bana gıcık gittiği vize.
    1. vize hollanda tek giriş 15 gün
    2. vize yunanistan multi 3 ay 15 gün
    3. vize yunanistan multi 6 ay 45 gün
    (şimdi düşüş başlıyor)
    4. vize yunanistan multi 3 ay 15 gün
    5. vize yunanistan 2 girişli 2 ay 15 gün.
    bu arada verdiğim evraklar hep standart. bankada en az 5 yıldan beri duran ve yıldan yıla artan 20 bin tl üzeri para, yine en az 3 yıllık ve devamlı artan 5 bin euro üzeri para, 2 ev tapusu. 10+ yıllık ssk. belki faydası olur diyerek son başvurumu çalışan olarak değil, 3 yılldan beri ortağı olduğum şirketi göstererek, ticaret odasından faaliyet belgesi alarak, işveren olarak yaptım. yine de düşüş devam etti. bu arada vizemi aldıktan sonra izmir'de yaşadığım için sakız adasına 1 - 3 gece kalmalı gittiğimi daha sonra diğer avrupa ülkelerine gittiğimi belirtmeliyim.

    Yunanistan'ın sana vatandaşlık vermesi gerekiyor abi bu şartlarda :) Vize ne ki :D :D




  • quote:

    Orijinalden alıntı: C_many

    Arkadaslar oncelikle fransada olenlere rahmet ailelerine bassagligi dilerim. Aralık ayının 2sinde gerçekleştireceğim Hollanda gezim için Shengen vizesine ilkkez başvurucam şimdi şöyle bir sorum var Fransa'da gerçekleştirilen bu vahim olay vize almamda sıkıntı yaratır mı ? İkinci sorum ise herhangi bir sigortam bulunmamaktadır dolayısıyla babamı sponsor olarak gösteren bir dilekçe hazırlayacağız benim gibi olup vize alabilen varsa cevaplarsa çok sevinirim.

    Edit : Hollanda konsolosğundaki randevum 19 kasımda Türkiye'den çıkış tarihim aralık 2 de yetişir mi ?

    Babanızın maddi durumu sağlam ise ve bunu belgeleyebiliyorsanız ve işid'çi tipiniz yoksa bir sorun olmaz diye düşünüyorum. Başvuru tarihi ile çıkış tarihi arasındaki gün sayısı ise normal şartlarda yeterli. Ancak yılbaşına doğru olduğu için iş yükleri fazla olacaktır diye düşünüyorum. Bu yüzden belgeleri hatasız hazırlayın bir daha gelme gitme olmasın.




  • Benim durumumda ilk girişi vizeden farklı ülkeye yapacak arkadaşlara yardımcı olması adına yazıyorum; elde olmayan sebeplerle italya vizesi ile ilk girişi Almanya'ya yaptım. Buradan edindiğim bilgi ve paylaşımlar la sıkıntı olmasını bekliyordum. Daha ucaga binmeden Thy kapı görevlisi pasaporta baktı ve İtalya vizesi ile sorun yaşyabilirsiniz, eski pasaportu yanınızda olsa iyi olur dedi, Son olaylardan sonra sorun çıkıyor diye uyarıda bulundu. Yanımda otel rezervasyonlari, fuar n biletleri, vize tarihinde yaşanılan problemi göstermek adına belgeler vardı. Ben Nürnberg şehrine indim, 3 Polis vardı pasaport kontrolünde pasaporta ve vizeye baktı, 10 sn de hemen onaylamak içi damgayı eline aldı, ancak bilgisayarda onay gelmedi, birkaç kez tıkladı ancak halledemedi. Sanırım sistem parmak izi olmadan giriş izni vermedi, parmak izini istedi ve onayı aldı. Adam benden çok sevindi inanın, İş için mi geldiniz dedi, fuara geldiğimi söyledim, Teşekkür ederim (Türkçe) dedi ve pasaportu uzattı. Daha önce buradan bazı arkadaşların belirtigi gibi herşey o anki polise ve havaalanına bağlı ve havaalanı ve ilgili polise göre farklılık gösterecektiir. Bilgi ve tecrübelerini buradan ve özelde aktaran Mr.Lucky e teşekkür ederim. Onun cesaretlendirmesi ile 24 saat yolculuk ve 2000 tl gibi bir yükten kurtuldum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvnt38 -- 15 Şubat 2016; 20:49:19 >




  • Bugün pasaportumu teslim aldım .. Vize çıkmış :) .. 2. schengen vizem olmasına rağmen süreyi çok az buldum. 21.03.17-29.03.17 arası seyahat edeceğimi belirttim ve çok girişli istedim .. Ama , 21.03 - 19.04 arası tek girişli 15 gün vermişler. En azından 3 ay süreli çok girişli verirler diye düşünmüştüm ama vermediler .. İlk vizem bile daha iyiydi .. + çok girişliydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *Designer* -- 1 Mart 2017; 19:8:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acanaksoy

    Merhaba, Almanya bana tek girişli vize vermiş. Bu vizeyle ilk girişi İspanya'ya yapabilir miyim?

    Tek girişli vizeyle, farklı ülkeye giriş yapmış arkadaşların tecrübelerini beklerim.

    Tek girisli vize Schengen Bolgesine tek giris hakki tanir ve hangi ulkeden giris yaptiginiz cok onemli degildir.Onemli olan Schengen bolgesinden cikmamaniz gerektigidir sayet cikarsaniz yeni bir vize alana kadar giremezsiniz.



    Schengen alinan ulke disinda farkli bir ulkeye giris yaparsaniz pasaport polisi sizi ulkeye almayabilir hatta vizenizi iptal edebilir.Tabi guleryuzle de karsilayabilir bu tamamen polisin insiyatifinde.Fakat soyle bir sey diyeyim Ispanya vizesiyle Almanya ya gireceginizi soyleseydiniz kesin sorun yasarsiniz derdim cunku Alman Pasaport polisleri biraz cins ama Almanyadan alinan bir vizeyle Ispanyada sorun yasayacaginizi sanmiyorum.En fazla neden buradan giris yaptiginiz sorar sizde bir kac gun gezip oyle Almanya ya gecmeyi dusunuyorum derseniz sorun cikmaz




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trancenden

    Selamlar. İtalya multi 6 ay / 90 gün kalışlı vize verdi. İlk vizem değil belki o yüzden kolay olmuştur. Kasım 15te Roma'ya gideceğim. Burada kaldıktan sonra İstanbul'a dönüp şubat gibi de Amsterdam'a gitmeyi düşünüyorum.
    Merak ettiğim şu; "Hangi ülkeden vize alırsanız ve ilk o ülkeye giderseniz, daha sonra başka ülkeye gittiğinizde sıkıntı çıkartmıyorlar" diyorlar. Ben de bunu yapacağım zaten. Bir fikri olan var mı bu konu hakkında?

    İşin garibi, Jolly tur ile Orta Avrupa turuna gittiğimizde, vizeyi Çekya'dan almıştık. Ama Avusturya'ya gitmiştik ilk. Polis hiçbir soru sormamıştı direk geçmiştik ülkeye. Tur ile geldiğimize dair en ufak bir şey de yoktu ortada.

    Prosedürler esneyebiliyor hiçbir problem olmaz. Amsterdam'a gittiğinizde girişte polis soracaktır ne kadar kalacaksınız neden geldiniz diye, düzgün ve sakin şekilde kendinden emin cevap verdikten sonra sizi geri çevirmez. Macaristan, Avusturya polisi soru sormayabiliyor ama Hollanda/Amsterdam polisi kesin soruyor, 10 gün önce gittim ben de Amsterdam'a, özellikle baktım tüm gişelere, her girene soruyorlardı soru. Bana da, ne kadar kalacaksın, buradan nereye gideceksin, toplam kaç gün sürecek ne zaman döneceksin diye sorular sordu o kadar..
    Vize alınan ülkeden giriş yapılmadığı zaman, bir sonraki vize başvurusunda sıkıntı çıkarabilirler ama. O yüzden insanlar vize aldıkları ülkelere ilk girişi yapmaya çalışıyorlar.

    @4Marilyn
    Vize işlemleri ne kadar sürüyor diye soracaktım hocam ama döndüm ben 2 gün önce. Vizeyi Ekim'in son haftası aldım, 3 günde verdiler zaten sıkıntı çıkmadı sağ olun cevap için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 24 Kasım 2017; 19:30:23 >




  • Le.Mans L kullanıcısına yanıt
    İtalya vizesi alıp İtalya'ya girmeden başka ülkeye gidince olacak durumlar;

    1) Gittiğin ülke seni kabul etmeyebilir, prosedürde böyle bir hakkı vardır, uygulayıp uygulamaması tamamen pasaport polisinin inisiyatifindedir.

    2) Aldı diyelim seni o ülke, sıkıntı olmadı, İtalya vizen bitti, tekrar İtalya'dan başvuru yaptın

    Vizeyi yanlış kullandığın için ya ret çıkar, yada çok ama çok kısa, mesela gösterdiğin uçak biletinin gidiş dönüş tarihi kadar tek girişli vize verir.

    O yüzden her zaman söylenir, doğru vize, ilk seyahatin gerçekleşeceği ülkeye alınandır, ve vizenin süresini en fazla alınan ülkede geçirmek, vizeyi doğru kullanmanın kilit noktasıdır.


    Ama şöyle bir istisnai kuralı da var;

    Diyelim ki 1 den fazla ülkede konaklama yapacaksın. Bu noktada ilk giriş ülken değil, EN çok kalacağın ülkeden vize alman gerek.

    Mesela sen bir BENELUX - Paris turu yapacaksın 8 gecelik programın 2 günü Hollanda, 2 Günü Belçika, 1 Gecesi Lüxemburg 3 gece Fransa olsun. Uçakta Köln'e inmiş sayılsın.

    Şimdi Almanya inceceğin ama hiç kalmayacağın ülke, 2 şer gece Hollanda ve Belçika var, ama 3 gece Fransa var, vizeyi alacağın ülke Fransa'dır. Durumu tur programı ile açıklarsın.

    AMa İtalya vizesiyle Fransa'ya gidip Selamünaleyküm ben geldim dediğinde Hemşerim vize İtalya Sen Fransadasın ne ayak dediğinde kanıtıyla birlikte açıklayacak bir şeyin yoksa ilk uçakla geri postalarlar seni.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VictorMature

    Prag'a gitmeyi düşünüyorum. Son zamanlarda Çek'den schengene basvuran oldu mu?
    Ekşide baktım da, sadece kalacağınız gün kadar veriyorlar yazıyordu.
    Bu arada tur yapacagım münferit, prag, viyana, bratislava, budapeste. Sırasıyla, 2+2+1+2 gün.
    1 şengen 1 bulgaristan vizesi olmasına rağmen pasaportumda 3 gunluk prag tatili için 3 gunluk vize vermişlerdi. ( geçen sene )

    çok soru gelmiş arkadaşlar şengen alınca şengen vizesi ile girilebilecek bütün ülkelere gidebilirsiniz. tipiniz düzgün ise INAD olmadan ülkeye giriş yaparsınız. ama vize tarihleri boyunca aldığınız ülkeye giriş yapmanız sizin adınıza artı puan olacaktır.
    ikinci olarak 6 aylık vize aldınız diyelim. 6 ay da fiili olarak şengen ülkelerinde kalamazsınız. duration of stay kaç gün ise o kadar kalabilirsiniz. genelde 6 aylık ve 1 yıllık vizelerde 90 gündür.
    vize süresince 90 gün istediğiniz ülkeye gidebilirsiniz.**


    **1 yıllık vizeler için şöyle bir avantaj var
    misal 1 ocak 2018 1 ocak 2019 şengen vizeniz var. ( 90 gün kalma süresi )
    şubat ayında italyada 30 gün kaldınız. ağustos ayında fransaya gideyim dediniz 60 gün hakkınız kaldı diye düşünebilirsiniz ama öyle değil. aslında 90 gününüz kalıyor tekrar. son girişinizden 6 oncesıne kadar kalmalarınız hesaplanıyor.
    şubat ayı 2. ay olduğu için 8 aydan itibaren vize bitişine kadar tekrar 90 gün kalma hakkını oluyor




  • her duyduğunuza inanmayın.
  • Arkadaşlar 01.10.2010 tarihinden 15.11.2010 tarihine kadar Hollanda Schengen Vizem var. Vize nin 'Duration of Stay' kısmında '30 days' yazıyor. 1 ekimden 15 kasıma kadar vizem var neden 30 gün yazıyor onu anlamadım. Birde bu hollandadan aldığım Schengen vizesiyle Türkiye den Fransaya gidebilir miyim bu tarihler arasında. Fransa vizesi olması şart mıdır değil midir ?



  • 'Duration of Stay' : '30 days'

    Yani 1 Ekim - 15 Kasım arasında, vize ile yurt dışında 30 gün kalabilirsin.

    Fransaya yada diğer schengen ülkelerine vize ile gidebilirsin ama Hollanda'ya giriş yapmaz isen daha sonra ki vize başvurularında Hollanda sıkıntı yaratabilir.
  • kısaca açıklamak gerekirse

    1ekim ile 15kasım tarihleri arasında 30gün boyunca kalabilirsin.

    1 ekimde gidersen, 30 ekimde schengen bölgesinden çıkman lazım. 1 kasım'da gidersen, 15 kasımda süresi bitmeden çıkman lazım. çünkü geçerlilik tarihi 15kasım'da bitiyor.

    vizen "multi" mi "1-entry" mi?

    multi ise:
    1 ekim-15kasım tarihleri arasında 30gün boyunca istediğin gibi, türkiye-schengen arası gidip gelebilirsin.. yani hollandadan sonra türkiyeye dönebilir, birkaç gün sonra tekrar fransya gidebilirsin. ayrıca diğer schengen ülkeleride rahatlıkla gezebilirsin

    single yada 1-entry ise:
    1 ekim-15kasım tarihleri arasında 30gün kalabilirsin ve yine diğer schengn ülkeleri de rahatlıkla dolaşabilirsin. ama schengen ülkelerden çıktığında (süren halen bitmemiş olsa bile) tekrardan giriş yapamazsın. çünkü tek giriş hakkını kullanmışsındır..

    umarım sana yardımcı olabilmişimdir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kızıl Baron -- 5 Aralık 2013; 23:08:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kızıl Baron
    işim gereği vizelerle uğraşıyorum...
    kısaca açıklamak gerekirse

    1ekim ile 15kasım tarihleri arasında 30gün boyunca kalabilirsin.

    1 ekimde gidersen, 30 ekimde schengen bölgesinden çıkman lazım. 1 kasım'da gidersen, 15 kasımda süresi bitmeden çıkman lazım. çünkü geçerlilik tarihi 15kasım'da bitiyor.

    vizen "multi" mi "1-entry" mi?

    multi ise:
    1 ekim-15kasım tarihleri arasında 30gün boyunca istediğin gibi, türkiye-schengen arası gidip gelebilirsin.. yani hollandadan sonra türkiyeye dönebilir, birkaç gün sonra tekrar fransya gidebilirsin. ayrıca diğer schengen ülkeleride rahatlıkla gezebilirsin

    single yada 1-entry ise:
    1 ekim-15kasım tarihleri arasında 30gün kalabilirsin ve yine diğer schengn ülkeleri de rahatlıkla dolaşabilirsin. ama schengen ülkelerden çıktığında (süren halen bitmemiş olsa bile) tekrardan giriş yapamazsın. çünkü tek giriş hakkını kullanmışsındır..

    umarım sana yardımcı olabilmişimdir..

    Bilgilendirme icin tesekkürler,faydali oldu gercekten;) Peki schengen vizesini X ülkesinden alip ilk girisi Y ülkesinden yapabilir miyiz?




  • yaparsın... sorun olmaz...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.