Şimdi Ara

Microsoft, Android'i bölünmüşlükle suçluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • "Mobil işletim sistemleri arasındaki savaş yeniden başlıyor" diyerek haberimize başlarsak hiç te yanlış olmaz. Microsoft, yakında akıllı telefon pazarında yerini alacak olan mobil işletim sistemi Windows Phone 7'nin piyasaya çıkmasına az bir süre kala, bu pazardaki en hızlı büyümeyi gerçekleştiren işletim sistemi olan Android'i hedef alan açıklamalarda bulundu.



    Microsoft'un CEO'su Steve Ballmer, Google'ın mobil işletim sistemi Android'i "bölünmüşlük"le suçlayan açıklamalarda bulundu. Microsoft'un CEO'sunun yaptığı bu açıklamaların biraz daha detayına inelim.


    Bilindiği üzere Android, şu anda 2.2, 2.1, 2.0 , 1.6 ve 1.5 gibi farklı versiyonlara sahip bir mobil işletim sistemi. Android'in sahip olduğu bu farklılıklar doğal olarak telefon üreticilerini ve yazılım geliştiricilerini daha fazla alanda çalışmaya itiyor. Steve Ballmer yaptığı açıklamada Android'in farklı donanımlar, farklı üreticiler, farklı operatörler ve hatta farklı arayüzlere sahip olmasından dolayı her kullanıcının yayınlanan bir güncellemeye veya yazılıma eş zamanlı olarak sahip olamadığını ve bunun hem yazılımcılar hem de kullanıcılar için olumsuz bir nokta olduğunu belirtiyor.


    Bu sözlerine ek olarak, Windows Phone 7'nin bütünleşik yapısından da bahseden Steve Ballmer, Windows Phone 7'nin sahip olduğu ortak sistem gereksinimi ve ortak arayüzünden söz ederek kullanıcıların marka ve model farketmeksizin,Windows Phone 7 işletim sistemli telefona sahip oldukları sürece, yayınlanan her güncellemeye ve yazılımı anında sahip olacaklarını belirtti.


    Microsoft'un CEO'su tarafından söylenen bu sözlerin ardından Google'ın ne gibi bir karşılık vereceğini merakla bekliyoruz








  • bencede android'in en büyük eksiklği bu olsa gerek. stiv amcaya bu konuda katılıyorum.
  • bende katılıyorum bu konuda Steve Ballmer'a.
  • Söylenenler malesef doğru. Android 2.2 çıktı ama bir çok telefon hala 2.2' ye geçemedi.
    Mesela bir örnek vereyim; Huawei 8230 adında bir model var. Bu model için Android 1.6 versiyonu henüz geçtiğimiz ay yayınlandı. Android 2.2' ye ne zaman geçer Allah bilir.
  • Burada suç Android'in değil ki, bu bölünmüşlük tamamen üretici firmaların suçu
  • Adam kesinlikle sonuna kadar haklı.. googleın cevap vermesine gerek yok çünkü kendi hatasının farkında olduğu için bu durumu android 3.0da düzeltecek ve tıpkı sitiv bolmırın dediği gibi bir işletim sistemi yapacaklar..
  • dinime kufreden musluman olsa!.. sen degil misin windows mobile 6.5 destekli htc hd2 gibi bir cihaza, donanimi yuksek olmasina ragmen, windows mobile 7 destegi vermeyecegini aciklayan? kendisi cok onemsedi de kullaniciyi bu zamana kadar,winmo costu gitti acik ara onde de simdi de cikmis edebiyat yapiyor.mobile kullanicilar icin ne yaptin bu zamana kadar? programcilar icin ne destegi verdin? bak iphone arkadan geldi tokadi basti ensene hala kendine gelemedin, android geldi oda basti.simdi de ensesine her tokat yiyenin yapacagi gibi arkadan kalayi basiyorsun.kalay basacagina icraat yap.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kirmizibulten

    dinime kufreden musluman olsa!..


    Haberle ilgili yorumuna birşey demiyorum da ilk cümleni düzeltmek istiyorum (Kötü niyetten değil). O cümlenin aslı "Dinime küfreden kafir olsa!" olmalıdır. Zira bu örnekde kafir dediğin senin dinine (tabi öyle ise İslam'a) küfreder ve bu normal karşılanır ama müslümansa bu söylenir. Şey gibi :"Dinime küfrediyorsun. Kafir olsan neyse ama sen de müslümansın!"
  • Hayır yanlış. Cümle doğru. Dinime küfreden müslüman olsa. Sen yanlış yönden baz alıyorsun.

    Cümlenin anlamı şu: Normalde hani müslüman olmayanlara kâfir falan derler ya. Burada da şey gibi anlamı var:

    Hani sen müslüman olsan da bana Kâfir desen neyse de. Sen de kâfirsin. Hangi yüzle bana laf diyorsun ki ?

    Bana kâfir diyip küfrediyorsun. Bari sen müslüman olsan hadi neyse.

    anlamında...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocKing

    Hayır yanlış. Cümle doğru. Dinime küfreden müslüman olsa. Sen yanlış yönden baz alıyorsun.

    Cümlenin anlamı şu: Normalde hani müslüman olmayanlara kâfir falan derler ya. Burada da şey gibi anlamı var:

    Hani sen müslüman olsan da bana Kâfir desen neyse de. Sen de kâfirsin. Hangi yüzle bana laf diyorsun ki ?

    Bana kâfir diyip küfrediyorsun. Bari sen müslüman olsan hadi neyse.

    anlamında...



    o deyim bir kisinin aslinda ayni hareketi, davranisi kendi yaptigi, sozu kendi kendi soyledigi halde karsisindakini sanki kendi yapmiyormus gibi elestirdiginde elestiren kisiye karsi soylenen bir sozdur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirmizibulten -- 7 Ekim 2010; 9:32:57 >




  • Başlık "Microsoft, Android'i bölünmüşlükle suçluyor"
    İçerik "Dinime küfreden müslüman olsa"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RYU1980 -- 7 Ekim 2010; 7:14:29 >
  • Haklı bence,

    şu anda bir desire im var ve 2.2 geldi sorun olmadı ama şimdi kara kara düşünüyorum yeni update gelirse ne olacak diye.
  • Adama sorarlar o zaman, be hey gafil siz niçin WP7 uygulamalarına wm6.5,6.1 ve 6.0 için geriye dönük uyumluluk vermiyorsunuz diye. Allah'ın salağı işte bunun gibi tiplere deniyor. Ya bu büyük firmalar yeni bir şey çıkaracakları zaman reklam için rakibine, bir başka firmaya çamur atma huyundan ne zaman vazgeçecek merak ediyorum.
  • @ OverClocKing

    Aslında iki taraftanda aynı anlam çıkıyor. "Benim yaptığımı kötülüyorsun ama sen de aynısını yapıyorsun." gibi.

    @ RYU1980

    Hehe :) Biraz öyle oldu :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.