Şimdi Ara

i7 950 stok fan çok ses yapıyor yeni fan almak istiyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Intel Core i7 950 3.06GHz 8MB Cache LGA 1366 İşlemci

üzerindeki stok fan oyunlarda kendinden geçiyor. Aşırı rahatsız ediyor sesi bütçemden dolayı ertelemiştim fan olayını ama çileden çıkartıyor beni,

Birkaç tane fan içerisinde "Thermaltake CL-P0466 Spinq Intel İ7 Ve AM2 Uyumlu CPU Soğutucusu" nu beğendim ve almayı planlıyorum.

Fiyat olarak 105 Lira. Hepsiburada en çok satılan işlemci fanı olduğu icin birde yorumlarını okudum. Herkez çok iyi diyor.

Sizce almalımıyım yoksa başka tavsiyeleriniz varmı acaba, max 120-130 liraya çıkabilirim.

• NOCTUA NH-U12P SE2 fiyatı 130tl.
    THERMALRIGHT Ultra 120 Extreme 130tl.
    çok başarılı modeller.
  • Ben spinQ modelini kullaniyorum.. Guzel sogutuyor tavsiye ederim !!!

•  i7 950 stok fan çok ses yapıyor yeni fan almak istiyorum.
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6316 95,09 TL
    Sığma problemi yaşarsanız

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=6424 74,71 TL
    Bu da yeterli gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aRiSe* -- 6 Ekim 2010; 21:09:53 >

• aynı işlemciyi 4.2 de kullanıyorum noctua d14 var biraz daha bütçen varsa performansına hayran kalacaksın. montajın çocuk oyuncağı olması konusundan bahsetmiyorum bile
  • xigmatek red scorpion al 45 lira iyi birde macunla 60 liraya mal olur sana o kadar para vermeye gerek yok bence eğer okadar para vetiyorsan adam akıllı bişe al zalman cool quiet gibi nochuta dh 14 gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 3600 için anakart sorunu
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Aynı işlemciden bende de var ve almak istediğim fan benimde buydu fakat burdaki ve sitedeki bilimum yorumları okuyunca o kadar kararsız kaldım ki anlatamam??
    Fakat genelde noktua d14 üzerinde ağız birliği mevcut. Ama ben açıkçası görselini beğenmedim. Kasanın sağı solu tamamen kapanmış oluyor GPU'nun sıcaklığının artmasından korkuyorum. GTX480 AMP kullanıyorum...
    Herneyse erolihsan arkadaşımızın almayı düşündüğü modeli bende hala aklımda tutuyorum. Daha kullanışlı gibi duruyor ??
  • Yuvarlak tipli fanları önermem. Neden diye sorma ama radyatör gibi olan (kare şekilli) fanlar daha verimli. Akasa Nero ve benzeri fanlar, en az 12cm fan çapına ve direct touch cu özelliklerine sahip olmak kaydıyla en iyi soğutucular. Direct touch dediğim özellik, ısı borularının doğrudan işlemci yüzeyine temas etmesi. Fan çapı da soğutma yüzeyi artışı, sessizlik gibi açılardan önemli. Bu tür fanların bir diğer güzel özelliği de bir arıza durumunda üzerine yeni fan takabiliyor olman. Senin gösterdiğin resimdeki gibi fanlarda böyle bir şansın yok. Fiyat olarak da yaklaşık 90TL önerdiğim fanlar. Başka fana para verme derim.

Edit: Bkz. arise'nin paylaştığı resimler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 21 Ekim 2010; 23:20:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Yuvarlak tipli fanları önermem. Neden diye sorma ama radyatör gibi olan (kare şekilli) fanlar daha verimli. Akasa Nero ve benzeri fanlar, en az 12cm fan çapına ve direct touch cu özelliklerine sahip olmak kaydıyla en iyi soğutucular. Direct touch dediğim özellik, ısı borularının doğrudan işlemci yüzeyine temas etmesi. Fan çapı da soğutma yüzeyi artışı, sessizlik gibi açılardan önemli. Bu tür fanların bir diğer güzel özelliği de bir arıza durumunda üzerine yeni fan takabiliyor olman. Senin gösterdiğin resimdeki gibi fanlarda böyle bir şansın yok. Fiyat olarak da yaklaşık 90TL önerdiğim fanlar. Başka fana para verme derim.

Edit: Bkz. arise'nin paylaştığı resimler

Katılıyorum. Yuvarlak tipli soğutuculardan çok daha başarılı kule tipi soğutucular. Bence de arise arkadaşın paylaştığı iki soğutucu daha iyi seçim olabilir. Benim soğutucu incelemeleri konusunda çok güvendiğim frostytech.com'un birincisi olan Sunbeam Tuniq Tower 120 Extreme de düşünülebilir.

http://www.teknobiyotik.com/sunbeam-tuniq-tower-120-extreme-intel-amd-islemci-sogutucu.html

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.