Şimdi Ara

Phenom 2 x2 555 e geçmeye değermi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
455
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde amd athlon 5200 x2 2.7ghz işlemci var.sizce Phenom 2 x2 ye geçsem 4870 e darboğaz oluştururmu?

Asıl sorum isehttp://www.gigabyte.com.tr/products/mb/cpulist/ga-ma69gm-s2h_10.html linkteki anakarta sahibim.fakat sayfanın en altında kırmızı olarak yazan notta (Note) If you install AMD AM2+ CPU on AM2 motherbord, the system bus speed will downgrade from HT3.0(5200 MT/s) to HT1.0(2000 MT/s) spec; however, the Frekans Hızı of AM2+ CPU will not be impacted. diye bişy var.yani eğer Phenom 2 x2 555(am3) alsam, ht/bus hızını tam olarak kullanamam mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oceqn -- 4 Ekim 2010; 18:57:27 >

• Anladığım kadarıyla anakart işlemci - bellek iletişim hızını 2000 nb'de kullanabiliyorsun ki bu işlemcinin bellek iletişiminde 1333mhz belleklere kadar olan standart, hem de önerilen nb hızı değeri. Ht 3.0 AMD'nin sunucu bilgisayarları haricinde 2600'den pek de fazla performans vermiyor diye biliyorum. İşlemcine hız aşırtırken nb çarpanı ve anakart frekans hızını göreceksin. Normalde 10 x 200 olmaları gerek, daha fazla hızlandıramayacağını anlatıyor sana. Zaten 1333 ve üzeri ddr2li bellek olmayacağına göre senle bir alakası yok.
  • system bus speed dediği olayın esprisi nedir anlamadım.eğer bu hız düşüyorsa am3 cpularda(phenom555 yada phenomx4 955) bu geçerlimi? anakartın işlemci destek sayfasında phenom 955 x4 ve phenom x2 555 i bios ile kullanabileceğimi yazmış.o biosu az önce güncelledim.iki işlemciden birini alırsam elimde kalmasından korkuyorum.
  • am3 islemciler elinde kalmaz ancak anakartin am2 oldugu icin resimde kutu icerisinde gordugun degerler 1000 olur bu da veriyolu haberlesme filan demek.benchmark yapanlar ozellikle nb hizini yukseltmeye calisir cunku nb hizi performansta etkilidir.ht hizi o kadar onemli degil sadece ob ekran karti kullaniyorsan onemli.nb yuzunden bir miktar kaybin olur ancak 5200'den 550'ye gectigini yine de farkedersin.

https://ibb.co/JFcsQyQL
  • peki performansı oyuna vurursak fps olarak ne kadarlık bi düşüş sağlar.amacım zaten 4870 yada dengi kartlarda darboğaz yaşamamak.
  • ilk mesaji yazarken bakmistim %15-20 demisler forumlarda.4870 dengi kartlar icin x3 720'yi begenmistim ben ama piyasada yok o yuzden bence 955 dusun.anakarti da simdilik idare edersin sonra degistirirsin ddr3'e gecersin bir miktar farkeder hem ramden hem anakarttan hem daha ust kartlar da takabilirsin bence uzun omurlu olur 550 cok da uzun omurlu degil bana gore.

• quote:

Orijinalden alıntı: .45 ACP

ilk mesaji yazarken bakmistim %15-20 demisler forumlarda.4870 dengi kartlar icin x3 720'yi begenmistim ben ama piyasada yok o yuzden bence 955 dusun.anakarti da simdilik idare edersin sonra degistirirsin ddr3'e gecersin bir miktar farkeder hem ramden hem anakarttan hem daha ust kartlar da takabilirsin bence uzun omurlu olur 550 cok da uzun omurlu degil bana gore.

şu an için işlemciyi alıp anakarti atamalardan sonra göreve başlayınca alabilirim.o yüzden 3-4 aylık zaman diliminde bekleyip fiyatların düşmesiyle 2sini birlikte almak mantıklı gibi geldi.yüzde 20lik performans kaybı az bir kayıp değil bana göre oyunlarda.beklemek en iyisi sanırım.
  • Bi dakika ya performans kaybı yok ki? 1000mhz nb hızı demek ddr2 667lik çift kanal bellek bantgenişliği için önerilen yeterli sayı. Senin daha hızlı belleklerin varsa kaybettiğin sadece bellek hızı olur ve kesinlikle(altını çiziyorum kesinlikle) %10'u bulmaz.
    Bu işlemcilerin nazar boncuğu kadar 6mb l3 önbellekleri var, işlemci bilgiye erişeceği zaman çok büyük oranda bu önbellekten ediniyor zaten. Bu seri işlemcilerde athlonlarla 800 ve 1333mhz belleklerin farkını bir testte görmüştüm %5-8 arasıydı ki; athlonlarda bu önbellek bulunmuyor. Phenom II'de bu önbellek varken daha bile düşüktür.
  • biraz vaktim ve kurulu oyun olsaydi oyun icin fraps bench yapardim ama sunu soyleyebilirim ki nb'nin 1000 olmasi ramlerin isini bitiriyor.normalde 1066 kullaniyorum ama belki 800 kullaniyorsundur diye 800'de yaptim.3-4 ay bekleyip islemci anakarti birlikte alma fikrini destekliyorum %10 muydu 5 miydi ddr3 ramden de %10 muydu 5 miydi derken kayda deger bir farkin oldugu muhakkak.

phenomII x4 3.2 ghz ht-nb 2000 ddr2 800

phenomII x4 3.2 ghz ht-nb 1000 ddr2 800

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 6 Ekim 2010; 22:14:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.