Şimdi Ara

Uzay rekabeti yeniden: Rusya ve Amerika ilk ticari uzay istasyonu için yarışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Rusya ve Amerika arasındaki uzay yarışı yeniden alevlenecek gibi görünüyor. Yıllarca Ay'a ilk ulaşan ülke olmak için yarışan ikili bu sefer, ilk ticari uzay istasyonu için rekabete girişiyor. Rus teknoloji firmaları Orbital Technologies ve RSC Energia, ilk ticari uzay istasyonunu 2015 veya 2016'da hizmete sokacaklarını açıklayarak, tüketicilere yönelik ticari uzay istasyonunu 2015 yılında açacağını duyuran Amerika merkezli Bigelow Aerospace firmasıyla rekabete girişeceklerinin ilk sinyallerini verdiler.


    Rusya Federal Uzay Ajansı'nın en büyük müteahhidi olan RSC ve Orbital tarafından hazırlanan ticari uzay istasyonunun, Uluslararası Uzay İstasyonundan 62 mil uzakta yörünge üzerinde uçacağı bildirildi. Mürettebatın Soyuz isimli uzay gemisiyle taşınacağı istasyon sadece turistlere hizmet etmeyecek. Yapılan açıklamalara göre istasyon başta bilimsel araştırmalar olmak üzere protein kristalleştirme, coğrafi görüntüleme, uzaktan algılama gibi akademik ve endüstriyel uygulamalar için de hizmet verecek.


    Bigelow firması tarafından geliştirilen konseptte ise uzay turistleri istasyon içerisindeki şişirilebilir modülleri kullanacak. İstasyondaki astronotların misafirlere ev sahipliği yapacağı ifade edilirken, Bigelow Aerospace'in kurucusu Robert Bigelow da açıklamasında en büyük işin astronotlara düştüğünü, herşeyin temiz ve kalınabilir olduğundan emin olmaları gerektiğini söyledi. Orbital ya da Bigelow, hangi firmanın ilk olacağını söylemek şu an için zor olsa da uzayda her iki firma için de yeterince alan olacak.











  • istasyon üzerinden film yapmaya baslarlar yakında
  • Öyle bir yolculuk yapacak kadar param olsa gitmeye korkarım.. Ne olur ne olmaz neden kendimi riske atıyım o kadar zenginsem!!!
  • Senaryo Doom 3'e dönmesinde
  • ilginç,filmlere benzemeye başladı herşey de ilk artificial gravity sorununu nasıl çözecekler ve ilk yüzbinlerce mil hıza çıkacaklar onu merak ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bp8721990

    istasyon üzerinden film yapmaya baslarlar yakında

    hocam keşke sadece filim olsa yakında bunlar daha neler çeker manzaraya baksana
  • Uzay istasyonu kurulduktan sonra her gün "Uzay İstasyonu - Dünya" seferi yaparlar mı acaba?

    Yeterli parayı verebilecek çok sayıda insan sıraya gireceği için mümkün olduğunda sık sefer koyarlar.

    Not: Birde ben birşey duymuştum, nasıl bir araçtı bilmiyorum ama insanları 4-5 dakikalığını yer çekimsiz ortama çıkarıyorlarmış fiyatı 150bin euro ve dolarmış. (sanırım daha böyle birşey yok ama insanlara bu deneyimi yaşatmak için böyle bir projeymiş.) Bu haber de konnu olan uzay istasyonu konaklamak için ideal.
  • jüpiter uranüs jüpiter uranüs gel abi gel
    arakadan vermeyen kalmasın
    abi be bu meret çok yakıyor LPG mi taksak acaba...
    Keşke bunları biz yapsaydık ta bu yazdımlarımı yapabilsek.
    (ACINACAK HALİMİZE GÜLÜYORUZ NE YAPARSINIZ) millet neler biz nelerle uğraşıyoruz.
  • delin anam delin,ozon tabakamısı iyice delin ohhhhhhhhhhhhh
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soneday

    delin anam delin,ozon tabakamısı iyice delin ohhhhhhhhhhhhh



    naptın baba ya ne alaka :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: soneday

    delin anam delin,ozon tabakamısı iyice delin ohhhhhhhhhhhhh




    uzay araçları deodorant ile çalışmıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: speedman


    quote:

    Orijinalden alıntı: soneday

    delin anam delin,ozon tabakamısı iyice delin ohhhhhhhhhhhhh




    uzay araçları deodorant ile çalışmıyor

    Yorumunuz ciddimi anlayamadım ama sadece deodorantla delinmiyor ki? Uzaya uydu fırlatılınca, uzay araçları gönderilince vs. de deliniyor. Balonun içinden dışarıya doğru ilerleyen bir iğne gibi düşünün, delip geçiyor ozan tabakasını işte.

    İlk alıntıdaki mesaja bende kendi yorumumu yapayım. "Arkadaşım belki her defasında aynı yerden, ilk açılan delikten geçiyorlardır"




  • ozon tabakası zar değilki delip geçsin..atosferdeki bir gaz katmanı..delinmesi tabiri yer yer tabakanın incelmesi manasında kullanılıyor.

    yani uzaya roket göndermekle delinmez.
  • Ozonu delmeyi yanlış anlatmıs ve anlaşılmıs olabilir, giriş cıkışların zararı az olasa var ancak Yakıtın zararı cok fazla, bildiğimiz üzere bir mekik kalkış anında 1saniyede 1 ton yakıt karcıyor (11 -12 saniye sürüyor atmosferden ayrılması) sonra fırlatılan yakıt tanklarının kirliliği vs.



    Neyse, yukarıda bir arakdas film cekmekten manzaradan bahsetmıs, onunda akademik çalışmaları var, uzaydaki yerçekimi sorunu nedenıyle geliştirilen aygıtlara göz atarsanız ilişki için bayanı yada erkegi sabitleyen ilginc kemer ve bantlar var...



    Teknoloji üreten DİL'e ve GÜÇ'e hakim olur.
  • türkiye nerde uzay yarısında )
  • uzaya otel yapacaklarına bundan çok daha büyük uzay istasyonu ve uzaydan başka gezegenlere sonda yollayabilecek elektromanyetik fırlatma rampaları inşaa etmeleri insanlık için daha uygundur diye düşünüyorum bu sayede dünyadan aya mekik yollamak yerine istasyondan aya mekik yollamak daha az maliyetli olur
  • çernobildeki reaktörü , 200 cm kübe sığdırdıkları gün bunların hepsi çöplük olucak ...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bluedevil86



    çernobildeki reaktörü , 200 cm kübe sığdırdıkları gün bunların hepsi çöplük olucak ...


    ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Batuist

    Öyle bir yolculuk yapacak kadar param olsa gitmeye korkarım.. Ne olur ne olmaz neden kendimi riske atıyım o kadar zenginsem!!!

    Tipik yurdum insanı
  • bence gövde gösteriş amaçlı gibi geldi
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.