Şimdi Ara

Masaüstünde herşey lnk uzantılı olmuş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
15.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlar eşim nasıl becerdiyse sabah sabah dumurua uğrattı beni Pazar günü. Nasıl becerdiyse şu an PC de masaüstünde herşey internet explorer ikonu ile lnk uzantılı olarak görünüyor. Nasıl düzeltebiliriz bu durumu fikri olan var mı?
    Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forever1907 -- 3 Ekim 2010; 10:13:38 >

• lnk demek uzantıları kısayol uzantılarıdır. Ya kişi kısayol yapmıştır yada virüs bulaşmıstır.
  • ss gönderirseniz konu hakkında yardımcı olabilirim. Sanıyorumki ufak tefek ayar değişikliğinden kaynaklanıyor..
  • Ya virüstür ya da kayıt defterinden Ink ya da Inkfile satırlarının düzeltilmesi gerek.

.Ink orjinal hali:
    Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk]
    @="lnkfile"

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{000214EE-0000-0000-C000-000000000046}]
    @="{00021401-0000-0000-C000-000000000046}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{000214F9-0000-0000-C000-000000000046}]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{00021500-0000-0000-C000-000000000046}]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellEx\{BB2E617C-0920-11d1-9A0B-00C04FC2D6C1}]

[HKEY_CLASSES_ROOT\.lnk\ShellNew]
    "Command"="rundll32.exe appwiz.cpl,NewLinkHere %1"

Inkfile
    Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile]
    @="Kısayol"
    "EditFlags"=dword:00000001
    "NeverShowExt"=""
    "AreochIsShortcut"=""

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\CLSID]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\ContextMenuHandlers]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\ContextMenuHandlers\Offline Files]
    @="{750fdf0e-2a26-11d1-a3ea-080036587f03}"

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\ContextMenuHandlers\{00021401-0000-0000-C000-000000000046}]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\DropHandler]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\IconHandler]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\PropertySheetHandlers]

[HKEY_CLASSES_ROOT\lnkfile\shellex\PropertySheetHandlers\ShimLayer Property Page]
    @="{513D916F-2A8E-4F51-AEAB-0CBC76FB1AF8}"

Bilgisayarımdan alıntıdır.

Satırları kopyalayın not defterine ayrı ayrı kaydedin. Uzantılarını reg olarak değiştirin. Sonra açarak kayıt defterine ekleyin. Bilgisayarı yeniden başlatın bakalım sorun düzelirmi

• Yorumlar için teşekkürler, dün çok bakamadım, şimdi de işteyim akşam tekrar bakacağım. Daha detaylı anlatayım durumu:
    Şimdi masaüstündeki ve başlat menüsündeki programlara ait kısayolların hepsi internet explorer simgesi ile görünüyor(kısayol olsun olmasın hepsinin uzantısı lnk) ve çift tıklandığında birlikte açmak için hangi programı kullanayım diye soru soran popup menüsü çıkıyor. Bunca yıllık PC kullanıcısı olarak ilk defa böyle birşeyle karşılaştım, nasıl becerdiyse hatun artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Forever1907

Yorumlar için teşekkürler, dün çok bakamadım, şimdi de işteyim akşam tekrar bakacağım. Daha detaylı anlatayım durumu:
    Şimdi masaüstündeki ve başlat menüsündeki programlara ait kısayolların hepsi internet explorer simgesi ile görünüyor(kısayol olsun olmasın hepsinin uzantısı lnk) ve çift tıklandığında birlikte açmak için hangi programı kullanayım diye soru soran popup menüsü çıkıyor. Bunca yıllık PC kullanıcısı olarak ilk defa böyle birşeyle karşılaştım, nasıl becerdiyse hatun artık

dostum konunu hortlatacağım ama eşinin günahını almışsın sanırım. İyi bir masaüstü bilgisayarım var ama kırk yılda bir açıyorum sürekli laptop kullanıyorum. Yaklaşık 2-3 hafta arası hiç açmadım. Dün açtığımda seninki gibi ink olmuş masaüstü simgelerinin sonu. Görev yönetici çalışmıyor, virüs programı vs çalışmıyor. İşin kötüsü yedek yerimdi o bilgisayar. inşallah virüs değildir seninki virüs mü çıkmıştı hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: terbüyesüzcanavar
    dostum konunu hortlatacağım ama eşinin günahını almışsın sanırım. İyi bir masaüstü bilgisayarım var ama kırk yılda bir açıyorum sürekli laptop kullanıyorum. Yaklaşık 2-3 hafta arası hiç açmadım. Dün açtığımda seninki gibi ink olmuş masaüstü simgelerinin sonu. Görev yönetici çalışmıyor, virüs programı vs çalışmıyor. İşin kötüsü yedek yerimdi o bilgisayar. inşallah virüs değildir seninki virüs mü çıkmıştı hocam?

Bayaa bir hort olmuş gerçekten Öyleki durumu nasıl çözdüğümü bile unuttum, ama virüs değildi ve nispeten kolay bir çözümü vardı. Hatırlarsam yazarım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Bayaa bir hort olmuş gerçekten Öyleki durumu nasıl çözdüğümü bile unuttum, ama virüs değildi ve nispeten kolay bir çözümü vardı. Hatırlarsam yazarım

iki tane işletim sistemi vardı xpden girip eset ile tarattım win7nin bulunduğu harddiski bir şey çıkmadı. İşin ilginci şu olmuştu bilgisayar açıldı direk gom player açıldı. Sonra bütün kısayollar gom player ile açılır diye olmuş. Yani kısayola basınca gom playerle açmaya çalışıyor. Format atacağım xpyi de silip hddleri birleştireceğim zaman bulunca artık.

• quote:

quote:

quote:

iki tane işletim sistemi vardı xpden girip eset ile tarattım win7nin bulunduğu harddiski bir şey çıkmadı. İşin ilginci şu olmuştu bilgisayar açıldı direk gom player açıldı. Sonra bütün kısayollar gom player ile açılır diye olmuş. Yani kısayola basınca gom playerle açmaya çalışıyor. Format atacağım xpyi de silip hddleri birleştireceğim zaman bulunca artık.

Sorunun bilgisayarımı aç ve en üste ayarlar ve dosya özelliklerine gel ve en altta çift tıklamayla aç var orayı işaretle durum normale dönecektir olmazsa yedeklerini harici hardiskine kopyala ve tertemiz tek işletim sistemi kur okadar...

• deneyeyim bugün yarın da, çift tıklamayla ilgili olduğunu sanmıyorum yazarım gelişmeyi
  • Hangi uzantıları reg yapacağız?
  • Başlat > (Arama çubuğuna) regedit (enter) > HKEY_CURRENT_USER > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion > Explorer > FileExts > .lnk Buradaki "OpenWithList" içindeki bütün değerleri silin, sadece "varsayılan" değer kalsın. Hemen altındaki "UserChoise" seçeneğine sağ tuşlayıp "İzinler" kısmından "Administrator" seçiniz ve şimdi "UserChoise" sağ tuşlayıp .lnk (Küçük L) klasörünü siliniz. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve sorununuz çözülmüş olacak.

ben de buradan aldım bilgiyi.http://blog.umitbeniz.com/pages/articleDetails.aspx?artID=49 . bende işe yaradı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanasrav -- 27 Mart 2016; 20:40:24 >

• Konum 3 senede bir hortlatılıyor
    Belki birilerine daha faydası dokunur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.