Şimdi Ara

Microsoft: Motorola, Android'li telefonlarında patentlerimizi ihlal ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
6.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • alt="Microsoft: Motorola, Android'li telefonlarında patentlerimizi ihlal ediyor"


    Son zamanlardaki hızlı yükselişiyle akıllı telefon pazarında liderliğe doğru emin adımlarla yürüyen Android'in başı patent davalarıyla ağrımaya devam ediyor. Apple'ın HTC'e Android'li cihazlarında patent ihlali iddiasıyla ve Oracle'ın Google'a Android'in geliştirilmesi sürecinde bilerek ve doğrudan Java ile ilgili patentlerini ihlal ettiği gerekçesiyle dava açmasından sonra yazılım devi Microsoft, Android üzerinden Motorola'a benzer bir dava açtığını duyurdu.


    Microsoft'un sitesinde yapılan açıklamada Motorola'nın Android'li cihazlarında tamamen yazılımsal özelliklerle (elektronik postaların, takvimlerin ve rehberlerin eş zamanlanması; toplantıların planlanması; sinyal ve batarya seviyesindeki değişiklikleri bildiren uygulamalar) ilgili olan dokuz Microsoft patentini ihlal ettiği gerekçesiyle Uluslararası Ticaret Komisyonu ve Washington Yerel Mahkemesinde dava açıldığı belirtildi.


    Yapılan bu resmi açıklamadan sonra Microsoft'ta Fikri Haklardan ve Lisans'dan Sorumlu Baş Hukuk Müşaviri yardımcılığını yürüten Horacio E. Gutiérrez imzası taşıyan internet günlüğü yazısında da "Yaptığımız hukuki girişim sadece Android'li cihazlarda ihlal edilen fikri haklarımıza olan saygıyı sağlamaktır. Apple ve Oracle'ın girişimlerine bakıldığında bu konuda yalnız olmadığımız görülecektir." açıklamasına yer verildi.









  • peki microsoft neden google a değilde motorolaya dava açıyor?
  • Microfsoft'a tazminat ödeyerek WM'i bırakmanın acısını çıkartmak adına izlenen basit bir yol. E Android'de kısa sürede Amerika'da pazar lideri olunca, saldırı kaçınılmazdı.
  • Dikkat ettiyseniz tek dava acan Microsoft degil, Oracle ve Apple da patent ihlali gerekcesiyle dava acmis.

    Hatirlarsaniz Iphone 3G ler ciktiginda da Nokia Apple'a GSM ile ilgili patentleri ihlal ettigi gerekcesiyle dava acmis, yaklasik 400 milyon $ tazminat almisti. Androidli cihaz ureticileri yuksek tazminatlarla karsi karsiya kalabilir.
  • Kuyruk acısından olduğu aşikâr.
  • kim ne derse desin en fazla 2 sene içinde android akıllı telefonların windows xp olcak .

    akıllı telefon denilince android gelcek akla .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Canka1
    Dikkat ettiyseniz tek dava acan Microsoft degil, Oracle ve Apple da patent ihlali gerekcesiyle dava acmis.

    Hatirlarsaniz Iphone 3G ler ciktiginda da Nokia Apple'a GSM ile ilgili patentleri ihlal ettigi gerekcesiyle dava acmis, yaklasik 400 milyon $ tazminat almisti. Androidli cihaz ureticileri yuksek tazminatlarla karsi karsiya kalabilir.

    Nokia ile Apple arasındaki davanın sonucu belli oldu mu hiç haberi yapılmadı.
  • ben androitin uzerindeki robot resmini sevdim
    o yuzden aldım guzel bulmuslar hoş robot
  • İşte 10 puanlık soru neden sadece motorola.
    Lg samsung yada htc yada tüm android camiası değilde sadece motorola.

    Aha buldum çünkü bu diğer 3 firma windows phone 7 li cihaz çıkarmaya hazırlanıyor ama motorola çıkarmayacak.

    Zaten ihlal edildiği söylenen patentler (elektronik postaların, takvimlerin ve rehberlerin eş zamanlanması; toplantıların planlanması; sinyal ve batarya seviyesindeki değişiklikleri bildiren uygulamalar) şaka gibi. Zaten motorla milestone da standart ui kullanıyor dava açacaksa tüm android üreten firmalara vede google'a açması gerekiyordu.

    Neyse meyve veren ağaç taşlanır.
  • 10 yıldır piyasada olan bir şirket, Microsoftu ve Apple ı geçince, böyle şeylerin olması kaçınılmazdı.

    bakın bu harita 3 şirketin hangi alanlarda kapıştığını gösteriyor.http://cache.gawkerassets.com/assets/images/4/2010/04/versus15.jpg

    Apple ve Microsoft olsaydı sadece, ikisi de kullanıcıyı sömüren iki şirket olduğu için, o rekabet daha fazla hoşlarına gidecekti. Ama Google ın, müşteri öncelikli anlayışı, sunduğu ücretsiz servisler onların planlarını alt üst etti. Bir de Google ın yenilikçi ve minimalist anlayışı da kullanıcılar tarafında tutulunca, iyice küplere bindiler.




  • android kalbimiz seninle ,kim tutar seni,yürü be!!!


    :D:D:D:D:D:
  • android hızla gelişiyor yayılıyor.diğerleri korkuyor.sonua kadar androidciyiz
  • kangal alır
  • android in yükselişi karşısında izlenen basit ve yanlış bir yol kendini küçük düşürüyo microsoft başka bi şey değil
  • Ey benim sürekli mağdur edildiği için mağdur olduğuna inandığının yanında olan, iki damla gözyaşı dökene herşeyini feda eden halkım! Microsoft Android'in yükselişini engellemek için mi bunu yapıyor sanıyorsunuz?

    Sizler dükkanınıza girip sizin ürettiklerinizi göz göre göre çalanlara hiç bir şey demez misiniz ki dünyanın Ar&Ge'ye (sadece 2008 yılında ayırdığı bütçe ile) en çok kaynak ayıran 4. şirketi olan (bkz:http://www.electronicsweekly.com/blogs/david-manners-semiconductor-blog/2009/11/top-ten-rd-spenders.html ) Microsoft kendi emeği göz göre göre başkaları tarafından kullanıldığında sussun kalsın?

    Daha fazla çocukça yorumlar yapmayı bir kenara bırakıp Microsoft'un aynı patentler için HTC'den ürettiği her telefon için lisans ücreti aldığını hatırlayıp "HTC salak mı ki Microsoft haksız olsa bu parayı ödesin" demeye başlasanız nasıl olur?

    Microsoft'un neden Google'a değil de üreticilere dava açtığını merak eden arkadaşlara sebebini de açıklayayım. Farkındaysanız bir çok şey ticari olarak kullanıldığı zaman tabi olduğu yaptırımlar da değişiyor ve Google Android'i ücretsiz olarak üreticilere verdiği ve kod üzerinden doğrudan ticari bir gelir elde etmediği için Microsoft Google'a çıkışamıyor, mevcut ticaret ve ticaretin düzenlenmesi için konulmuş patent yasaları bunu engelliyor.

    Zaten halihazırda Microsoft'un haklılığını resmen kabul etmiş en büyük Android üreticisi olan HTC örneği varken, hırsızı cezalandırmaktansa çalıntı malı kullananı cezalandırmak çok daha kolay ve etkili oluyor çünkü hırsız çalıntı malına alıcı bulamazsa çalmaya & satmaya devam edemez, bu bu kadar basit ;)

    Konuyla ilgilenen olursa daha detaylı bir analiz okumak için bu bağlantıya tıklayabilir:http://www.unwiredview.com/2010/10/03/microsoft-vs-motorola-what-exactly-moto-is-getting-sued-for-and-what-does-it-mean-for-android/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceBekcisi -- 4 Ekim 2010; 3:15:47 >




  • motorola quenc android işletim sismemli telefonuma türkçe menu yüklenebilirmi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Fuego

    Microfsoft'a tazminat ödeyerek WM'i bırakmanın acısını çıkartmak adına izlenen basit bir yol. E Android'de kısa sürede Amerika'da pazar lideri olunca, saldırı kaçınılmazdı.


    Pazar liderimi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vsclub

    kim ne derse desin en fazla 2 sene içinde android akıllı telefonların windows xp olcak .

    akıllı telefon denilince android gelcek akla .



    2 sene sonra andorid kalırsa olur.
  • Hayir bu Android kullananlarin Apple Forumunda ne isi var
  • http://surgeworksmobile.com/iphone/rim-vs-android-vs-iphone-q32010-sales-market-share-desirability-percentages-emerge-from-recent-studies-by-comscore-nielsen-and-gartner

    Android Amerikada 3. onun ardindan ios geliyor. Tum dunyada android 2. sirada . 2010 3. ceyrek durumu bu .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 20 Aralık 2010; 23:27:25 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.