Şimdi Ara

Zotac hız aşırtmacılar için özel tasarımlı yeni bir GeForce GTX 460 hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • Nvidia tabanlı ekran kartı üretiminde sektörün lider isimlerinden biri olan Zotac, özel tasarımlı yeni bir GeForce GTX 460 modelini satışa sunmayı planlıyor. Özelleştirilmiş detaylarıyla dikkat çeken ekran kartı başta baskılı devresi olmak üzere kullanılan soğutucu ve diğer pek çok detay ile referans tasarımlı GeForce GTX 460'dan ayrılmayı başarıyor.


    MSI'ın Radeon HD 5870 Lightning modelini hatırlatan baskılı devre üzerinde 8+2+2 fazlı güç tasarımını barındıran ekran kartı, uzun ömürlü katı kapasitörler başta olmak üzere yüksek kaliteli komponentleriyle hız aşırtma tutkunlarını mutlu edecek gibi görünüyor. Yazılım tabanlı voltaj kontrolü için I2C arabirimini destekleyen ve uP6218 kodlu voltaj kontrolcüsüne sahip olan kart, 185 × 131 × 63 mm boyutlarında ve 465 gram ağırlığında olan özel tasarımlı soğutucu ile serinletiliyor. Dört adet Bakır ısı borusuna ve çok sayıda Alüminyum yaprağa sahip olan soğutucuya 120mm çapında fan eşlik ediyor ve kullanılan iskelet yapı sayesinde bellek modülleri ve VRM'de soğutuluyor.


    256-bit bellek veri yolu desteğine, 1GB GDDR5 bellek kapasitesine ve 336x paralel işlem birimine sahip olan DirectX 11 destekli ekran kartı 850MHz GPU, 1700MHz paralel işlemci ve 4000MHz bellek saat hızlarıyla geliyor. SLI, CUDA, PhysX ve 3DVision teknolojilerine destek sunan özel tasarımlı ekran kartı, görüntü aktarımı içinse çift DVI ile birlikte DisplayPort ve HDMI konnektörlerini kullanıyor. Fiyatı ve çıkış tarihi hakkında henüz net bir bilginin olmadığı kartın özellikle hız aşırtmacılar tarafından ilgi görmesi bekleniyor.




















  • Yinede asus top daha iyi 900mhz çekirdek vardı ve bu uc sulot yer kaplıyor fanı ama yinede alınır tek kullanıcaklar tercıh edebilir ve en önemlisi asustan ucuz olmalı yoksa işi zor bence
  • asusun albenisini pek anlayamadım
  • 3 slot gidecek gibi duruyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: patya

    asusun albenisini pek anlayamadım

    Ben bunu defalarca yazdım, bahsettiğim sistemin verimliliği kanıtlandı da, şimdi ben yazdıktan sonra birkaç kendini bilmez "ne alâka hiçbir etkisi olmaz" diyecek olsa da tekrar yazayım bilgilendirmek adına.

    Asus'un CU Top Edition serisi Direct GPU destekliyor. Yani ısı boruları yukarıdaki gibi bakır plakanın iç kısmına girip ısıyı bakır plakadan çekmiyorlar. Asus ta CU modelinde ısı boruları ezilip düzleştirilmiş ve direkt işlemciye deyiyorlar. Bunu daha önce Sunbean Core Contact Freezer da da gördük ve çok başarılı idi. Isı borusu ısıyı neden plakadan çeksin, Direk olarak GPU dan çekerse daha hızlı çekebilir diye öyle yapmışlar. Bunun soğutması, sistemi, ram heatsink olayı falan çok güzel ve hatta faz güç tasarımı da şahane ama bir de direk GPU ya değen ısı boruları olsaydı hem daha fazla ısı borusu yüzünden hem de soğutma yüzüden süper olacaktı.

    Asus Direct CU:
    Zotac hız aşırtmacılar için özel tasarımlı yeni bir GeForce GTX 460 hazırlıyor




  • oha 4. slotuda kaybedebiliriz.....
  • Değişik bi' tasarım, hoşuma gitti.. Fiyatını ve Performans testlerini merak etmeye başladım şimdiden..
  • normal gtx460 lardan en az 40 ş fazla olacaktır bizim ülkemize kolay gelmez bu kart
  • Benim işlemci soğutucum bile bundan daha hafif 328 gr ve 4.çekirdek aktif phenom II 720 yi 3,4 ghz de loadda 40 derecede tutmayı beceriyor.Gigabyte gtx460 1 gb nin soğutucusu da iyi 900/1800/4000 değerlerinde loadda 68 derece bu soğutucuyla bu kartın 1200/2400/4800 gibi degerlerde çalışması lazım .
  • O tasarım ne öyle mübarek sanki oc yapınca 480 olacak...ne gerek var o kadar oc potansiyeline ve ayı soğutmaya.bence tamamen gereksiz.SLI alternatifini öldürmüş.prestij modeli bence..biz istersek yaparız demek için.heleki fiyatıda abartı olursa alınası hiç olmayacak gereksiz model.tek kart kullanacak olduktan sonra ne anlamı var.asus un top modeli kadar rağbet görse iyidir.
  • Zaten oyun kartı değil, oc manyakları için bu kart.

    Sanırım Hawk ve Asus'a cevap niteliğinde yaptılar.
  • zotac,
    belli bie cizgisi olan bir kart zaten kendine özgü renkleriyle tasarım acısından hep önde performans olarak asus yetişirmi bilmem ama 6mm 4 ısı borusu , asus 8mm 2 ısı borusu kullanıyor. 6mm ile 8mm arasında %90 iletim farkı var diyorlar ne kadar doğru bilemem
  • 3 slota alıstı zotac
  • @fx57

    Hocam sen uyumuyomusun gece gündüz devamlı haber yayınlıyorsun helal olsun valla çok çalışkansınız .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SchutZ -- 30 Eylül 2010; 11:41:55 >
  • Zotac hızını aşırtığı GTX460 ,anakartta 3 pci slotu kapatmasımı gerekiyor.Benim anakartta 3 slot kapatamaz teknik olarak mümkün değil,cünki 2 adet pci slotu var. :D,kullanılmaz duruma getirdiği PCI slotların parasını ZOTAC GSX460'dan fiyatdan düşecek mi?



    Nerdeyse 500gr agırlıgında sogutucu ,PC kasasının dengesinide bozar :D ,çok uzatmadan ZOTAC GTX460 O/C ver. normal PC kullanıcı için elverişli görünmüyor.O/C merakı olanda ZOTAC fiyatı uygun 1 seviyede tutmaza albenisi olmayan 1 E.Kartı hazırlamış
  • çok gereksiz ötesi.. zaten bir gigayte ile bile 900MHzde günlük kullanan arkadaşlar var.. hatta bir miktar daha üzerinde kullanlarda.. buda çıksa çıksa 1000'e çıksa ne kadar performans farkedecek ki?? Ya çektiği orantısız güç tüketim miktarı??? bu GPU bir noktadan sonra çok yüksek volt istiyor oc için.. ve gü tüketimi ise uçuyor.. zaten standart kartlarla bile gelinebilecek nokta max. kullanılabilecek en mantıklı seviyedir.. bununda üstü verdiğinden çok alır..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: car_26

    oha 4. slotuda kaybedebiliriz.....


    bu çok iyiydi
  • biraz fazlamı kapa olmuşş... daha babayiğit görünsün daha çok para etsin:))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.