Şimdi Ara

PES 2011 BİLİNMEYENLER VE PÜF NOKTALARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
2
Favori
114.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • Demoyu baya oynadım; oyunu da baya kurcaladım. Çoğu arkadaşımızın bilmediğini tahmin ettiğim şeyleri paylaşmak istedim. Tabii bilenler mutlaka vardır :)

    Resimdeki kontrollere ve gamepad e göre yazdım.


    KALECİYE KONTROLÜ GEÇİRME:
    LB tuşuna basarken R tuşuna yani sağ analog tuşuna dik basın. Top karşı taraftayken kaleciyi kontrol ediyorsunuz sadece. İşe yarama şekli size kalmış. Ama özellikle defansınız boş yakalandıysa ve adam tek başına geliyorsa bu şekilde kurtarış yapabilirsiniz ve kurtarabilmek çok zevkli ve refleks istiyor 

    DÜZGÜN ŞUT ÇEKME:
    Öncelikle adamınız kaleye bakmalı ve yanında rahatsız eden futbolcu olmamalı. Şutu çektiğinizde tam topa vururken Y tuşuna basın. Yani ara pas tuşuna.. Füze gibi gidiyor.
    Kaleye yakınken özellikle çaprazdan şut çektikten sonra RT tuşuna basılı tutun. Kontrollü ve çok şık şutlar çekersiniz böylece…

    VER-KAÇ:
    LB tuşuna basarken A tuşuna basın; sonra hemen Y veya A tuşuna basın. Çok güzel duvar pasları var oyunda…

    MAÇ YAPARKEN TAKTİK EKRANINI AYARLAMA:
    Biliyorsunuz sağ ve sol alt köşelerde böyle bir menü var. Ama gözükmüyor 2011 de. Bazen transparan şekilde çıkıyor. Bunun için resimde sağ alt köşedeki < tuşuna basılı tutarak X,Y,A,B tuşlarına basarak taktiği ayarlayabiliyoruz. Atak ve defans ayarı içinse yine < tuşuna basarken RB ve RT yi kullanıyoruz.

    KENDİNİ YERE ATMA:
    Gereksiz ama eğlenceli. Sağ ve sol analog tuşuna aynı anda dik basın

    PASI VEREN ADAMI HAREKETLENDİRME:
    Pas verdikten sonra RT tuşuna basın. Adam geriye doğru da hareketlenebiliyor. Ara pas verirken yaptığımızla karıştırmayın yani

    MANUEL PAS VERME:
    360 pas olayı geldi ama aslında tam manual değil o paslar. Ama LT tuşuna basarak yaparsnız pasları manuel oluyor. Bu şekilde pas yapmak müthiş ustalık ister ama. Top kaybetmeniz de büyük ihtimal.

    PÜF NOKTALAR:

    *** Oyunda çalım atmak bağlı çalımlardan ibaret değil. Aslında bütün çalımların bir tuş kombinasyonu var. Bağlı çalımlar sadece kolay hale getirmek için işi. Örneğin Gökkuşağı hareketini LB tuşuna basarken Sağ analog tuşuna dik olarak 2 kere basarak yapabilirsiniz. Dönme hareketini LT tuşuna basarken sağ analoğu döndürerek yapabilirsiniz. Tüm kombinasyonlar oyun içinde komutlar menüsünde mevcut. Acayip çok çalım var….

    *** Pres yapmak yine 2010 da olduğu gibi çok iyi bir yöntem değil. En iyi defans A tuşuna basarak yapılıyor.

    *** Taktik menüleri çok etkili ve iyi kullanmak lazım. Ayarlarınız iyi uygulanıyor oyunda. Taktikler mutlaka kurcalanmalı.

    *** Adamlar yorulduğunda çok etkisizleşiyorlar. Mutlaka oyuncu değiştirmek lazım. Eforun oyuna etkisi arttırılmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi softdisk -- 29 Eylül 2010; 17:22:30 >







  • 
Sayfa: 1 sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.