Şimdi Ara

DELL INSPIRON N5010 (15R) - Kullanıcıları Kulübü (37. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.889
Cevap
33
Favori
623.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hocam bende dün sipariş verdim o modeli yarında elimde olcak galiba,world karta baya indirim yapılmış bende o kampanya sayesinde f/p açısından güzel bulduğum için aldım bakalım :)
    5+1 i gelince denerim kesin onla ilgili bilgi yazarım buraya ama usb ses kartı olayını yapamıcam :D
  • Arkadaşlar bu 5010'ların güç kablosu arkadan ve düz bir biçimde. acer veya asus olsun onlarınki yandan L şeklinde girişli acaba bu giriş yeri belli bir süre sonra oynama yapabiliyormu. yani ufak bı kablo oynamasında bilgisayar kapanabilirmi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yüksel75

    Arkadaşlar dell 5010 İ3 sahibiyim, bilgisayarı formatladım, ama 320GB hdd 283GB gösteriyor. ayrıca ilk alındığında üzerindeki programlar yok.
    Bunları nasıl yükleyebilirim. Veya ilk alındığı sisteme tekrar ulaşmam mümkünmü.
    Mesela ekran parlaklığını ayarlarken ekranda gösteriyordu, şimdi ayarlanıyor ama ekranda göstermiyor.
    Bir diğer sorun Dokunmatik yüzeyi devre dışı bırakan tuş çalışmıyor. bunu nasıl düzeltebilirim



    o kısım muhtemelen fabrikasyonun ayırdığı yedeğin olduğu kısımdır. o yüzden elleme derim..
    Onların gözükmesini istiyorsan eski sayfalarda çok yazıldı OKUMAMIŞSIN ama yinede ben yazayım QUICKSET yazılımını yüklersen herşeyin animasyonunu ekranda görürsün..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Madrigal

    Arkadaşlar bu 5010'ların güç kablosu arkadan ve düz bir biçimde. acer veya asus olsun onlarınki yandan L şeklinde girişli acaba bu giriş yeri belli bir süre sonra oynama yapabiliyormu. yani ufak bı kablo oynamasında bilgisayar kapanabilirmi ?


    Hiçbir sorun olmaz, hemen çıkmıyor ki çıkartamazsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky_forever


    quote:

    Orijinalden alıntı: yüksel75

    Arkadaşlar dell 5010 İ3 sahibiyim, bilgisayarı formatladım, ama 320GB hdd 283GB gösteriyor. ayrıca ilk alındığında üzerindeki programlar yok.
    Bunları nasıl yükleyebilirim. Veya ilk alındığı sisteme tekrar ulaşmam mümkünmü.
    Mesela ekran parlaklığını ayarlarken ekranda gösteriyordu, şimdi ayarlanıyor ama ekranda göstermiyor.
    Bir diğer sorun Dokunmatik yüzeyi devre dışı bırakan tuş çalışmıyor. bunu nasıl düzeltebilirim



    o kısım muhtemelen fabrikasyonun ayırdığı yedeğin olduğu kısımdır. o yüzden elleme derim..
    Onların gözükmesini istiyorsan eski sayfalarda çok yazıldı OKUMAMIŞSIN ama yinede ben yazayım QUICKSET yazılımını yüklersen herşeyin animasyonunu ekranda görürsün..

    QUICKSET yazılımı driver cd sinde vardı galiba. Bi bakayım

    Bu durumda HDD kapasitesi görünen normal.

    Teşekkürler.
  • Bu arada şunu da belirteyim İ3 G37H33 modeli çalışması biraz ağır gibi geldi bana, ama yinede gerçekten memnunum, görüntü kalitesi çok güzel ve çok şık.
  • DELL n5010 ile yaşadığım problemler hakkında daha önceki paylaşımım bölük börçük okununca ya da okuduğunu, izlediğini anlamayı, analiz etmeyi bilmeyince ortaya azotlu, metanlı neticelerin çıkması çok normal haliyle.

    Araştırmalarım, paylaştıklarım, vermiş olduğum linkler, video vs sorun yaşayan arkadaşlara yöneliktir sorun yaşamayan ya da bunun farkında bile olmayan arkadaşların yersiz polemik üretmemelerini rica ediyorum ve bir fikir beyan edilecekse ilgili konu bütünüyle okunmalıdır bazı yorumlardan ( okunmadığı ve izlenmediği anlaşılıyor). Ve ayrıca dikkat verildiği takdirde kimin, neyi, hangi bilgi ve referanslarla yazdığı daha net anlaşılır ve aranan cevapların zaten verilmiş olduğu görülebilir ama herkes bildiği kadarını anlar orası ayrı.

    Ve ben bu sorunları sadece TÜRKİYE’DE ki forumlarda paylaşmadım Avrupa’dan ve Amerika dan başka insanların da aynı sorunlardan şikayet ettiği forumlarda paylaştım o insanlarla birebir iletişime geçtim. AMA ilk olarak aldığımın 2. günü direk DELL support ile iletişime geçmiştim. BIOS updateler ile fan sorunu daha da kötüleşmişti A10 ve A11 ile. VE bu BIOS versiyonun A12 si de çıktı 15-20 gün içerisinde çıkardı DELL bunları... Ha bire niye BIOS güncelleniyor sizce? Sorun var ki güncelleniyor değil mi? Çare olsa keşke ama şu non-stop ve gürültülü çalışan fan'a çare olamıyor.. Üstelik A12 yükledim daha da kötü oldu diye şikayet eden insanlar var. Ben yüklemediğim için göremedim.

    Bu başlıktaki amaç Dell n5010 hakkında kullanıcı olarak deneyimlerimizi, sorunlarımızı paylaşmak olmalı. Başkalarının deneyimlerine, araştırmalarına, tecrübelerine sataşmak değil. Bu marka kötülemek değil sorun paylaşmaktır. Fikirler bir araştırmaya, gerçekliğe, tecrübeye ve beklentilere dayanmalı yersiz polemik vari yorumlar kimseyi aydınlatmaz. Sonuçta buradaki paylaşımlar ne kadar gerçekçi olursa ürün seçmek için araştırma yapacak arkadaşlara ve aynı sorunları yaşayan arkadaşlara o derece faydalı olacaktır.

    http://forum.donanimhaber.com/m_45658986/tm.htm
    Bu başlıkta da belirttiğim gibi.

    Piyasada herşeyi ile sorunsuz bir ürün, marka var mı?

    Bence yok! En ucuzundan en pahallısına her birinin kusurları var. Bi tarafı çözüyorlar öteki taraf çuvallamış oluyor. Tolere edebildiğin kusurlarla yaşamayı öğrenecen aslında olayın özeti bu.
    Ayrıca kusurları fark edemeyenlere de sorun yok. Ama ya fark edip bilenlere işte o zaman sorun çok...
    Şarabın, etin, balığın, peynirin, arabanın, vs vs iyisinin tadını bilmiyorsan kötüsü karşına gelince anlamazsın zaten.... yersin, içersin bir süre sonra gaz yapınca, canın yanınca anlarsın anyayı konyayı ama iş işten geçmiş olur.

    Ben Dell n5010 daki kusurları tolere edemem başka marka da olsa tolere edemem …. çünkü bir notebooktan beklentim, notebook satın alma kriterlerim şunlar.

    1. Standart, ortalama işlemleri, grafik ihtiyaçlarını, multimedya desteklerini sunabilecek günlük kullanımda sorun çıkarmayacak bir işlemci ve ekran kartı kapasitesi, (oyun oynamam oyunu PS de oynarım, profesyonel grafik işleri yapmam) ve maximum mobilite. Çünkü bu mobile bir computer üzerinde pil bu yüzden var. Bu da günümüz teknolojisi ve innovasyonları ( backlight led, smart battery vs) ile 1,5-2saatin üzerine çıkmalı. 10 yıl öncesinden farkı olmalı.

    2. Sağlamlık bekliyorum. Garanti bitiminde elimde patlamayacak bir ürün istiyorum. Sağlam bir ürünse zaten ancak kullanıcı hatası yüzünden servise ihtiyaç duyulur orası burası normal kullanımdan saçmalamaz. Orası burası eğilen, bükülen, kıpır kıpır dansöz gibin oynaşan, plastiği, malzemesi ucuz olan aletin ömrü kısa olur. Türkiye’nin borçları münasebeti ile kıçındaki cari açık deliği ile her yıl bir notebook çöpe atacak lüksü yoktur. Bu başka milletleri zengin etmeye yarar.

    3. Sessiz, gürültüsüz çalışması. Fön makinesi gibi, kamyon motoru gibi, daktilo gibi sesler çıkarmaması. Ortam gürültüsü olmayan bir yerde konsantre olup iş yapmaya çalışırken beyninizin içine edip, uğuldamaması. Sessiz olması gereken mekanlarda.. mikrofon dibi, seminer, sınıf, vs gibi ne sizi ne de çevrenizdekileri rahatsız etmemesi.. Çünkü bu mobil bir alettir. Her ortama girecektir.Gürültü istenirse zaten PC kullanılır.

    4. Satış sonrası hizmet kalitesi. Firmanın ürününe sahip çıkma profesyonelliği ve sorun çözme başarısı. Servis hizmeti kalitesi Çünkü yaşadığım, duyduğum, araştırırken rastladığım servislerin trajikomik ötesi dram niteliğinde başbelası halleri yüzünden, servise gelen notebooku hiç ellemeden yaptık deyip gönderen, yasal süreyi son dakikasına kadar kullanma sevdasında müşteriyi umursamayan, saygı duymayan firma servisleri ile muhatap olmamak için bu kriter çok önemli. DELL’i seçmemdeki en önemli etkenlerden biriydi.

    5. Hafif olması yukarıdaki standart talepleri karşılayacak bir notebook’un bu günün teknolojisi ile 2- 2,4 KG arasında bir ağırlıkta olması pil ile beraber.

    6. Ve en son bu kriterleri karşılayabilen bir notebook’un leke tutmaması anlamsız piano black ve başka dümdüz parlak kasası olmaması. Sonuçta notebook’u bana hizmet etmesi için alıyorum sürekli elimde güderi ile ona hizmetçilik yapıp orasını burasını paspaslamak için değil. Pis görüntüden kim hoşlanır ki?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobic -- 15 Şubat 2011; 16:25:55 >
  • Kimseden alıntı yapmayacağım aşağıda belirteceklerim bazıları için aydınlatıcı olacaktır sanırım. Herkes kendine uyanı anlayıversin.

    1. Dell inspiron n5010 i5 m460 vs vs benim notebook fiyat 1499TL kampanyalı fiyatı 1300TL düştü. Ucuz mu?

    2. Fan gürültüsü ve Fan’ın non stop çalışması profesyonel veya standart bir kullanıcı için problemdir. Gürültüsüz çalışan notebooklar da var kullandım. Demek ki bu yapılamayacak bir şey değil. Bu gürültü meselesi Dell’in başarısızlığı ve sonuç bende yarattığı irritasyon ve hüsran. Çünkü bu sıfır yepyeni bir makine. YANİ…. aldık başta sorun yoktu ama uzun süre kullandık filan… fan kir, toz doldu diyelim temizleyelim düzelsin meselesi de değil. Kaldı ki bu yüzden sorun yaşayan tüketicilere ne çözüm var. Fan temizliği di mi? Peki nasıl yapılıyor bu? Notebook için Matruşka bebekleri gibi ya da lahana gibi tek tek her katmanı soyacan eeeee! Taaaa en sonunda fan’a ulaşacan anakartın arka yüzünde bi de…oldu cicim. Demek ki bunu servise yaptıracan servis ne alacak? PARA!! Kaçınılmaz olan bu mekanik kirlenme, tozlanma hikayesi için fan’ı kolay ulaşılır şekilde ve tasarımda koysana müşterinin önüne HDD kapağı açar gibin açsın ve verilen talimatlar doğrultusunda temizlesin zaman zaman.

    Ayrıca bu sadece insprionlarda rastlanan bir problem değil. Dell studio XPS ve Vostro fan gürültüsü videolarına da bir göz atın ve dell community website üzerinde ne çok şikayet var bakın!! Peki bu notebook’un fiyat aralığı nedir? 2700TL- 3000TL arası…. demek ki neymiş çok para verince de sorun çözülmüyormuş.
    http://www.youtube.com/watch?v=e9k1Er606DU Dell XPS 1645 Fan Noise
    http://www.youtube.com/watch?v=8BR7C72irP8 Dell Vostro 1310 fan noise

    3. Dell inspiron n5010 günlük kullanım için piyasaya son kullanıcısına sunulmuş ortalama bir üründür profesyonel amaçlar için üretilmemiştir, oyun oynamak için de üretilmemiştir. Standart ihtiyaçları, multimedya artıları ve yine ortalama grafik destekleri ile problem üretmeden çalışması beklenen bir makinedir bu makinenin profesyonel kriterlere dayandırılarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünmek konuya hakimiyeti değil tam tersinin göstergesidir.

    4. Kullanıcı olarak bu başlıkta bu ürünle ilgili deneyim paylaşmak yerine “ben şuyum şöyleyim böyleyim” demek “siz ne anlarsınız, ben çok bilirim tarzı söylemler” Üstelik de kimin hangi tecrübede ve bilgi düzeyinde olduğunu bilmeden böyle yorumlar yapmak çok bilmişliğin değil egosal defektlerin göstergesidir.

    5. HDD den gelen abuk subuk sesler, sürekli kafayı bir oraya bir buraya sürtmesi, HDD led’in sürekli ön planda bişiler yapıyormuş gibi belirgin flash çakması, gereksiz ve anlamsız bir meşguliyet içerisinde olması bir süre sonra o HDDnin kafanızda patlayacağının işaretidir “önceden uyarmıştım ben ama sen anlamadın zavallı kullanıcı diyecektir”.Ama siz normal bu derseniz iş işten çoktan geçmiş olacaktır. Datalarınıza elveda demektir. Servisle hiç beklemediğiniz bir anda muhatap olacaksınız demektir.

    6. ODD den gelen takır! Tık!tık! tıkı! Gibi abuk sesleri normal saymak doğru düzgün çalışan bir ODDye bugüne kadar rastlamamış olmak demektir. ODDnin hızlandığında tüm PC masanızı vibrasyona sokması ve bacaklarınıza harika masaj yapması da normal değildir. Firmware updateler ile sorun çözülecekse, hız ayarlamaları yapılacaksa bu ürünün firmasının da kabul ettiği bir kusurdur. Bu yüzden update vermiştir. ODD’nin gürültüsüz ve sarsmadan normal modda ayarlı olması beklenir. ODD’nin her an elinizde kalacakmış gibi normalden çok fazla 3-5 bıçaklı oynar başlıklı mac jilet sensor gibin dansözlük etmesi de iyi değildir, teleskobik raylar yerinden çıkacakmış gibi başka model markalarda bu kadar fazla dansözlük görmedim makul şekilde stabil hareket edip oynuyor tepsi ve ORTADAKİ TIRNAKLARA GELİNCE ilk defa notebook ve ODDkullanmıyorum üstelik ilk defa DELL de kullanmıyorum burada vurgulamak istediğim bu PLDS marka kadar dandik olanını görmediğim idi. Diğer notebook ODDlerimde böyle sorun yoktu. IBM’inden Toshibasın’a, Sony’sine FujitsuSimens’den, HP sine ve en Eski Dell notebookumun ODDsi de böyle değildi.

    7. Başka markalarda klavyenin sağ bölümünün bu kadar oynayıp esnediğine şahit olmadım az biraz boşluk olur mm lik düzeylerde ama bu kadar değil. Eski Dell notebookumda böyle bişi yoktu. ( ins 6000 çok ısındığı için satmıştım). Hatta bazı markalarda o bölümde yani NUMPAD ile klavyenin arasına kriş konmuştu hangi marka hatırlamıyorum ama hiçbir şekilde esnemiyor. Neymiş?? Demek esnememesi sağlanabiliyormuş. Bu kadar esnemesi normal olsaydı tüm markalar bu kadar oynak, esnek klavye üretirdi değil mi? Esneme sonuçta klavye gürültüsü yaratıyor. Tuşlara bastığınızda gereksiz geri tepmeye ve boşluğa sebebiyet verdiği için.

    8. Dell bir dünya markası evet pazar payı vs hatırı sayılır durumda ve kalitesiz notebook üretmez diye düşünüyoruz ve eş konfigürasyonlu ürünler varken daha fazla para verip Dell alıyoruz değil mi? Maalesef ben de aynı yanılgıya düştüm problemler üzerine daha da detaylı spesifik araştırma yapana kadar. Dell alma sebebim kalitesinden taviz vermeyeceğini sanmam, sağlam ürünler ürettiğini sanmamdı. Sağlam olan ürünün de kullanıcı bir denyoluk yapmadığı sürece servise ihtiyacı olmaz diye düşünğüm için ve satış sonrası verdikleri hizmetin profesyonelliği, yerinde servis hizmeti vermeleri idi. Sağlamlık ve kalite konusunda Dell’in eskisi gibi olmadığını düşünüyorum artık. Ve sadece Dell değil diğer markaların da eski kalitelerinde malzeme vs kullanmadıklarını görüyorum. Ucuz üret ama yine aynı fiyata pahallı sat ve tüketici 2 yılda bir notebook satın almak zorunda kalsın stratejisi sanki.

    7. Dell bir dünya markası ise dünya markası gibi üretim yapmalı. Kaliteli olduğunu iddia ediyorsa böyle bir imajı varsa kalitesinden taviz veren notebooklar üretmemeli veya böyle üretilmiş sorunlu model serileri varsa tüketicinin önüne servis etmemeli ya da geri çağırmalı. Amerika dışında satılan ürünlerini de aynı fiyatla satıyorsa Avrupa’ya, 3. dünya ülkelerine farklı, düşük kalite ürün satmamalı kontrollerini, testlerini doğru düzgün yapmalı. Üretilen notebooklar üretim sırasında ve sonrasında bir sürü testlerden geçiyor güya. Peki nasıl oluyor da bu sorunlarla o testlerden geçebiliyor bunu düşünen var mı? Testler yanılmaz ise bizim elimize ulaşan bu notebookların nasıl böyle sorunları olabiliyor. Defolu serileri çöpe atmak veya geri dönüştürmek yerine maliyetlerini bizden mi çıkarıyorlar acaba bir şekilde. Önce üret, kullanıcıya sat paranı kazan sonra sorun çıktıkça düzeltiriz mantığıyla mı yürüyor bu işler.

    8. Alın size şüphelendiğim bişi Dell için değil genel olarak tüm markalar için son yıllarda özellikle şüphelendiğim bişi Kaliteli çok sağlam ürün üretme! sorunlu olan ürünleri, serileri kampanyalarla tüketiciye salla gitsin tüketici fark edip, anlayıp gelene kadar artı serviste geçen süre boyunca ( genelde 1 ay) elde edilmiş olan bu parayı finansal araçlarla veya daha karlı bişilerle işlet maliyetini kurtar ve üzerine de para kazan…. Sonra tamirlerle yamalarsın baktın olmadı bire bir ürün değiştirirsin ya da parasını iade edersin zaten genelde tüketici para iadesi alıyor eee bu durumda satış fiyatından elde ettiğimiz ana para + kar + geçen sürede kazandığımız faizler vs de maliyeti çoooktaan çıkarmış oluyor. KEBAP! Çöpe, geri dönüşüme sallasaydık zarar ederdik. Paranoyakça geliyor değil mi? Piyasada son yıllarda bu kadar çok sorunlu ürün dolaşmasını nasıl açıklıyorsunuz o zaman siz söyleyin. Zaten müşteri anlamadığı, fark etmediği sürece sorun yok. İş işten geçtikten sonra da fark etse firmaya zararı yok garanti süresi geçtikten sonra ne yazar ya da 1 sene içinde para iadesi alsan ne yazar sen faizi ile mi alıyorsun paranı??? atı alan Üsküdar’ı çoktan geçmiş oluyor. Bırakın maliyeti çıkarmayı fazla fazla parasını kazanmış oluyor. Birileri notebook satın almak iyisine denk gelmek ŞANS İŞİ demiş demek ki kabullenilmiş bişi bu… tüketici algısı nasıl böyle olabiliyor hoppaaaalaaaa! NEDEN şans işi olsun kardeşim LOTO mu bu? Adam gibi notebook sunmak zorundalar tüketiciye ve testlerini de doğru düzgün yapmak zorundalar, defolu, sorunlu ürünleri eritmeye çalışmasınlar ve sen tüketici olarak bilinçli ol ki anlamadığın yerde bir bilene göster, danış ki en başından kendini gösteren, sonra elinde patlayacağının ipuçlarını veren makineyi hemen iade et Tüketici hakları kanunlarının sana verdiği hakları kullan senin paran üzerinden para kazanamasınlar, kazanamayınca paşa paşa piyasaya defolu, sorunlu ürün sunmamayı öğrenirler. Tüketici olarak sen her önüne konanı enayi gibi kabul edip yersen firmalar aynı tas aynı hamam davranmaya devam ederler niye kendi kendilerine seni düşünecekler ki? Kar etmeyi, para kazanmayı düşünecekler elbette ki…. işleri bu.

    SONUÇ:
    Dell destek servisiyle de video ve ses kayıtlarını paylaşmıştım BIOS updateler ile sorun çözülmemişti sonrasında ATİNA değişim ya da para iadesi önerdi. DOA formu ile beraber destek personeli eve geldi ben bir kez daha kendisine bu sorunları gösterdim. FAN; HDD, ODD vs vs vs normal olmadığı onaylandı. Ben durumu MEDIA MARKT ile de en başından beri paylaşmıştım… zaten Tüketici Hakları yasal sürem de dolmamıştı. İstediğim şey para değiş tokuş oyunu oynamak değil SORUNU OLMAYAN bir notebook satın almak idi. Ve aynı model seri ve code lu ürün de almak istemedim çünkü hem Türkiye’de hem de international olarak bu tür sorunlar yaşadığını paylaşan insanlarla iletişime geçtiğim hem de bu sitedeki diğer başlıkta bu seriden şikayet eden birebir aynısı ile değiştirmiş ama yine sorun yaşayan kişilerden haberdar olduğum için ve bana seçenek olarak sunulabilecek başka modellerin de özellikle benim kriterlerime göre çeşitli sorunlarını araştırıp görünce. DELL n5010 notebook’umu hayal kırıklığı ile iade ettim ve başka bir Dell almadım. Başka marka bir notebook aldım markasını da söylemeyeceğim marka kıyaslaması yapmıyorum sorunsuz notebook derdindeyim. VE DELL şu ana kadar bir çok kişi tarafından şikayet konusu olan bu bahsi geçen problemleri fixe edene kadar da DELL marka bir notebook satın almayı düşünmüyorum. Her koyun kendi bacağından asılır!


    SON olarak ADAM DELL’e saldırmış Bıdı! Bıdı! şeklinde fikri olmadan zikir beyan edip yorum yapanlara ............öncelikle ADAM olmadığımı çok hoş, güzel, alımlı ve bir o kadar da zeki, akıllı bir BAYAN olduğumu beyan ediyorum VE Okuduğunu, izlediğini anlayamayan, algılayamayan, analiz edemeyen, Intenational olarak araştırma yapmayan arkadaşlara klavyeleri, bilgileri ve bu notebook üzerindeki sorunlar hakkında deneyimleri kadar konuşmalarını tavsiye ediyorum. Kaliteli paylaşım bu şekilde olur.

    Herkese sevgiler ve saygılar.




    PS: PİL ÖMRÜ VE ŞARJ MESELESİ. Geçmişte kafayı taktığım ve araştırdığım bir konuydu. PİL dolunca şarj olur mu olmaz mı, akıma maruz kalır mı kalmaz mı? AYARLAR yapılınca akım kesilir mi kesilmez mi? Gerçekte ne olduğunu merak eden arkadaşlar hatırı sayılır BİR ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSİNE sorsun gerçek cevaba olayın temelini sebeplerini de öğrenerek ulaşacaktır ayrıca bu konulara merakı olanlar ölçüm de yapabilirler!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mobic -- 12 Şubat 2011; 14:00:34 >
  • Merhabalar

    Dell Inspıron 15R ekim ayında aldım TTNet kampanyasından
    İlk aldığım sıralar içinden bir ses gelıyordu çat dıye dusunduk hardıskden sonra pek onemsemedım ...
    Oyunları felan ılk zamanlar super calıstırıyordu fakat daha sonra donma vb olayları artdı ve ısınmada...
    Fark ettım kı karıncalanmada var ekrandaa..

    Ve dun basıma gelen bır olayı soyleyeyım... Bılgısayarımı actım ve bır anda butun renkler bır bırıne gırmıstı ... sıfre ekranı gıttı acıldıgında ekran tıtrıyor ve hersey yukaır asagı gıdıyordu hemen baska bır pcnın ekranıda taktık fakat dıger pc ekranında gayet sorunsuzdu benım pcde sorunluydu.. bırde aldıgımdan berı ekran oynuyor ve catırdı var

    Ekran daha sonra duzeldı fakat..Yenıden yapmıycagı ne malum 5 kez acıp kapadık aynıydı..

    Benım gıbı bu sorunlarla karsılasan varmı yunanıstanı arayıp arza tespıtı bırakmalımıyım ekranınd aoynuyor cunkı?
  • Bı sorun daha vardı aldıgı ılk hafta klavyemde parmak ızlerı kalmaya basladı yanı sankı normal masaustu klavyesı gıbı sılınme yumsama mevcut
  • @mobic

    ALıntı yapmadım birbirine girmesin yazılar diye zaten söyleyecek birşey bırakmamışsın.Senin fikirlerine ve yaklaşım kalitene dediğim gibi daha öncede vardım ve seni örnek göstererek bende evet mobic gibi düşünüyorum ve aynı şeyleri gözlemledim demiştim... Hoş sen cevabını arkadaşlara yeterince vermişsin..

    Dell'i verdiğine hem ÜZÜLDÜM hem ÜZÜLMEDİM..
    Şöyleki; sen bu hataları görüp kale alan 2 dilde çözüm arayan biriydin..Seni kaybettik çünkü makinayı geri vermişsin..Ama şu açıdanda üzülmedim sonuçta bunlara rağmen bu aleti kullanmak (ki sen standart bi ev kullanıcısı değilsin) işin gücün var falan değiştirmen gerekiyordu.Hayırlısı olsun yeni bilgisayarın

    Sana burayada takıl diyemiyorum çünkü zaten takılanacak frekansta kişiler veya paylaşımlar yok gördüğün gibi :-/

    Fan konusunda bios update yapmıyorum bilerek o biraz etkili oluyor ama,
    EKRAN KARINCALANMASI VE DALGALANMASI gittikçe artıyor!
    Delli aradım söyledim harici olarak deneyin resim çekin falan dedi aama resimde zaten belli olacğaını DÜŞÜNMÜYORUM yarın tekrar arayacağım ve LCD Değişimi isticem.Bi arkadaşımız halletmiş çünkü..

    Hdd olayı flash çakması evet var ama ona pek bulaşmak istemiyorum çünkü yedeklerimi almak falan filan.. Zor iş. Birde HDD Health programı ile baktığımda sorun göremedim henüz gittiği yere kadar diye onu bi kenara ayırıyorum..

    KLavye esnemesi laptıopun klavyesini kullanmadığım için onuda ellemiyorum..

    Ama şu karınca ve dalgalanma mevzusu açıklığa kavuşmalı..

    Ve fan olayıda kavuşmalı..

    Birde ben zaten ttnetten 36 ay taksitle alabildiğim için komple geri para almak veya komple değişim olacğaını zannetmiyorum..

    Ne diyeyim yazdığın tüm sıfatları hakeden bir hatunsun zaten kurulan cümleler ve yapılan araştırma levelini ortaya koyuyor.. Keşke kalabilseydin keşke paylaşımlara devam edip bearber koşup sorunlarımıza çözüm getirebilseydik ama yinede ben kendi adıma sana TEŞEKKÜR ediyorum tüm çabaların ve uğraşların için..
    (çiçek veren bi smiley bulamadım :)
  • Çok pimpirilisiniz arkadaşlar benim arkdaşım toshiba marka laptop aldı ekranın alttaki plastiği hatırı sayılır derecede açık duryor ama bu onu sorun etmiyor sonuçta bu loptalrdan binlewrce üretiliyor be ufak tefek esneklikler tabiki olcak performansı etkilemedikten sonra
  • Merhaba, Datasafe'yi nasıl çalıştırabilirim? Masaüstü gelmiyor sadece arkaplan geliyoır öylece kalıyor. Hiçbir işlem yapamıyorum mouse oynuyor fakat ctrl+alt+del gibi kombineler işlevsiz. Datasafe sanırım sistemi geri yükleme olayı fakat nasıl çalıştırabilirim?
  • beyler merhaba. bu cihazı vatan computer da gördüm. dell marka da olunca merak ettim. fiyat da genel olarak iyi göründü bu donanıma göre.

    oyun hiç oynamayacağım. benim olayım 3ds max ve autocad. panelde gördüğünüz hp yi kullanıyorum. 2 sene önce aldım. açıkçası fena bi mazimiz yok hp ile. ama artık 3ds max de render sürelerinde oldukça ağırlaştı. ben render larımı kaliteleştirdikçe hp geride kaldı. ve şimdi resmen azap oluyor alınan renderlar.

    yani benim olayım ekran kartı ile değil. işlemci ve ram le. o yüzden 550v ekran kartlı olan modeli önerirmisiniz benim için ? 4gb ram ve tabiki i5 işlemciye sahip olması oldukça cazip geliyor. olayım ram ve işlemciyle.

    ayrıca film ve müzik performansı nedir beyler. ben kapağını kapatım klavye yerine koyup benim büyük montörde film izlemeyi falan da istiyorum.hp ile böyle yapıyordum ama aşırı bi ısınma oluyordu. bende bir şey olur diye yapmıyorum artık. film falan izlerken evdeki kocaman ekran değil de bunun 39 cm ekranına mahkumum anlayacağınız.
  • Merhabalar,

    Ben 6 aydır Dell 5010-H38F23 kullanıcısıyım, nihayetinde burada bahsedilen HİÇBİR sorunu yaşamadım. Fakat, Bu serinin onlarca farklı konfigürasyonu var. Ben yabancı review sitelerinden karşılaştırma yapıp bu modelde karar kılmıştım. Burada bahsedilen diger serilerde sorun olabilir, bilmiyorum.

    Öncelikle TTnet gibi stok kampanyalarına genelde kötü seriler dahil olduğundan pek bulaşmıyorum. Fakat elime geçmediği için kesin bir yorumda da bulunamam tabii.

    Kendi kuruluş ve kullanım deneyimlerime gelince,

    Modelim freedos işletim sistemli, dolayısıyla ilk iş işletim sistemi kurulumu;

    1 ) Standart Windows Home Premium 64 Bit kurmayı denedim, pek çok driver sorunu çıkardı.
    2 ) Her ne kadar titizlikle tek tek driverları dell u.s. sitesinden indirip kurduysam da, wi-fi, bluetooth, ses, vb şeyler düzgün çalışmadı.
    3 ) Dell OEM Windows ultimate 64 bit edindim, chipset otomatik tanındı, driverların bu sefer hepsi sorunsuz kuruldu.
    4 ) Notebook workstation olarak kullandığımdan genelde 1-2 virtualbox, Netbeans IDE, nadir de photoshop kullaniyorum. Hız konusunda sıkıntı yasamadim, fakat virtualboxlar acikken photoshop biraz kastirdi, 4 GB ram ilavesiyle canavar oldu. Buarada ramler 1333 degil, 1066 Mhz.
    5 ) Burada bahsedilen bluetooth, sleep/hibernate, cift ekran (hdmi), vb gibi sorunlarin hicbirini yasamadim. Gunlerce kapatmadan, sleep/hibernate ettirmeden calistirdim, kapanma, donma, vb olmadi. Gayet memnunum.

    Notlar,
    1 ) Hic oyle guncel oyunlarla isim olmuyor, tek oynadıgım sey CS 1.6 ki oldukca eski.. 100 FPS calisiyor haliyle..
    2 ) Hoparlor sesleri kotu ve kartin 5.1 destegi yok, http://us.store.creative.com/Sound-Blaster-XFi-Surround-5.1/M/B0017QQQAE.htm aldim.
    3 ) Notebooku sadecenotebookdan aldim, 3 gunde elime gecti.
  • Ben beş altı ay önce aldım laptop u. karıncalanma var benim ekrandada ancak rahatsız etmediği için kurcalamadım. şuan çağırsam servisi düzeltirlermi. birde laptop un ekran çerçevesinin üst kısmı sabit bile değil. resmen oynuyor.
  • beyler dell ins. g46h45 hakkındaki her türlü soruyu pm olarak veya inceleme konumda sorabilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rahon514

    Merhaba arkadaşlar 3 gün önce Dell Inspiron 5010 G74P45 modelini aldım i7 li olan. Başta bi sorunu yoktu ama sonradan yön tuşları ve numpad daki enter çalışmamaya başladı servisi aradım bi kaç gün içinde gelip klavye değiştirecekler bilginiz olsun diye yazdım. gelişmeleri yazarım. asıl sorunum şu. bu alet ati hd5650 ekran kartına sahip yani piyasadaki çoğu oyunu hemen hemen full özelliklerde oynayabilecek kapasitede bildiğim kadarıyla. GTA 4 ü yükledim v 1.0.7.0 patchiyle beraber oyun sorunsuz çalıştı ama oynanışta sıkıntılar var özellikler otomatik ayarla dediğim zaman high yapıyor hepsini zaten ekran kartına göre normal işlemcide iyi. ama oyuna girdiğimizde takılmalar oluyor akıcı değil oyun araba kullanırken daha cok belli oluyor. bunun üzerine bütün özellikleri low yaptım acık olan herseyi kapattım çok akıcı bir şekilde oynanması gerekirken hala aynı sorun devam ediyor. bununla da yetinmedim gittim NBA 2K11 i yükledim. bütün özellikleri fulledim anti alising bile açtım. en ufak bir kasma yok görüntü ve oynanış mükemmel. sizce sorun laptoptamı oyundamı?


    Dostum aynı model bendede var baya da oyun meraklısıyımdır.su an Black Ops,Mafia II,Rainbow Six Vegas 2,Dead Space 2 gibi oyunlarda test ettim ve bu oyunların hepsini herşey full de teklemeden oynuyorum suan.(Mafia da arasıra ağır gittini hisstigim oluo ama nese)
    İlk Zamanlarda Black Ops vardı her şeyi full yapıp oynuyordum arasıra tekliyor ve oyunun normal giderken bile ağır gittiği hissediliyordu.Ama normal diye düşünmüştüm fazla irdelemedim.daha sonra Dead Space 2 yi kurdum daha menüdeyken yaldur yuldur kastırıyordu ki Black Ops tan daha kuvvetli sistem istemeyen bir oyun.Sonunda aklıma o şüphe düştü bunda bişi var :D
    sonra kurcalamaya başladım ekran kartı fln yukluydu ama neden yapıyordu die.Sonra AMD nin sitesinden Ekran kartının son driverlarını yukledim ve tamm oldu.ne Black Ops ta ne Dead Space 2 de nede diğer oyunlarda en ufak bir kkasma kalmadı yani ekran kartı driverlarını ve son sürümlerini yuklediğinden emin ol.Bende yuklu sanıyordum ...Umarım Halledersin kolay gelsin...
  • Arkadaşlar sürücünün son sürümü kaçtır?
  • ttnet den aldıgım dell inspiron n5010 bilgisayarım gecen gün hiç açılmadı hatta foruma yazmıstım p.tesi aradıgımda hard disk de sorun oldugu belli oldu ve bana carsamba günü sizdeyiz dediler carsamba oldu gitti gelen giden yok persembe aksam üzeri aradılar yarın(cuma) müsaitseniiz biz gelecegiz dediler buyrun geln dedim geldiler hard diskte sorun oldugu belli oldu söktüler degistirdiler yeniden sistemi kurdular ancak bilgisayarı ilk aldıgımda olan programları driver cdsinde bulamadım delll live webcam diye bir program vardı onu bi türlü bulamıyorum nerden bulabilirim arkadaslar o programı
  • 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.