Şimdi Ara

windows 98 kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.816
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim formatlanmış bilgisayarım var. windows 98 kurmak istiyorum, ama ben windows 98 cdden kurmak istemiyorum. cap dosyalarını msdos komut işlemiyle c ye atıp, sonra windows 98 cdimi cd sürücüden çıkartıp c ye attıgım cap dosyaları ile kurmak istiyorum. benim butun derdim bundan ibaret bilmem açıklayabildimmi? bu konuda hangi yolu izlemem lazım sırası ile açıklarsanız , ve msdos komut işlemi ile windowsu kurmak için windows açılış disketi gerekiyormu gerekiyorsa nasıl yaparım.

• sorun cok basıt anlatıyım...
    aslına bakarsan acılıs dısketı gereklı ama format atarken format c:\q/s
    yazmıssan gerekmeyebılır hdd otomatık gerek duymadan cabılıyor cunku command dosyası kaydedılmıs oluyor
    sen kesın yolu ızle ılk once
    acılıs dısketı yap yapmayı bılmıyorsan onu artık baska bı pc den yapcan p.m at anlatayım...
    sonra baslangıc dısketı ıle acıcaksın makınayı sana soru sorcak gereklı ayarlamaları yaptıktan sonra c:\ ya getırceksın makınayı ondan sonra
    dıyelım d:\wın98 dıye cab lerı attın ozaman ılk once
    d: (enter)
    cd wın98 (enter)
    kur "
    yazıp kuracaksın
    bu kadar
    baska sorun olursa p.m atabılırsın
  • sorun cok basıt anlatıyım...
    aslına bakarsan acılıs dısketı gereklı ama format atarken format c:\q\s
    yazmıssan gerekmeyebılır hdd otomatık gerek duymadan cabılıyor cunku command dosyası kaydedılmıs oluyor
    sen kesın yolu ızle ılk once
    acılıs dısketı yap yapmayı bılmıyorsan onu artık baska bı pc den yapcan p.m at anlatayım...
    sonra baslangıc dısketı ıle acıcaksın makınayı sana soru sorcak gereklı ayarlamaları yaptıktan sonra c:\ ya getırceksın makınayı ondan sonra
    dıyelım d:\wın98 dıye cab lerı attın ozaman ılk once
    d: (enter)
    cd wın98 (enter)
    kur "
    yazıp kuracaksın
    bu kadar
    baska sorun olursa p.m atabılırsın

--------------------------------------------------------------------------------
  • normal açılış disketi olmasa bile Win98de zaten sistemde Boot özelliği vardır .Tabi setup ayarları yapmayı biliyorsan birinci boot olarak CD yi seçmen gerek.Yok bilmiyorsan bir sistem disketi ile bilgisayarını CD rom desteği ile başlatı seçerek açmalısın.
    Daha sonra cdrom genelde E sürücüsü haline gelir.Sen C: sürücüsüne geçtikten sonra " MD win98 " yazıp enter a bas sonra " cd win98 " yazarak win98 dizini içine gireceksin .Bunun ardından şu komutu yaz " copy E:\win98\*.* " ve enter a bas tüm dosyaları c:\win98 e kopyalayacak bu komut daha sonra kur yazıp kurulumu başlatabilirsin..(tabi komutların başındaki ve sonundaki tırnak işaretlerini yazmayacaksın)
  • format atarken /s parametresini kullan
    sonra cd den boot et ve win98 klasörünü c: ye kopyala
    cd yi çıkart ve reset yap
    sonra win98 klasöründen kur yaz
  • bosunamı yazdık yoksa
    arkadas hallettımı sorununu
  • win98 yuklu iken program ekle kaldir menusune girip, burdan acilis disketi olustur.

sanrim bizim ki, acilis disketi araamaya cikmis olmali.. [krl][krl][krl]
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    windows ME kurulumu
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet açılış disketini pazertesi alacam sizin yazdıklarınızıda pirint edecem ve deniyecem inşallah olur daha önce windowsu disket olmadan yüklüyodum herhengi bir diriver yükledigimde benden win98 cdsini sürücüye koymamı istiyodu yoksa devam edemiyodum bazı dirverlerde ciçindeki windowsa yönlendirebiliyodum ama bazılarında böle bi şeçenegim olmuyo ya win98 cdsini koyacan yada exit deyip çıkacan
  • hepsi hıkaye boş şeyler sız gıdın counter strike oynayın bunlar sıze gore iş degıl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.