benim formatlanmış bilgisayarım var. windows 98 kurmak istiyorum, ama ben windows 98 cdden kurmak istemiyorum. cap dosyalarını msdos komut işlemiyle c ye atıp, sonra windows 98 cdimi cd sürücüden çıkartıp c ye attıgım cap dosyaları ile kurmak istiyorum. benim butun derdim bundan ibaret bilmem açıklayabildimmi? bu konuda hangi yolu izlemem lazım sırası ile açıklarsanız , ve msdos komut işlemi ile windowsu kurmak için windows açılış disketi gerekiyormu gerekiyorsa nasıl yaparım.
sorun cok basıt anlatıyım... aslına bakarsan acılıs dısketı gereklı ama format atarken format c:\q/s yazmıssan gerekmeyebılır hdd otomatık gerek duymadan cabılıyor cunku command dosyası kaydedılmıs oluyor sen kesın yolu ızle ılk once acılıs dısketı yap yapmayı bılmıyorsan onu artık baska bı pc den yapcan p.m at anlatayım... sonra baslangıc dısketı ıle acıcaksın makınayı sana soru sorcak gereklı ayarlamaları yaptıktan sonra c:\ ya getırceksın makınayı ondan sonra dıyelım d:\wın98 dıye cab lerı attın ozaman ılk once d: (enter) cd wın98 (enter) kur " yazıp kuracaksın bu kadar baska sorun olursa p.m atabılırsın
sorun cok basıt anlatıyım... aslına bakarsan acılıs dısketı gereklı ama format atarken format c:\q\s yazmıssan gerekmeyebılır hdd otomatık gerek duymadan cabılıyor cunku command dosyası kaydedılmıs oluyor sen kesın yolu ızle ılk once acılıs dısketı yap yapmayı bılmıyorsan onu artık baska bı pc den yapcan p.m at anlatayım... sonra baslangıc dısketı ıle acıcaksın makınayı sana soru sorcak gereklı ayarlamaları yaptıktan sonra c:\ ya getırceksın makınayı ondan sonra dıyelım d:\wın98 dıye cab lerı attın ozaman ılk once d: (enter) cd wın98 (enter) kur " yazıp kuracaksın bu kadar baska sorun olursa p.m atabılırsın
normal açılış disketi olmasa bile Win98de zaten sistemde Boot özelliği vardır .Tabi setup ayarları yapmayı biliyorsan birinci boot olarak CD yi seçmen gerek.Yok bilmiyorsan bir sistem disketi ile bilgisayarını CD rom desteği ile başlatı seçerek açmalısın. Daha sonra cdrom genelde E sürücüsü haline gelir.Sen C: sürücüsüne geçtikten sonra " MD win98 " yazıp enter a bas sonra " cd win98 " yazarak win98 dizini içine gireceksin .Bunun ardından şu komutu yaz " copy E:\win98\*.* " ve enter a bas tüm dosyaları c:\win98 e kopyalayacak bu komut daha sonra kur yazıp kurulumu başlatabilirsin..(tabi komutların başındaki ve sonundaki tırnak işaretlerini yazmayacaksın)
format atarken /s parametresini kullan sonra cd den boot et ve win98 klasörünü c: ye kopyala cd yi çıkart ve reset yap sonra win98 klasöründen kur yaz
bosunamı yazdık yoksa arkadas hallettımı sorununu
win98 yuklu iken program ekle kaldir menusune girip, burdan acilis disketi olustur.
sanrim bizim ki, acilis disketi araamaya cikmis olmali.. [krl][krl][krl]
evet açılış disketini pazertesi alacam sizin yazdıklarınızıda pirint edecem ve deniyecem inşallah olur daha önce windowsu disket olmadan yüklüyodum herhengi bir diriver yükledigimde benden win98 cdsini sürücüye koymamı istiyodu yoksa devam edemiyodum bazı dirverlerde ciçindeki windowsa yönlendirebiliyodum ama bazılarında böle bi şeçenegim olmuyo ya win98 cdsini koyacan yada exit deyip çıkacan
hepsi hıkaye boş şeyler sız gıdın counter strike oynayın bunlar sıze gore iş degıl
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme