Moribito Bir çok görsel ve döküman arşivledim JQuery ile ilgili, doğru yada yanlış. Fakat önceliğim şu; en kısa sürede teslim etmem gereken; artık ciddi rahatsızlık verecek boyutta sıkıntısını yaşadığım; uzun süre önce sözü verilmiş ve hatır için yapılması gereken bir siteyi yapıp teslim etmek. Daha sonra gerek benim arşivlediğim gerek senin adlarını verdiğin kitaplardan aşama aşama, seçicileri, nesneleri, kütüphaneleri öğrenerek, JQUERY'i öğrenmeyi düşünüyorum. Tasarımcıları coder, coderleri tasarımcıya neredeyse dönüştüren bu fırtınadan uzak kalmam zaten mümkün değil.
Teşekkür ederim seninde ilgine; Bir an önce şu elime yapışan işi teslim edeyim, Türkçe ve İngilizce kaynakları incelemeye başlayacağım. Saat bile önemli şu an benim için.
Moribito Bahsettiğin ilk kitap bu sanırım O'reilly yayınlarının. "CSS the mising manuel David Sawyer McFarland" Buldum, indiriyorum sağolasın.
jQuery: Novice To Ninja halen arıyorum henüz bulamadım.
TradeMark Kodu inceledim, kendi yazdığın kodu paylaştığın için gerçekten sağol, fakat yapmak istediğim ve hemen ihtiyacım olan tam olarak şuydu.
1 : İmajda 1 rakamıyla işaretlenen yerdeki gibi gibi bir slider kullanmak, bu slider içerisinde istediğmi sayıda görsel yayınlamak. 2. İmajda 2 rakamıyla işaretlenen yerdeki gibi her görsel için bu imajda yer aldığı gibi açıklama eklemek. Eğer bu açıklama ekleme kısmı zor olacaksa sadece 1'i kullanmakla yetinebilirim.
Görsellere tıklandığında açılan sayfada, bu imajda yer aldığı gibi yine JQUERY imaj galerisi kullanmak. Başlangıç aşamasında bunları yapmak beni büyük bir sıkıntıdan kurtarır.
CaptionSlider'ın alt kısmında thumbnails dediğimiz yere dikkat edersen o da aynı mantıkla çalıyor. 8 birim gittikten sonra 0'a geri dönüyor. hatta 0'dan direk 8'ede gidiyor. Buradaki tek fark tasarım aslında. Bunun için yapman gereken içiçe geçmiş divler kullanmak olacaktır.
Malesef kodu uyarlayacak bilgim yok, öncelikle iki imajda yer alan uygulamayı hemen yapabilecek bir örneğe ihtiyacım var. Belkide hazır kod olarak vardır diye düşündüm, imaje slider ve photo image galeri olarak.
Image gallery için bir kod buldum, kütüphaneleri yükledim; Şu açıklamalara bakıp nerede ne yapılması gerektiğini yazabilirmisiniz;
Selamlar
quote:
═══════════════════════════════════════════════ You don´t need to modify your HTML markup to use jQuery lightBox plugin. Just use the power and flexibility of jQuery´s selector and create a set of related images.
The only necessity is to have a HTML markup likes it:
After it, select the links and call the jQuery lightBox plugin. See some examples:
<script type="text/javascript"> $(function() { // Use this example, or... $('a[@rel*=lightbox]').lightBox(); // Select all links that contains lightbox in the attribute rel // This, or... $('#gallery a').lightBox(); // Select all links in object with gallery ID // This, or... $('a.lightbox').lightBox(); // Select all links with lightbox class // This, or... $('a').lightBox(); // Select all links in the page // ... The possibility are many. Use your creative or choose one in the examples above }); </script> ═══════════════════════════════════════════════
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme