Şimdi Ara

TTNET 'IPTV' HİZMETİ YAKINDA BAŞLIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdilik sadece Istanbul, Ankara ve İzmir'de var yakında tüm türkiyeye yayılacak gibi hizmet kısacası tivibu'nun kutu kaline getirilmiş hali türk telekom bu sene futbol ihalesine bu hizmeti pazarlayabilmek için girdi ama alamadı ihaleyi.

sitesinden bilgileri aktarıyorum:

IPTV NEDİR?

http://www.tivibu.com.tr/iptivibu

ÖZELLİKLER

http://www.tivibu.com.tr/iptivibu/ozellikler

ABONELİK:

http://www.tivibu.com.tr/iptivibu/abonelik STANDART PLUS 29 LİRA+ FİLM CLUB 7 LİRA (CİHAZ AIRTIES GİBİ AMA BELLİ OLMAZ VESTEL- ZTE - HUAWEİ DE ÜRETİYOR ONLARDAN DA VEREBİLİR, )

*Kirala İzle servisindeki filmler 1-5 TL arasında ücretlendirilmektedir.

SON OLARAK SIKÇA SORULAN SORULAR:

http://www.tivibu.com.tr/iptivibu/sss

SSS KISMINI SONRA BİR ARAKDAŞIMIZ BAŞKA BAŞLIK HALİNE GETİREBİLİR...

Tv ye bağlamak için verecekleri cihaz airties 7120(wifi olmayan modeli) veya 7124(wifi olan modeli) olacak ikiside aynı gözüküyor dıştan

AIRTIES 7124 MODELİNİN ÖZELLİKLERİ:

Air 7124 Yüksek Çözünürlüklü 802.11N Kablosuz IPTV Alıcısı

İşlemci

BCM7405

İşletim Sistemi

Linux

Sistem Belleği

256 MB DDR2

Flaş Bellek

128MB varsayılan (96GB’a kadar desteklenen flaş depolama)

Video Kodlayıcıları

• MPEG-2 MP@HL/ML
    • H.264 AVC MP/HP @L4.1(HD) L3.1(SD)
    • VC1 AP@L3
    • DIVx 6.x

Ses Kodlayıcıları

• AAC-LC, AAC-HE
    • AC-3, E-AC3 (Dolby Digital Plus)
    • MPEG-1 Layers 1,2,3 (MP3)
    • WM/WM-Pro Audio

Protokoller

IP, TCP/UDP, DHCP, FTP/TFTP, HTTP, SSL2.0/3.0,
    RTSP/RTP, IGMP v2, v3, uPnP, Wi-Fi 802.11g/n

Arayüzler

• HDMI 1.3 (with HDCP)
    • SCART
    • S/PDIF (Koaksiyel ve Optik)
    • 2xUSB2.0 Host
    • 10/100BaseT Ethernet RJ45
    • 802.11g/n kablosuz
    • Kızılötesi Alıcı
    • Güç, ağ, USB ve diğer durumlar için LEDler

Aksesuarlar

• 12VDC Güç Adaptörü, 100-240 VAC 50/60 Hz Gerilim
    • Kızılötesi Uzaktan Kumanda ve Pilleri
    • SCART kablosu (isteğe bağlı olarak SCART-3xRCA adaptör ile birlikte)

Fiziksel

• Boyutlar : 253x170x33 mm
    • Çalışma sıcaklığı: 0°C - +40°C
    • Depolama sıcaklığı: -40°C - +70°C
    • Çalışma nem oranı: 10%-85%, RH, yoğunlaşmamış
    • Depolama nem oranı: 5%-95%, RH, yoğunlaşmamış

Sertifikalar

CE, RoHS, Gost-R

cihaz bi şekilde kırılırsa iyi bir hd media player olabilir potansiyel var gibi 7120 wireless olmayan modeli ama üzerindeki USB'den takılacak airties wireless dongle ile wireless hale geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 26 Eylül 2010; 23:22:38 >

• anlaşıldı yeni tarifelerin geçmesi an meselesi....hayırlı olsun ttnet kullanıcılarına şimdiden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheTime -- 26 Eylül 2010; 23:11:09 >
  • Bu hızlarla imkansız hattımı test için gelen arkadaş en kötü 4 mb ihtiyaç duyuyor demişti.Şimdi soruyorum ülkemizin 3 büyük şehrinde daha doğru dürüst 2 mb hız veremeyen tt mu ıptv hizmetine başlıyacak geçelim bunu.Evet test edildiği falan doğru ama bizim devrim arabası gibi olacak bunun sonu umarım ben yanılırım ama bu hızlar ve müthiş kaliteli netle kesintisiz donmasız ve gecikmesiz iptv hikaye.
  • Diğer internet servislerindende bir atak bekliyoruz..
    Bu TTnet in IP TV si sadece TTnet cilermi kullanabilecek. Yoksa başka servisten hizmet alanlarda faydalanabiliyormu? PC TiViBu yu bir arkadaşın şifresi ile izleyebiliyorum (BiRi)
  • quote:

Bu hızlarla imkansız hattımı test için gelen arkadaş en kötü 4 mb ihtiyaç duyuyor demişti.Şimdi soruyorum ülkemizin 3 büyük şehrinde daha doğru dürüst 2 mb hız veremeyen tt mu ıptv hizmetine başlıyacak geçelim bunu.Evet test edildiği falan doğru ama bizim devrim arabası gibi olacak bunun sonu umarım ben yanılırım ama bu hızlar ve müthiş kaliteli netle kesintisiz donmasız ve gecikmesiz iptv hikaye.

TTNET MÜŞTERİ HİZMETLERİ İLE GÖRÜŞEN TF FORUM ÜYESİNDEN ALINTI:

Istanbul ankara izmir pilot bölgeler olucakmış sd yayın için 7 hd yayın için 12 megabit hattınız desteklemesi gerekiyormuş ve bu hizmetten sadece ttnet aboneleri satın alabilicekmiş en kısa zamanda pilot bölgelerde yani ya ekim ayı içersinde en geç kasım başında başlayacak sanırsam dedim ki ben aydında oturan biri olarak 3 4 sene bu hizmeti bekeyecem mi yada kablo tv gibi sınırlı sayıda mi olacaksınız dedim hayır efendim alt yapı çalışmalarımız devam ediyor her yere dslm santral yani sinyal güçlendiriciler kuruluyor dedi ve ekledi bu hizmet telefon alt yapısı ile olacak şu an fiber optik le ilgili bi çalışmamız yok dedi m.h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxi909 -- 26 Eylül 2010; 23:35:44 >

• Ahada uzun zamandır tivibu haberlerini takip* etmiyordum. Belki siz önceden biliyordunuz...

IPTivibu kullanımının internet kotasına herhangi bir etkisi yoktur.

diyor...

Gerçi aylık 29tl aylık ücreti varmış..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_alp -- 26 Eylül 2010; 23:28:31 >
  • bu hızlar ve altyapıyla imkansız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Türksat VS TürkNet (İnternet)
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_alp

Ahada uzun zamandır tivibu haberlerini takip* etmiyordum. Belki siz önceden biliyordunuz...

IPTivibu kullanımının internet kotasına herhangi bir etkisi yoktur.

diyor...

Gerçi aylık 29tl aylık ücreti varmış..

Arkadaşlar konu dışı olacak ama bu konuyu nasıl Favorilerim e ekleyebilirim. bulamadım bir türlü. email aboneliği istemiyorum..
  • bencede şu an sıkıntılı en azında hd içerik teledünya'dan fazla olmalı ayrıca benim apartmanımın karşısındaki semt parkına yakında dslam kuracak inşallah telekom belki o zamana kadar her noktası netleşir iptv cihazlarını ne üçretle veya kaç aylık abonelik karşılığı verecekler vs. hepsi netleşir ilerde.

sss den alıntı:

IPTivibu’da hangi kanalları HD izleyebilirim?

IPTivibu ile FilmClub, FilmClub2, Club1001, MyZen.TV HD, Luxe TV HD, I-Concerts HD, Bebe Tv HD (bebetv yi hd izlesem ne olur bbc eurosport sd iken hahahahaha ) ve TRT HD kanallarını Yüksek Çözünürlük kalitesinde seyredebilirsiniz. Ayrıca zengin video arşivi içerisinde yer alan pek çok filmi ve diziyi HD kalitesinde seyredebilirsiniz.
  • aylık ücreti biraz fazla gibi , hattı 8 mbiti destekleyenler çok sorun yaşamayacaktır diye düşünüyorum .

acaba birçok ülkede yaygın olan 3 lü paket (telefon+ internet + iptv) şeklinde paketler oluşturacak mı türk telekom?

ben asıl IPTV hamlesini Superonline dan bekliyorum , fiber altyapı ve grup şirketi olan Digiturk'u düşünürsek bu alanda çok iddialı olabilirler.

umarım Superonline da kısa sürede başlar ve rekabet oluşur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umtyilmz

aylık ücreti biraz fazla gibi , hattı 8 mbiti destekleyenler çok sorun yaşamayacaktır diye düşünüyorum .

acaba birçok ülkede yaygın olan 3 lü paket (telefon+ internet + iptv) şeklinde paketler oluşturacak mı türk telekom?

ben asıl IPTV hamlesini Superonline dan bekliyorum , fiber altyapı ve grup şirketi olan Digiturk'u düşünürsek bu alanda çok iddialı olabilirler.

umarım Superonline da kısa sürede başlar ve rekabet oluşur.

umarım sizin belirtiğiniz gibi 3 paket vermezler en azından türkiye de başka ISS nin şansı kalmaz rekabet için adamlar daha kendi altyapılarınımı kuracak yoksa birden tripleplay hizmetimi verecek? rekabeti tam olarak baltalar telekomda biraz böyle olsun ister daha rekabet filizi olmadan yok etmek rakipleri

triple play nedir?:

Sizlere bu yazımda son zamanlarda ülkemizde de popülerleşmeye başlayan bir konseptten, Triple Play'den-benim tabirimle üçü birarada'dan- bahsetmek istiyorum.
    Triple Play(Üçü Birarada) konsepti haberleşme ve ağ teknolojilerinde meydana gelen gelişmelere paralel olarak ortaya çıkmıştır. İletimde band genişliklerinin efektif kullanımı, ağ cihazlarında anahtarlama kapasitelerinin ve anahtarlama hızlarının artması, ses ve görüntü işleme teknolojilerinde yeni tekniklerin uygulanması; haberleşme sistemlerinin tümleşik bir hal almasına neden olmuştur.
    Triple Play(Üçü Birarada), yüksek band genişliğine gereksinim duyan yüksek hızda internet ve televizyonu; düşük band genişliğine gereksinim duyan, fakat gecikmeye daha duyarlı olan ses haberleşmesini-yani geleneksel anlamıyla telefonu-tek bir geniş band bağlantıdan sunan tümleşik bir ağ konseptidir. Triple Play(Üçü Birarada) teknik bir ihtiyaçtan çok bir pazarlama ihtiyacı olarak ortaya çıkmıştır. Kablo TV ve internet servis sağlayıcıları, kurulu alt yapılarında birtakım geliştirmeler yaparak Triple Play(Üçü Birarada) hizmetini son kullanıcılara vermek açısından son derece avantajlıdırlar. Özellikle kablo TV sağlayıcıları yüzlerce TV kanalını altyapılarından iletebilecek kapasiteye sahiptirler. İnternet servis ağlayıcıları Triple Play(Üçü Birarada) hizmetini fiber ve DSL hatlar vasıtasıyla tedarik etmektedirler. Bu kurulumda uzak lokasyonlara erişmek için fiber hat, son kullanıcılara erişmek için POTS(Plain Old Telephony Service-Geleneksel Telefon Hatları) kullanılır. Kablo TV sağlayıcıları ise; internet servis sağlayıcıları gibi uzak lokasyonlara erişmek için fiber hat kullanmalarına karşın, son kullanıcıya hizmeti koaksiyel hat ile sunarlar. Eğer hizmet twisted pair üzerinden DSL ile sunuluyorsa, televizyon içeriği son kullanıcıya MPEG-2 formatıyla taşınır. Koaksiyel hatta ise televizyon içeriği analog veya dijital sinyallerin bir birleşimi olabilir. Koaksiyel hatlarda internet hizmeti ATM veya DOCSIS teknolojileri ile sağlanır. Ses hizmeti ise kablo TV sağlayıcıları tarafından VoIP olarak sunulurken, internet servis sağlayıcıları tarafından POTS'un bir arayüzü veya VoIP olarak sunulabilir. Hangi sağlayıcı olursa olsun Triple Play(Üçü Birada)'de mevcut networkleri üzerinde taşınacak ses ve görüntü verisinin kalitesini garanti altına almak zorundadır. Son kullanıcıların bireysel servis kalitesinin nasıl sağlanacağı, önceliklerin nasıl belirleneceği kaliteye özellikle duyarlı ses ve video servislerinde son derece önemlidir. Set-top-box(STB) ve VoIP telefon sistemleri gibi yeni son kullanıcı cihazların mevcut sistemlere nasıl entegre edileceği de önem arz etmektedir. Triple Play(Üçü Birarada)'in özellikle geleneksel televizyon anlayışından radikal bir sapma yaratacağı öngörülmektedir. Çünkü geleneksel televizyon anlayışında yayınların tümü kullanıcıya aynı kanaldan broadcast olarak ulaştırılır. Kullanıcı izlemek istediği yayını frekansı değiştirmek suretiyle belirler. İzlenmeyen yayınların dahi kanaldan broadcast edilmesi kanalın band genişliğinin gereksiz yere dolmasına neden olacaktır ve bu durum kullanışsızdır. Triple Play(Üçü Birarada)'de ise geleneksel telefon hizmetinden farklı olarak IPTV teknolojisinin sunduğu olanaklar kullanılarak son kullanıcıya sadece izlemek istediği yayınlar ulaştırılır. Broadcast yerine IP multicast kullanılır. Bu durum da band genişliğinin çok daha efektif kullanımı anlamına gelmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz tüm hizmetlerin son kullanıcıya ulaştırılması için ağa birtakım cihazların entegre edilmesi gereklidir. Özellikle Core(Ana) Network kısmında yüksek band genişliğine olanak sunabilecek optik IP/MPLS altyapı cihazları kullanılmalıdır. Core(Ana) Network'e bağlı olarak ondan aldığı verileri multicast IP akışı biçiminde yönetebilecek, son kullanıcıları tercihlerine göre multicast'e dahil edip çıkartabilecek Kenar(Edge) Cihazları kullanılmalıdır. Kenar(Edge) Cihazlarından alınan veriler son kullanıcıya Erişim(Acess) ve Son Kullanıcı Cihazları vasıtasıyla ulaştırılacaktır. Erişim(Access) Cihazlarını, birçok kullanıcının bağlı olduğu ve onları Kenar(Edge) cihazlara taşıyan yerel düğüm noktaları olarak düşünebiliriz. Son kullanıcılar ise hizmet almak için; Set-top-box(STB)'a TV yayınını, PC'ye geniş band interneti ve telefona ses verisini yönlendirecek yönlendiriciler(router) kullancaklardır.

Ülkemizde de yavaş yavaş ağ piyasasında adı duyulmaya başlayan Triple Play(Üçü Birarada) konseptinin haberleşme ve eğlence anlayışımızda radikal değişikliklere yol açacağı, özellikle bu pastadan pay almak isteyecek servis sağlayıcılar arasında doğacak rekabetin ise son kullanıcıya ekonomi ve kalite anlamında ciddi dönüşleri olacağı inancındayım. Bekleyelim ve görelim.

TANER KOÇ

KAYNAK:http://www.agciyiz.net/index.php/haber-mizah/triple-playucu-birarada/

grafik romence ama anlaşılıyor ne nedir? :)

• bu is ttnet ile olmaz. oyle altyapi calismasi diye 6-12 saat tv yayinini keselerse internet icin gikini cikarmayan televizyon manyagi halkimiz binalarini adamlarin basina yikar. hele maclar kesilirse neler olur dusunmemiyorum. bkz:digiturk web tv
  • Ne diyeyim hayırlısı tv açıp izlemiyorum iptv 10 lirada yapsa almam ama dslam gelirsede hayır demem santrale uzaklığım 3 km ve ping daima uçuk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: positroN

bu is ttnet ile olmaz. oyle altyapi calismasi diye 6-12 saat tv yayinini keselerse internet icin gikini cikarmayan televizyon manyagi halkimiz binalarini adamlarin basina yikar. hele maclar kesilirse neler olur dusunmemiyorum. bkz:digiturk web tv

Bizde kablo tv var ve çok nadir sıkıntı yaşanmasına ve kısa sürmesine rağmen annem 30. saniyede Türksat'ı arıyor ve adamlar ttnet gibi değil, mesela lokalde arıza varsa akşam 10-11'e kadar ekip gönderebiliyorlar.
    Ona rağmen bizimkine yaranamıyorlar, ttneti düşünmek bile istemiyorum.

• digiturk o kadar para verdi lig maçlarını veriyor aylık 29.90a
    telekom 29tl fiyatla ne yapmaya çalışıyor
    altyapısına güvenmiyor sanırım, herkesin kullanmasını istese tivibu gibi 1tl yapardı
  • internetten tv için neden para verelim ki? zaten uydudan kablo tv den karasal yayınlardan insanlar bedavadan seyrediyor bide internetten vererek interneti yavaşlatacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bobita

quote:

Orijinalden alıntı: positroN

bu is ttnet ile olmaz. oyle altyapi calismasi diye 6-12 saat tv yayinini keselerse internet icin gikini cikarmayan televizyon manyagi halkimiz binalarini adamlarin basina yikar. hele maclar kesilirse neler olur dusunmemiyorum. bkz:digiturk web tv

Bizde kablo tv var ve çok nadir sıkıntı yaşanmasına ve kısa sürmesine rağmen annem 30. saniyede Türksat'ı arıyor ve adamlar ttnet gibi değil, mesela lokalde arıza varsa akşam 10-11'e kadar ekip gönderebiliyorlar.
    Ona rağmen bizimkine yaranamıyorlar, ttneti düşünmek bile istemiyorum.

dediklerinize katılıyorum hele özellikle tv de favori dizisini izleyen hanımlar en ufak bir sorunda başına yıkar türk telekoma binalarını ofislerini belki bu çabaları bir devinim yaratır da sorunları azaltmaya çalışırlar

ayrıca ttnet iptv ve triple play nasıl yapılır FREE ADSL (fransız dsl firması iptv olayını 2006 da sunup olaya son noktayı koydular bence)

ayda 29 euro ya 28mbit adsl sınırsız telefon cep dahil+ 460 kanal tv

http://en.wikipedia.org/wiki/Free_%28French_ISP%29

http://resim.donanimhaber.com/post.asp?do=reply&q=1&messageID=43350846&toStyle=tm

• bu cihazin kullanim acisindan herhangi bir uydu alicisindan farki olmayacak. orta yasli insanlar bile rahatca kullanabilir. mesela 55 yasinda bir ev hanimi digiturk yerine ttnet'den bu kutuyu alacak. mutfakta fasulye ayiklarken salondan ses olsun diye tv'yi acacak. fasulye pisine kadar o tv cocuklar duymasinin 235553. tekrar bolumunu saniyede 6 megabit hizla cekmeye devam edecek.
    adil kullanimdi kotaydi canimiza okudular simdi sirf evde ses olsun diye acilmis bir televizonunun 2-3 saatte 10 gigabyte download yapmasina ses cikarmayacaklar. gercekten inanilir gibi degil diyecegim de cok tanidik geliyor boyle seyler. sen git marsdaki gululu ulkesinin basketine 20 yil belediye baskanligi yap. sehrin su sorunu ile 20 yil boyunce ilgilenme. barajda su kalmayinca sucu hali yikayan ev hanimina at. kaldirim yapacagiz diye patlattiklari su borusundan 2-3 saat akan su kadar ediyor mu acaba hali yikayanlarin suyu merak ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi positroN -- 27 Eylül 2010; 0:39:43 >
  • Sömüüüüüüüüür Sömür Evladım...
    Başka derdiniz yok zaten sömürün...
  • ankara istanbul izmir de hizmet vermeye başladıklarını

http://www.tivibu.com.tr/iptivibu

bu sitede belirtmişler mi?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.