Şimdi Ara

Microsoft: 'Blu-ray'in Günleri Sayılı'

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
          Microsoft'a göre Blu-ray'in tarihe karışmasına sayılı günler kaldı. 50 GB kapasiteli Blu-ray'e karşı 8 GB kapasiteye sahip olan DVD'lerin Xbox 360'ı engellediği konusu üzerine yorum yapan Stephen McGill, insanların artık DVD'leri kullanmadığını söyledi. Xbox İngiltere'nin başında bulunan McGill, bunu "Biz kullanıcılara Full HD 1080p Blu-ray kalitesini indirmeye ve beklemeye gerek kalmadan stream olarak sunuyoruz. Bu nedenle Blu-ray'e kimin ihtiyacı var? Geride kalmış bir format olmasına sayılı zaman kaldı." şeklinde açıkladı.
     
         Dijital dağıtımın yükselişte olduğu bir gerçek. Fakat Blu-ray'in günlerinin sayılı olması gibi bir durum da bulunmuyor. Aynı taraf daha önce de HD DVD'nin yeni format olacağını iddia etmişti. Blu-ray elbette hiç bir zaman VHS ve DVD kadar geniş bir kullanıma ulaşamayacak fakat her zaman disk tabanlı ürünlere bir ihtiyaç bulunacak. Bu da Blu-ray'in, başka bir disk formatına yenilmedikçe hala piyasada bulunacağı anlamına geliyor.
     







  • "Dijital dağıtımın yükselişte olduğu bir gerçek. Fakat Blu-ray'in günlerinin sayılı olması gibi bir durum da bulunmuyor. Aynı taraf daha önce de HD DVD'nin yeni format olacağını iddia etmişti. Blu-ray elbette hiç bir zaman VHS ve DVD kadar geniş bir kullanıma ulaşamayacak fakat her zaman disk tabanlı ürünlere bir ihtiyaç bulunacak. Bu da Blu-ray'in, başka bir disk formatına yenilmedikçe hala piyasada bulunacağı anlamına geliyor."


    katılıyorum..
  • Gelsin de stream olayını Türkiye'deki internet altyapısıyla denesin bakalım neler geliyor başına :) İngiltere'yi bilmem ama biz değil bluray ondan sonra gelecek formatlara da muhtaç oluruz gibime geliyor.
  • blu ray kolayla kalkmaz piyasadan sony e çatıyo bunlar ps3 xbox dan daha iyi bence
  • Oyunlarda hiç kullanılmıyor zaten, gitsinler 45 GB lik oyunları internetten sunsunlar bakim, çok bilmiş abiler, şaka mı bunlar? Microsoft PS3'e özel oyunların boyutlarından bi haber anlaşılan...
  • Blu-ray'in ömrü bencede çok uzun sürmez çünkü pahalı bir teknoloji bu teknolojidense Bellek kartları ve flash bellek tarzı ürünlerin giderek kapasitesi artıyor ve ucuzluyor durum böyle olunca kolaylıkla bozulan disklerden çok daha avantajlı oluyor ayrıca oyun konsollarıda bence disklerden kurtulacak önümüzdeki nesilde xbox tarafı sony'nin ayağına gidip blu-ray lisansı almaz yüksek kapasiteyede ihtiyaç var blu-ray alternatifide yok lisans alıcak olsalar xbox 360'a çoktan blu-ray sürücü gelirdi yani kolay kolay disk kullanmazlar ayrıca blu-ray tamamen kırıldı pek bir avantajıda kalmadı ayrıca oyun satışları giderek online ortama doğru geçiyor pc'de steam yakında kutulu oyun satışlarını neredeyse tamamen bitirecek diskler 5-6 yıl sonra tamamen tarihe karışır teknoloji bu kadar hızlı ilerlerken diskleri 5-6 yıl sonra göremiyorum geçen bir mağzada dikkatimi çekti i5 işlemcili üst seviye bir laptop'da optik sürücü yoktu bence bu örnek bütün durumu özetlemeye yeter.




  • Son günlerde böyle önemli yerlerdeki kişiler baya saçmalamaya başladı
  • Holografik disk kullanılırsa tabii ki de az olur.
  • bluray ps3 oyunları dışında biraz film sektörü dışında hiçbiryerd kullanımı yok burda adamın dediği bişey daha var dvd ölüyor aynı zamanda ben şahsen kutulu oyun yerine steam alıyorum oyunları şuanda pc satan oyunlar dijital ortam 1. sıraya oturdu 5 sene sonra dvd kalmaz ortada oyunlar tamamen dijital olarak satılacak veri depolama işleride flas bellekler yer alıcak
  • İşine gelmeyeni kötüleme psikolojisi işte. Tabiki bir gün gelecek blu rey de eskiyecek ve kullanılmicak ama bu bu kadar kısa bir sürede değil.
  • Bunu hala DVD kullanan bir firmanın söylemesi komik.Elbette 4-5 yıl sonra dijital download olayı şu an olduğunundan daha ilerleyecek ve popüler olacaktır.Ama internet hızınında aynı şekilde gelişmesi gerekecektir.Amerika, İngiltere gibi gelişmiş ülkeler için bu sorun olmaz ama internet hızı yerlerde olan ülkeler için çok büyük sıkıntı olur.Düşünmeden yorum yapmış, bencilliğin daniskası
  • stream ediyor da görüntü kalitesine bakmışlar mı bakalım stream edilendeki bitrate değeri ile bluraydeki bir filmin bitrate değeri aynı mı diye.

    hem bi kere dvd de eskiyecekti ozaman vcd formatında kalsaydık. bluray eskimeyecek diyen var mı dünyada ? bluray yazıcı aldım ps3ler çoğumuzda var BDdiskler de japonyadan temin ediyorum ihtiyacım oldukça... eee yeni bluray teknolojisi gelse RED teknolojisi gelse onu da ihtiyaacımız doğmuşsa alıcaz mecburen.

    ayrıca meraklanmasınlar dünyada afrika ırak bile bluraya geçse tüm dünya dvdyi kullanmasa bile 1 ülke insanı vardır dvdyi kullanıyor olan. o da kim? türkiye :D
  • FERFEROS arkadaşın söylediklrine aynen katılıorum bencilliğin daniskası hemde süper
  • çok isabetli bir yorum olmuş bencede bluray yok olmaz ama akibeti firewire bağlantının usb 3.0 a yenilmesi gibi olacaktır ayrıca arkadaşın biri 45 gb lık oyunlardan bahsetmiş öyle bişey yok hocam sony istese bütün oyunlarını double layer dvd ye sığdırır
  • Şaka bu herhalde. God of war 3 tam 40 gb lik bir oyundu. uncharted 22 gb lik bir oyun ve diğerleri....., nasıl oluyorda double dvd ye sığıyor?
  • Hiç güleceğim yoktu :)
  • ohh be sonunda beklediğim açıklama geldi. ben de bluray yazıcı almadığıma hayıflanıyordum. ohh be gerek yokmuş zaten. thx Stephen.
  • 5 yıl sonra tamamen dijital indirme yaygınlaşamaz.biraz mantıklı konuşun.5 yıl sonra oyunların boyutu ne olur sizce ? 100 gb olabilir mesela.100 gblık bir oyunu indirmeye kalksanız ( eğer internetiniz 100 megabitin altında ise ) konsol yanar.yani 5 yılda tamamen dijital indirmeciliğe geçilemez en az 10 yıl var.bunu microsoftta söyledi zaten.microsoft şuan xbox 720'ye nasıl bir oyun sistemi yapabileceğini kara kara düşünüyor.5 yıl sonra da dvd kullanmayacak herhalde.blu-ray de sony'nin o yüzden lisansını almaz.kendisi de optik okuyucu üretmez.eğer dijital indirme sistemi ile xbox 720'yi yaparsa, sonu psp go gibi olur..
  • eceli gelen köpek cami duvarına işermiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.