Şimdi Ara

PALİT GTX 465 DUAL FAN (% 40 GPU %30 Memory O.C 1.087v) Kloroform İNCELEME (REVIEW)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Palit GTX 465 Dual Fan incelemesinin tamamı kendime aittir. Bu kartı almak isteyen ya da alacak arkadaşlara umarım yol gösterici olur. Vakit buldukça yeni testler ekleyeceğim. Saygı sınırlarını aşmadan her türlü yorumu yapabilirsiniz.

Herkese iyi forumlar....

Test Sistemi

AMD Phenom II X6 1090T 3.84 GHZ (Stok Fan)
    Asus Crosshair IV Formula
    2*2 GB Team Xtreme 2000 MHZ 9-9-9-24
    Palit GTX 465 Dual Fan
    Tagan TG800-U33 PSU
    1 TB Western Digital Sata 2 HDD
    260.63 Driver Windows 7 64 bit

Stock 608/1215/3208
    Overclock 745/1490/3720 0,937v
    Overclock 855/1710/4170 1,087v
    Overclock 890/1780/3800 1,087v

Kartın Fotoğrafı

PALİT GTX 465 DUAL FAN (% 40 GPU %30 Memory O.C 1.087v) Kloroform İNCELEME (REVIEW)

GPU-Z Görüntüsü

3D Mark Vantage GPU Skorları

Unigine Heaven 2.1

Bu test hileye oldukça açık bir testtir.Test yapılırken hiçbir şekilde hile yapılmamıştır. O yüzden bu testi rahatlıkla kıstas olarak kullanabilirsiniz. Kart O.C edildiğinde resmen şahlanıyor. Default testleri heryerde bulabileceğiniz için burada stock hızlardaki teste yer vermedim.

Stone Giant

Stalker Call Of Pripyat

Alien vs Predator

Just Cause 2

Street Fighter IV

Far Cry 2

Resident Evil 5

Testlerin devamı gelecektir. Şimdilik bu kadar arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kloroform -- 2 Ekim 2010; 18:08:32 >

• Öncelikle fanlar sonra kart hayırlı olsun Ama yükte iken sıcaklık değerleri yada fanın gürültüsü ile bir bilgi göremedim yada gözüm kaçmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakmor -- 26 Eylül 2010; 12:57:08 >
  • Teşekkür ederim arkadaşlar. Fiyatı şuan için çok uygun.
  • hayırlı olsun, gürültü durumu nedir?
  • ya bende resim hiç çıkmıyor bu forumda
  • hocam kart gtx 470 oluyor mu bir denermisin? fiyatı gayet uygun çünkü.
  • Bu kartı kullanmış biri olarak söylüyorum, o hızlarda ancak benchmark alabilirsin, o kartın 7/24 stabil değerleri 850 (aslında 800 ama hadi sana çok iyi bir gpu geldiğini farzedelim) yi geçmez.890mhz de test koymanız bu yönüyle bir anlam ifade etmiyor, stabil olarak çıktığını düşündüğünüz hızları kartın biosuna yazdırmaya cesaretiniz varmı yani 7/24 hiçbir uygulamada sorun çıkarmayacağına emin misiniz yoksa bu kart bu kadar oc oluyor denilmez.Bu arada elinizdeki kart %99 ihtimal açılmayacak ki açılsa bile bellek çipi değil sadece sp ler açılacaktır ondada kazancınız yaklaşık %13 olur.Ayrıca o karta o derece oc yapıldığında güç tüketimi ciddi oranda artacaktır, watt/perf olarak bakıldığında GTX460 dan kötü bir kart aynı şekilde fiyat/perf yönünden de kötü.Ancak GTX460 dan daha ucuz olursa fiyat/perf yönünden dengelenebilir.Bunun şu haliyle hiç bir alınabilirliği yok GTX460 gibi bir kart varken.

• Öncelikle inceleme için elinize sağlık güzel bir incelem olmuş.

Kart cok iyi oc olmuş,%100 fan devrinde mi kullanıyorsunuz hep oc li haldeyken kartı ? Bu durumdaki kartın sesi nasıl? Kart gigabyte gtx460 oc 1gb a göre daha iyi bir alınabilirlik durumuna mı sahip ? Bu konuda görüşleriniz nedir ?

gtx460 vs gtx465 : http://www.overclock.net/nvidia/800329-gtx460-1gb-vs-gtx465-review.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 26 Eylül 2010; 13:37:27 >
  • 608mhz@890 nvidia gpusu için çok iyi bir değer

acaba nvidia bu seride itibar kaybetmemek için sorunsuz gpu ları mı kırptı?
  • İnceleme için teşekkürler. Kartın gpu'su %46 civarında oc olmuş. Bu müthiş bir değer heleki üst seviye bir kart için. Ancak kart hala sıcak. Evet çift fana göre ve o tip bir soğutmaya göre sıcak. Heleki %100 çalıştırıldığını düşünürsek fanların. Acaba ses durumu nedir?
  • güzel inceleme olmuş teşekkürler
    voltaj falan yok değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: .Confusion.

Bu kartı kullanmış biri olarak söylüyorum, o hızlarda ancak benchmark alabilirsin, o kartın 7/24 stabil değerleri 850 (aslında 800 ama hadi sana çok iyi bir gpu geldiğini farzedelim) yi geçmez.890mhz de test koymanız bu yönüyle bir anlam ifade etmiyor, stabil olarak çıktığını düşündüğünüz hızları kartın biosuna yazdırmaya cesaretiniz varmı yani 7/24 hiçbir uygulamada sorun çıkarmayacağına emin misiniz yoksa bu kart bu kadar oc oluyor denilmez.Bu arada elinizdeki kart %99 ihtimal açılmayacak ki açılsa bile bellek çipi değil sadece sp ler açılacaktır ondada kazancınız yaklaşık %13 olur.Ayrıca o karta o derece oc yapıldığında güç tüketimi ciddi oranda artacaktır, watt/perf olarak bakıldığında GTX460 dan kötü bir kart aynı şekilde fiyat/perf yönünden de kötü.Ancak GTX460 dan daha ucuz olursa fiyat/perf yönünden dengelenebilir.Bunun şu haliyle hiç bir alınabilirliği yok GTX460 gibi bir kart varken.

Dostum bu kadar sert konuşmanı gerektirecek bir durum yok.Kartın çıkabildiği O.C değerlerini vermek yanlış bir durum değildir. Kartı daha sonra satacağım için garanti dışı bırakacak hiçbir işleme maruz bırakmam. Kart zaten default voltaj olan 0,937 volt ile 800/1600/3800 hızlarında 5 dk kombustor stability testi veriyor. Max sıcaklık ise fan otomatik modda 74 C. Fan devir hızı %75 üzerine de çıkmadı.Bu herkes için günlük kullanım değeridir. GTX 460'tan bahsetmişsiniz.Güzel kart elbet.Ancak o kartıda stock voltaj ile kullanabileceğiniz değerler bellidir. Burada vurgulamak istediğim durum 420 TL fiyatı olan özel soğutmaya sahip bir karttır. Ayrıca aynı değerlere getirildiğinde GTX 460'tan iyi değerler verebilen bir karttır. Bu amaçla Man From Atlantis arkadaşımızın yaptığı incelemeye bakabilirsiniz.Karşılaştırma olması açısından aynı çözünürlük ve parametrelerde test aldım. Saat hızları benden daha yüksek olduğu halde Unigine Heaven,Stone Giant gibi tesellation testlerine bakmanızı tavsiye ederim.

Şimdi fiyat 420 TL,referans tasarım karta göre oldukça serin, sp açma ihtimali olan(olmayadabilir),bu derece performans ve o.c sunan bir kart neden alınmasın ki.....

Kartın stok voltaj ile çıktığı değerlere ilişkin kombustor testi

Fanın ses seviyesini soran arkadaşlara cevabım şudur.

%50 Fan devri oldukça sessiz
    %75 ve yukarısı oldukça gürültülü
    Oyun esnasında stok değerlerde fan sesi duymak imkansız.

quote:

Öncelikle inceleme için elinize sağlık güzel bir incelem olmuş.

Kart cok iyi oc olmuş,%100 fan devrinde mi kullanıyorsunuz hep oc li haldeyken kartı ? Bu durumdaki kartın sesi nasıl? Kart gigabyte gtx460 oc 1gb a göre daha iyi bir alınabilirlik durumuna mı sahip ? Bu konuda görüşleriniz nedir ?

gtx460 vs gtx465 :http://www.overclock.net/nvidia/800329-gtx460-1gb-vs-gtx465-review.html

İyi dilekleriniz için herkese teşekkür ederim.Ben kartı genelde stok değerlerde kullanırım.Ancak default voltaj ile çıkabildiği maksimum değerlerde (800/1600/3800) kullanmanızın hiçbir sakıncası yok. Voltaj vermeninde bir yere kadar hiç riski yok. 420-480 TL fiyatı olduğu sürece alınabilirliği yüksek olan bir kart.İlk çıktığında fiyatı çok yüksek olduğu için alınabilirliği sıfır olan bir karttı.O yüzden de ölü doğdu.Hele hele referans tasarım ile piyasaya sürmeleri ayrı bir facia.

quote:

hocam kart gtx 470 oluyor mu bir denermisin? fiyatı gayet uygun çünkü.

Dostum kartı garanti dışı bırakmayacak bir yöntem bulursam ilk deneyeceğim iş olacak.

Arkadaşlar;

Stalker Call of Pripyat, Just Cause testleri çok yakında gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kloroform -- 26 Eylül 2010; 16:30:01 >

• @Kloroform

Bunları yazarken size bir kızgınlığım falan yoktu ve sert bit üslupla yazma gibi bir niyetimde yoktu aslında ama size öyle gelmiş olabilir.GTX465 i çok kısa bir süre kullanıp verdim yerine GTX460 aldım, her ikiside max stabil oc li halde heavende benzer skor almışlardı ama vantagede GTX460 açık ara öndeydi.Ama GTX465 tıpkı sizin kart gibi çift fanlıydı fakat yinede ısınıyordu, stabil oalrak max 800 coreye ulaştı aslında voltajla 850 ye falan geliyor ama aşırı ısınıyor ve stabil kalamıyor.Bellekler ise takozdu 975mhz i zar zor görebildi.Karınızın unlock olabilme durumunu garanti bozmadan "asus upgrade tool" ile deneyebilirsiniz.

Benim size esas demek istediğim kombustor gibi programlar kuru kuruya kartı ısındırır ama gpu-tool u kullanırsanız size artifekt taramsı da yapar böylece kartın stabil olup olmadığını anlayabilirsiniz.Dediğim şekilde stabil olduğu hızları bulup o hızlardayken benchmark yapsanız daha iyi oludu diye düşünüyorum.Bence kartınızın şu anki oc li hızları birçok oyunda sorun çıkaracaktır.

• Elinize sağlık bu fiyata da bu soğutmalı gerçekten güzel Ama emre ninde ne demek istediğini anlıyorum Ayrıca unutmayalımki bu gf100.

Aynı hızlarda(890) mesela vantage veya furmark denediniz mi
    Kart 8 bellek çipli sanırsam?

Aynı hızda 460 tan iyi olması zaten beklenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellteam -- 26 Eylül 2010; 16:31:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellteam

Elinize sağlık bu fiyata da bu soğutmalı gerçekten güzel Ama emre ninde ne demek istediğini anlıyorum Ayrıca unutmayalımki bu gf100
    Aynı hızda 460 tan iyi olması zaten beklenir

Aynı hızlarda(890) mesela vantage veya furmark denediniz mi
    Kart 8 bellek çipli sanırsam?

Dostum bellek çipine bakmam için kartı sökmem lazım.Garanti dışı bırakacak işlemleri şuan için karta uygulamıyorum. Vantage testi yukarıda. Kombustor testi ile sizin için 3 dakikalık bir test yapıyorum.Yukarıya ekledim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kloroform

Dostum bellek çipine bakmam için kartı sökmem lazım.Garanti dışı bırakacak işlemleri şuan için karta uygulamıyorum. Vantage testi yukarıda. Kombustor testi ile sizin için 3 dakikalık bir test yapıyorum.Yukarıya ekledim.

Ha 890 da vantage ı geçiyo güzel o zaman Bellkler pcb nin arkasında görünmüyomu smd ve lehimlere dikkatli bakansanız belli olması lazım illa sökmek gerekmiyo tabi arkada plaka varsa bilemem

Arka plaka yok ancak anlayamadım.Örnek bir pcb resmi var mı acaba?
  • quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_40149275/mpage_2/f_/key_//tm.htm
  • quote:

quote:

http://forum.donanimhaber.com/m_40149275/mpage_2/f_/key_//tm.htm

Zannedersem 8 chip var. Ancak çok net anlaşılmıyor.
  • Emeğinize sağlık, değerler güzel.
    Hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.