Şimdi Ara

Acer Aspire 5024WLMI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.456
Cevap
1
Favori
260.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beklenen ürün mavibilgisayara geldi.. yakında daha başka bi çok bilgisayarcıda görmek dileğiyle (özellikle pcdepoda:)

Acer Aspire 5024 WLMI = 1329$ + KDV

AMD Turion ML-34 1.8GHz 64bit (Hyper Transport Destekli)
    2 X 256MB DDR Bellek (333 MHz) ----- 90$ + KDV vererek 2X512MB DDR400 RAM TAKTIRABILIRSINIZ (145 YTL)
    128MB Ati Radeon X700 Ekran Kartı PCI-Express (128 bit)
    80GB Hitachi Sabit Disk (4200 Rpm) -------- (Enhanced Adaptive Battery Life Extender) => Dubbed Able Teknolojisi
    15.4" Crystal Brite WXGA LCD Ekran
    Acer InviLink 802.11b/g WLAN Kablosuz Ethernet
    DVD+-RW Dual Layer DVD Yazıcı
    Gigabit Ethernet
    Entegre 56K V.92 Modem
    6-in-1 Bellek Kartı Okuyucu (SM/MS/MS-Pro/MMC/SD/xD-Picture card)
    AMD PowerNow!� technology ile %65'e varan pil tasarrufu
    3 SAAT PIL ÖMRÜ
    2.5 saat hızlı şarj
    3.5 saat Kullanımda şarj
    Çanta hediye

Acer GridVista
    Acer Arcade
    LINUX İşletim Sistemi (Isteyenler farkını ödeyerek windowsla birlikte sipariş edebilirler)

Bağlantılar:
    4x USB 2.0 port
    1x Infrared (FIR) port
    1x VGA port
    1x PC Card slot (Type II)
    1x 6-in-1 Kart Okuyucu (SM/MS/MS-Pro/MMC/SD/xD-Picture card)
    1x S-video/ TV-out (NTSC/PAL) port
    1x IEEE 1394 port
    1x Modem (RJ-11) port
    1x Ethernet (RJ-45) port
    1x Speaker/ Kulaklık/ line-out jack
    1x Mikrofon/ line-in jack

Boyutlar: 363 x 278 x 24/32.9 mm.
    Ağırlık : 3.1 kg

link:
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/
    http://www.pcdepo.com

kişisel sitem:
    http://www.a305teyim.com
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• alet güzel bide hafif olsa 3.1 kg çok bence...
    birde hdd si 4200 rpm diyorlarlar bazı arkada$lar...bunuda öğrenmek lazım kesin..
  • ya pili hakkında bilgi göremedim ben?
    kaç cell acaba ne kdar gidiyor ki?
    bi de mt nin ml den güç tüketimi dışında farkı var mı?
    hdd ki 5400 rpm yaptırabiliriz herhalde..
    bi de ml ddr400 destekliyormu?
  • En büyük eksisi işletim sisteminin Linux olması... Fiyatının neden daha ucuz olduğuna şaşırmamak gerek.. Ayrıca pil ve pil süresi belirtilmemiş... 2x256DDR bellek aynen çöp demek, kaç Mhz olduğu yok... Disk kaç rpm belli değil..
  • ya aslında boşa windowsa para verilmiyor ama hdd 4200rpm olması kötü(acer ın bir çok modeli 4200 rpm o yüzden söylüyorum)bide ram i 1 gb yapmak lazım tabii destekliosa ddr400
  • bu şartlarda ben bu bilgisayarı direkt olarak eliyorum arkadaşlar... bana yaramaz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: emre d.

DDR ve hdd RPM'si 5014 ile aynı beyler, acerin ulusal web sitesinden inceleyebilirsiniz 5010 serisini, DDR 333 ve rpm 4200

abi ulusal sitede öylede bizim burdaki firmaların ne yapacağı belli olmuyor...notebook piyasasında en sevmediğim olay da bu TR de...aynı markanın aynı modelinin 10 tane deği$ik konfigrasyonlu versiyonu var...kafalara göre konfigrasyonlar arttırılıyor veya yükseltiliyor... ne biçim i$tir anlamadım...ke$ke $öyle kasa satsalarsa sadece notebook'u desktop taki gibi kendimiz toplasak...bu i$lerden de kurtulmu$ oluruz...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer Aspire 5738Zg
    5 yıl önce açıldı
    ACER AOD250
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ya arkadaşlar bu çok büyük bi kararsızlık mt 30 mu yoksa ml 34 mü?
  • ikisi arasında seçim yapacak olsam MSI 'ı tercih ederdim sanırım..
  • ben mavinin sitesinde göremedim agırlıgı 3.1 kg oldugu nerde yazıyor
  • Linux işletim sistemi olması çok güzel

Fakat aynı şeyleri ramler ve hard disk rpm'si için söyleyemeceğim...
  • Linux olmasının nesi güzel anlayamadım... Zaten isteyen herkes beleş linux kurabiliyor... Ama windows için lisans gerekiyor (eğer lisanslı kullanmayı önemsiyorsan tabi).. Yani bu bilgisayarın asıl fiyatını görmek için üzerine bir de XP lisans ücreti ekleyebilirsin..
  • "I was unpleasantly surprised by the indicated memory speed: the installed memory is specified as DDR 333 so I was expecting a memory frequency of close to 166 MHz, and not close to 133 MHz. With proper DDR 400 SoDIMMs you should be able to run Athlon 64 memory at 200 MHz. And there is no BIOS setting to adjust the memory speed! I have asked Acer for an explanation, but have not yet received a reply."

Evet böyle demiş amcamız.. DDR 333 ün hafıza frekansının 166 mhz'e yakın olması beklenirken (normal şartlarda böyle olmasını beklersiniz), hernedense 133 mhz'e yakınmış. Hafıza süratini ayarlayabileceğimiz Bios ayarı yokmuş. İşte bu anlaşılması zor bir sorun. Adam Acer'a başvurmuş ama bu sorunun nedeni hakkında net bi cevap henüz alamamış. Bu bir soru işareti! Ayrıca dediğine göre 200 mhz frekansı DDR 400'lerle yakalayabilirmişiz (burdan DDR 400 ramlerin desteklendiği sonucuna varıyorum ?) - ama tabii normal şarlarda. Ram konusunda ise bi anormallik var.

Bluetooth yokmuş ve tabii ki hepimizin bildiği gibi 4200rpm hard disk. Fan full-süratte biraz fazla ses yapıyormuş. AYrıca da klavyenin sol tarafında (aşırı ısınmamak şartıyla) nispeten fazla sayılabilecek bir ısınma oluyormuş.

Ama Genel anlamda alınması makul bir bilgisayarmış. Ekonomik ve güçlü.

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2379

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi luv2xlr8 -- 7 Ekim 2005, 17:01:56 >

• Evet, sanırım belki bu şu ram konusunda yardımcı olabilir:

"With the aid of the excellent freeware program AMD64Tweaker, written by CodeRed, we were able to clock the OCZ RAM to run at DDR400 with the Acer Ferrari 4005WLMi. "

"DDR400 is supposed to be standard for Turion laptops, although many manufacturers prefer to use DDR333 RAM instead. At default, the Ferrari recognized our OCZ DDR400 RAM as DDR333. This was easily changed by changing the MEMCLK Frequency to 200 using A64 Tweaker.."

Normalde DDR 400 ram takıldığında onu DDR 333 olarak tanıyan Acer Ferrari 4005WLMi'de, AMD64Tweaker sayesinde bu sorun aşılmış. Eğer bu olay 5024'te de yapılabilirse (ve eğer bu işte bi zarar yok ise ?) sanırım aynı sonuç elde edilebilir. İşi bilenlerden yorum bekliyorum..

http://www.laptoplogic.com/resources/articles/42/6/1/

• ramleri DDR2 olmadıktan sonra MHz'si 333 veya 400 olmasının bize sağladığı katkı sizce ne olabilir.. kesin olarak bilmiyorum ama bu fark %10 falan olsa gerek.. DDR2 olduğunda bu oran %40a kadar çıkıyor diye biliyorum.. yani işlemci iyi olduktan sonra ramlerin MHzlerinden biraz fedakarlıkta bulunmak gerekiyor gibi bi sonuç çıkıyor burdan, yani acerin bizim için düşündükleri bu olsa gerek
  • AMD işlemciler DDR2 ramleri desteklemiyor..
  • X2 ler destekliyor diye biliorm ben
  • quote:

Orjinalden alıntı: esarikaya

AMD işlemciler DDR2 ramleri desteklemiyor..

nasıl yani??
  • ram olayına 400 veya 533 mhz'lik diye bakmak aslında brz yanlış. Çünkü iki işletim sisteminin mimarisi ve çalışma mekanizması farklı. Hatta turionların var olan belleği maximuma yakın derecede kullandığı, öte yandan intel'in teorik anlamda mümkün olan limite çok uzak bir değerde (bellek kullanımında) olduğu yazmış yorumlarda. Ayrıca turion daha ziyade belleğin sık sık kullanıldığı durumlarda daha başarılı olduğu söylenmiş. Ancak belli zaman aralıklarında yüklü miktarda bellek kullanımının gerektiği durumlarda centrinolar brz daha başarılıymış. Bi de yanılıyorsunuz,

ddr 333 ve ddr 400 arasında aslında kayda değer bir fark var.

Bi de, en azından turionlarda, ddr2 desteği yok.
  • bu notebook beş para etmez acer 1692 bundan daha iyi yada acer ferrari 3400 alırdım en azından
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.