Giriş | |
|
|
|
13 Şubat 2008; 21:45:17
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: BaRraCuDa__ Herkese merhaba; Cihazın kronik sorunları için daha önce önerdiğim çözüm yollarını hayata geçirmeye başladım. (Acer mühendislerinin hani yapamadıkları!!! ) Cihazın menteşeleri ile başladım daha önce elle açıp kapamanın imkansız olduğu menteşeler artık elle açılıp kapanıyor (biraz kasıyor ama zaten bu şekilde olması lazım, öbürtürlüde kapağı tutamaz) Ayrıca menteşe yuvasına metal destek yapıyorum ne olur ne olmaz :) Cihazın ısınma sorunlarına da el atacağım zira piyasadaki yeni cihazlara bakınca bizim cihazın ısınması normal gibi gelmeye başladı :P Son olarak da daha önce desktop üzerinde modifiye çalışmalarım olmuştu şimdi laptop ta neler yapabileceğime bakacağım.(Renk değişimi ufak tefek kasa içi değişiklikler Sağlamlaştırmak ve ısının daha çabuk cihazdan uzaklaştırılması vs.) Hatta kapağa kamera bile takmak aklımdan geçiyor ama yaparmıyım yapmazmıyım henüz kesin değil. Bu arada hdd yi 120gb (5400rpm)fujitsu ile değiştirdim ve hdd ısısı daha düştü gibi geliyor. Bizim 100gb lık artık external kutuda. Tüm herşey bitip test ettikten sonra çekeceğim fotoları buraya koyarım. Hoparlörleri de değiştirmeyi düşündüm lakin enteresan fiyatlar çekiyorlar. en önemli olay menteşeleri nasıl yumuşattın? onunda ayarını iyi tutturmak lazım daha sonra monitör kendiliğinden otomatik kapanmasın
|
|
15 Şubat 2008; 11:19:05
|
|
|
walla işin doğrusu pek kolay olmadı saatlerce uğraştım desem :) daha önce menteşe fotolarını koymuştum. En basit tarifi ile Birbirine ters duran iki kanca var bunları zorlayarak biraz açtım. Parçalar çelik olduğu ve çokta fazla açılmasını istemediğim için epey zaman aldı ama parçanın fazla açılmak gibi bir problem yok açabilince madalyaya hak kazanıyorsunuz çünkü :) Burda iki menteşeninde aynı açılması önemli. Açıklık bir saç tel kalınlığından fazla değil. Bir metal uç ile ölçerek aynı seviyede açılmalarını kontrol ettim. Açma işleminde tornavida, boru anahtarı, muhtelif kerpeten, çekiç ne varsa kullandım açıkcası. Ellerim mahfoldu. Altlarına da ince saçtan birer plaka imal ettim böylece kapakta menteşenn yuvasına binen baskıyı daha geniş ir alana ktarmış oldum. Herşey bitinc fotolarla buraya koyacağım. Bboyama fikrinden vazgeçtim sanayiye inip boya almak zor geldi onun yerine reklam folyosuna istediğim bir deseni bastırıp onu yapıştıracağım. photoshop kasmaya başladım bile. Şöyle alevalev birşey olacak :) Alet edevat bol miktarda var ama bu tip bir iş için sınırlı demek doğru olur herhalde, bakalım sonuçları ilerleyen günlerde göreceğiz. Bu arada fikir olması açısından önüme gelen laptop u söküm diğer markalar nasıl yapmış diye göz atıyorum. Monitör düşermi diye başlarda çok terettüt ttim ama böyle bir sorun olacağını sanmıyorum. Menteşelerimiz ciddi sertti. Şuan güç kullanarak elle açıp kapanabiliyor. Makneyi toplamadan bir deneme yaptım bile, herhangi bir kayma durumu yok sadece daha rahat hareket ediyor ve kapak esnemesi minimuma inmiş durumda. Malzeme bulabilsem daha neler yapacağımda biran önce bitsinde istiyorum. Birde malzeme sorduğumda insanlar ne yapacaksın vs. gibi sorular sorup, uzaylıymışım muamelesi yapıyorlar.
|
|
|
|
|
18 Şubat 2008; 18:52:57
|
|
|
Pilim şarj olmuyor ve garantisi doldu laptop un... Ankarada götürebilecegim bi bigisayarcı biliyormusunuz?? Servise götürmek istemiyorum hem çok sonra verdikleri için hemde pahalıya mal oldugu için...Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz??
|
|
|
20 Şubat 2008; 17:25:55
|
|
|
|
Bugün laptop u topladım, boya stiker işinden vazgeçtim (istediğim gibi birşey bulamadım) Menteşe olayı çok iyi oldu hiç esneme yok ve yağ gibi açılıp kapanıyor, sadece kapak kapatılırken kayma yapıyor. Menteşeleri az sıkıştırsam üstesinden gelecektim ama uğraşmadım açıkcası. Normal kullanımda sorunsuz. Sadece kapatırken kapanmasına az kala yavaş yavaş kayıp kendi kapanıyor. :) Soğutma olayı içinde bir çok şey yaptım ama sıkıldığım için makineyi açıp denemedim. Daha sonra test eder sonuçları buraya yazarım. Ben kapak çatlamasından kurtuldum darısı sizin başınıza. Nasıl yapılacağını merak edenlere herzaman yardım edebilirim. Saygılar...
|
|
|
|
|
21 Şubat 2008; 0:29:58
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: BaRraCuDa__ Bugün laptop u topladım, boya stiker işinden vazgeçtim (istediğim gibi birşey bulamadım) Menteşe olayı çok iyi oldu hiç esneme yok ve yağ gibi açılıp kapanıyor, sadece kapak kapatılırken kayma yapıyor. Menteşeleri az sıkıştırsam üstesinden gelecektim ama uğraşmadım açıkcası. Normal kullanımda sorunsuz. Sadece kapatırken kapanmasına az kala yavaş yavaş kayıp kendi kapanıyor. :) Soğutma olayı içinde bir çok şey yaptım ama sıkıldığım için makineyi açıp denemedim. Daha sonra test eder sonuçları buraya yazarım. Ben kapak çatlamasından kurtuldum darısı sizin başınıza. Nasıl yapılacağını merak edenlere herzaman yardım edebilirim. Saygılar... ayrıntılı bir şekilde anlatmanı bekliyoruz =) kapağı daha yeni değiştirttim bir daha masraf çıkmasın eğer sağlıklı sonuçlar veriyorsa boş zamanımda bende deneyebilirim
|
|
25 Şubat 2008; 18:40:56
|
|
|
Fotolar bunlar aslında daha çok var ama imageshack le uğraşmaktan fenalık geldi. Bu fotolaın dışında bir de güney köprüsüne resimde görülen gri alüminyumlardan bir tane yapıştırdım.Yapıştırmaişlemlerinde çift taraflı bent kullandım. işlemci soğutucusunun üstünde gördüğünüz alüminyum bant ayrıca bir kaç yere daha yapıştırdım fan vs. Resimlerde menteşeyi nereden açtığım net bir şekilde gözüküyor, önceki koyduğum resimlerle karşılastırabilirsiniz. Menteşe tamamen zorlama ile açılıyor. Ben önce menteşenin açılan kısmını (dönen kısım) boru anahtarı ile tutup vida deliklerinin olduğu yerden kerpetenle tutarak açmayı denedim. Daha sonra boru anahtarı ile vida deliklerinin olduğu yerden tutarak menteşe yuvasına gelecek şekilde tornavidayla kanırtarak açmayı denedim. İki yollada oluyor ama zaman ve sabır istiyor. Fan altındaki metal ızgarayı söktüm, toz daha fazla girecek tabi aynı zamanda havada. Ekran kartı soğutucusuna alüminyum parçalar ekledim, ısı değerlerinde de bir gerileme oldu. Test değerleride yukarıda süper pi 1m çıkış ısıları. Makine açılalı 30 dk. olmuştu. Bende kapağı yeni değiştirdiğim için başta terettüt ettim ama sonuçtan memnunum. Kapak şimdi yağ gibi, hatta az biraz fazla bile açılmış, olmadı ilerde açar biraz sıkarım. :) Yapacaklara kolay gelsin... Resimler çok küçük olmuş ısı değerleri :işlemci49 -47 - 51 -hdd45
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaRraCuDa__ -- 25 Şubat 2008; 19:12:04 >
|
|
|
|
|
5 Mart 2008; 17:10:33
|
|
|
davalarla ilgili sonuçlanan oldu mu hiç. takip edemedim uzun süre
|
|
|
24 Mart 2008; 13:02:28
|
|
|
lutkunf aldı parasını. benimki yargıtay'da şu an. yargıtay'da işler biraz uzayabiliyormuş. yani ne zaman sonuçlanacağı belli değil. bekliyoruz bakalım nolacak?..
|
|
|
25 Mart 2008; 0:29:46
|
|
|
@BaRraCuDa__ cihazı nasıl açtın bir izah edebilirsen sevinirim. bende açmaya çalışmıştım bir ara içini temizleyeyim diye. fakat vidaları söktükten sonra laptopun tırnaklarını ve çentiklerini kırmayayım diye zorlamadım ve vazgeçmiştim. normalde özel aparatlar oluyor açmak için. acep bi anlatabilir misin?
|
|
25 Mart 2008; 18:49:23
|
|
|
merhaba arkadaslar. ya benim mentese tammıyle kırıldı, monitörü sallayınca falan görüntü geliyor, gidiyor. neyse, bi monitör alıcam bu hafta sonu, crt büyük ihtimallede. yani tüplü. bizim arkadaki giriş 15 dsub mı ne diolar ondan dimi? monitörü oradan bağladığımda kusursuz calıstırabilirmiyim?? aranızda kullanan var mı o sekilde dısarıdan bir moonitörle?
|
|
|
26 Mart 2008; 15:26:49
|
|
|
|
ben dava dava açtım arkadaşlar. hakkınızı aramak istiyorsanız gidin ticaret mahkemesine ya da asliye hukuk mahkemesine dava açın. sustuğumuz, hakkımızı aramadığımız müddetçe kimse gelip de arkadaş sizin bilgisayarlar sorunlu geri verin değiştirelim ya da parasını iade edelim demez. birçok arkdaşdaki bilgisayarların kapağı çatlak ancak hakkını arayan pek yok. 2-3 kişi ancak dava açtı. dava açalım ki mavibilgisayar da acerleri savunmaktan vazgeçsin. bu seride problem olduğunu kabullensin.
|
|
|
|
|
31 Mart 2008; 21:10:01
|
|
|
evet 2.kapakta bugun itibariyle çatlama sürecine girmiş bulunmakta..
|
|
3 Nisan 2008; 16:44:20
|
|
|
Merhaba arkadaşlar, Uzun süredir forumun dış takipçisiyim. Ara ara girip bakıyorum, hiç bir gelişme yok. Herkes yine şikayetçi, yine birilerinin harekete geçip kendileri adına birşeyler yapmasını bekliyor fakat bireysel çabalarla bireysel sonuçlar elde ediyorsunuz (hukuk sistemi böyle) haberiniz olsun, beklediğiniz o kurtarıcı hiç bir zaman gelmeyecek. Bu dakikadan sonra kimsenin çıkıp da "Biz hata ettik, bu ürünü toplatacağız" demesine de imkan vermiyorum, ne MB ne de Acer. 3-5 kişi bir olup mahkemeye gidemedik ne yazık ki, bu da bana büyük bir ders oldu. Şu da var tabii, bu platformda toplanan insanların çoğunun eli kalem tutuyor, okuyor , entelektüel olarak toplumun elit kesimi sayılır fakat yargıya gidecek medeni cesareti gösteremedi, buna çok şaşırdım doğrusu. Siz gitmeyeceksiniz de kim gidecek? Hukuk ne için kim için var? Peki diyelim zamanınız yok, mahkemeler uzun sürüyor vs. vs. avukatlar ne güne duruyor, 5 kişi bir avukat mı tutamayacktık? Peki kazık yemeniz de mi zorunuza gitmedi? Neyse, bunu sorgulamak artık bana düşmez. Ben üzerime düşüne fazlasıyla yerine getirdim, vicdanım rahat, hakkımı söke söke aldım. Ben şuan 2 türk'ün bir araya gelip de kendi kendine dayanışma yapabileceklerine ihtimal vermiyorum. Olay tamemen zihniyet meselesi, toplumsal bir şey, sorgulayarak da bir sonuca ulaşamıyorsun, durduk yere kendini üzüyorsun... Neyse... Herkes bu durumu kabullenmiş, gelecekte de bu durumu kabullenmek zorunda kalcak, nasıl mı olcak? Ev arkadaşım MB'dan Nokia'nın şu çelik kapaklı, 2mp kameralı telefonunu aldı. Faturalı, dolayısiyle garantili. Diğer ev arkadaşım da aynısından almaya karar verdi, KVK bayiine gittik ve MB'dan alınan telefonun sinagapur'a mı ne paketlendiğini fakat bir şekilde Türkiye'ye geldiğini öğrendik. KVK ve Genpa teknik destek vermiyor telefona, nereden satın aldıysan oraya git diyor. Bilmem ne elektronik ithal etmiş ürünü... Arkadaşıma pek üzülmedim, fazlasıyla haketti, ben MB'ı mahkemeye veririken, nasıl mal sattığını görüp 50 lira ucuz diye gidip MB'dan ürün aldı. Elinde de patladı. Yarın öbürgün bu tür olaylar yine olcak, kimse hak aramayacak, kaybeden yine tüketici olacak. Bu durumun bilincinde olan firmalar bunu çok iyi kullanıyor ve zengin oluyor. Belli mi olur bakarsınız ben de birgün böyle zengin olurum, müşteriler zengin etmeye meraklı olduğu sürece... Çok uzattım galiba... Sizlere sabır ve bir de kurtarıcı diliyorum, kalın sağlıcakla...
Mütevazi Notebook ---> LG R400 Mahkeme kararıyla Mavi Bilgisayar ve Kont Bilişim'e iade ettiğim: "AYIPLI Acer Aspire 5024 NWLMI": Yakan AMD Turion 64 ML-34 1.8Ghz Processor, sol menteşesinden çatlayan, 62 işgününde TPM Teknoloji'de tamir görüp, bilirkişi incelemesi esnasında yine aynı yerinden çatlayıp, bilirkişinin elinde kalan 15,4" WXGA Crystal Brite TFT LCD Panel, oyunlara 20dk dayanamayan ATI Mobility Radeon X700 , yanan 100GB HDD, Linux ile satılıp, linux driverları olmayan Bluetooth, 802.11b/g Wireless LAN,
|
|
|
|