Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Acer Aspire 5024WLMI = 1329$ + KDV (nakit: 2.099 YTL)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Cevap: Acer Aspire 5024WLMI = 1329$ + KDV (nakit: 2.099 YTL) Sayfa: <<   < önceki  7 8 [9] 10 11 12 13 14 15 16   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
akustika

27 Ekim 2005; 21:50:15 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar bende bugün itibariyle siparişimi vermiş bulunuyorum bu arada sakaryadayım öğrenci olayı, kargoyla verdim siparişi... umarım bi sorun çıkmaz. sakaryada kargo olayı çok iğrenç işliyor korkmuyor değilim yani siparişi verirkende 100 GBmı die sormayıda unutmuşum, sipariş formunda 80 lik yazıyor yarın umarım elimde olur. Artık ebdne izlenimlerimi yazarım.şimdiden yardımcıolanlar için teşekürederim.Hepimize hayırlı olsun

emre d.

27 Ekim 2005; 22:10:38 

5024 FAN CLUB Yeni Liste:

1. eserikaya
2. scoutm
3. Jackal78
4. ufuk172
5. Franci
6. ugurata
7. bunyass
8. meridyen6
9. cnsuff
10. hoydaa
11. Crystal
12. bimekan
13. otiron
14. ikcihan
15. desire1999
15. Bogi
16. pirpir
17. no_fear
18. meliihh23
19. Bulldog
20. akustika

her 5 kişi arttıkça yenilemek lazım

ytü
mfelat

27 Ekim 2005; 22:39:22 

Arkadaşlar benide ekleyebilirsiniz.
Bende dün iibariyle bu süper alete sahip oldum,
öncelikle Mavi bilgisayara böyle bir hizmet sundukları
için teşekkür etmek istiyorum. İlk izlenimlerim oldukça olumlu
Isınmaydı cd nin sesiydi falan pek takmıyorum açıkçası,
çünkü masaüstü bilgisayarımla karşılaştırdığımda ne kadar
büyük bir nimet olduğunu anlıyorum.

Ayrca bu forum sayfalarında yazan arkadaşlara da tek tek teşekkür
ediyorum, Laptop almaya karar verdilten sonra ki bu 4 ayda bana
karar vermemde çok yardımcı oldunuz.

Son olarak bir süper pi sonucu vereyim 52 s
Franci

27 Ekim 2005; 23:18:31 

arkadaşlar ram i 1gb ddr400 yapan yok mu?
ben düşünüyorum ama nereye yaptırabilirim hiç bilmiyorum..mavi getirmicek herhalde ddr400 leri

TriBuLanCe
hoydaa

27 Ekim 2005; 23:51:18 

Arkadaslar bi sorum olcak. Ben nete LAN ile yurttan baglaniyorum. Masaustu kullananlarda mouse ile tray icon'larin oldugu kisimda yer alan Local Area Connection simgesi uzerine gelince Speed:100.0 Mbps yaziyor. Bende ise 10.0 Mbps. Sanki eski bilgisayarim (masaustu) ile daha hizli nete giriyodum. Bu konuda bi fikri olan var mi? Bunun ayarinin yapildigi bi yer var mi acaba?
esarikaya
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

28 Ekim 2005; 0:45:52 

quote:

Orjinalden alıntı: hoydaa

Arkadaslar bi sorum olcak. Ben nete LAN ile yurttan baglaniyorum. Masaustu kullananlarda mouse ile tray icon'larin oldugu kisimda yer alan Local Area Connection simgesi uzerine gelince Speed:100.0 Mbps yaziyor. Bende ise 10.0 Mbps. Sanki eski bilgisayarim (masaustu) ile daha hizli nete giriyodum. Bu konuda bi fikri olan var mi? Bunun ayarinin yapildigi bi yer var mi acaba?

Neden 10Mbps olduğunu bilemiyorum, belki kullandığın ethernet kablosundandır, başka kablo ile denedin mi ?

Ama 10Mbps bile olsa internette yavaşlık olmasının sebebi bu olamaz.. 10Mbps baya yüksek bir değer çünkü, evde bizim 256Kbps ADSL erişimimiz olduğunu düşünürsen
mehmetalgul

28 Ekim 2005; 1:17:36 

Dün neredeyse başka bir notebook alacaktım. İyiki kredi kartı sorun çıkarmış. Benide listeye ekleyin. Bugün itibari ile siparişim onaylandı ve kargoya verilecek. Halen 100 gb olayı devam ediyor söylendiğine göre. Zaten bu seri bitince ikinci seri gelmeden bir süre ürünün olmayacağını tahmin ediyorum.
Formda bütün merak ettiklerime ulaştım. Teşekkür ederim Arkadaşlar.

hoydaa

28 Ekim 2005; 2:19:40 

Aslinda yavasligini hissettigim NET degil LAN. Onceden agdaki dosyalari cok daha hizli cekebiliyodum. 700MB bi filmi maksimum 15dak indiriyodum. Simdi paylasimdaki dosyalari cok daha yavas indirebiliyorum. Baska kablo ile de denedim degisen bisey olmadi. Gercekten cok ilginc...
esarikaya
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

28 Ekim 2005; 2:27:16 

quote:

Aslinda yavasligini hissettigim NET degil LAN. Onceden agdaki dosyalari cok daha hizli cekebiliyodum. 700MB bi filmi maksimum 15dak indiriyodum. Simdi paylasimdaki dosyalari cok daha yavas indirebiliyorum. Baska kablo ile de denedim degisen bisey olmadi. Gercekten cok ilginc...

Realtek LAN driver 'ını kaldır Add/Remove programs 'dan sonra bi daha kur bakalım... Ben hiç LAN bağlantısı kurmadım şu ana kadar ama bir sorun olmaması lazım..
Franci

28 Ekim 2005; 3:56:19 

hoydaa aynı sey bende de oluyo bazen 100 yazarken bazen 10 yazıyo
kablodandır diye umuyorum inşallah öyledir
quote:

TriBuLanCe
esarikaya
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

28 Ekim 2005; 9:56:24 

5024 alan yeni arkadaşlara hayırlı olsun.. aramıza hoşgeldiniz

Ses kartı sürücüleri ile ilgili olarak son durum şudur :

Bazen ses kartında cızıtlılı, patlak sesler geliyordu... Bu konuyu notebookreviev sitesinde daha önce de okumuştum.. Bu problemi yaşayan kişiler Realtek AC'97 3.58 sürümünün bu problemi ortadan kaldırdığını söylüyorlardı.. Ben de bu sürücüleri @cemdiker 'in verdiği linkten indirdim ama önceki sürümü Add/Remove programs ile kaldırmak istediğimde windowsda ilk kez gördüğüm bir hatayla karşılaştım.. bir DLL 'e ilişkin hata verdi ve buradan kaldırmayı başaramadım.. Aynı sürücüyü bi daha kurduktan sonra yeniden kaldırmayı denediğimde sorun çıkmadı...

3.58 sürücüsünü install ettim ama bir uyumsuzluk olmalı ki, Device Manager 'dan baktığımda ses kartını tanımadığını gördüm ( Klasik ? ikonu ).. Notebookreview 'deki arkadaşlardan biri Realtek 'in sitesindeki en son sürümün bu ses problrmini ortadan kaldırdığını yazmış... Hemen siteden en son sürüm olan 3.78 'i indirdim ve kurdum.. Gerçekten daha önce yaşadığım ses bozulmaları ortadan kalktı.. Artı, ses çıkışında belirgin bir artış olduğunu gördüm (divx 'de sesi az diyen arkadaşlar bir de bu sürümü denesinler)

Tavsiyemdir, en kısa zamanda 3.78 sürümünü indirip kurun... İyi forumlar
pirpir

28 Ekim 2005; 10:52:29 

yeni alan herkese hayırlı olsun :)

ya arkadaşlar ben internet için modemimin usb çıkışını kullandığımda bağlantı hızı 512 kpbs gözüküyor ethernet çıkışından bağlayınca 100Mpbs! arada dünya fark var. bu olay heralde şu ethernet kartlarında yazan 10/100 olayıyla alakalı

ben şu sıra bluetoothlu masaüstü bilgisayarımdaki internet bağlantısını notebookumla paylaştırmaya çalışıyorum. önce bluetooth simgesine sağ tıklayıp network access den yapmaya çalıştım bağlandı iki bilgisayar birbirine ama giden paket çok gelen paket yok bu olayı nasıl yapabileceğimiz konusunda fikri olan arkadaş varsa lütfen fikirlerini esirgemesin :)

bi de dün evde otururken bi baktım kabosuz bi ağ bulup bağlanmış. bağlantının adı linksys di bunun bi modem markası olduğunu biliyorum heralde biri bağlantısını şifrelemeden kullanıyo adsl modemini. en düşük sinyaldeydi deneme mahiyetinde nete bağlanabiliyomu falan diye baktım zor bela bi ara siteleri açtı ve msne bağlanabildi :D sonra yok oldu o bağlantı :) herneyse kendi bluetooth networkümü kurabilirsem inşallah güzel olcak :)

hoydaa

28 Ekim 2005; 11:14:56 

Ethernet girisi USB girisinden daha hizlidir. Bu durum muhtemelen ondan kaynaklaniyordur. Gerci aradaki fark o kadar degildir ama yine de ADSL modeminizi USB'den degil de Ethernet girisinden takmanizi tavsiye ederim.

Bu arada esarikaya ellerine saglik.
esarikaya
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

28 Ekim 2005; 11:16:18 

quote:

Orjinalden alıntı: pirpir

yeni alan herkese hayırlı olsun :)

ya arkadaşlar ben internet için modemimin usb çıkışını kullandığımda bağlantı hızı 512 kpbs gözüküyor ethernet çıkışından bağlayınca 100Mpbs! arada dünya fark var. bu olay heralde şu ethernet kartlarında yazan 10/100 olayıyla alakalı

ben şu sıra bluetoothlu masaüstü bilgisayarımdaki internet bağlantısını notebookumla paylaştırmaya çalışıyorum. önce bluetooth simgesine sağ tıklayıp network access den yapmaya çalıştım bağlandı iki bilgisayar birbirine ama giden paket çok gelen paket yok bu olayı nasıl yapabileceğimiz konusunda fikri olan arkadaş varsa lütfen fikirlerini esirgemesin :)

bi de dün evde otururken bi baktım kabosuz bi ağ bulup bağlanmış. bağlantının adı linksys di bunun bi modem markası olduğunu biliyorum heralde biri bağlantısını şifrelemeden kullanıyo adsl modemini. en düşük sinyaldeydi deneme mahiyetinde nete bağlanabiliyomu falan diye baktım zor bela bi ara siteleri açtı ve msne bağlanabildi :D sonra yok oldu o bağlantı :) herneyse kendi bluetooth networkümü kurabilirsem inşallah güzel olcak :)

@pirpir, modemin usb ile ethernetten bağlı olduğunda farklı değerler gösterdiğini söylemişsin.. bunun daha önce bahsedilen 10Mbps olması ile bir ilgisi yok... usb'den bağlanınca direkt internete bağlanıyorsun ve bu nedenle 512Kbps görüyorsun.. Ethernet ile bağlanırsan modem ile pc arasında bir bağlantı kuruyorsun, bu durumda her iki bağdaştırıcı da 100Mbps desteklediği için olabilecek en yüksek değer olan 100Mbps ile bağlantı alıyorsun.. Ama internet erişimin yine 512Kbps olduğu için senin internet download 'un açısından 100Mbps olması bir anlam ifade etmiyor...

Daha önce bahsedilen 10Mbps konusuna benim de aklım takıldı.. Bu durum olması için iki sebep var.. birincisi uygun bir ethernet kablosu kullanılmaması (CAT-5 olması gerekiyor).. İkincisi ise hattın diğer ucundaki portun Max 10Mbps destekliyor olması, bu durumda sende Gigabit ethernet olsa bile 10Mbps ile bağlanırsın..

BT konusuna gelince, hiç denemedim ama eğer BT bağdaştırıcısı üzerinden TCP/IP protokolünü kullanabiliyorsan kurulum çok kolay olur... Tek yapman gereken pc ile aynı segmentte bir IP adresi vermen (örn. 192.168.1.1 modem, 192.168.1.2 desktop pc, 192.168.1.3 notebook).. Bir de gateway olarak modemi gösterirsen sorunun kalmaz.. DNS tanımını yapmak zorunda kalırmısın bilemiyorum, belki gateway 'den otomatik olarak alır (tcp/ip ayarlarından otomatik seçmeyi dene)..

Bende wireless modem olduğu için her iki bilgisayarı da WLAN ile bağlıyorum internete ama ben de merak ettim doğrusu, bugün bi deneme yaparım bu konuda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esarikaya -- 28 Ekim 2005, 11:19:54 >
pirpir

28 Ekim 2005; 11:16:26 

aklıma gelmişken şu amd nin powernow! ın dün en son sürümünü indirip kurdum. hemencecik bişey demeden kurdu gitti. benim merak ettiğim bu program tamamen kafasına göre çalışıp mı performansı ayarlıyor yoksa bize seçenek falan sunuyo mu bende hiç bişey yok powernow adına görev çubuğunda falan. sizde durum ne arkadaşlar?

bu arada bilgiler için çok sağol esarikaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirpir -- 28 Ekim 2005, 11:20:17 >

esarikaya
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

28 Ekim 2005; 11:22:44