Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Acer Aspire 5024WLMI = 1329$ + KDV (nakit: 2.099 YTL)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Cevap: Acer Aspire 5024WLMI = 1329$ + KDV (nakit: 2.099 YTL) Sayfa: <<   < önceki  6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
bunyass

25 Ekim 2005; 16:54:50 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

çanta gelince arkadaşlar haberdar ederse sevinirim bende almadım çantayı...

Nerde bu devlet su işleri..
pirpir

25 Ekim 2005; 17:12:53 

ben dün aldığımda çantayı hemen verdiler valla arkadaşlar bi soruverin isterseniz

scoutm

25 Ekim 2005; 19:13:39 

almasanızda olur arkadaşlar bu bilgisayarın tek dandik olayıı çantasıı benceee :)

belki yeni gelecek olanlar daha kaliteli olur

cnsuff

25 Ekim 2005; 22:37:22 

Valla 250 tane notebook satıyorlarsa, yanında bedava kaliteli(pahalı) bir çanta beklemek hayal olur. Hele ki kanka olmadıklarıyla rastgele konuşan bir firmadan bunu beklemek..
Ben ilk kurulduğundan beri tanıyorum mavi bilgisayarı. Sık sık giderdim o zamanlar. Bir elemanla da aram iyiydi çok yardımcı oldu sağolsun. Küçücük bi yerde çalışıyorlardı o zaman, ama çok ilgili konuşuyorlardı. Samimiydiler. Bana işlemci vermişti denemem için hatırlıyorum, işe yaramazsa geri getirirsin demişti..(Board mu bozuk diye..neyse) Kimseyi küçük görmezlerdi. Gece 11 de mavi bilgisayardan çıktığımı bilirim

Şimdi ise rastgele burnu havada konuşmalar.. Kendini çok büyük görüp konuşmalar..bi de yalan yanlış konuşmalar ..dükkanı kapayıp gitmeler. Herneyse, zerre kadar zevk almıyorum o dükkana giderken artık. Gidersem de mecburiyetten, ürünü alıyorum çıkıyorum.

Nerde o kapısından girince her tarafta ürün yığılı olan küçüük ama ilgili mavi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnsuff -- 25 Ekim 2005, 23:11:47 >

esarikaya
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

25 Ekim 2005; 23:11:56 

quote:

Orjinalden alıntı: cnsuff

Valla 250 tane notebook satıyorlarsa, yanında bedava kaliteli(pahalı) bir çanta beklemek hayal olur. Hele ki kanka olmadıklarıyla artist artist konuşan bir firmadan bunu beklemek..
Ben ilk kurulduğundan beri tanıyorum mavi bilgisayarı. Sık sık giderdim o zamanlar. Bir elemanla da aram iyiydi çok yardımcı oldu sağolsun. Küçücük bi yerde çalışıyorlardı o zaman, ama çok ilgili konuşuyorlardı. Samimiydiler. Bana işlemci vermişti denemem için hatırlıyorum, işe yaramazsa geri getirirsin demişti..(Board mu bozuk diye..neyse) Kimseyi küçük görmezlerdi. Gece 11 de mavi bilgisayardan çıktığımı bilirim

Şimdi ise rastgele konuşmalar.. Kendini çok büyük görüp konuşmalar..bi de yalan yanlış konuşmalar ..dükkanı kapayıp gitmeler. Herneyse, zerre kadar zevk almıyorum o dükkana giderken artık. Gidersem de mecburiyetten, ürünü alıyorum çıkıyorum.

Nerde o kapısından girince her tarafta ürün yığılı olan küçüük ama ilgili mavi..

off yaaa.. bi çanta muhabbeti adamı nerelere götürdü... hey gidi günler heyyyyy
bunyass

25 Ekim 2005; 23:27:17 

o maviyi bende bilirim.. emek işhanında 15. kattamıydı neydi.. kutular karşılardı kapıda.. gerçekten pek ilgililerdi.. şimdi aldık çıktık ürünü yüzümüze bile bakmadılar dediğin gibi .. az uz da değil 2 milyar bıraktık..

bakalım belki doğum günümüzde kart yollarlar.. netten değil tabi

çantayıda gidip yarın aliim.. bide burun kıvırayım bumudur yuh diye

emre d.

26 Ekim 2005; 0:05:13 

quote:

Orjinalden alıntı: esarikaya

@emre d. sen HDD hakkında araştırma yapacaktın, sana model numarasını vermiştik.. Ne oldu, o işten haber yok mu ?

kardeş derslerden araştırcak zaman bulamadım kusura bakma, hitachinin sitesine şöyle bi göz attım sizin için 2 güzel haberim var;

1. hdd 5400 rpm çalışıyor ama full çalışır durumda bile 4200 rpmnin harcayacağı kadar enerji harcıyor (yani enerjiden tasarruf, bu da pil ömrünün uzaması demek)

kaynak: http://www.span.com/catalog/product_info.php?products_id=4429

Model: Travelstar 5K100 HTS541010G9AT00 13G1591

Type: ATA IDE-Ultra/100
Capacity: 100gb
Details: 5400rpm
12ms access
8mb cache
-493mbit/sec raw
9.5mm high
Guarantee: 3yr

Highlights
100GB maximum capacity
Power dissipation comparable to 4200 rpm
Outstanding operating and non-operating shock
Doubling of industry standard load/unload cycles to 600,000
Enhancements to mechanical and electrical design
Supports both Parallel ATA and Serial ATA interfaces
RoHS compliant1

2. Enhanced Adaptive Battery Life Extender (ABLE) 3.0 teknolojisi var bu harddiskte, hdd kullanım durumuna göre harcadığı enerjiyi minimuma düşürebiliyor (bu da aynı şekilde pil ömrünün uzamasına sebep oluyor)

kaynak: http://www.hitachigst.com/portal/site/en/menuitem.428b96664d580c5deb4703e3aac4f0a0/

NOT: açıkçası notebook'ta IBM/Hitachi hdd kullanıldığı için çok şanslısınız. ABLE teknolojisiyle ilgili (ingilizcesi olanlar için) daha ayrıntılı bilgiyi aşşağıdaki linkte Enhanced Adaptive Battery Life Extender (ABLE) yazan yere tıklayarak alabilirsiniz.. bu konuyla ilgili tablo 1'de bi grafik de mevcut..

link: http://www.hitachigst.com/tech/techlib.nsf/techdocs/67F8F9143D6BD51C86256F72007629A4

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre d. -- 26 Ekim 2005, 0:38:02 >

ytü
bunyass

26 Ekim 2005; 0:17:11 

teşşekkürler emre d.

ben bişi sorcam sana harddisk konusunda.. hiç bişi yapmazken harddiskten belli peryotlarla ses gelirmi..

RossTheBoss

26 Ekim 2005; 0:20:29 

bu notebook u almı$ ark. lara hayırlı olsun...ben ağırlığı ve i$lemci ml olduğu için vazgeçmi$tim...piyasaya daha ii aletlerin girmesini beklicem...

Bubble Owns ALL...
bunyass

26 Ekim 2005; 0:25:48 

ihtiyacın yoksa en güzeli beklemek..

ama ihtiyacın varda bekliyosan karar vermen her yeni notebookla dahada zorlaşacak
hangisini alayım diyerekten.. sonra tam birine kanın kaynıcak hoop yeni bi model daha :)

notebook almak zor ama sanırım doğru iş yaptık bu notebooku alarak.. inşallah herhangi bir problem çıkmaz

emre d.

26 Ekim 2005; 0:28:37 

quote:

Orjinalden alıntı: bunyass

teşşekkürler emre d.

ben bişi sorcam sana harddisk konusunda.. hiç bişi yapmazken harddiskten belli peryotlarla ses gelirmi..

evet gelir.. bunda endişelencek bişey yok (hatta ses efekti: cırk)

ytü
esarikaya
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

26 Ekim 2005; 0:38:58 

@emre d. teşekkürler... gerçekten kaliteli bir HDD kullanmışlar notebookta.... Sıcaklık da fena değil.. Normal kullanımda 47 derecede sabit çalşıyor... Antivirus ile full tarama yaptığımda yoğun hdd access olmasına rağmen max 58 derece gördüm...

Bu arada aletin fan kontrolü gerçekten iyi.. ihtiyaç olmadığı sürece olukça düşük devirlerde sessiz çalışıyor...

@RossTheBoss, seni de bekleriz bizim gruba ML serisi işlemcilerin voltajını MT serisi işlemciler kadar azaltabiliyorlarmış... yabancı bir forumda okumuştum...
hoydaa

26 Ekim 2005; 1:23:39 

Beyler sizin de klavyeniz yazarken esniyor mu? Ozelikle klavyenin sol ust kosesindeki tuslara basinca panel toptan esniyor altinda bosluk varmis gibi. Tuslara biraz sert basan biri olarak korkarak kullaniyorum klavyeyi
cemdiker

26 Ekim 2005; 1:55:42 

Hitachi hdd den belirli aralıklarla gelen ve hemen kesilen seslerle ilgili bir forumda birşeyler okumuştum. Çok kişi rahatsız oluyormuş ama çözümü çok basit. Hitachi nin siteden bir yazılım indirip (powerbooster) halledilebiliyormuş. Bir deneyin isterseniz. http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm
Hitachi lerdeki aralıklı tıklamalardan farklı olarak benim toshibadan da dosya okuma/yazma başlamadan önce motor sesi geliyor. Hdd motoru açılıp susuyor güç koruması için, fan çalışmayınca çok sessiz ortamda motor sesini duyabiliyorum kesilip çalışan. O da notebook hardware control den hdd nin motorunu durmadan çalıştıra getirince duyulmuyor.

HDTach-3-0-1-0-setup.exe bu programı indirip hdd nizi test edip buraya yazarsanız çok sevinirim.

Ayrıca biri sormuştu ses kartının 5.1 desteği var mı diye. Varmış benim m635 in kitapçıkta kulaklık çıkışının aynı zamanda dijital çıkış olduğu yazıyor, ses kartları aynı olduğuna göre sizde de vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemdiker -- 26 Ekim 2005, 2:11:24 >

emre d.

26 Ekim 2005; 2:41:15 

quote:

Orjinalden alıntı: cemdiker

Hitachi hdd den belirli aralıklarla gelen ve hemen kesilen seslerle ilgili bir forumda birşeyler okumuştum. Çok kişi rahatsız oluyormuş ama çözümü çok basit. Hitachi nin siteden bir yazılım indirip (powerbooster) halledilebiliyormuş. Bir deneyin isterseniz. http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm
Hitachi lerdeki aralıklı tıklamalardan farklı olarak benim toshibadan da dosya okuma/yazma başlamadan önce motor sesi geliyor. Hdd motoru açılıp susuyor güç koruması için, fan çalışmayınca çok sessiz ortamda motor sesini duyabiliyorum kesilip çalışan. O da notebook hardware control den hdd nin motorunu durmadan çalıştıra getirince duyulmuyor.

HDTach-3-0-1-0-setup.exe bu programı indirip hdd nizi test edip buraya yazarsanız çok sevinirim.

Ayrıca biri sormuştu ses kartının 5.1 desteği var mı diye. Varmış benim m635 in kitapçıkta kulaklık çıkışının aynı zamanda dijital çıkış olduğu yazıyor, ses kartları aynı olduğuna göre sizde de vardır.

cem, "hddnin motorunu durmadan calistir"a getirince ABLE özelligini kapamis mi olunuyor ??? buna bi baksana o forumdan.. 2 saniyelik calisma sesini duymamak icin motoru surekli calistirmanin bi anlami yok ki, bu bnm fikrim

ytü
emre d.

26 Ekim 2005; 2:56:18