Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Acer Aspire 5024WLMI = 1329$ + KDV (nakit: 2.099 YTL)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Cevap: Acer Aspire 5024WLMI = 1329$ + KDV (nakit: 2.099 YTL) Sayfa: <<   < önceki  5 6 [7] 8 9 10 11 12 13 14   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
bunyass

24 Ekim 2005; 5:14:56 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

cemdiker güzel bi yazı olmuş eline sağlık.. bende senin gibi msi ile acer arasında gidip geliyordum ki hdd in 100 gb 5400 olması ve bluetoothun dahil edilmesi ile kararım kolaylaştı..

verdiğin yararlı bilgiler için çok teşekkürler.. bu birazda mavinin şansı sanırım.. siparişleri o şekilde gelmiş yoksa ben hala kararsız bi şekilde bekliyo olacaktım..

Nerde bu devlet su işleri..
junglee

24 Ekim 2005; 5:39:24 

acer'ın pil süresi ve özellikleri nedir. arkadaşlar yardımcı olabilirmisiniz ?

scoutm

24 Ekim 2005; 9:58:27 

quote:

Orjinalden alıntı: cemdiker

Mavi
quote:

Orjinalden alıntı: cemdiker

Notebook hardware monitor 1.9 beta3 ü indirdim. Oldukça kullanışlı bir program. Cpu hızını, güç ayarlarını, ekran kartı hızını değiştirebiliyorsunuz, hdd cpu ısısını görebiliyorsunuz. Pilin bozulma oranını ne kdr watt çekildiğini (ekran full parlak ile min. parlak arasında 5w fark var) görebiliyorsunuz. Ayrıca ben windows güç kontrolünde yapmayı başaramadım bu programla çozdüm, köşede sıcaklığı, pilin kaç dk sonra bittiini, cpu ve gpu saat hızlarını yazıyor.

Bu programı nerede indirebiliriz ben aradım fakat bulamadı

Jackal78

24 Ekim 2005; 10:10:26 

quote:

Orjinalden alıntı: esarikaya

Arkadaşlar, benim notebook da geldi nihayet.. kargo ile getirtmiştim, neyseki bir sorun çıkmadı...

SANADA HAYIRLI OLSUN ARKADAŞIM, GÜLE GÜLE KULLAN!!!!
AÇIKÇASI İYİ BİR TERCİH YAPTIK.HAFTASONU OYUN AYNAMA FIRSATI BULDUM YENİ NOTEBOOK'UMLA.NFS UNDERGROUND 2 VE FİFA 06 OYNADIM. MAKİNENİN 3D PERFORMANSI BEKLENTİMİN ÜZERİNDE DİYEBİLİRİM.

bunyass

24 Ekim 2005; 10:26:18 

scoutm programa burdan ulaşabilirsin

http://forum.donanimhaber.com/m_4508205/tm.htm

junglee 2,5 saat civarında pil süresi.. ben film izledim 2,5 saatin biraz üzerinde idi..

scoutm

24 Ekim 2005; 10:35:53 

quote:

Orjinalden alıntı: bunyass

scoutm programa burdan ulaşabilirsin

http://forum.donanimhaber.com/m_4508205/tm.htm

junglee 2,5 saat civarında pil süresi.. ben film izledim 2,5 saatin biraz üzerinde idi..

Teşekkürler

esarikaya
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

24 Ekim 2005; 10:51:35 

Acer sitesinden indirip kurduğum PowerNow benim notebook 'ta epey fark etti.. Gereksiz zamanlarda işlemci hızı 800MHz civarına indi, sıcaklık ve dolayısıyla fan hızı baya minimum değerlere indi... Bunu indirip kurmanızı tavsiye ederim..
bunyass

24 Ekim 2005; 11:19:02 

quote:

Acer sitesinden indirip kurduğum PowerNow benim notebook 'ta epey fark etti.. Gereksiz zamanlarda işlemci hızı 800MHz civarına indi, sıcaklık ve dolayısıyla fan hızı baya minimum değerlere indi... Bunu indirip kurmanızı tavsiye ederim..

esarikaya ben bulamadım acer ın sitesinde tam link verebilcenmi?

cemdiker

24 Ekim 2005; 12:02:26 

quote:

Bu programı nerede indirebiliriz ben aradım fakat bulamadı

http://www.pbus-167.com/
buradan indirebilirsiniz.

esarikaya
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

24 Ekim 2005; 12:18:15 

quote:

Orjinalden alıntı: bunyass

quote:

esarikaya ben bulamadım acer ın sitesinde tam link verebilcenmi?

Aşağıdaki linke sağ tıkla "Save Target As" ile istediğin bir yere kaydet...

ftp://ftp.support.acer-euro.com/notebook/aspire_3020_5020/driver/cpu.zip
bunyass

24 Ekim 2005; 12:34:46 

teşekkürler esarikaya

desire1999

24 Ekim 2005; 14:29:54 

Merhabalar, geçen haftaya kadar notebook almak aklımda yoktu. Kaldıki 2.5 senedir acer travelmate kullanıcısıyım. Bir şekilde şeytan dürttü ve notebookumdan memnun olmama rağmen Age Of Empires 3 oyununu gördükten sonra yeni bir notebook almaya karar verdim. İlk notebookumu aldığımda bazı kriterlerim vardı, bu seferkinde kriter olarak DVD-RW, paylaşımsız ekran kartı(128mb) ve wireless kafi bir seçenekti. İnanın elimden dolu model geçti, derinlemesine araştırdım, piyasada paylaşımsız ekran kartı olan sayılı notebook var ve onlardan birisi de acer5024. Sizlerin sayesinde de bu forumdan takip ederekten ve mavi bilgisayarı bilmiyordum bir yamukluk olmasın alırken diyerekten infronic i arayıp, mavi bilgisayarın adını verip Ankara da bir arkadaşımdan mağazayı görmesini istedikten sonra siparişi hiç düşünmeden verdim. İstanbul da oturduğum ve pahalı bir ürün alacağımdan bu tip araştırmayı maruz görün. Cihazı almaya hala karar verememiş olan arkadaşların pişman olmayacağı kesin (Bundan sonra düşük fiyatlı çıkacak notebooklar hariç) Cihazı kurdum, birkaç hırpalama testi yaptım(yazılımsal açıdan) ve sonuç bu fiyata alabilmeyi hayal edebileceğiniz özellikte bir notebook olduğuna karar verdim. Yanlız bir problemim oldu, onu da belki bilen arkadaşlar olabileceği açısından sormak gereği duydum, slot CR-ROM olayında küçük cd takılamamakta. Takıp içinde kaldığında korkan arkadaşlar için başka bir cd yi hafif takmaya çalışın geri dışar atıyor. Slot CD-Rom ların ufak cd leri okuması için bir aparat varmıdır diye soracaktım.
Saygılar, cihazı alan arkadaşlara da hayırlı olsun.

ugurata

24 Ekim 2005; 14:58:33 

Selamlar öncelikle bu overclock işini ben de şimdilik uygulamayı düşünmüyorum. Çünkü bu sistemle şu anda piyasada olan ve de yakın zamanda çıkacak olan tüm oyunları sorunsuz çalıştırabileceğimi düşünüyorum.

Ama bir dizüstü bilgisayarı bir masaüstü kadar rahat yükseltme imkanı olmadığı için ileriye dönük olarak yapabileceğimiz en iyi şey bellekleri 400 lüklerle değiştirip öncelikle ekran kartını sonra da fsb ve işlemci frekanslarını artırmak. Yani bundan 2-3 sene sonra yine iş görür ve para eder bir halde kalması için makinenin..

Geforce 6600Go larda overclock ile %30-40 civarı başarım artışına ulaşılabildiğini okumuştum bi forumda mobility x700'lerde o kadar olmasa da yine de iyi bir oran söz konusuymuş. Tabi bunlar kesin rakamlar olamaz hiçbir zaman, elinizdeki parçanın özelliklerine göre değişebilir yani şans işi.. Bir de geforce larda SM3.0 ve DirectX9.0c desteği (mevcut radeonlarda ise en son DirectX 9.0b).. O yüzden elimizdeki grafik kartının ileride ne kadar işimizi göreceği önemli..

ACER ASPIRE 5024WLMI
Bogi

24 Ekim 2005; 16:15:52 

Herkese merhabalar.

Uzun süredir sadece forumu okumakla yetiniyordum. Laptop alma sürecinde hangi laptop sorusuna sizlerden edindiğim bilgilerin çok faydası olduğunu anladıktan sonra sizlere teşekkür etmek istedim.

Nihayet ben de Cumartesi günü 5024'e kovuştum. Ama biraz çılgınca oldu. En azından sonradan yaptığımın gereksiz olduğuna karar verdim. Kocaeli'nden kalktım Ankara'ya gittim. İçim huzursuzdu. 2 milyar küsür para vereceksin ama makinayı ellemeden alacaksın. Bana biraz ters gelmişti. Sonradan pişman oldum. İmkanlar varken kullanmak lazım. Evimde heyecanla laptopımı bekliyebilirdim. Ölü piksel varsa diye kendi kendi mi telaşlandırıp, 340 km*2 lik yolu almak ve de ölü piksel var mı diye linux ekranında arama yapmak komikti.

Testi yapmak için Maviciler bana ordan bir windows verin gelin kuralım falan gibi monologlar olması gerekirdi herhalde. Zaten başları çok kalabalıktı. Aldım ve çıktım. Bu arada bi de cardfinans kredi kartımız oldu. 1 saatte. Peynir ekmek dağıtıyorlar sanki. Ama iyi oldu. Limit problemi ortadan kalktı.

Laptopla ilgili zaten arkadaşlar açıklamalarını yapmışlar. Ben de çanta için beklemedeyim.

Şu an desktopla bağlantı kurmanın yöntemlerini öğrenmeye çalışıyorum. Mesala 1394 portuyla olabilir mi onu merak ediyorum. Yüksek hızla veri iletişimini sağladığnı bildiğim bu portu desktop bilgisayarıma dv kamera görüntülerimi atmak için kullanıyorum.

Bir de usb bluetooth dongle ım var. Bir ağ daha kurma çalışmam da bu. Bilenler için çok kolay gibi gözüküyor olabilir. Biz de halledeceğiz inş.

Esas problem adsl modemi aldığımda notebook alma fikrimin olmamasından kaynaklanıyor. Wireless ı test etmek lazım. Kalkıp burger king'e mi gitsek? 4 kişilik ağımız var. Yani tüm portlar dolu. Ben açgözlülük yapıp hem notebook hem desktop ikisiyle de nete girmek isiyorum. Ama sanırım çoğaltıcı almam gerekecek.

İlk yazım oldukça gevezelikle geçti. Bunun sebebi gerçekten uzun süredir forumu okumam oldu sanırım. Birikmiş içimde şimdi rahatladım.

emre d.

24 Ekim 2005; 16:23:32 

desire1999, hayırlı olsun. sen de notebook'u alır almaz üye oldun sanırım foruma!! 5204 FAN CLUB'a hoşgeldin bu arada bu notebooku alan kaç kişi oldu şimdi??

benim bildiklerim:

1. eserikaya
2. scoutm
3. Jackal78
4. ufuk172
5. Franci
6. ugurata
7. bunyass
8. meridyen6
9. cnsuff
10. hoydaa
11. Crystal
12. bimekan
13. otiron
14. ikcihan
15. desire1999
15. bogi

başka var mı??

Not : mavideki 5024'lerin yarısını bu forumdakiler almış gibi gözüküyor :PP bu arada notebookları o kadar kişi aldı bi resmi çekilip atılmadı yazıklar olsun, puuu size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre d. -- 24 Ekim 2005, 16:27:32 >

ytü
esarikaya
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

24 Ekim 2005; 16:26:49 

Selam Bogi.. Hayırlı olsun öncelikle.. benim o kadar yolu gözüm yemediği için Kargo ile getirtmiştim.. Bir sorun da çıkmadı neyse ki..

1394 firewire üzerinden network konusuna gelince, evet bu mümkün tabiki... daha önce denemedim ama 1394 bağdaştırıcısının üzerine (her iki sistemde) "microsoft ağları için istemci" kurarak yeni bir netrok oluşturabilirsin... dediğim gibi daha önce bizzat denemediğim için pratik bilgiler veremiyorum ama teknik olarak mümkün..

ADSL 'i kullanmak için eğer desktop üzerindeki 1394 ve ethernet networkleri arasında bir gateway kurabilirsen Notebook ile de internete girebilirsin, bu biraz zor olur tabi ama mümkün.. ya da dediğin gibi bir HUB alarak adsl router 'ın portlarını çoklayabilirsin..