Giriş | |
|
|
|
31 Ekim 2005; 10:39:32
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: desire1999 Bendeniz geçen hafta tesbit etmiştim... o zamanlar karambole geldi yada önemsenmedi ama bence mini dv yi bildik cd-rom larla normal cd lere aktarmak ileriye dönük sonuç vermez diye düşünüyorum. Türkiye de satan bi firma yokmudur acaba? şimdilik baktım ama bulamadım...Arkadaşlar coolmaster notebook sağutucusu ile saatlerce makina açık ve 44 dereceden yukarı çıkmıyor. Bu soğutucuyu almadan önce kutunun içerisinden çıkan notebooku koruması için kenarlarına geçirilen plastik stroporları koyardım...Sonrasında çok alaturka olduğundan çözümü buldum...Bu mini dv olayı da onun gibi bişey olacak benim için... En azından makinayı karalamaya çalışan arkadaşlarıma koz vememek için cd adaptörü almak lazım...Bu arada aldığımız 5024 ün muadili olan HP marka (modelini hatırlamıyorum) cihazın tek eksiği olan gigabit ethernet yok şeklinde 1799usd +kdv şeklinde yurdumun teknosa sında satılıyo..HP müptelası arkadaşlara duyurulur... quote:
Orjinalden alıntı: esarikaya quote:
Orjinalden alıntı: pirpir beyler bu aletin cd sürücüsü olayı çok güzel de hiç mini cd takmayı deneyen ya da becerebilen var mı? ben az önce denedim ben sokuyorum o atıyo dışarı :D bazen kalıyo içinde okumuyo ama tam oturmuyo içine bozulmuyo korkmayın düğmeye basınca geri çıkartıyo ama kafama takıldı umarım vardır bu mini cd/dvd olayı Slot sürücüler mini-CD 'leri desteklemiyor maalesef... ama ben slot olmasından çok memnunum şahsen... Senin derdine derman ise burada Ama Türkiye'de varmıdır bilemem... Ucuz bir şey olduğu için internetten sipariş ile alabilirsin... http://www.amazon.com/gp/product/B000067VBS/103-6306771-2913427?v=glance&n=172282&SubscriptionId=09FVDRT8TEJ64C2A7Y02 Sadece player için değil, recorder için de kullanılabiliyormuş... eheh sıkma canını arkadaşım ya allah bilir türkiyede bile vardır o adaptör. şimdilik çok hayati bişey değil ama zaman içinde halledilmeli tabi. zaten şu bilgisayarı mini cd\dvd okumuyo diye kötüleyen birinin bilgisayar bilgisinden şüphe ederim
|
|
31 Ekim 2005; 11:45:03
|
|
|
ARKADAŞLAR BEN NOTEBOOK'A ÇİFT İŞLETİM SİSTEMİ KURDUM. HER İKİ SİSTEMEDE 1,2,2,0 İŞLEMCİ DRİVER'I YÜKLEDİM. ANCAK BİRİNDE CPU HIZI 800'E İNEBİLİYORKEN DİĞER İŞLETİM SİSTEMİNDE 1,800'ÜN ALTINA İNMİYOR ????????? .
|
|
31 Ekim 2005; 12:12:06
|
|
|
ya arkadaşlar ben gta san andreası en kral ayarlarda rahatça oynayabiliyorum fakat bi süre sonra oyunda silah sesleri falan gitmeye başlıyo ama mesela deniz kenarındaysam denizin sesi gelmeye devam ediyo ya da radyoyu duyabiliyorum ama onun dışındaki hiçbi ses yok menüdekiler dahil. bi süre sonra olmaya başlıyo bu oyun ilk açıldığında herşey güzel :S ses kartı driverım en son olan 3.78 aynı sorunu yaşayan varmı arkadaşlar acaba ses kartı ısındığı için falan mı böyle oluyo?
|
|
31 Ekim 2005; 12:20:05
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: pirpir ya arkadaşlar ben gta san andreası en kral ayarlarda rahatça oynayabiliyorum fakat bi süre sonra oyunda silah sesleri falan gitmeye başlıyo ama mesela deniz kenarındaysam denizin sesi gelmeye devam ediyo ya da radyoyu duyabiliyorum ama onun dışındaki hiçbi ses yok menüdekiler dahil. bi süre sonra olmaya başlıyo bu oyun ilk açıldığında herşey güzel :S ses kartı driverım en son olan 3.78 aynı sorunu yaşayan varmı arkadaşlar acaba ses kartı ısındığı için falan mı böyle oluyo? Yaw her sorunu garibim notebook 'a yormayın.. oyundan kaynaklanıyordur.. patch ara internette.. oyundan kaynaklanan bir bug 'dır.
|
|
|
|
|
31 Ekim 2005; 13:16:42
|
|
|
dün öğle saatlerinde ben de acer aspire 5024 sahibi oldum...vatana millete hayırlı olsun
|
|
|
|
|
31 Ekim 2005; 19:37:48
|
|
|
.arkadaşlar en sonunda bende bilgisayarıma kavuştum .arkadaslar 512 olan ram 256+256 mı.yoksa tek slot üzerindemi.ayrıca bu bilgisayarı aldıktan sonra neleri yüklüyecez ya.bir hayırsever vatandaşımız şunları bir araya toplayıp linkleriyle beraber versede bir hayra girse alan herkes için cokiyi olur arkadaşlar.şunları bir arada bir verin artık ya.....
|
|
|
31 Ekim 2005; 23:21:55
|
|
|
selam.bende bu bilgisayarı almayı düşünüyorum ama ekranının kalitesini merak ediyorum.istanbulda oldugum için inceleme fırsatımda yok.ekranın kailtesiyle ilgili bilgi veririmisiniz.sony vaio ve packard bellin ekranlarına göre kalitesi nasıl.renkleri ve keskinligi iyimi.
|
|
31 Ekim 2005; 23:23:41
|
|
|
mrb arkadaşlar bugün age of empires III yükledim.dizüstünü bi deneyeyim dedim.10-15 dak kadar oyunun menusunde gezindim.3-5 dak kadarda oyun oynadım.işim vardı çıktım.bi de ne göreyim.buradaki bir arkadaşın tavsiyesi ile kurduğum Notebook Hardware Control adlı programda hardisk ısısının 60 derece üstünde olduğu için uyarı verdiğini gördüm.işlemci ısısıda yakındı buna.dizüstü yarım saattir 55 derecenin altına ancak indi bu arada.Allah dan 1 saat falan oynamamışım. şimdi anlamadığım ya benim dizüstü acer 5024 değil yada burada yorum yapan insanlar extra soğutma yapıyolar.düşünmek istemediğim bi hususda inş.doğru değildir cihaz övülmeye çalışılmıyodur.forumu incelerseniz arkadaşlar bunla ilgili sıkıntılarını dile getirenler var. bi yanlışım varsa düzeltilmesini isterim.bunlar benim yorumum.kimseyide tenkis etmek istemem.sonuçta almışım.ama düşüncelerimi paylaşmak istedim. bu arada herkese şimdiden hayırlı ve mutlu bayramlar.
intel core 2 duo e6300 1866mhz işlemci,asus p5k se anakart,philips 190cw7cs lcd monitör,nec ad-7170s dvd rw,asus 8500GT Magic 512 mb ekran kartı,2x512+1024 mb 800 mhz kingston ram,250 gb sata2 ncq 16 mb seagate hardisk,Aopen 350 watt kasa,Microsoft klavye/mouse
|
|
|
|
|
31 Ekim 2005; 23:31:45
|
|
|
Arkadaşlar, benim notebook ta(5014) ekran bölümünde tak ve kullan monitör olarak görünüyor bu normal mi sizlerde de bu şekilde mi yoksa bir sürücü falan yüklenip acer lcd gibi falan görünmesi mi gerekir. Birde önceki sayfalarda bluetooth un sp2 yüklü bazı makinalarda sorunlu olduğu ve bluetooth sürcülerinin tekrar yüklenmesi gerektiği yazılmış. Cd de bulamadım ben bende ki cd ler recovery cd 1-2 , recovery cd insturiction sheet boot cd , norton antivirus 2005 , NTİ CD-DVD maker. bunların içinde yok hiç bir sürücü yok. Bana bluetooth sürücülerini gönderebilirmisinizi, rapid e falan atarsanız iyi olur. Birde arkadaşlar bu modelde 5014WLMİ bluetooth var mı yok mu şimdi launch managerda wireless always on un altında bluetooth always off olarak gözüküyor. Bluetooth tuşu var ama bluetooth var mı yok mu anlayanmadım çünkü bazı arkadaşlar da da bluetooth çalışmamış önceki sayfalarda okuduğum bazı işlemlerden sonra çalıştırmışlar. Teşekkürler...
|
|
|
1 Kasım 2005; 0:56:30
|
|
|
Jackal78'e cevap olarak yaziyorum Ayni sorun aeronman'de de oldu. Sanirim o CD'nin icindeki CPU driverini yuklememis. CD'yi takip CPU driverini yukleyince sorun ortadan kalkti. Galiba XP kendiliginden CPU icin bi driver yukluyor ama bu driver ile surekli 1.8'de calisiyor.
|
|
|
|
|
1 Kasım 2005; 12:58:53
|
|
|
quote:
Orjinalden alıntı: meliihh23 mrb arkadaşlar bugün age of empires III yükledim.dizüstünü bi deneyeyim dedim.10-15 dak kadar oyunun menusunde gezindim.3-5 dak kadarda oyun oynadım.işim vardı çıktım.bi de ne göreyim.buradaki bir arkadaşın tavsiyesi ile kurduğum Notebook Hardware Control adlı programda hardisk ısısının 60 derece üstünde olduğu için uyarı verdiğini gördüm.işlemci ısısıda yakındı buna.dizüstü yarım saattir 55 derecenin altına ancak indi bu arada.Allah dan 1 saat falan oynamamışım. şimdi anlamadığım ya benim dizüstü acer 5024 değil yada burada yorum yapan insanlar extra soğutma yapıyolar.düşünmek istemediğim bi hususda inş.doğru değildir cihaz övülmeye çalışılmıyodur.forumu incelerseniz arkadaşlar bunla ilgili sıkıntılarını dile getirenler var. bi yanlışım varsa düzeltilmesini isterim.bunlar benim yorumum.kimseyide tenkis etmek istemem.sonuçta almışım.ama düşüncelerimi paylaşmak istedim. bu arada herkese şimdiden hayırlı ve mutlu bayramlar. Arkadaşım bu direkt olarak notebook 'u nasıl bir zemine koyduğun ile alakalı... Notebook ısı çeken, halı, kumaş v.b. zemin üzerinde olmamalı, düz bir zemin olmalı ki altından hava alabilecek boşluğu sağlamalı... Ben de AOEIII oynuyorum, hatta uzun süreli oynamama rağmen 55 derece üzerini görmedim... Ama şunu da bilmelisin ki, sadece 5024 değil, hiçbir notebook asla bir desktop pc kadar etkili soğutma yapamaz, ne kadar hava dolaşımı yapabileceğin hacim var ki içinde... Daha önceki bir mesajlarda notebook soğutucusundan bahsedilmişti.. Eğer uygun bir zeminde çalışma fırsatın yoksa, örn. yatağına alıp çalışmak istersen bu tür bir soğutucuyu notebook 'un altında kullanman oldukça işine yarayacaktır.. Ben bu soğutucudan almayı düşünüyorum mesela...
|
|
|
|
|
1 Kasım 2005; 14:14:34
|
|
|
mrb eserikaya ilgin ve tavsiyen için tşk ler şimdi age ııı 1.5 saat kadar bende oynadım.işlemci 80 ve hardisk 65 derece yi gösteriyordu.ama performans düşmesi yada takılma görmedim.sorunsuz oynadım. ısınma olayına ben biraz takıldım.tamam ilk dizüstüm ve alırken biraz ısınma olacağını tahmin ediyodum.ama burada yapılan yorumlara göre benimki fazla mı ısınıyor acaba diye düşünüyorum.ya da düşünmek istemediğim dizüstünde sorun mu var.zaten evde ve işde direk masanın üstünde çalışıyorum. ben bişeyi yanlış mı yapıyorum yoksa dizüstündemi sorun var anlamadım.kafam karıştı biraz.bende burada yapılan yorumlara bakarak aldım. yardımcı olursanız sevinirim.
intel core 2 duo e6300 1866mhz işlemci,asus p5k se anakart,philips 190cw7cs lcd monitör,nec ad-7170s dvd rw,asus 8500GT Magic 512 mb ekran kartı,2x512+1024 mb 800 mhz kingston ram,250 gb sata2 ncq 16 mb seagate hardisk,Aopen 350 watt kasa,Microsoft klavye/mouse
|
|
|
|
|
1 Kasım 2005; 14:25:29
|
|
|
mrb eserikaya ilgin ve tavsiyen için tşk ler şimdi age ııı 1.5 saat kadar bende oynadım.işlemci 80 ve hardisk 65 derece yi gösteriyordu.ama performans düşmesi yada takılma görmedim.sorunsuz oynadım. ısınma olayına ben biraz takıldım.tamam ilk dizüstüm ve alırken biraz ısınma olacağını tahmin ediyodum.ama burada yapılan yorumlara göre benimki fazla mı ısınıyor acaba diye düşünüyorum.ya da düşünmek istemediğim dizüstünde sorun mu var.zaten evde ve işde direk masanın üstünde çalışıyorum. ben bişeyi yanlış mı yapıyorum yoksa dizüstündemi sorun var anlamadım.kafam karıştı biraz.bende burada yapılan yorumlara bakarak aldım. yardımcı olursanız sevinirim.
|
|
|
|
|
1 Kasım 2005; 15:24:27
|
|
|
@meliihh23 Aslında senin notebookta gördüğün değer çok yüksek değerler değil.. Ben de başka marka bir notebook kullanmadığım için genel olarak sıcaklık değerleri nedir tam bilemiyorum ama örn. FS 2045 başlığı altında senin verdiğin sıcaklık değerleri ile benzer örnekler gördüm.. Yani aslında konu Intel/Amd olması ile alakalı değil.. Tabiki 5024 'ün bir dezavantajı Turion64 'lerin ML serisini kullanıyor olması, bu da MT serisine göre daha fazla güç harcaması ve dolayısıyla daha fazla ısı anlamına geliyor.. Ancak ben bu dezavantajı RmClock isimli utility uygulama ile azaltmayı başardım... Seninle aramızdaki ısı farkının sebebi de bu olabilir.. RmClock ile işlemcinin hangi çarpanda ne kadar voltaj kullanması gerektiğini ayarlayabiliyorsun.. Bu sayede işlemcinin default olarak kullandığı voltajdan daha az voltaj ile çalışmasını sağlayabiliyorsun.. Bu işleme Undervolting deniyor.. Bu işlemin tek riski işlemcinin kilitlenmesi olabilir,bir restart ile halledersin.. yani işlemcinin yanması gibi bir risk yok, çünkü voltajı azaltıyorsun... deneme yanılma ile uygun voltaj değerlerine düşürdüğün zaman ise bu kilitlenmeler de yaşanmıyor.. Default ayarlarda bu işlemci : x4 çarpanında -> 1,000 volt x9 çarpanında -> 1,500 volt olarak voltaj kullanıyor. RmClock ile ben bu değerleri : x4 çarpanında -> 0,950 volt x9 çarpanında -> 1,200 volt olarak değiştirdim. Gördüğün gibi bu işlemin asıl faydası yüksek çarpanlarda (x9 çarpanı ile 1800Mhz çalışırken), yani işlemcinin daha fazla yüklendiği oyun v.b. uygulamalarda görülüyor. Voltaj azaldığı için işlemcinin çektiği güç azalıyor, dolayısıyla ısı da azalıyor. Umarım işine yarar bilgiler verebilmişimdir.
|
|
|
|
|
3 Kasım 2005; 2:59:42
|
|
|
şu bt konusunda cd yle gelen driverı kullanamıyorum arkadaşlar. Daha önce bu konuda verilen tavsiyeleri uyguladım. Öncelikle bt yi kapatıp 1 Pc suite i kurmuştum kaldırdım 2 aygıt yöneticisinden driverları kaldırıyım dedim ama bt kapalıyken gözükmüyor ben de bt yi açıp microsft numaralandırıcısını (yanlış tercümeyse sorry) ve orj. driverları kaldırdım. 3 bi de cd den gelen progu kaldırdım. 4 lanch manager da bt always on du sağlam olsun diye onu da kaldırdım. 5 restart yapıp bt kapalıyken cd den gelen programı kurdum. 6 tekrar restart yaptım 7 bt yi açmak için launch managerı tekrar kurdum 8 bt yi açınca windows tekrar kendi driverını yükledi. orj. olan programın sistem tray deki simgesi divece not found veriyor. 9 bu durumda esasında çalışmasında bir problem yok. sadece telefonla denedim. ağ falan kurmaya vaktim olmadı. telefonu tanıyor. dosya falanda gönderip alıyor. Aynı problemi bazı arkadaşların yaşadığını biliyorum ama bir yerlerde hata yapıyorum herhalde. Çünkü sizler çözdünüz sanırım..... Sanırım yetişemiyeceğim size....
| | | |