Şimdi Ara

DH Özel: AMD'nin Fusion işlemcisini kullandık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
7.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • alt="DH Özel: AMD'nin Fusion işlemcisini kullandık"




    alt="DH Özel: AMD'nin Fusion işlemcisini kullandık"



    AMD'nin hazırlık çalışmaları yaklaşık dört yıldır devam eden Fusion işlemcisini test etme fırsatı yakaladık. Yıl sonuna doğru lanse edilmesi planlanan Bobcat tabanlı Zacate işlemcisini, AMD tarafından hazırlanan demo sistemde kullandık ve modern oyunlarla kısa bir test turuna çıktık. Netbook'lar ve giriş seviyesi notebook'lar başta olmak üzere genelde 500$'ın altındaki sistemleri için hazırlanan Zacate işlemcisinin, tek ve çift çekirdekli iki versiyonu hazırlanırken, DirectX 11 destekli entegre grafik birimine sahip olduğunu da belirtelim. Kullandığımız test sistemine 1.6GHz'de çalışan çift çekirdekli Zacate işlemcisi güç verirken, entegre grafik birimi ise 500MHz'de çalışıyordu.


    Zacate işlemcisinin karşına 2.4GHz'de çalışan entegre grafik özellik Core i5 işlemcisini konumlandıran AMD, %50'ye varan oranda daha hızlı grafik performansı sunduklarını canlı demolarla gösterdi. Çalıştırdıkları tüm oyunlarda ve Internet Explorer 9 tarayıcı testinde Core i5'ten daha iyi grafik performansına imza atan Zacate işlemcisinin, Sandy Bridge karşısında ne yapacağını da sorduk. AMD'nin bu noktada altını çizdiği detay, Zacate işlemcisinin düşük maliyetli sistemler için hazırlandığı ve rakibinin Sandy Bridge olmadığı yönündeydi. İşlemci performansı açısından Atom'dan ciddi derecede daha iyi olduğu ve Pentium - Core i3'e yakın performans sunduğu açıklanan Zacate işlemcisiyle, netbook piyasasında dengelerin değişebileceği yorumları da AMD'den sıkça duyduğumuz ifadeler arasındaydı.


    AMD'ye Zacate işlemcisinin tabletlerde kullanılıp kullanılmayacağını da sorduk. AMD cephesinde yöneticiler, 9 Watt TDP değerinin tabletler için yüksek olduğunu dolayısıyla Zacate işlemcisiyle o segmentin hedeflenmediğini söylediler. Tablet bilgisayar pazarını takip ettiklerini belirten AMD yöneticileri, "yeni nesil işlemcilerle girmemiz gereken her pazarda olacağız" ifadelerini kullandılar.




    alt="DH Özel: AMD'nin Fusion işlemcisini kullandık"


    AMD'nin Zacate işlemcisi 40nm fabrikasyon süreciyle TSMC'nin tesislerinde üretilecek.



    alt="DH Özel: AMD'nin Fusion işlemcisini kullandık"




    alt="DH Özel: AMD'nin Fusion işlemcisini kullandık"




    alt="DH Özel: AMD'nin Fusion işlemcisini kullandık"




  • FIRST

    AMD rekabeti bu sefer gerçekten kızıştıracak
  • Adres yazıyor beyler ofisi basıyoruz
    test sonuçlarını bekliyoruz
  • 25 fps batman mi oynadiniz yuksek ayarda?coz pek yuksek degil ama gayet iyi.masaustu icin olanlari am3 mevcut anakartlara takabiliyor muyuz?ekran kartini cikarttim bir rahatladim bir rahatladim bu fusion boyle oyun oynatiyorsa hic karta gomulmeyelim o kadar para.bir de fusionun harici kart takildiginda cf yapma olayi vardi bunlar merak ettiklerimiz yakalamisken ne ogrenseniz kar.
  • hadi amd şu netbook pazarını kızıştır da bizde dişe dokunur bi netbook edinelim artık...
  • valla süper çok taktir ettim :) donanım haberde test amaçlı bütün yeni çıkan teknolojileri beleşe deniyor he :D
  • dise dokunur bir netbook mu var bu sekilde?mevzu gpu ise olay budur intelin boyle batman oynatacak gpusu yok ki nasil olacak o is?yapacak mi iki dakkada?
  • @.45 ACP, pek çok oyunu 30 fps civarında oynamak mümkün. Bobcat tabanlı işlemcilerin masaüstündeki öncelikli uygulama alanları AiO olarak bilinen "hepsi bir arada" panel bilgisayarlar ve nettop'lar olacak. AMD'nin masaüstü için planladığı Fusion jenerasyonu ise Llano ile başlayacak. İşlemciye entegre grafik ve harici ekran kartının Crossfire modunda (Hibrit) çalıştırılmasıyla ilgili bir açıklama yapılmadı ama Optimus benzeri, entegre grafik ve harici ekran kartı arasında otomatik geçiş yapan bir teknoloji de AMD tarafından geliştirilmekte.
  • quote:

    entegre grafik ve harici ekran kartı arasında otomatik geçiş yapan bir teknoloji de AMD tarafından geliştirilmekte


    butun bilgiler icin tesekkur ederiz.bu yukaridaki de cok ilginc cf olayi olmasa bile bu da is gorur guc tuketimi acisindan cok faydali olur dun bir arkadas soruyordu entegre cip var ona kart takiliyken gecemez miyim diye.
  • @.45 ACP
    amd yapmış işte çıksın biran önce piyasaya diyorum bende
  • pardon benim hatam netbook diyince intele gitti kafa.belki bu adamlar netbook demeyecek ayirt edici bir laf katacaklar araya cunku netbook diyince direkt intel akla geliyor anlatamazsin yani benim netbook oyun oynatiyor dersen.
  • Ne simdi bu? batman'i 25 fps ile mi oynadiniz ???
  • inceleme isteriz
  • vallahi şu hap kadar işlemci(1,6 Ghz 500mhz DX11 Gpu 18W TDP) ile batman'i 25 fps ile oynatıyorsa helal olsun benim Phenom II 720@920 X4 3,4 Ghz ve o/b HD4200 ile 800mhz'te 1024*768'de 72 fps ile oynuyorsam ve toplam Cpu:125w+NB:12W TDP ile bu sonucu alıyorsam Fusion ile benim P II X4 3,4Ghz+785G'li anakartı yakalayıp geçebilir bile ozaman fusion APU'lu bir sistem alınabilir kıvamda olur.
  • vay anasını :/
  • Umarım masaüstü için gelecek Fusionlar fazla gecikmez.
  • telefon numaralarını kaydedin erdi abiyi arayacas..:D
  • Fusionlu Acer Ferrari istiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Adres yazıyor beyler ofisi basıyoruz
    test sonuçlarını bekliyoruz


    anaaaam bizim buradalarmış eve yürüyerek 2 dk
  • İşlemciler kadar adres ve telefonlarda çok dikkat çekmiş
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.